Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@01:21:19 GMT

نخستین نوبت کنکور کارشناسی ارشد ۹۹ آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۹۲۹۷

دومین کنکور سراسری کشور در شرایط شیوع کرونا، از ساعت ۸ صبح امروز پنجشنبه در مقطع کارشناسی ارشد کلید خورد؛ در این نوبت از کنکور، ۳۲۱ هزار و ۵۰۴ داوطلب در ۳۳ رشته امتحانی در حال رقابت هستند.

کل آمار داوطلبان ثبت نام کننده در آزمون کارشناسی ارشد با احتساب داوطلبان متقاضی در رشته های امتحانی دوم یا شناور ۶۹۴ هزار و ۴۱۷ نفر و آمار داوطلبان بدون احتساب رشته های شناور، ۶۴۷ هزار و ۵۵۴ نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تعداد ۶۴۷ هزار و ۵۵۴ نفر (بدون احتساب رشته های شناور) ۳۲۴ هزار و ۱۲۶ نفر زن و ۳۲۳ هزار و ۴۲۸ نفر مرد هستند؛ در واقع ترکیب جنسیتی کنکور کارشناسی ارشد حدود ۵۰-۵۰ است.

ترکیب جنسیتی داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد با احتساب متقاضیان رشته های شناور، شامل ۳۴۴ هزار و ۵۵۸ نفر زن و ۳۴۹ هزار و ۸۵۹ نفر مرد است.

به گزارش ایرنا، آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۹ از صبح امروز در ۸۰ شهرستان کشور و ۲۳۶ حوزه امتحانی برگزار می شود.

فرایند دریافت کارت ورود به جلسه کنکور کارشناسی ارشد از صبح روز دوشنبه ۱۳ مردادماه در سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شده است و تا شنبه ۱۸ مردادماه ادامه دارد.

آمار سایر داوطلبان حوزه های امتحانی

در نوبت صبح روز جمعه ۱۷ مردادماه ۲۸۳ هزار و ۴۱۴ داوطلب در ۳۶ حوزه امتحانی و در روز شنبه ۱۸ مردادماه ۸۹ هزار و ۴۹۹ نفر در ۶۴ حوزه امتحانی به رقابت می پردازند.

بر اساس اعلام روز گذشته فاطمه زرین آمیزی ‌سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور به خبرنگار ایرنا، نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد دهه دوم شهریورماه در سایت این سازمان به اطلاع داوطلبان می رسد.

۸۵ داوطلب کرونایی

کنکور کارشناسی ارشد ۸۵ داوطلب مبتلا به کرونا دارد که این افراد هفته گذشته در فرآیند خوداظهاری، از ابتلای خود به ویروس کرونا خبر دادند. این داوطلبان در بیمارستان مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با حضور نماینده این وزارتخانه و سازمان سنجش آموزش کشور در آزمون شرکت می کنند.

پروتکل‌های بهداشتی کنکور کارشناسی ارشد

سازمان سنجش آموزش کشور با توجه به تجریبات برگزاری کنکور دکتری ۹۹ که ۹ مردادماه برگزار شد، پروتکل های بهداشتی را دقیق تر برگزار می کند.

همراه داشتن ماسک ۳ لایه معمولی (بدون فیلتر) و استفاده صحیح از آن (از بالای بینی تا زیر چانه)، از ابتدای ورود به حوزه برگزاری آزمون تا پایان برگزاری آزمون و خروج از حوزه امتحانی الزامی است.

همچنین داوطلبان باید هنگام عطسه یا سرفه حتما از دستمال کاغذی استفاده کنند.

در صورت داشتن سوال ضروری از عوامل اجرایی در طول برگزاری آزمون باید با رعایت فاصله مناسب و داشتن ماسک اقدام به صحبت کنند.

داوطلبان باید در پایان آزمون تا زمان اعلام خروج از سالن توسط عوامل اجرایی همچنان بر صندلی خود مستقر باشند.

پاک کردن و ضدعفونی کردن دست بعد از درج اثر انگشت در پاسخنامه با پد الکلی (که توسط حوزه امتحانی به آنها تحویل می‌شود) باید انجام شود.

کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو در کارشناسی ارشد

بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، ظرفیت پذیرش در کنکور کارشناسی ارشد ۹۹ تعداد ۱۵۷ هزار نفر اعلام شده است که این آمار در مقایسه با ظرفیت ۱۷۰ هزار نفری سال گذشته، ۱۳ هزار نفر و معادل هشت درصد کاهش یافته است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سازمان سنجش آموزش کشور کنکور کارشناسی ارشد حوزه امتحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۹۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پورعباس: حذف کنکور با تکرار آن محقق می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عبدالرسول پورعباس در برنامه تلویزیونی شبکه خبر درباره قطع اینترنت در زمان برگزاری نوبت اول کنکور سراسری گفت: دیگر این موضوع ضرورتی ندارد. در آن سال که اینترنت قطع شد امکانات فعلی مقابله با تقلب ها در اختیار ما نبود اما اکنون با دستگاه های تقلب یاب و آشکارساز حفاظت برقرار است.

وی گفت: لازم است از پلیس فتا تشکر کنم. عده ای کلاهبردار به صورت ناجوانمردانه سعی می کنند از مردم پول بگیرند. از داوطلبان خواهش می کنم که به این افراد پول ندهند. پرونده هایی داشتیم که این باندهای کلاهبردار از داوطلب و خانواده اش اعتراف گرفته اند و با این اعترافات آنها را تهدید کرده اند. ۱۹ هزار نفر را رصد کردیم که کانال های مدعی تقلب را ترک کردند. به تمام داوطلبان توصیه می شود این کانال ها را تا زمان برگزاری کنکور ترک کنند زیرا اگر با آشکارسازها متوجه شویم که تجهیزات گرفته اند حتی اگر از تجهیزات استفاده نکنند هم متخلف محسوب شوند.

رییس سازمان سنجش گفت: همین امروز دو کانال بزرگ با ۵۰ هزار فالور را دستگیر کردند. دلیل اینکه خریداری تجهیزات تخلف محسوب می شود این است که تعداد زیادی از داوطلبان رفتند تجهیزات هندزفری و موبایل واره خریده اند. این دستگاه ها در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است. فرد در ابتدایی که وارد حوزه می شود، به محض روشن شدن آن توسط دستگاه های ما سیگنال ها دریافت می شود و صورت جلسه می شود.

وی افزود: حتی قبل از فرآیند آزمون هم اگر داوطلب این ابزارها را داشته باشد متخلف محسوب می شود و از آزمون محروم می شود. این موبایل واره ها ابزار جاسوسی هستند و اگر خریداری شود یعنی شبکه ای پشت این موضوع است. موبایل ساده ای نیست که بتوان آن را یک تخلف محسوب کرد. بسیاری از این افراد به دکتر مراجعه کرده اند و این ابزارها را در بدن کار گذاشته اند. فرد پول، رمزارز و ارز پرداخته و این تجهیزات را خریداری کرده است.

پورعباس تاکید کرد: با توجه به تمام تمهیداتی که در نظر گرفته شده است امکان ندارد که تا قبل از بازشدن در مخزن هیچ انسانی با سوالات تماس داشته باشد. تا ساعت ۸ صبح فردا که سوالات در قرنطینه است هیچ امکانی برای دسترسی به سوال وجود ندارد. اما ما می دانیم که عده ای اجیر می شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با این ابزارهای جاسوسی از سوال عکس بگیرند و به بیرون ارسال کنند و در بیرون عده ای این سوالات را حل کنند.

وی افزود: پارسال سه نفر سه صفحه را عکس گرفتند و در عرض چند دقیقه دستگیر شدند. ممکن است عکسی بیرون بیاید اما مطلقا پاسخی به حوزه نمی رود. همه دستگاه های مخابراتی را پارسال کشف کردیم و امسال هم با دستگاه های آشکارساز تمام حوزه ها را پوشش می دهیم.

معاون وزیر علوم گفت: نظام آموزش عالی بر اساس عدالت آموزشی و کارآیی سنجش ورودی دانشگاه ها تعریف می شود. یک مصوبه ای علاوه بر مصوبه سال گذشته در شورای امنیت کشور تصویب شد تا آزمون سراسری به سلامت برگزار شود.

وی گفت: سازمان سنجش در سال ۱۸۰ آزمون را برگزار می کند، برخی از هفته ها درگیر چند آزمون است. اکنون که در حال برگزاری آزمون، در حال برگزاری انتخاب رشته دکتری هم هستیم. شورای تامین استان و شهرستان ها در این زمینه تشکیل جلسه داده اند و همه این کارها برای این است که آزمون در نهایت عدالت آموزشی برگزار شود.

پورعباس اظهار کرد: داوطلبی که در جلسه آزمون گرفتار شود متخلف محسوب می شود. مجرمان با متخلفان متفاوت هستند و پلیس فتا وقتی افراد شبکه های متقلب را دستگیر می کند آنها با یک تا ۵ سال زندان مواجه خواهند بود.

تفاوت های نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ با نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳

وی درباره تفاوت نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ با نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ گفت: تنها تفاوت این است که آزمون فرهنگیان در نوبت دوم برگزار نمی شود و حدود ۱۰۰ هزار نفر آمار آن نسبت به نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ کمتر است. از نظر برگزاری آزمون تفاوت خاصی در پیش نداریم. البته شیوه های امنیتی و حفاظتی را ممکن است ارتقا ببخشیم. ضمن اینکه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ در تیرماه است و باید نسبت به خنک کردن فضای آزمونی تلاش بیشتری داشته باشیم.

رییس سازمان سنجش یادآور شد: از مراکز برگزاری آزمون از جمله دانشگاه های دولتی و دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علمی کاربردی و مراکز آموزش و پرورش تشکر می کنم. البته وزارتخانه های متعدد برای آسایش داوطلبان کنکور تلاش می کنند و فشار زیادی به سیستم های خنک کننده وارد می شود، پارسال یکی از کولرها دچار آتش سوزی شد که خوشبختانه با حضور آتش نشانی مشکلی پیش نیامد.

وی درباره شرایط آزمونی امسال برای دانش آموزان و همزمانی کنکور با امتحانات نهایی گفت: فرآیند درس خواندن یکسان است. داوطلبان در طول سال گذشته ده ها آزمون آزمایشی داده اند و برای داوطلبانی که دانش آموز هستند یک مقدار فضای درسی سنگین تر است. اما درس ها همان درس ها است و داوطلبان می توانند آن را مدیریت کنند.

پورعباس درباره آمار برگزاری نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ گفت: چهار آزمون گروه های علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت و آزمون گروه های هنر و زبان های خارجی عصر پنجشنبه ۶ اردیبهشت و آزمون گروه علوم تجربی با جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر در صبح جمعه ۷ اردیبهشت برگزار می شود.

حوزه های کوچک تر کنکور کمتر شده اند و حوزه های بزرگ تر بیشتر شده اند

وی درباره حوزه های برگزاری کنکور گفت: امسال حوزه های امتحانی در ۴۱۲ شهرستان برگزار می کنیم. ملاک ما برای تعیین حوزه وجود ۵۰۰ داوطلب در یک حوزه است. نسبت به پارسال تفاوت زیادی در تعداد حوزه ها نداریم. حوزه های کوچک تر کمتر شده اند و حوزه های بزرگ تر بیشتر شده اند. در خارج از کشور در حدود ۲۰ کشور حوزه امتحانی وجود دارد که در نوبت تیرماه آزمون دارند.

بیش از ۹۷۰ هزار نفر کارت کنکور خود را دریافت کرده اند

معاون وزیر علوم درباره آخرین آمار دریافت کارت ورود به جلسه نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: بیش از ۹۷۰ هزار نفر کارت خود را دریافت کرده اند و اگر مشکلی داشته باشند باید به باجه های رفع نقص مراجعه کنند. معلولان باید قبلا به تایید سازمان بهزیستی رسیده باشند و تسهیلات ویژه برای داوطلبان معلول درنظر گرفته شده است.

وی درباره آمار بالای گروه علوم تجربی گفت: خدمات پزشکی ایران سرآمد خدمات سلامت در دنیا است. تعداد زیادی از افراد برای درمان به ایران می آیند از همین رو رشته های علوم پزشکی جذاب تر است. رقابت اصلی داوطلبان گروه علوم تجربی در ۱۵ هزار ظرفیت رشته های دکتری عمومی است. در رشته علوم انسانی هم رقابت وجود دارد اما با وجود درآمد در برخی رشته های علوم ریاضی برخی فقط به رشته های علوم پزشکی فکر می کنند.

پورعباس اظهار داشت: داوطلبان توجه داشته باشند علاقه خیلی مهم است. برخی در رشته های پزشکی قبول شده اند ولی به ما مراجعه می کنند که به رشته دیگر تغییر پیدا کنند چون واقعیت رشته با علاقه آنها متفاوت است. رشته های مرتبط با ریاضی و مهندسی هم بسیاری از دانشگاه های معتبر کشور وجود دارد اما برخی از داوطلبان از شهر خود دور می افتند و با مشکلاتی مواجه می شوند بنابراین بهتر است رشته را با علاقه و تناسب به شهر خود انتخاب کنند. ۸۵ درصد ظرفیت گروه های مهندسی، پیراپزشکی و کشاورزی نیازی به رقابت کنکور ندارند. ۱۵ درصد ظرفیت در رقابت کنکور قرار می گیرند.

دو مدل آزمون های کاغذی هوشمند و آزمون های غیرکاغذی آفلاین را پیش داریم

وی درباره آزمون های جدید گفت: دو مدل آزمون های کاغذی هوشمند و دیگری آزمون های غیرکاغذی آفلاین را پیش داریم. در حال ورود دستگاه هایی هستیم که آزمون های هوشمند کاغذی را اجرا کنیم. در این آزمون ها سوال به سوال هوشمندسازی و شخصی سازی می شود. طبیعتا با آن می توان آزمون های چند گزینه ای و تشریحی را برگزار کنیم. آزمون های غیرکاغذی نیاز به سخت افزارهای خاص دارد. کامپیوترهای موجود برای این آزمون ها کارآیی ندارند. برای سال ۱۴۰۳ باید تعداد ۱۰ تا ۳۰ هزار نفر در آزمون های غیرکاغذی شرکت کنند تا بتوانیم دستگاه های مورد نیاز را محک بزنیم. در مجموع روند امنیت، سلامت و اعتبارسنجی کنکور به این مرتبط است که از حالت سنتی فاصله گرفته شود و به سمت مدرن سازی حرکت کنیم.

پورعباس تاکید کرد: حذف کنکور با تکرار آن محقق می شود. حساسیت کنکور با برگزاری متعدد آن از میان می رود. کشورهای دیگر هم استاندارد مشخصی را برای برگزاری کنکور به کار می گیرند. در کشورهایی مانند انگلستان، ترکیه و چین هم شرایط و سازمان های مرتبط پای کار هستند، حتی در چین ارتش پای کار می آید.

رئیس سازمان سنجش درباره افزایش ظرفیت پزشکی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امسال سال سوم اجرای قانون افزایش ظرفیت پزشکی است. طبق قانون باید عمل شود. ما هر ساله نسبت به ظرفیت اعلامی در دفترچه ۷ تا ۸ درصد ظرفیت اضافه به وزارت بهداشت تحمیل می کنیم که دلیل آن نقطه برابری افراد است. ما در زمان انتخاب رشته با تعداد زیادی نمره یکسان مواجه ایم و مجبوریم آنها را معرفی کنیم. البته افزایش ظرفیت تا سقف ۲۰ درصد با هماهنگی کامل با وزارت بهداشت اجرا می شود. اما در مردادماه و زمان انتخاب رشته اطلاع رسانی در این زمینه صورت می گیرد.

وی درباره بورسیه های دانشجویی خاطرنشان کرد: سازمان امور دانشجویان متولی بورسیه های دانشجویی است. به میزان متقاضی که وجود دارد ظرفیت بورسیه ها در دفترچه کنکور درج می شود. بر اساس نمره های کنکور و معدل های استعدادهای درخشان دانشجویان بورسیه می شوند. از سال گذشته شرکت های بزرگ پای کار آمدند و ظرفیت خوبی را برای بورسیه دانشجویان درنظر گرفتند.

پورعباس درباره نحوه اعمال سابقه تحصیلی در کنکور گفت: امسال به این صورت است که ۵۰ درصد نمره کل نهایی از سابقه تحصیلی و ۵۰ درصد نمره آزمون است. در ۵۰ درصد سابقه تحصیلی هم اگر داوطلب در درسی نمره نداشته باشد باید آن را ترمیم کند. در سال ۱۴۰۴ میزان سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و نمره آزمون ۴۰ درصد محاسبه می شود. کسی که قصد دارد رشته های بدون آزمون را انتخاب کند نیازی به شرکت در آزمون سراسری ندارد.

وی درباره سرنوشت سازمان ملی سنجش گفت: سازمان ملی سنجش مسؤولیت های گسترده ای دارد. این سازمان با چهار وزارتخانه وزارت بهداشت، وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و وزارت کار مرتبط است و پس از کنکور سراسری جزییات کاری سازمان ملی سنجش ابلاغ می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در کنکور ۱۴۰۳ اینترنت قطع نمی‌شود / داشتن هندزفری و موبایل واره تخلف است
  • پورعباس: حذف کنکور با تکرار آن محقق می‌شود
  • شرکت یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری
  • شرکت بیش از ۲۶ هزار داوطلب کردستانی در کنکور سراسری
  • آزمون کنکور سراسری فردا در گیلان
  • امروز؛ آخرین مهلت دریافت کارت ورود به جلسه نوبت اول کنکور سراسری
  • آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ به تفکیک استان‌ها
  • داوطلبان کنکور این نکات را جدی بگیرند
  • اخاذی و کلاهبرداری از داوطلبان کنکور
  • ۳۲۷ هزار داوطلب کارت نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ را دریافت کردند