Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@07:06:34 GMT

آیا باید به شیردهی نوزادان در دوران کرونا ادامه داد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۸۱۴۷

آیا باید به شیردهی نوزادان در دوران کرونا ادامه داد؟

کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره تغذیه انحصاری با شیر مادر در دوران کرونا توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، تغذیه انحصاری با شیر مادر به مفهوم تغذیه شیرخوار فقط با شیر مادر بدون مصرف هر نوع ماده غذایی دیگر حتی آب است و این روش که برای شش ماه اول زندگی توصیه می‌شود چرا که عاملی برای کاهش میزان ابتلاء و مرگ‌ومیر شیر خواران و سلامت مادران است؛ با شیوع ویروس کرونا مادران نگران نوزادان شیرخوار خود و شیر دادن به آنها هستند، در زمینه مسائل مربوط به شیردهی در دوران کرونا و اهمیت شیر مادر برای نوزاد گفت‌وگویی با مریم کاظمی، کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فواید تغذیه انحصاری با شیر مادر در طی روزهای اول برای شیرخوار و مادر چیست؟

کاهش بروز زردی، رساندن ایمونوگلوبولین (مواد ایمنی زا) بیشتر، افزایش طول مدت تغذیه با شیر مادر به علت تماس پوست با پوست و مکیدن مکرر، فرصت مناسب برای شیرخوار جهت استفاده نکردن از پستانک و شیشه از جمله خواص تغذیه انحصاری با شیر مادر برای شیرخواران است.

همچنین تغذیه انحصاری با شیر مادر در روزهای اول برای مادر نیز مفید است و مزیت‌های فراوانی از جمله شروع زودتر مرحله دوم ترشح شیر در سینه‌ها، کاهش شدت احتقان پستان، تهیه شیر برحسب نیاز شیرخوار، کمک به برگشت رحم و کاهش خونریزی بعد از زایمان و افزایش اعتماد به نفس مادر را دارد.

تغذیه با شیر مادر احتمال ابتلاء به چه بیماری‌های را در نوزادان کاهش می‌دهد؟

تغذیه انحصاری با شیر مادر امکان ابتلاء به عفونت‌های حاد تنفسی را تا پنج برابر و احتمال مرگ ناشی از این بیماری‌ها را تا چهار برابر کاهش می‌دهد، مطالعات نشان می‌دهد احتمال مرگ‌ومیر ناشی از عفونت‌های گوارشی و بیماری‌های اسهالی در بین شیرخوارانی که به طور انحصاری از شیر مادر استفاده می‌کنند تا ۲۵ برابر کمتر از آن دسته از شیر خوارانی است که از شیر مصنوعی (خشک) استفاده می‌کنند.

کاهش چشمگیر ابتلاء و مرگ‌ومیر ناشی از عفونت‌های حاد تنفسی و اسهال حتی در کشورهای صنعتی هم که از وضع بهداشتی مطلوب‌تری برخوردارند، دیده می‌شود و سازمان جهانی بهداشت تغذیه انحصاری با شیر مادر را به تنهایی مهم‌ترین وسیله برای جلوگیری از بیماری‌های اسهالی معرفی می‌کند، البته باید توجه داشت که نه تنها مصرف شیر مصنوعی بلکه حتی مصرف آب هم بر میزان ابتلاء و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های اسهالی می‌افزاید و این امر حتی در کشورهای صنعتی هم به ثبت رسیده است.

تغذیه با شیر مادر نه تنها در پیشگیری از بیماری‌ها بلکه در درمان آن‌ها نیز نقش دارد، درمان بیماری‌های اسهالی که اگر تغذیه با شیر مادر در جریان اسهال ادامه یابد از حجم مدفوع کاسته شده و حتی محلول ORSمورد نیاز نیز کمتر می‌شود.

آیا مادران شیرده باید در زمان شیوع کرونا به شیردهی ادامه دهند؟

شیر مادر پادتن‌هایی دارد که در هر جایی یک تقویت کننده سالم برای کودکان بوده و از آن‌ها در برابر عفونت محافظت می‌کند، پادتن‌ها و عوامل زیست‌فعال در شیر مادر در صورت مواجهه کودک با ویروس کرونا می‌توانند با این بیماری مقابله کنند، اگر کودک شش ماهه یا کوچک‌تر باشد، باید فقط از شیر مادر تغذیه کند و زمانی که سن کودک بیش از شش ماه شد، به همراه شیر مادر غذاهای مکمل سالم و ایمن هم باید به کودک داده شود.

آیا بیماری کرونا با شیردهی به کودک منتقل می‌شود؟

تاکنون انتقال ویروس فعال کرونا (ویروسی که می‌تواند به بیماری منجر شود) از طریق شیر مادر یا تغذیه با آن گزارش نشده است، البته محققان به آزمایش شیر مادر ادامه می‌دهند.

اگر مادر به بیماری کرونا مبتلا شود، باید شیردهی ادامه دهد؟

مادر باید شیردهی را با رعایت اصول احتیاطی ادامه دهد، این اصول شامل استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها با آب، صابون یا ژل‌های الکلی قبل و بعد از تماس با کودک، نظافت و ضدعفونی مداوم سطوحی که در ارتباط با کودک است، مادر تنها باید در صورتی سینه خود را بشوید که بر آن سرفه و عطسه کرده باشد و در غیر این صورت نیازی نیست که سینه‌ها در هر بار شیردهی شست‌و شو دهند؛ وسایل دوشیدن شیر، ظرف ذخیره شیر و نیز ظروف تغذیه کودک را هر بار پس از مصرف حتماً بشویید.

اگر مادر برای شیردهی سلامت جسمی کافی نداشته باشد باید چه اقداماتی را در جهت شیر دادن به نوزاد انجام دهد؟

اگر وضعیت جسمی مادر به اندازه‌ای خوب نباشد که توانایی شیردهی داشته باشد، باید روش‌هایی برای تأمین کودک با شیر مادر تعیین شود، مادر باید شیر را دوشیده و از طریق یک قاشق یا فنجان تمیز به کودک بدهد و می‌توانید تغذیه با شیر مادر اهدایی را در صورتی که امکان آن وجود داشته باشد، بهره گرفته شود و با مشاور تغذیه یا متخصص بهداشت درباره گزینه‌های متناسب با وضعیت مادر مشورت کند، دوشیدن شیر برای تداوم تولید شیر نیز مهم است تا بتوان زمانی که حال مادر بهتر شد، شیردهی به کودک را ادامه دهد، هیچ گونه فاصله زمانی قطعی برای انتظار پس از ابتلای قطعی یا احتمالی به کرونا وجود ندارد و مادر مبتلا می‌تواند به شیردهی خود ادامه دهد. اگر امکان دوشیدن شیر یا استفاده از شیر انسانی اهدایی وجود ندارد، می‌توان از دایه برای شیر دادن نوزاد استفاده کرد.

اگر کودک بیمار باشد، مادر باید به شیردهی ادامه دهد؟

اگر کودک بیمار شد به تغذیه با شیر مادر ادامه دهید، اگر کودک به کرونا مبتلا شود و بتواند شیر بمکد و یا حتی بیماری دیگری داشته باشد، ادامه تغذیه با شیر مادر مهم است، شیر مادر سیستم ایمنی کودک را تقویت می‌کند و پادتن‌های مادر از طریق شیر به کودک منتقل می‌شود و به او کمک می‌کند با بیماری مبارزه کند.‌

کد خبر 437041

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کرونا ویروس پیشگیری تغذیه با شیر مادر نوزاد مركز بهداشت اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تغذیه انحصاری با شیر مادر بیماری های اسهالی تغذیه با شیر مادر شیر مادر بیماری ها ادامه دهد اگر کودک برای شیر مرگ ومیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۸۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان فقدان مهارتهای خود مراقبتی در بیماران قلبی و بستری شدن مکرر آنها از چالش های مهم است که ریشه در اجرای برنامه خودمراقبتی نادرست و کافی نبودن آموزش به این بیماران دارد.

آموزش خود مراقبتی، انسانها را به سمت حفظ، نگهداری و ارتقای سلامت سوق می دهد و می تواندباعث مقابله ی بهتر افراد با اثرات بیماری گردد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • آکنه نوزادی چیست؟
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • تلف شدن ۸۰درصد نوزادان حیات وحش که بوی انسان گرفتند