Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-16@15:10:01 GMT

قمار انتخاباتی ترامپ بر سر افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۴۹۷۴

قمار انتخاباتی ترامپ بر سر افغانستان

3‌ماه مانده به انتخابات، دولت دونالد ترامپ در حال دست و پا زدن برای رسیدن به یک دستاورد حداقلی در عرصه سیاست خارجی است و در این میان قرعه به نام افغانستان افتاده؛ کشوری که طی روزهای اخیر بار دیگر به کانون توجه دستگاه سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری؛ شامگاه دوشنبه، انتشار تصویری از گفت‌وگوی ویدئویی وزیر خارجه آمریکا با معاون سیاسی طالبان نشان داد که دولت ترامپ تا چه حد برای به نتیجه رساندن پرونده پایان جنگ در افغانستان مستاصل شده و همین مسئله مایک پمپئو را به مذاکره مستقیم با ملا برادر مجبور کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبر این گفت‌وگو را سهیل شاهین، سخنگوی گروه طالبان در قطر در پستی توییتری اعلام کرد. طبق اطلاعات منتشر شده در رسانه‌های افغان و همچنین براساس گفته‌های سهیل شاهین، آغاز مذاکرات بین‌الافغانی برای پایان دادن به درگیری‌ها در افغانستان محور گفت‌وگوی ویدئویی پمپئو و ملا برادر بوده است. معاون سیاسی طالبان در این گفت‌وگو بر ضرورت آغاز مذاکرات صلح در افغانستان تأکید کرده، اما همچون گذشته شرایط طالبان برای نشستن بر سر میز مذاکره را تکرار کرده است: «آزادی تمامی زندانیان طالبان».

19سال از آغاز جنگ در افغانستان می‌گذرد؛ جنگی که با هدف از بین بردن حکومت طالبان و گروه‌های تروریستی فعال در خاک این کشور به راه افتاد، اما نه طالبان را از میان برد و نه ریشه تروریسم را در افغانستان خشک کرد. جنگ افغانستان تنها بیش از 2تریلیون دلار خرج و حدود 2300کشته روی دست آمریکایی‌ها گذاشته است.

زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور افغانستان، پس از 18‌ماه مذاکره با ملا برادر و دیگر اعضای هیأت مذاکره‌کننده طالبان، درنهایت 5‌ماه قبل موفق شد، توافق صلحی با طالبان امضا کند. دو طرف پیش از این هم به‌صورت غیررسمی ارتباطاتی داشته‌اند، اما این نخستین‌بار است که یک مقام ارشد سیاسی دولت آمریکا با یک عضو ارشد گروه طالبان مستقیم گفت‌وگو و مذاکره می‌کند. تصویر گفت‌وگوی وزیر خارجه آمریکا با معاون سیاسی طالبان و درخواست او برای موافقت طالبانی‌ها برای نشستن بر سر میز مذاکره برای پایان دادن به جنگ، صحنه تراژیکی خلق کرده است که در تاریخ جنگ‌های آمریکا ماندگار خواهد شد.

اختلاف بر سر رهایی زندانیان، مانع مذاکرات

مذاکراتی که مایک پمپئو خواستار آغاز آن است، قرار بود 10روز بعد از امضای توافق میان نمایندگان دولت آمریکا و گروه طالبان، با حضور گروه‌های مختلف افغان آغاز شود. پیش‌شرط آغاز مذاکرات بین‌الافغانی، آزادی 5هزار زندانی طالبان در بند دولت و همچنین هزار نیروی دولتی در دست طالبان بود. قرار بود زندانیان، طی 10روز مبادله شوند و در روز دهم در مذاکرات جامع بین الافغانی، گروه‌های مختلف افغان برای رسیدن به صلح و پایان جنگ در این کشور بر سر میز مذاکره بنشینند.

روند آزادی زندانیان اما 5‌ماه به طول انجامیده است. دولت تاکنون 4900زندانی طالبان را آزاد کرده است. طبق گفته مقام‌های دولتی افغانستان، این تعداد قرار است تا 5100نفر ادامه پیدا کند. در مقابل، طالبان هزار زندانی دولتی را آزاد کرده و منتظر آزادی زندانیان خود است. مشکل اکنون در فهرستی است که از سوی طالبان ارائه شده است. اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان اعلام کرده از میان فهرست طالبان، امکان آزادی 400نفر وجود ندارد؛ چرا که این افراد به‌خاطر جرم‌هایی مثل حملات تروریستی، قتل، آدم‌ربایی و قاچاق مواد‌مخدر به زندان افتاده‌اند و برخی محکوم به اعدام هستند. نام شماری از فرماندهان ارشد طالبان نیز در این فهرست دیده می‌شود که به گفته مقام‌های امنیتی افغانستان، دست‌شان به خون عده زیادی آلوده است و آزادی آنها غیرممکن خواهد بود.

دولت به جای این 400نفر 500زندانی دیگر طالبان را آزاد می‌کند که طی روزهای اخیر 300نفر از آنها آزاد شده‌اند. رئیس جمهور افغانستان اعلام کرده که قانون اختیار لازم برای آزادی این افراد را نمی‌دهد. طبق تصمیم اشرف غنی، سرنوشت 400زندانی مورد نظر طالبان به‌دست گروه مشورتی موسوم به «لویی جرگه» سپرده خواهد شد. لویی جرگه که احتمالا روز جمعه تشکیل جلسه خواهد داد، شامل 3200نفر از بزرگان و صاحب‌نام‌‌های افغانستان است که از نقاط مختلف این کشور به کابل خواهند آمد.

بعید است لویی جرگه افغانستان برای آزادی این افراد به توافق برسد. به همین دلیل است که طالبان از اکنون مخالفت خود را با برگزاری نشست لویی جرگه اعلام کرده است. سهیل شاهین گفته است که از نظر طالبان، برگزاری لویی جرگه به‌معنای ادامه جنگ در افغانستان خواهد بود.

برنامه آمریکا برای کاهش دوباره نیروها

از تعهدات موجود در توافقنامه آمریکا و طالبان، تنها بندی که تا به اینجا طبق برنامه و زمانبندی اعلام شده پیش رفته، مربوط به کاهش نیروهای آمریکایی است. شمار نیروهای آمریکایی اکنون از 12هزار نفر به 8600نفر رسیده است. خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، یکی از شعارهای اصلی انتخاباتی دونالد ترامپ بوده و او در فرصت باقی مانده تا انتخابات مجبور است در این رابطه اقدام کند.

رئیس‌جمهور آمریکا دیروز در گفت‌وگو با وب‌سایت خبری آکسیوس اعلام کرد که تصمیم دارد شمار نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان را به 4هزارنفر کاهش دهد؛ این کاهش نیرو به اعتقاد بسیاری در چارچوب ملاحظات انتخاباتی ترامپ انجام می‌شود، نه توافق صلح افغانستان. برخی از کارشناسان سیاسی و نظامی معتقدند خروج شتاب‌زده نیروهای آمریکایی در نهایت به برتری طالبان در معادله پیچیده امنیت در افغانستان منجر خواهد شد. افغانستان برای دونالد ترامپ به قماری شبیه شده که یک سوی آن می‌تواند برد در انتخابات و سوی دیگرش باخت، هم در انتخابات و هم در طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا باشد.

پربیننده ترین رونق بازار املاک ترکیه به خاطر خریداران ایرانی! اولین لحظات انفجار مهیب بیروت +فیلم تصویر ماهواره‌ای از انفجار بیروت نمایی دیگر از انفجار مهیب بیروت +فیلم انفجار بیروت بیش از ۱۶۰کشته و مجروح داشت +فیلم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: افغانستان ریاست جمهوری طالبان دونالد ترامپ قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت نیروهای آمریکایی دونالد ترامپ لویی جرگه گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۴۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم اسرائیل مانند ناتو در افغانستان شکست می‌خورد

رسانه حکومت طالبان با اشاره به تحولات اخیر منطقه نوشت رژیم اسرائیل نیز مانند ناتو در افغانستان مقابل گروه‌های جهادی شکست خواهد خورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «باختر» رسانه حکومت طالبان در یادداشتی نوشت: سازمان ناتو به رهبری آمریکا 20 سال تلاش کرد تا افغان‌ها را در افغانستان تسلیم کند، تلاش‌هایی که باعث شکست آنها شد و در 20 سال نتوانستند به اهداف خود دست یابند.

نوشتار افزود: در افغانستان هزاران نیروی خارجی و متحدان داخلی آنها با تمام توان و تجهیزات در برابر مجاهدان مقاومت کردند و با شکست شرم‌آوری روبرو شدند که نتیجه آن آزادی این کشور شد.

نویسنده ادامه داد: اکنون که به اوضاع اسرائیل نگاه می‌کنم و جهاد در افغانستان را به یاد می‌آورم، اعتقادم به پیروزی گروه‌های جهادی فلسطینی بیش از پیش افزایش می‌یابد.

این رسانه خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در ابتدای جنگ اعلام کرده بود جنگ تا نابودی کامل حماس، تسلط بر امور امنیتی غزه و آزادی تمامی اسرا از زندان‌های گروه‌های جهادی فلسطینی ادامه خواهد داشت، اسرائیل پیروزی نهایی خود را اعلام کرده بود. اما در آغاز ماه هفتم این جنگ، به نظر می‌رسد که اسرائیل نه تنها به هدف خود نرسیده است بلکه ضرر هم کرده است.

وی تأکید کرد: آنها نتوانسته‌اند شهروندان خود را از زندان حماس آزاد کنند و همین امر دولت نتانیاهو را با انتقاد و فشار شدید ساکنان اسرائیل مواجه کرده است. ارتش اسرائیل پس از شش ماه نتوانست غزه را تحت کنترل خود درآورد و گروه‌های جهادی فلسطینی را نابود کند و شکست آنها شکست دوستان بین‌المللی این رژیم مانند آمریکا است،  زیرا واشنگتن حامی محکم نظامی و مالی ارتش اسرائیل در جنگ کنونی است.

طالبان: اسرائیل در غزه مانند آمریکا در افغانستان شکست خواهد خوردرسانه حکومت طالبان: ایران از اسرائیل انتقام گرفتطالبان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی دفاع مشروع بود

نوشتار تصریح کرد یکی دیگر از نشانه‌های اصلی شکست متجاوزان، کشتار غیرنظامیانی است که بیش از 33 هزار نفر را که 40 درصد آنها کودک هستند شهید و بیش از 75 هزار نفر را در بمباران‌‎های خود مجروح کرده‌اند، این نشان می‌دهد اسرائیل از شکست گروه‌های جهادی فلسطینی ناتوان مانده و تلاش می‌کند تا با کشتن غیرنظامیان اهداف خود را دنبال کند، طرحی که نمی‌تواند موفق شود.

مطلب در انتها تأکید کرد: رژیم صهیونیستی در ابتدا تصور می‌کرد که جنبش فقط حماس است، اما با مشاهده اتحاد سایر گروه‌های جهادی اسلامی، شکستی را که در خواب نمی‌دیدند در بیداری مشاهده کردند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • (عکس) نمایش مین‌های مغناطیسی و بشکه‌ای طالبان
  • سد کجکی افغانستان لبریز شد
  • دیدار مقامات طالبان در ارگ ریاست جمهوری
  • گذرگاه تورخم مسدود شد
  • طرح روسیه برای گسترش روابط با طالبان و کاهش نفوذ آمریکا
  • رژیم اسرائیل مانند ناتو در افغانستان شکست می‌خورد
  • سیل های اخیر در افغانستان دست کم ۳۳ کشته بر جای گذاشته است
  • درخواست رسانه‌ها از ترامپ و بایدن برای برگزاری مناظره
  • استخدام پلیس زن در افغانستان
  • اعلام آمادگی چین برای بازسازی افغانستان