Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-19@20:43:09 GMT

برنامه‌ کانون‌های مساجد به مناسبت عید غدیر تشریح شد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۶۳۳۰

برنامه‌ کانون‌های مساجد به مناسبت عید غدیر تشریح شد

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ضمن تبریک فرارسیدن عید غدیر، با اشاره به جایگاه این عید؛ عید امامت و ولایت اظهار کرد: حضرت رسول(ص) در جریان واقعه غدیر فرمودند: «ای مسلمانان! حاضران به غایبان برسانند: کسی را که به من ایمان آورده و مرا تصدیق کرده است، به ولایت علی سفارش می‌کنم، آگاه باشید ولایت علی، ولایت من است و ولایت من، ولایت خدای من است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عهد و پیمانی بود از طرف پروردگارم که فرمانم داد تا به شما برسانم». این توصیف والایی از حضرت رسول(ص) است که در روز عید غدیر خطاب به مردم بیان کردند.

مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: فارغ از این در لسان ائمه اطهار(ع) نیز تاکیدات مختلفی نسبت به گرامیداشت عید غدیر مطرح شده است از جمله توصیه به روزه‌داری، افطاری دادن، اطعام کردن، صله رحم، انجام امور و کارهایی که رضایت خداوند در آن است؛ حضرت امیر (ع) در خطبه غدیر نیز اشاره به این مساله داشته و فرمودند: «اذا تلاقیتم فتصافحوا بالتسلیم و تهابوا النعمة فی هذا الیوم، و لیبلغ الحاضر الغائب، والشاهد الباین، ولیعد الغنی الفقیر والقوی علی الضعیف امرنی رسول الله(ص) بذلک؛‌ وقتی که به همدیگر رسیدید همراه سلام، مصافحه کنید، و در این روز به یکدیگر هدیه بدهید، این سخنان را هر که بود و شنید، به آن که نبود برساند، توانگر به سراغ مستمند برود، و قدرتمند به یاری ضعیف، پیامبر مرا به این چیزها امر کرده است».

 وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به فعالیت‌های ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در راستای گرامیداشت عید سعید غدیرخم گفت: عموم برنامه‌های ستاد در قالب چند محور به شکل ویژه متمرکز شد که از جمله آن‌ها می توان به تکریم خانواده معظم شهدا در قالب طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم اشاره داشت که از آغاز این طرح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با خانواده شهدا از سراسر نقاط کشور طی برقراری ارتباط زنده تصویری دیدار و گفت‌وگو داشته است؛ این طرح اقدامی بود که در این ایام با هدف دلجویی و ملاقات با خانواده معظم شهدا صورت پذیرفت هرچند که به دلیل شیوع کرونا عملا برگزاری برنامه دیدار حضوری با خانواده آن دلاورمردان مقدور نبود اما اقدامی در راستای تکریم و عمل به سیره‌ای بود که بارها در کلام اهل بیت(ع) بیان شده است بنابراین به شکل جدی در دستور کار ستاد هماهنگی کانون‌های فهما سراسر کشور قرار گرفت.

مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: همچنین در راستای گرامیداشت این ایام همزمان با 24 ذی الحجه مصادف با (روز مباهله) ۱۱۰ کانون برتر کشور که در سال ۹۸ و در اولین مرحله از استقرار نظام جامع فهما و نخستین پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران، حائز رتبه‌های برتر شدند مجوز فعالیت در رواق‌های تخصصی خود را به صورت جداگانه دریافت می‌کنند؛ از سوی دیگر همچنین بخشی از کانون‌هایی که در مصاحبه «تشکیل شبکه کانون‌های الگو» جزو کانون‌های شاخص کشوری مطرح شدند مجوز فعالیت دریافت می‌کنند چرا که این کانون‌ها از چند فیلتر عبور کرده‌اند.

ارزانی با اشاره به برخی از فعالیت‌های استانی ستاد هماهنگی کانون‌‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در راستای گرامیداشت عید غدیر تصریح کرد: از سوی دیگر برگزاری و اجرای مسابقه و پویش ملی خوانش خطبه غدیر با محوریت استان اصفهان از جمله برنامه‌هایی بود که با هدف نشر و تبیین اهداف واقعه غدیر برپا شد؛ همچنین مسابقه بزرگ مجازی «خطابه غدیر» با محور استان آذربایجان و با هدف آشنایی اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با این خطبه از دیگر اقداماتی بود که به مناسبت گرامیداشت عید غدیر برگزار شد.

وی ادامه داد: تدام طرح مواسات و همدلی و جمع آوری کمک های مومنانه، برپایی کاروان جشن غدیر به همراه اجرای برنامه های فرهنگی هنری به مدت ۱۰ روز در سطح استان تهران، اجرای برنامه های مختلف فرهنگی هنری در استان ها با عنوان «من غدیری ام» از جمله دیگر اقدامات ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در راستای گرامیداشت عید سعید غدیر محسوب می‌شود.

مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: امسال همچنین پویش دیگری را در سطح بین المللی با عنوان «پویش عکس سفره جهانی غدیر» در دستور کار قرار دادیم؛ همان طور که در روایت متعدد از لسان ائمه اطهار(ع) بیان شده است اطعام در ایام غدیر از ثواب و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است اما در شرایط فعلی که به سبب شیوع ویروس منحوس کرونا امکان برگزاری مراسم اطعام در محیط‌های عمومی وجود ندارد، این پویش با هدف زنده نگاه داشتن این سنت حسنه از قاب فضای مجازی شکل گرفت به این صورت که شرکت کنندگان در این طرح از سفره های خانوادگی که مزین به نام حضرت امیر(ع) است عکس گرفته و در سطح فضای مجازی با هشتگ «سفره جهانی غدیر» ترند کنند.

ارزانی در تشریح ابعاد و شاخصه‌های پویش عکس سفره جهانی غدیر گفت: عکس برداری از سفره اطعام، هدایا، شادی و تبسم به مناسبت عید غدیر، عبادت و احسان و نیکوکاری و انتشار در فضای مجازی محورهایی است که افراد می‌توانند با تهیه تصویر از آنها در این پویش شرکت کنند.

وی در پایان اظهار کرد: غدیر یک روز نیست، بلکه واقعه‌ای است که اثر ماندگاری در طول ادوار تاریخ اسلام بر جای گذاشت، بزرگداشت این عید سعید فارغ از اینکه تکریم شعائر دین است، از سوی دیگر سبب ترویج فرهنگ علوی در سطح بین‌المللی می‌شود بنابراین فعالیت در این عرصه به ویژه از گذرگاه مسجد به عنوان پایه و اساس نهضت و تمدن اسلامی اهمیتی وافر دارد؛ غدیر یک فرهنگ در جهان اسلام است، بنابراین به همان میزان که در راستای نشر و تبیین آن تلاش شود در واقع به اسلام خدمت شده است.

انتهای پیام/

 

منبع: تقریب

کلیدواژه: رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور راستای گرامیداشت گرامیداشت عید عید غدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۶۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مساجد خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی هستند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی مسجد است و مساجد زمینه‌ساز رشد هنرمندان متعهد انقلابی در دوران انقلاب اسلامی بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، امیر رجبی ظهر امروز _چهارشنبه، بیست‌ونهم فروردین_ با بیان این مطلب که خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی مسجد است، اظهار کرد: مساجد زمینه‌ساز رشد هنرمند متعهد انقلابی در دوران انقلاب اسلامی بوده و بسیاری از سرودهای انقلابی، کارهای گرافیکی، نواها و جلوه‌های هنری انقلابی به منصه ظهور رسید و امروز نیز کانون‌های مساجد به عنوان متولی پیشگام ترویج و توسعه این فرهنگ در مساجد شناخته می‌شود.

وی افزود: ظهور و بروز فعالیت‌ها و برنامه‌های کانون‌های مساجد در سطح استان به خوبی دیده می‌شود و نسبت به کارهای نمایشگاهی، نمایشی، سرود در کانون‌های مساجد احساس غرور می‌کنیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل یادآور شد: آمادگی کامل برای همکاری بیش از پیش در برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی کانون‌های مساجد و فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد و در قالب ایده‌های مشترک این برنامه‌ها به صورت مکتوب ارائه شود تا بتوانیم تعامل‌های مورد نیاز در سطح‌های مختلف فراهم شود.

به گزارش ایمنا، در پایان این نشست، هدیه و لوح سپاس «کمال خداداده» رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور به مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل اهدا شد.

کد خبر 745560

دیگر خبرها

  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است
  • برگزاری نشست‌های «گفتگوی بین نسلی» در کانون های مساجد مرکزی
  • پرورش نیروهای انقلابی در برنامه‌ریزی‌های کلان مدنظر قرار بگیرد
  • نقش مهم کانون پرورش فکری در مناسبت‌های فرهنگی
  • مساجد خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی هستند
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • شبکه گسترده رسانه‌ای توسط نوجوانان در محلات اردبیل ایجاد می‌شود
  • لزوم مشارکت کانون‌های مساجد در برنامه‌های دهه کرامت
  • نقش ویژه مساجد در تحقق آرمان‌های فرهنگی در جامعه