Web Analytics Made Easy - Statcounter

امکان باروری در آینده برای زنانی که شرایط ازدواج را ندارند، زنانی که به دلیل تحصیلات و یا اشتغال امکان فرزنددار شدن ندارند و زنانی که درگیر بیماری هستند، فراهم شد.

دکتر مریم حافظی در برنامه لایو اینستاگرامی امروز که با مشارکت ایسنا به مناسبت چهلمین سال تشکیل جهاد دانشگاهی برگزار شد، با بیان این‌که: «یکی از دلایل ناباروری، بالا رفتن سن خانم‌ها است»، افزود: امروزه با افزایش درگیری‌های شغلی و اجتماعی زنان و ورود آن‌ها به جامعه، بارداری در سنین بالاتر رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر حافظی سندرم تخمدان پلی‌کیستیک را به عنوان یکی از زمینه‌های ناباروری معرفی کرد و گفت: «بعضی از خانم‌ها پریودهای نامرتب دارند که این می‌تواند نشانه‌ای از سندرم تخمدان پلی‌کیستیک باشد. افرادی که تخمدان پلی کیستیک دارند، به نوعی تخمک‌گذاری ماهانه ندارند و زمینه ناباروری در آن‌ها وجود دارد».

وی افزود: «با اصلاح وزن، سبک زندگی سالم‌تر و در نهایت مراجعه به پزشک و تحریک تخمدان این مشکل رفع خواهد شد.»

به گفته عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان، برخی افراد متاسفانه به دلیل سبک زندگی یا استفاده از مواد سنتتیکی (مصنوعی) که وارد زندگی ما شده و گاهی حتی بدون دلیل خاصی دچار نارسایی زودرس تخمدان می‌شوند. این نارسایی به صورت یائسگی بروز پیدا می‌کند و باعث ناباروری می‌شود.

این پژوهشگر یکی دیگر از دلایل ناباروری را بیماری‌های زمینه‌ای رحم و تخمدان دانست و یادآور شد دلایلی مثل اندومتریوز، اعمال جراحی، عفونت‌های مقاربتی و... باعث ایجاد چسبندگی داخل لگن می‌شوند و این مشکلات انسداد لوله‌های رحمی را ایجاد می‌کند و ممکن است سبب ناباروری در خانم شود.

وی یادآور شد: علت ناباروری‌ها در ۱۵ درصد از موارد، ناشناخته است و در این موارد خانم و آقا مشکلی ندارند. دراین موارد هم خانم از نظر ذخیره تخمدان بررسی می‌شود و تا جای ممکن، برای درمان این بیماران اقدام می‌شود.

حفظ باروری در افراد مجرد

دکتر حافظی با اشاره به این‌که در حال حاضر به واسطه تکنولوژی، کیفیت تخمک فریز شده، همانند تخمک عادی است، اظهار کرد: شرایط فریز طوری فراهم شده است که میزان لقاح‌پذیری اسپرم و تخمک در حد تازه قرار دارد و عملکرد تخمک بعد از فریز مانند یک تخمک طبیعی و تازه است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان گفت: «به دلیل شرایط جامعه گاهی زوجی به ما مراجعه می‌کنند و درخواست فریز تخمک و جنین را دارند. ما به افرادی که ازدواج کرده‌اند، توصیه به فریز تخمک و جنین نمی‌کنیم و توصیه ما فرزندآوری است. اگر ما حتی بتوانیم تخمک را حفظ کنیم یا جنین را فریز کنیم، مشکل این زوجین حل نخواهد شد. چون بارداری در سن بالا عوارض زیادی ایجاد می‌کند».

وی افزود: سن باروری ۱۸ تا ۳۵ سال است و بهترین شرایط برای باروری است که هرچقدر عقب بیفتد، فرد با مخاطرات مادری و جنینی روبرو خواهد شد.

دکتر حافظی در خصوص مواردی که توصیه به فریز تخمک می‌کنند، گفت: ما به اجبار در خصوص خانم‌های جوانی که شرایط ازدواج را ندارند، یا به خاطر تحصیلات یا شغل امکان بچه‌دار شدن نداشته باشند و یا خانمی که درگیر مسائل سرطان شده باشد و داروهای سرطان باعث کاهش ذخیره تخمدان شود، می‌توانیم تخمک را فریز کنیم تا در آینده بتوان از آن استفاده کرد و نیازی به تخمک اهدایی نباشد.

وی اضافه کرد: البته پیشنهاد ما به ازدواج و فرزندآوری است، اما اگر در نهایت به دلایل شخصی یا شرایط اقتصادی اجتماعی امکان این کار را نداشته باشند. امکان فریز تخمک، برای این افراد فراهم است.

تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین

استادیار ناباروری زنان، به روش PGD یا «تشخیص قبل از لانه‌گزینی» برای تشخیص مشکلات ژنتیکی جنین اشاره و اظهار کرد: برخی زوج‌ها مبتلا به مشکل کروموزومی هستند که در کاریوتایپ آن‌ها مشخص است یا بیماری خونی دارند و یا خانم یا آقا دچار بیماری هستند که ژن شناخته شده دارد.
در این مواقع برای اینکه در نسل این افراد اصلاح شود و فرزند این خانواده با بیماری ژنتیکی پدر و مادر متولد نشود، می‌توان با انجام میکرواینجکشن و انجام روشی به نام PGD کروموزوم‌های جنین‌های آن‌ها را بررسی کرد.

وی افزود: در برخی موارد نیز زوج بیماری ندارند، ولی فرزند آن‌ها دچار بیمار ژنتیکی است. در این موارد نیز برای تشخیص بیماری در فرزند بعدی از روش PGD استفاده می‌کنیم و جنین‌های سالم را منتقل می‌کنیم.

دکتر حافظی به کاربرد روش PGS در سقط مکرر و یا عدم تشکیل جنین در IVF اشاره کرد و گفت: «در بعضی موارد که فرد چندین بار انتقال جنین داده و موفقیت‌آمیز نبوده، ممکن است مسائل ژنتیکی منجر به سقط یا تشکیل جنین شده باشد. در این موارد نیز جنین‌ها را که با روش میکرواینجکشن تولید شده‌اند، از نظر ژنتیکی با روش PGS بررسی می‌کنند تا مشخص شود جنین‌های به دست‌آمده سالم هستند یا خیر».

اهمیت سن در بارداری

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان با بیان این‌که «برای تایید ناباروری خانمی که بعد از ۳۵ یا ۴۰ سال ازدواج کرده، نمی‌توان یک سال صبر کرد»، اظهار کرد: این افراد پس از ۶ ماه باید ارزیابی شوند. ذخیره تخمدانی خانم‌ها بعد از ۳۰ سالگی کاهش پیدا می‌کند، این کاهش بعد از ۳۵ سالگی شدت پیدا می‌کند و در ۳۷ سالگی ذخیره تخمدان به طور دراماتیک کاهش پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که یک خانم ۴۲ ساله ممکن است یائسه باشد و در نژاد ایرانی در سن ۴۲ سالگی یائسه شدن طبیعی است.

به گفته دکتر حافظی، باروری به صورت نمودار زنگوله‌ای و در رنج سنی ۱۸ تا ۳۵ سال است. هر چقدر از پیک آن فاصله گرفته شود، ‌احتمال ناباروری و کاهش ظرفیت تخمدانی افزایش می‌یابد.

عضو گروه ناباروری زنان پژوهشگاه رویان با تاکید بر اهمیت سن در باروری آقایان، یادآور شد: با اینکه اسپرم‌سازی در آقایان تا آخر عمر ادامه پیدا می‌کند ولی درصدی از ناباروری و اختلالات ژنتیکی برای آقایان، بالای ۴۰ سال ایجاد می‌شود. بنابراین اگر افراد تمایل به باروری دارند باید نمودار سنی باروری را مد نظر قرار دهند.

وی در خصوص درمان‌های باروری بعد از چهل سالگی، توضیح داد: در افراد بالای ۴۰ سال، اگر پس از ۶ ماه بارداری صورت نگرفت، باید ارزیابی‌ها انجام شود و از نظر سلامت تخمدان، کیفیت اسپرم و... بررسی‌ها صورت گیرد تا هر چه سریع‌تر برای درمان‌های ناباروری اقدام شود و فرصت از دست نرود. با رسیدن خانم به سن یائسگی کار خاصی نمی‌توان انجام داد.»/ ایسنا

سلول درمانی با استفاده از خون قاعدگی/ روشی نوین برای درمان ناباروری مردان/ تاثیر کرونا بر هورمون‌ها

 

 


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پژوهشگاه رویان ذخیره تخمدان دکتر حافظی فریز تخمک خانم ها جنین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۶۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری

به جرات می‌توان گفت بارداری مهمترین مرحله زندگی یک خانم محسوب می‌شود. چرا که قرار است انسان جدیدی پا به عرصه هستی بگذارد و قطعا سلامت او دغدغه بزرگ والدینش است.

به گزارش اکالا، سلامت این نوزاد ارتباط مستقیمی با سلامت مادرش دارد بنابراین بسیار مهم است که یک خانم باردار در طول دوران بارداری خود چه غذاها و موادی مصرف می‌کند. اسفناج یکی از سبزیجات پرخاصیتی است که ممکن است در طول دوران بارداری آن را مورد استفاده قرار دهید اما آیا می دانید اسفناج چه خواصی دارد؟

در ادامه به ۱۰ خاصیت اسفناج در بارداری اشاره می‌کنیم:

۱. فواید اسفناج برای افسردگی بارداری

اسفناج سرشار از ویتامین B است که در بهبود روحیه و کاهش افسردگی دوران بارداری نقش مؤثری دارد. بسیاری از زنان در این دوره دچار نوسانات خلقی می‌شوند و احساس افسردگی می‌کنند. اضافه کردن اسفناج به رژیم غذایی می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند و تاثیر مثبتی بر روحیه داشته باشد.

۲. فواید اسفناج برای کم خونی بارداری

اسفناج یک منبع غنی از اسید فولیک است، که به عنوان فولات یا ویتامین B9 نیز شناخته می‌شود. این ویتامین برای جلوگیری از خطر سقط جنین و کمک به رشد نخاعی و شناختی جنین اهمیت فراوانی دارد.

همچنین، اسفناج به دلیل دارا بودن آهن، به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک کرده و از خطر کم خونی که در دوران بارداری شایع است، می‌کاهد.

۳. خواص اسفناج برای استخوان‌ها

کلسیم، یکی دیگر از مواد معدنی مهم موجود در اسفناج، نقش کلیدی در سلامت استخوان‌ها و رشد مناسب دندان‌ها دارد. با مصرف تنها ۱۰۰ گرم اسفناج، حدود ۹۹ میلی گرم کلسیم دریافت می‌کنید. کلسیم علاوه بر تقویت استخوان‌ها، به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می‌کند و عملکرد عصبی و عضلانی بدن را بهبود می‌بخشد.

۴. خواص اسفناج برای سلامت مادر و جنین

ویتامین E موجود در اسفناج به مبارزه با رادیکال‌های آزاد، بهبود بینایی و تعادل سطح کلسترول در بدن کمک می‌کند. مصرف اسفناج پخته شده در دوران بارداری می‌تواند به دریافت میزان مناسبی از این ویتامین کمک کند.

۵. فواید اسفناج برای تغییرات هورمونی بارداری

پدر دوران بارداری، بدن تغییرات هورمونی زیادی را تجربه می‌کند که می‌تواند منجر به خستگی و درد شود. اسفناج، با داشتن ترکیبات ضد التهابی به نام گلیکولیپید، به تسکین این دردها کمک می‌کند.

۶. خواص اسفناج برای ریه جنین

اسفناج غنی از ویتامین A است که برای رشد مناسب ریه‌های نوزادان ضروری است. این ویتامین همچنین به بهبود سوخت و ساز بدن کمک می‌کند. مصرف منظم اسفناج می‌تواند خطر ابتلا به دژنراسیون سنی ماکولا و دیابت در کودکان و بزرگسالان را کاهش دهد.

۷. خواص اسفناج برای تقویت سیستم ایمنی

در طول بارداری، سیستم ایمنی مادر ضعیف می‌شود و جنین به محافظت بیشتری نیاز دارد. اسفناج، سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و می‌تواند در برابر بیماری‌های مختلف محافظت کند. همچنین، اسفناج به هضم غذا کمک می‌کند و می‌تواند در مقابله با سرماخوردگی‌های معمولی و بیماری‌های مزمن مفید باشد.

۸. فواید اسفناج در بینایی جنین

اسفناج منبع غنی از ویتامین‌های B1 و B2 است که در تکامل بینایی و سیستم عصبی جنین نقش دارند. کمبود ویتامین B1 در رژیم غذایی بارداری می‌تواند به نوروپاتی محیطی منجر شود، در حالی که ویتامین B2 به تکامل اندام‌ها و بافت‌های تناسلی کمک می‌کند. بنابراین، گنجاندن اسفناج در رژیم غذایی بارداری برای دریافت میزان کافی ویتامین B ضروری است.

۹. اسفناج در کنترل فشار خون

از مهم ترین مشکلات دوران بارداری، فشار خون بالا است. نیترات موجود در اسفناج به تنظیم سطح فشار خون کمک می‌کند. علاوه بر این، پتاسیم بالا در اسفناج به حفظ فشار خون در سطح طبیعی کمک می‌کند، بنابراین مصرف اسفناج در دوران بارداری می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند.

۱۰. فواید اسفناج برای تقویت بدن در بارداری

اسفناج منبع خوبی از پروتئین است که برای ترمیم سلول‌ها، تولید اسیدهای آمینه و حفظ سلامت پوست، ماهیچه‌ها و استخوان‌ها ضروری است. مصرف اسفناج می‌تواند به تامین پروتئین مورد نیاز بدن در دوران بارداری کمک کند.

اسفناج خواص بسیاری دارد مخصوصا اگر در دوران بارداری استفاده شود می‌تواند بر سلامت مادر و جنین موثر باشد اما بسیار مهم این که در مصرف این گیاه زیاده روی نکنیم. از آنجایی که اسفناج فیبر بالایی دارد زیاده روی در مصرف آن ممکن است منجر به برخی بیماری‌های گوارشی شود. بنابراین بهتر است میزان مصرف هر نوع ماده غذایی هر چند مفید را با پزشک‌تان در میان گذاشته و از او مشورت بگیرید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ذوالنوری: زنانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» از شبکه دو سیما
  • بیمه رایگان زنان غیرشاغل روستایی و عشایر دارای ۳ فرزند
  • زنان غیرشاغل روستایی و عشایر دارای ۳ فرزند به‌صورت رایگان بیمه می‌شوند
  • نوشابه های بدون قند رژیمی سرطان زا هستند؟/ شیرین کننده هایی که سبب ناباروری می شوند
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
  • خطر ناباروری با این نوع از رژیم‌های لاغری
  • کدام مواد غذایی در زیبایی جنین تاثیر دارد؟
  • فیلم| ابراز احساسات اهالی جنین موقع حمله ایران به اسرائیل
  • فیلم/ ابراز احساسات اهالی جنین موقع حمله ایران به اسرائیل