Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه-علامه مجلسی(ره) عنوان کرد که هدف عملیاتی «طرح ملی خودکفایی بذر» دستیابی به تولید حداقل یک میلیارد عدد بذر صیفی در سال است

محمد گلناری‌عباسی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با گذشت یک سال از کلنگ‌زنی «طرح ملی خودکفایی بذر» در دانشگاه آزاد اسلامی مبارکه - مجلسی (16 مرداد 98) به تشریح اهم اقدامات انجام‌شده در یک سال گذشته پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

بذرهایی که با تحقیق و پژوهش شکوفا می‌شوند/ مأموریت «طرح ملی خودکفایی بذر» چیست؟

جزئیاتی از سرای نوآوری و فناوری بذرهای گلخانه‌ای/ خودکفایی در ارقام «بذر» امکان‌پذیر است؟

جهش تولید در حوزه کشاورزی/ کاشت بذرهای هیبریدی در ایستگاه تحقیقاتی طرح ملی تولید بذر آغاز شد

طرح ملی خودکفایی بذر در گذر یکساله از دریچه دوربین

وی اظهار کرد: در مسیر تحول دانشگاه آزاد اسلامی و در گذار از دانشگاه آموزش‌محور به دانشگاه فناور و مسئله‌محور و در راستای ارتقای امنیت غذایی کشور، «طرح ملی خودکفایی بذر» 98/05/16 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه- مجلسی و در شهر جدید علامه مجلسی با حضور دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و مسئولان محلی کلنگ‌زنی شد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه-علامه مجلسی(ره) ادامه داد: در این طرح مقرر شده است در زمین 50 هکتاری این واحد دانشگاهی، 23 هکتار گلخانه پیشرفته و 11 هکتار فضای باز برای کشت بذر هیبرید صیفی‌جات با سرمایه‌گذاری مستقیم دانشگاه آزاد اسلامی و مشارکت شرکت دانش‌بنیان نگین بذر دانش، ساخته شود.

گلناری‌عباسی با بیان اینکه هدف عملیاتی این طرح دستیابی به تولید حداقل یک میلیارد عدد بذر صیفی در سال است به آنا گفت: انجام تست آب و خاک به‌منظور آنالیز و تعیین مشخصات و تعیین مناسب بودن برای کشت، طراحی نقشه‌های سازه و طرح‌های فنی و تجاری مورد نیاز و طراحی و جانمایی سایت ازجمله اقدامات انجام شده در یک سال گذشته بوده است.

به گفته وی، اخذ پروانه ساخت گلخانه از سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، ساخت منبع ذخیره آب روباز به ظرفیت هزار و 500 متر مکعب با استفاده از ژئو ممبران، خاکبرداری منبع آب بتنی سرپوشیده 7 هزار و 500 متر مکعبی،  لایروبی قنات و لوله‌گذاری مسیر انتقال آب به منبع مربوط به طول 100 متر از اهم اقدامات انجام شده در یک سال گذشته است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه-علامه مجلسی(ره) از خاکبرداری، تسطیح و آماده‌سازی زمین کشت روباز به مساحت 6 هکتار خبر داد و افزود: تأمین خاک کشاورزی و کود حیوانی مورد نیاز و انتقال آن به سایت بذر  به میزان هزار و 200 متر مربع، آماده‌سازی زمین کشت روباز شامل شخم‌زنی، دیسک‌زنی و کوددهی و اجرای سیستم لوله‌کشی آب و سم‌دهی و ساخت اتاق پمپاژ آب و نصب تجهیزات از قبیل پمپ، مخازن و.....به مساحت 6 هکتار در طول یک سال اخیر انجام‌ شد.

گلناری‌عباسی با بیان اینکه کشت جو به‌عنوان کود سبز برای 6 هکتار انجام شده است، اقدام برای خرید انشعاب آب شرب و برق محل اجرای طرح، خرید انشعاب گاز و آماده‌‌سازی استعلام ساخت ساختمان ایستگاه اختصاصی گاز و کشت انواع محصولات تحقیقاتی گوجه، بادمجان، کدو، ملون، هندوانه، کنجد و ذرت به مساحت 6 هکتار را از اهم اقدامات انجام شده در یک سال گذشته دانست.

وی از فروش تدریجی محصولاتی که آماده عرضه به بازار می‌شوند به‌منظور کسب درآمد غیرشهریه‌ای خبر داد و بیان کرد: نقشه‌برداری و پیاده‌سازی همه نقاط گلخانه‌ها و تهیه نقشه اجرایی محوطه، آماده‌سازی و برگزاری استعلام اجرای عملیات خاکی و محوطه‌سازی فضای 7 هکتار گلخانه نیز در طول یک سال اخیر انجام شده است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه-علامه مجلسی(ره) که دانشگاهش مجری «طرح ملی خودکفایی بذر» دانشگاه آزاد اسلامی است، سفارش خرید لوله مربوط به سازه گلخانه با کمک مجتمع فولاد مبارکه و با همت و پیگیری مستمر رئیس و همکاران استانی و ثبت نام در سیستم اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی جهت اخذ وام احداث گلخانه را از دیگر اقدامات انجام شده از زمان کلنگ‌زنی طرح تاکنون عنوان کرد.

انتهای پیام/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه اقدامات انجام شده در یک سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۰۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۳۲ هکتار واحد گلخانه‌ در سال ۱۴۰۲ اصلاح و نوسازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، الهام فتاحی‌فر، مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی با بیان اینکه ۵۳۲ هکتار واحد گلخانه‌ای در کشور در سال ۱۴۰۲ اصلاح و نوسازی شد، گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه و برنامه اقتصاد مقاومتی، برای سال ۱۴۰۲، اصلاح و نوسازی ۴۵۴ هکتار گلخانه پیش‌بینی شده بود.

وی افزود: در راستای افزایش بهره‌وری از منابع آب و انرژی، افزایش عملکرد تولید، افزایش صادرات محصولات و تثبیت اشتغال ایجاد شده، برنامه اصلاح و بازسازی گلخانه‌های قدیمی و فرسوده و تبدیل گلخانه‌های چوبی به مدرن و نیمه‌مدرن، از سال ۱۳۹۵ در دستور کار این دفتر قرار گرفت.

خوداتکایی در تولید بذور هیبرید

وی افزایش خوداتکایی در تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی در داخل را از دیگر برنامه‌های این دفتر نام برد و اظهار کرد: برآوردها نشان می‌دهد تا پایان سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۶۰ میلیون عدد بذور هیبرید سبزی و صیفی در داخل کشور توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تولید شده است.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی ادامه داد: در راستای خوداتکایی در تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی، برنامه‌ریزی و اقدامات لازم برای شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند و متقاضی برای تولید بذور هیبرید، معرفی شرکت‌های مذکور به معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان تحقیقات و همچنین اجرای دوره‌های ترویجی توسعه مصرف بذور تولید داخل برای گلخانه‌داران را انجام داده‌ایم.

وی یادآور شد: در شرایط حاضر بیش از ۹۰ درصد از بذور هیبرید سبزی و صیفی مورد نیاز کشور با واردات تأمین می‌شود و بررسی آمار واردات بذور هیبرید سبزی و صیفی در چند سال اخیر حاکی از آن است که سالانه به طور میانگین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون یورو ارز برای تأمین بذور مذکور از کشور خارج می‌شود.

فتاحی‌فر از تدوین دستورالعمل اجرایی تولید و نظارت بر واحدهای نشا محصولات گلخانه‌ای خبر داد و تصریح کرد: با توجه به ضرورت شناسایی و لزوم سازماندهی واحدهای موجود و جدیدالاحداث تولید نشا در کشور با تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگان مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان حفظ نباتات کشور، مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، رؤسای مناطق ۱ و ۲ مدیران باغبانی سازمان‌های جهاد کشاورزی و دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی معاونت امور باغبانی، دستورالعمل اجرایی تولید و نظارت بر واحدهای نشا محصولات گلخانه‌ای تدوین شده است که در سال جاری برای اجرا ابلاغ می‌شود.

وی درباره افتتاح و بهره‌برداری از واحدهای گلخانه‌ای و قارچ خوراکی در کشور در سال ۱۴۰۲ نیز گفت: در سال گذشته از جمله گلخانه مدرن سبزی و صیفی گلخانه‌ای در استان زنجان - شهرستان ابهر توسط رئیس‌جمهوری در سطح ۳۰ هکتار با سرمایه‌گذاری دو هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که ۸۰ درصد سرمایه‌گذاری آن آورده شخصی و ۲۰ درصد تسهیلات بانکی بوده است.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی همچنین به تکمیل دو طرح نیمه‌تمام پرورش قارچ خوراکی در استان تهران و کردستان مربوط به مصوبات دور نخست سفر رئیس‌جمهوری در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: با پیگیری‌های به عمل آمده و اعطای تسهیلات مورد نیاز در سال ۱۴۰۲، این واحد تولیدی در حال تکمیل و بهره‌برداری کامل می‌باشد.

وی در همین حال تأمین منابع انسانی ماهر در زمینه تولیدات گلخانه‌ای را امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر خواند و تاکید کرد: بر اساس برآوردها تا پایان برنامه هفتم توسعه به بیش از ۳۰۰ هزار نفر نیروی کار ماهر گلخانه‌ای نیاز است و از این رو برنامه اجرایی تربیت نیروی کار ماهر گلخانه‌ای و قارچ خوراکی با همکاری دفتر آموزش بهره‌برداران کشاورزی، ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین گزارش‌ها در سال گذشته، ۷۹۴۲ نفر نیروی کار در زمینه محصولات گلخانه‌ای و قارچ خوراکی آموزش دیده‌اند.

فتاحی‌فر ابراز کرد: با توجه به رویکرد دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای با هدف افزایش بهره‌وری از منابع آب و خاک کشاورزی و افزایش سطح گلخانه‌ها، یکی از مهمترین الزامات افزایش تولیدات گلخانه‌ای، تأمین نیروی کار ماهر گلخانه‌ای است.

کد خبر 6083548

دیگر خبرها

  • برنامه‌های تشویقی و انگیزشی برای رونق «حجاب و عفاف» در دانشگاه‌ها
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند
  • داوری: در تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون عدد در سال نزدیک شده‌ایم
  • استقبال کشاورزان فاروجی از کشت نشایی
  • عملیات «وعده صادق» ذلت استکبار را آشکارتر کرد
  • ۵۳۲ هکتار واحد گلخانه‌ در سال ۱۴۰۲ اصلاح و نوسازی شد
  • بیش از ۹۰ درصد بذور هیبرید سبزی و صیفی وارداتی است
  • بیش از ۹۰ درصد بذرهای هیبرید سبزی و صیفی وارداتی است
  • تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی در شرکت‌های دانش‌بنیان
  • تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان