Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران،  آنها می گویند با توجه به اینکه ارتباط بین بیمار و پزشک جهت دریافت خدمات دارویی و درمانی در نسخ کاغذی انجام می‌گیرد، در صورتی که نسخه‌های الکترونیکی جایگزین شوند، برای بیماران مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

البته در این بین برخی متخصصان و کارشناسان معتقدند، با توجه به شیوع کرونا، استفاده از نسخ الکترونیکی ضمن کاهش تردد و هزینه‌های جانبی برای بیماران از وقوع خطاها و اشتباهات در درمان بیماران، جلوگیری و میزان اشتباهات در این حوزه را کاهش خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها بر این باورند، در شرایط کرونایی که بیماران با محدودیت حضور در سطح شهر و مشکلات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا مواجه‌اند نسخه‌های الکترونیکی، می‌تواند به شفاف‌سازی در هزینه‌های سلامت، افزایش دقت و صحت در تولید نسخه و کاهش ابتلای به بیماری کرونا  منجر شود و همچنین موجب تسهیل و تسریع در روند کاری داروخانه‌ها و مراکز درمانی خواهد شد به شرطی که زیرساخت‌ها و امکانات مورد‌نیاز برای اجرای این کار در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها و حتی مطب‌های خصوصی مهیا باشد.

مراکز درمانی و دارویی بخش خصوصی مرتبط نیستند

علی دهقان‌کیا، مسئول کانون بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی شهر تهران، با اشاره به اینکه هر اتفاقی در آغاز راه، مشکلاتی دارد می‌گوید: زمانی که بنا شد حقوق بازنشستگان را از طریق کارت بانکی پرداخت کنیم، بسیاری از بازنشستگان به دلایل مختلف از جمله اینکه نمی‌توانند تمامی پول را یکجا بردارند، ناراضی بودند، اما به‌تدریج مشکلات برطرف شد. در هرحال بروز نواقص و برخی کاستی‌ها در روزهای اول پس از حذف دفترچه‌های بیمه تأمین اجتماعی، اجتناب‌ناپذیر است. از طرفی بحث دولت الکترونیک مطرح است و ناگزیر هستیم با تکنولوژی همگام شویم. باید زمینه‌سازی‌های مناسب در این عرصه صورت پذیرد، اما متأسفانه تاکنون بسترسازی‌ها در این خصوص پایه‌ریزی نشده است به عنوان نمونه هنوز داروخانه‌ها، بیمارستـــــــــان‌ها و درمانگاه‌هـــــــای خصوصی باهم لینک (مرتبط) نیستند و فقط در بخش‌هایی از تأمین اجتماعی این اتفاق افتاده است. لینک نبودن بخش‌های مختلف می‌تواند پس از اجرایی شدن طرح مسأله‌ساز شود.

به گفته این مقام مسئول، چند روز پیش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد که تعداد زیادی از افراد، داروهای خاص مصرف می‌کنند، اگر بتوانیم در شرایط کرونایی با طرح و برنامه‌ای دریافت داروها را سیستمی کنیم گام مؤثر و مثبتی برای بیماران برداشته شده است، زیرا از این طریق دیگر بیماران مجبور نیستند که راهی داروخانه‌های مختلف شوند و در نهایت هم سر از منطقه ناصرخسرو دربیاورند. در طرحی که اخیراً پس از شیوع بیماری کرونا ارائه شد، پیشنهاد شده سازمان تأمین اجتماعی با همکاری شرکت پست نیروهایی را به خدمت بگیرد و از طریق آنها دارو را به دست بیماران خاص برساند. به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت کرونا چنین سازوکارهایی می‌تواند در کاهش آمار مبتلایان به این بیماری کمک کننده باشد.

رضایت بیماران با نسخه ‌های الکترونیکی

فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در شورای عالی کار هم با بیان اینکه این اتفاق، اتفاق مثبتی است می‌گوید: باید بانک اطلاعاتی کامل و بی‌نقص باشد و یک سیستم رایانه‌ای متحد با زیرساخت‌های مناسبی نیاز است تا بین بیمار، پزشک، داروخانه‌ها، پاراکلینیک‌ها و بیمارستان‌ها به ترتیب بتوان ارتباط مؤثری را تعریف کرد، چون هرگونه اختلال سیستمی می‌تواند سرگردانی بیماران را در پی داشته باشد.

او می‌افزاید: در ابتدا بیمار به پزشک مراجعه می کند و پس از احراز هویت، ویزیت می شود و با ارائه کد ملی از داروخانه داروی خود را دریافت می‌کند. واضح است که در اولین گام و در همین ابتدای راه باید برای ایجاد سهولت کار در سلسله‌ای که گفته شد، زیرساخت‌های فنی بی‌نقص باشد تا تمامی سرویس‌ها به درستی در اختیار بیماران قرار گیرد. به گفته توفیقی، ممکن است در ابتدا افراد نتوانند به راحتی این جایگزینی را قبول کنند اما در نهایت به دلیل اینکه با حذف دفترچه بیمه تأمین اجتماعی و حرکت به سمت الکترونیکی شدن نسخه‌ها همزمان با سرویس‌دهی مناسب، مشکلاتی از قبیل گم شدن، تعویض و تمدید اعتبار دفترچه‌های بیمه نیز حذف خواهند شد، همین امر قطعاً می‌تواند رضایت همگان را جلب کند.

کاهش چشمگیر مراجعات حضوری در دوران کرونا

علیرضا احمدزاده، مشاور اجرایی معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی، در این زمینه می‌گوید: سازمان تأمین اجتماعی برای راه‌اندازی سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک برنامه جدی دارد. در صورت مشارکت پزشکان این آمادگی وجود دارد که سهم سازمان تأمین اجتماعی از هزینه خدمات درمانی به صورت نقدی و در پایان هر روز به حساب مراکز طرف قرارداد واریز شود.

به گفته او، حذف کامل دفترچه‌های کاغذی برنامه‌ای مهم در سازمان تأمین اجتماعی در سال‌جاری است. زیرساخت‌های فنی ما برای پیشگیری از توقف و یا کندی سیستم‌ها در زمان‌های اوج استفاده و ترافیک خدمات درحال تقویت هستند و موضوع دیگری که باید برای حذف دفترچه‌ها مورد توجه قرار گیرد، همکاری مراکز طرف قرارداد بویژه پزشکان با سازمان تأمین اجتماعی برای موفقیت این برنامه است.

احمدزاده در ادامه اضافه می‌کند: 43 میلیون نفر در کشور دفترچه تأمین اجتماعی دارند. گام نخست درباره حذف دفترچه تأمین اجتماعی برداشته شد و دفترچه‌های کنونی به تمدید حضوری اعتبار نیاز ندارند و استعلام اعتبار دفترچه‌ها به روش غیرحضوری انجام می‌شود. سال گذشته، ٩٧ میلیون مورد مراجعه افراد به شعب و کارگزاری‌های تأمین اجتماعی داشتیم که از این تعداد حدود ٤٠ درصد فقط برای تمدید دفترچه مراجعه می‌کردند و اکنون این مراجعات را نداریم.

پربیننده ترین معلمان برای آموزش آنلاین آماده نیستند جذب حداکثری نیروهای نهضتی در آموزش و پرورش گردش مالی ۷۰هزار میلیارد تومانی بازار کنکور ۲مدیرکل ورزش و جوانان تعلیق شدند اجرای یک حکم قصاص در رابطه با حوادث دی ماه‌۹۶

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی دفترچه بیمه نسخه الکترونیکی ویروس کرونا کرونا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت سازمان تأمین اجتماعی داروخانه ها حذف دفترچه زیرساخت ها دفترچه ها نسخه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۷۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات پزشکان و مراکز درمانی طرف قرارداد

امتداد - معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی از پرداخت 2250 میلیارد تومان از مطالبات پزشکان و مراکز طرف قرارداد این سازمان در روز سوم اردیبهشت ماه خبر داد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، دکتر مهدی اسلامی با قدردانی از همراهی و همکاری ارائه‌دهندگان خدمات سلامت با این سازمان در زمینه ارائه خدمات به بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی، گفت: در فرایند پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد این سازمان، روز گذشته – سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ – در مجموع ۲۲۵۰ میلیارد تومان بابت بخشی از مطالبات این مراکز؛ به حساب ارائه‌دهندگان خدمات سلامت طرف قراداد این سازمان واریز شد.

وی در مورد جزییات این پرداخت افزود: ۱۲۸۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌های خصوصی و دولتی طرف قرارداد پرداخت شده و همچنین بخشی از مطالبات مربوط به سهم سازمان هدفمندی (دارویار در تعهد دولت) نیز به سازمان مربوطه جهت پرداخت اعلام شده است.
دکتر اسلامی همچنین گفت: همچنین مطالبات دو ماه از عملکرد پزشکان طرف قرارداد که بالغ بر ۲۱۸ میلیارد تومان است، به همراه یک ماه از مطالبات سایر مراکز خصوصی طرف قرارداد شامل پاراکلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های خصوصی به مبلغ  ۶۷۰ میلیارد تومان و مطالبات پزشک خانواده به مبلغ ۶۵ میلیارد تومان پرداخت شده است.
معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی ادامه داد: الباقی مطالبات مراکز طرف قرارداد نیز ان‌شاءالله در آینده نزدیک از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی تادیه خواهد شد.
گفتنی است سازمان تأمین‌اجتماعی در بخش درمان برای تأمین و ارائه خدمات درمانی به بیش از ۴۶ میلیون نفر افراد تحت پوشش خدمات درمانی این سازمان؛ علاوه بر امکانات درمانی ملکی خود مشتمل بر ۴۰۶ مرکز درمانی شامل ۷۹ بیمارستان و ۵ دی‌کلینیک ملکی با بیش از ۱۱هزار تخت فعال بیمارستانی در سراسر کشور، در بخش درمان غیرمستقیم نیز با ۱۲۴۸ بیمارستان و ۳۰۸۸ مرکز درمانگاهی و ۱۷ هزار و ۴۲ مرکز پاراکلینیک، مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و غیردولتی و پزشک مستقل طرف‌قرارداد است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات پزشکان و مراکز درمانی طرف قرارداد
  • پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای‌عالی بیمه
  • آدرس غلط سازمان غذا و دارو با طرح شائبه لوکس بودن داروی هموفیلی‌ها
  • آدرس غلط سازمان غذا و دارو با طرح شائبه لوکس بودن داروی هموفیلی ها
  • انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس
  • پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه
  • سن بازنشستگی به ۴۰ رسید + شرایط