Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@19:25:26 GMT

فیلم| اسپیس‌ایکس موشک فضایی جدید را با موفقیت آزمایش کرد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۵۹۷۱

فیلم| اسپیس‌ایکس موشک فضایی جدید را با موفقیت آزمایش کرد

‍‍‍‍‍‍

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سی‌ان‌بی‌سی این نمونه اولیه که بدنه‌اش از فولاد ضدزنگ ساخته شده بود، آغازگر نسل جدیدی از موشک‌های شرکت اسپیس‌ایکس که برای فرستادن سرنشین به ماه و مریخ به کار خواهند رفت.

این موشک که پنجمین نمونه اولیه موشک‌های استارشیپ این شرکت بود، امروز یک آزمایش حیاتی را در پایگاه این شرکت در تگزاش با موفقیت به پایان رساند: موشک از جای خود بلند شد و پس از پروازی کوتاه دوباره روی زمین فرود آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

استارشیب SN5 (شماره سریال ۵) حدود ۳۰ متر ارتفاع دارد، به تدریج از جای خود بلند شد و تا ۱۵۰ متر از زمین ارتفاع و بعد روی یک ناحیه بتونی در نزدیکی سکوی پرتابش فرود آمد.

اسپیس‌ایکس ناوگانی از موشک‌ها را در اختیار دارد که برای فرستادن ماهواره‌ّا و فضانوردان از آن استفاده می‌کند. موشک‌های سری فالکون ۹ این شرکت تا به حال ۸۷ بار پرتاب شده‌اند و بخش «بوستر» آنها ۴۸ تای آنها دوباره روی زمین فرود آمده‌اند.

اما هدف از ساخت موشک‌های استارشیبپ این است که به جای استفاده دوباره از بخشی از موشک مانند فالکون ۹، کل موشک قابل استفاده دوباره شود- به این ترتیب موشکی در اختیار قرار گیرد که به یک هواپیمای تجاری نزدیک‌تر شود که میان فواصل میان پروازهایش کوتاه است و سوخت تنها هزینه عمده آنها را سوخت تشکیل می‌دهد.

ایلان ماسک، مدیر عامل اسپیس‌ایکس، سال پیش یک نمونه مقدماتی از استارشیپ را رونمای کرد که از فولازد ضد زنگ ساخته شده بود و سفینه‌های فضایی موجود این شرکت را تحت‌الشعاع قرار می‌داد.

هدف اسپیس‌ایکس از ساختن استارشیپ این است که بتواند همزمان تا ۱۰۰ نفر را به در ماموریت‌های به سوی کره ماه یا مریخ بفرستد.

کد خبر 537836 برچسب‌ها ایلان ماسک اسپیس‌ ایکس - فضا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایلان ماسک اسپیس ایکس فضا اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۵۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار کنند!

استارتاپ فضایی «Exodus Propulsion Technologies» ادعا می‌کند به یک پیشرفت دست یافته و به طور تصادفی با یک نیروی کاملا جدید از طبیعت روبه‌رو شده است که می‌تواند نیروی مورد نیاز موتور موشک‌ها را تامین کند تا برای کار کردن نیازی به سوخت نداشته باشند.

به نقل از فیوچریسم،«چارلز بولر» (Charles Buhler) یکی از بنیان‌گذاران استارتاپ Exodus Propulsion Technologies و مهندس سابق ناسا که روی تعدادی از برنامه‌های مهم از جمله «ایستگاه فضایی بین‌المللی»، «تلسکوپ فضایی هابل» و «شاتل فضایی» کار کرده است، گفت: این کشف می‌تواند یک نقطه عطف بزرگ در تلاش برای اکتشافات فضایی انسان باشد.

بولر ادعا‌های بلندپروازانه‌ای را مطرح کرد که احتمالا با بررسی‌های فراوان از سوی جامعه علمی مواجه خواهند شد و مشخص نیست که آیا ادعا‌های استارتاپ او از این بررسی‌ها نجات خواهند یافت یا خیر.

بولر ادامه داد: قوانینی پیرامون حفظ انرژی وجود دارند، اما اگر این ایده به درستی انجام شود، می‌توان نیرو‌هایی را برخلاف آنچه بشر پیشتر انجام داده است، تولید کرد. این نیرویی خواهد بود که ما در ۱۰۰۰ سال آینده از آن برای به حرکت درآوردن اجسام استفاده خواهیم کرد؛ تا زمانی که نوآوری بعدی از راه برسد.

برای فعال کردن نیروی جدید بولر، از الکترواستاتیک استفاده می‌شود که دقیقا یک نیروگاه نیست و تنها ۱۰ میلی‌نیوتن نیرو تولید می‌کند. برای درک این موضوع می‌توان گفت که نگه داشتن یک جرم حدودا ۱۰۰ گرمی یا یک سیب با اندازه متوسط در کف دست، یک نیوتن یا ۱۰۰ برابر بیشتر نیرو وارد می‌کند.

بولر با اطمینان گفت:، اما میزان نیرو واقعا مهم نیست، زیرا هر چیزی بالاتر از صفر در فضا کار می‌کند. مواد ما انواع گوناگونی را از پوشش‌های حامل بار در بر دارند که باید روی یک غشای دی‌الکتریک اعمال شوند. هدف ما این است که آن را تا حد امکان سبک کنیم، اما این کار گاهی اوقات دشوار است، زیرا غشا‌ها و پوشش‌ها باید قدرت بالایی را در شکست دی‌الکتریک داشته باشند.

از نظر بولر، این یک پیشرفت بزرگ خواهد بود و به این معناست که برخی از فیزیک‌های زیربنایی اساسا می‌توانند نیرویی را بر جسم وارد کنند که عدم تقارن را در فشار الکترواستاتیک به همراه دارد.

بولر گفت: تطبیق یافتن با این ایده از نقطه نظر علمی بسیار دشوار است، زیرا به نظر می‌رسد که قوانین انرژی موجود را نقض می‌کند. امیدوارم بتوانیم چند نمایش را در فضا انجام دهیم.

این ایده یادآور برنامه‌های دیگری درباره سوخت موشک است که پیشتر با آنها روبه‌رو شده‌ایم؛ از جمله برنامه «EmDrive» بسیار بحث‌برانگیز ناسا و «warp drive» شرکت «Applied Physics» که هر دو قوانین فیزیک را زیر پا می‌گذارند.

اگر بخواهیم صادق باشیم، می‌بینیم که کار کردن موشک‌ها بدون سوخت بسیار جالب خواهد بود.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • ۳ فضانورد چینی به ایستگاه فضایی می‌روند
  • شکست بزرگ اسرائیل در آزمایش دفاعی ایران
  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • کره شمالی: ما یک قدرت نظامی فوق العاده می‌سازیم
  • شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار کنند!
  • جنجال جدید کریمی قدوسی درباره موشک های با برد ۱۲ هزار کیلومتر
  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم
  • اولین آزمایش ضد حمله هسته‌ای کره شمالی
  • پس‌لرزه‌های توئیت عجیب کریمی قدوسی درباره بمب اتم
  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام