Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی قوه قضاییه گفت: تا هفته گذشته از ۶.۸ میلیارد دلار اعلام شده ارز ناشی از صادرات، ۱.۲ میلیارد با پیگیری مرجع قضایی بازگشت. کسانی که حاضر نبودند پول را برگردانند مورد تعقیب قرار گرفتند و برخی بازداشت شدند.

به گزارش قوه قضاییه، غلامحسین اسماعیلی صبح امروز در گفت‌وگو با رادیو تهران با اشاره به عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان به مناسبت اعیاد قربان و غدیر، اظهار کرد: در سیاست کیفری نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران هدف از مجازات، اصلاح مجرمان و جامعه پذیری بزهکاران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس در قوه قضاییه کمیسیون‌هایی به عنوان کمیسیون عفو و بخشودگی در تمامی استان‌ها و ستاد قوه قضاییه تشکیل شده و توسط تیم‌های کارشناسی وضعیت محکومان در دوران تحمل مجازات را بررسی می‌کنند.

وی ادامه داد: به محض اینکه به این نتیجه رسیدند که محکوم، شرایط بازگشت به جامعه دارد را برای او پیشنهاد عفو تنظیم و در کمیسیون‌های کارشناسی بررسی و محضر مقام معظم رهبری تقدیم می‌شود. ایشان هم بر اساس پیشنهادات کارشناسی در هر مرحله گروهی از محکومان را مشمول عفو و رافت اسلامی قرار می‌دهند.

اسماعیلی یادآور شد: مدعی هستیم در هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران محکومان مشمول عفو و تخفیف مجازات قرار نمی‌گیرند.

وی افزود: سیاست ما بر این است که آنگاه که مطلع شدیم فرد اصلاح شده حتی قبل از آنکه میزان مجازات مندرج در حکم دادگاه را تحمل کرده باشد، برای وی پیشنهاد عفو تنظیم می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: به مناسبت این عید فرخنده هم بیش از دو هزار نفر از محکومان به محضر رهبر انقلاب پیشنهاد شد که ایشان هم آن‌ها را مورد عفو قرار دادند.

اسماعیلی در بخشی از اظهاراتش با تبریک روز خبرنگار، با بیان اینکه جامعه خبرنگاری می‌توانند بهترین گزارشگران فساد باشند، ادامه داد: از این کار استقبال می‌کنیم و مورد تشویق، حمایت و قدردانی قرار می‌گیرند و البته این موضوع را برای همه شهروندان در نظر گرفته ایم.

وی تصریح کرد: برای این ارتباط سیستمی از قبل وجود داشته که تقویت شده است و جامعه خبرنگاران علاوه بر تمامی درگاه‌های موجود می‌توانند بدلیل ارتباطشان با مرکز رسانه قوه قضاییه، مطالب مورد نظر را به این مرکز انتقال دهند تا همکاران رسانه‌ای این مرکز آن را به مقامات مسئول انتقال دهند.

سخنگوی قوه قضاییه در ارتباط با اصلاح رویه و بازنگری در برخورد با جامعه خبرنگاری بیان داشت: شاید در گذشته در گزارشات تخلفاتی که نسبت به جامعه خبرنگاری بود روش سختگیرانه‌ای اعمال می‌شد.

اسماعیلی گفت: سیاست توام با مدارا و بررسی‌های کارشناسی و غیرسختگیرانه را اعلام و برای حل مشکلات بین بخش‌های مختلف رسانه‌ای شورای حل اختلاف اصحاب رسانه و مطبوعات را اعلام کردیم.

وی یادآور شد: اگر کسی مرتکب خطایی شد در بین حداقل و حداکثر مجازات جایی که امکان باشد مجازات کمتری در نظر می‌گیریم مگر مواردی که به امنیت کشور و جامعه بر می‌گردد و خطوط اصلی نظام رد می‌شود. از جامعه رسانه‌ای می‌خواهیم از خطوط اصلی نظام و انقلاب عبور نکنند.

وی بیان داشت: موضوع حقوق عامه بویژه در ارتباط با اراضی ملی و منابع طبیعی جزو اولویت‌های قوه قضاییه قرار گرفته است، همه بخش‌های حاکمیت در سه قوه پای کار آمده اند تا از این حقوق حراست و حفاظت کنند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: لواسان یک نماد است و در هر شهری مناطق مشابهی همانند لواسان است که شناسایی می‌شوند و این موضوع در دستور کار قرار می‌گیرد.

اسماعیلی در ارتباط با تقاضای برخی در ارتباط با مورد عفو قرار گرفتن محکومان جاسوسی در پوشش فعالان محیط زیستی به مناسبت عید غدیر، یادآور شد: این امکان برای همه مجرمان و محکومان است و بستگی به نحوه رفتار محکومان در حبس دارد. در عفو گذشته یک نفر از آن‌ها مورد عفو قرار گرفت و در دوره‌های گذشته محکومان امنیتی کمتر مورد توجه قرار می‌گرفتند و معمولا برای آن‌ها پیشنهاد عفو نمی‌شد، اما در دوره جدید به محکومان امنیتی همانند سایر محکومان نگاه می‌شود. محکومان امنیتی فراوانی در دوره یکسال و نیم اخیر مشمول عفو رهبری قرار گرفتند.

اسماعیلی در ارتباط با بحث کنترل بازار ارز و عدم بازگشت ارزهای صادراتی تصریح کرد: تا هفته گذشته از ۶.۸ میلیارد دلار اعلام شده ۱.۲ میلیارد با پیگیری مرجع قضایی بازگشت. کسانی که حاضر نبودند پول را برگردانند مورد تعقیب قرار گرفتند و برخی بازداشت شدند.

وی بیان داشت: برخی از کسانی که ارز ناشی از صادرات را برنگرداندند شرکت‌های صوری و کاغذی بودند که در دادن مجوز صادرات به آن‌ها دقت لازم نشده است و پیگیری‌های جدی برای پشت پرده این‌ها در مراجع قضایی در حال انجام است.

اسماعیلی در ارتباط با متهم منصوری خاطرنشان کرد: جسد وی به خانواده تحویل شد که به استان محل اقامت او منتقل و به خاک سپرده شد. از وضعیت معاینه جسد اطلاعاتی به دست می‌آید، اما بررسی دقیق‌تر این حادثه نیازمند آن است که اطلاعات مربوط از کشور رومانی مانند تصاویر ضبط شده از دوربین هتل محل اقامت و اسناد و نوشته‌هایی متعلق به وی در اختیار ما قرار بگیرد. فقط جسد این فرد به ایران منتقل شده است و پیگیری‌های قضایی و اینترپل و طرف وزارت خارجه در حال انجام است تا بتوانیم رمزگشایی کرده و به حقیقت نحوه جان باختن وی برسیم.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در مورد احضار مدیران میانی باشگاه پرسپولیس و احضار مدیران عامل پیشین این باشگاه گفت: یک نفر از مدیران میانی این باشگاه به لحاظ تخلفاتی که به وی منتسب شده، توسط همکاران مان احضار و بازداشت شده است و در مورد بازداشت سایر افراد گزارشی به بنده نرسیده است.

لینک کوتاه: asriran.com/0036p5

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قوه قضاییه منصوری سخنگوی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۰۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیران در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست، امیر عبدوس در کارگاه آموزشی توجیهی مدیران محیط زیست کشور و استان‌ها در شیراز درباره اهم اقدامات دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: سال گذشته، سالی بسیار پرتلاش و دستاورد در حیطه تکالیف دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی بود و جهت‌گیری اقدامات این دفتر منطبق با رویکرد دولت انقلابی و مردمی و متناسب با سند تحول دولت مردمی و بیانیه گام دوم انقلاب و سایر اوامر و فرامین رهبر معظم انقلاب بر مردمی‌سازی امور و ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست متمرکز بود.

وی افزود: در این مسیر طرح‌ها و برنامه‌هایی برای اولین بار تعریف شدند که هریک در چارچوب آموزش و افزایش مشارکت گروه‌ها و مخاطبان اثرگذار جامعه در ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست مؤثر بودند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها مأموریت محور کردن استان‌ها در حیطه آموزش مخاطبان خاص در قالب طرح پرچم‌داری بود، بدین شکل که هر استان، پرچمدار آموزش مبانی و موضوعات محیط زیستی به یکی از گروه‌های مخاطبان اجتماعی و موظف شد دستورالعمل و محتواهای مورد نیاز برای آموزش این قشر از مخاطبان را تهیه و به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها ارائه کنند.

عبدوس تاکید کرد: در این زمینه ۳۱ کتاب دستورالعمل آموزشی برای ۳۱ گروه از مخاطبان خاص اجتماعی تدوین و برای استفاده استان‌ها چاپ خواهد شد، ایجاد بسترهایی برای فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی محیط زیستی در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی در سطح کشور از طریق ایجاد خانه‌های محیط زیست در این دستگاه‌ها اعم از دهیاری‌ها، شهرداری‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد و کتابخانه‌ها به عنوان حلقه‌های میانی مشارکت مردم دیگر طرحی بود که در سال ۱۴۰۲ اجرا شد.

وی گفت: تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیران در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه، مستندسازی دانش بومی و سنتی محیط زیستی و جمع‌آوری آن‌ها برای چاپ کتاب دانش سنتی هر استان، تسهیل‌گری برای ایجاد تعامل سازنده میان سازمان و ادارات کل تابعه با تشکل‌های مردم‌نهاد محیط زیستی و برگزاری جلسات مستمر با آن‌ها، ثبت روز آموزش همگانی محیط زیست در تقویم رسمی کشور مصادف با پانزدهم اسفند و روز درختکاری و اجرای برنامه‌های متنوع طی یک هفته برای بزرگداشت این مناسبت در ستاد مرکزی سازمان و ادارات کل استان‌ها نیز اقدامات مهم دیگری بود که به همت دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شدند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سند برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست به همت و تلاش معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان و دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی در سال ۱۴۰۲ بازنگری و با هدف نهادینه‌سازی بنیان‌های توحیدی، انقلابی و محیط زیستی آن مورد تحول اساسی قرار گرفته و در بهمن ۱۴۰۲ به تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور رسید.

عبدوس خاطرنشان کرد: تسهیلگری مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست و ارتقای سرمایه اجتماعی از طریق ایجاد حلقه‌های میانی یکی از مهم‌ترین راهبردهای دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست است که براساس آموزه‌های بیانیه گام دوم انقلاب و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در دولت مردمی انقلابی، بندهای ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط‌زیست و مفاد سند اخیرالذکر در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.

کد خبر 746882

دیگر خبرها

  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها
  • ماموریت مجلس به سازمان محیط زیست برای رفع مشکلات زیستی
  • عوامل محیط زیستی، دلیل ۲۵ درصد مرگ و میر‌ها
  • دریافت ۲۹۰ گزارش مردمی محیط زیستی در همدان
  • مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود
  • خیز سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها
  • عزم سازمان محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها