Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران - سازمان سینمایی چند روزپیش لیست پروانه مالکیت بیش از هزار فیلم سینمایی (دقیقا 1029 فیلم) بعد از انقلاب را منتشر کرد که بدون شک اتفاق بزرگی برای سینمای ایران و یکی از مهمترین دستاورهای دوران مدیریت حسین انتظامی به عنوان رئیس سازمان سینمایی است، وعده‌ای که او از چند ماه پیش در زمینه «شفاف سازی» داده بود و حال آنرا عملی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخصوص پرونده مالکیت و نحوه سرمایه‌گذاری فیلم‌های سینمای ایران همواره حرف و حدیث فراوان وجود داشت و به دلیل عدم وجود منبع موثق و شفاف انواع ارجاع‌ها و شایعه‌پردازی‌ها صورت می‌گرفت اما این اقدام سازمان سینمایی به مثابه یک روشن سازی و تاباندن نور بر بخشی تاریک و پنهان از سینمای ایران بعد از انقلاب است.

این اقدام در راستای «شفاف سازی» مورد نظر سازمان سینمایی در دوره جدید صورت گرفته است که قبلا هم در زمینه‌های مختلف دست به انتشار چنین لیست‌های زده بود و گزارش عملکرد مالی بخش‌های مختلف سازمان سینمایی را منتشر ساخته بود مانند: جشنواره ملی فیلم فجر، جشنواره جهانی فیلم فجر، مرکز گسترش سینمای تجربی، سینمای جوان، بنیاد سینمایی فارابی، گروه هنر و تجربه و... البته آن موقع هم از این رویه استقبال کردیم و آنرا میراثی مهم برای سینمایی ایران دانستیم.

واقعیت این است که این شفافیت بهترین راه پیش روی افکار عمومی، رسانه‌ها و صاحب‌نظران حوزه سینما و از همه مهمتر خود اهالی سینماست که دیگر زاویه یا نکته غیرقابل روئیتی وجود نداشته باشد و هر آنچه هست را می‌توان دید و مورد بحث و کنکاش قرار داد.

حسین انتظامی در توئیتی با 2 هشتگ «شفافیت» و «دسترسی آزاد به اطلاعات» نوشته است: «اطلاعات مثل انفال است یعنی ملک مطلق مدیر نیست تا بتواند با آن سلطنت کند؛ متعلق به مردم است و هر کسی که در مقابل آزادسازی اطلاعات، مقاومت می‌کند در واقع خیانت در امانت می‌کند.» چنین رویکردی واقعا در خور توجه و قابل تحسین است و طبیعتا هم برای مدیر سینمایی و هم برای اهالی سینما مسیر راه روشن خواهد بود.

اگرچه در لیست منتشر شده نقص‌هایی هم وجود دارد و چند فیلم قابل بحث غایب هستند اما همین اقدام نشانگر آغاز راهی است که منجر به شفافیت بیشتر می‌شود همین الان این پرسش که چرا فلان فیلم در این لیست نیست بهترین راه برای احقاق شفافیت در مورد آن فیلم‌هاست.

محمدرضا فرجی مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی در جواب به پرسش خبرنگار مهر درباره این نواقص اظهار داشته است: «هر فیلمی که به نام آن پروانه مالکیت صادر شده باشد، قطعاً نامش در همین فهرست قرار گرفته است، مگر اینکه فیلم دارای مشکل پرونده‌ای و یا دارای نقص باشد. بدیهی است پس از رفع نواقص در اولین فرصت درباره پروانه مالکیت این آثار نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

موضوع این نوشتار بررسی و تحقیق اطلاعات ارائه شده نیست ولی وجه جالب توجه در یک نگاه سریع به این لیست‌ و سرمایه‌گذارهای فیلم‌ها نشان می‌دهد که فیلم‌هایی بوده‌اند که ادعای خصوصی بودن داشتند اما نهادهای مختلفی در ساخت آنها مشارکت داشته‌اند و یا مناسبات برخی اوقات عجیب و غریب مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری فیلم‌ها و ...

بهرجهت این اتفاق و انتشار این لیست امر مبارکی برای سینمای ایران است و باید از ادامه آن حمایت کرد و از همین الان خاطر نشان ساخت توقف آن حرکتی رو به عقب برای سینمای ایران محسوب می‌شود. باید به رئیس سازمان سینمایی و عوامل چنین حرکتی دستمریزاد گفت.

لینک کوتاه: asriran.com/0036pY

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان سینمایی حسین انتظامی شفافیت سازمان سینمایی سینمای ایران برای سینمای فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۲۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ گفت: ما از سال‌های گذشته در پاکستان در کنار رایزنی فرهنگی بیش از ۶ خانه فرهنگ داریم و در مذاکرات با مقامات محلی پاکستان به این جمع‌بندی رسیدیم که همه خانه‌های فرهنگی را فعال کنیم.

وی ادامه داد: در دیدار با مقامات محلی ایالت پنجاب هم رئیس‌جمهور تاکید کردند که با توجه به جایگاه اقبال و شعر فارسی به آموزش زبان فارسی همت بیشتری گماریم.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: در این فضای جدید ما ضمن تقویت خانه‌های فرهنگ و تعاملات فرهنگی مشترک مثل ساخت فیلم سینمایی که طرح فیلم اقبال لاهوری نهایی شده است و به زودی رئیس سازمان سینمایی با همتای پاکستانی خود کار اجرائی را آغاز می‌کنند.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگ گفت: موضوع آموزش زبان فارسی و حضور اساتید زبان فارسی ایرانی در پاکستان و همچنین حضور بیشتر دانشجویان ایرانی در فضا‌های دانشگاهی و فرهنگی را نیز پیگیری می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در سال‌های گذشته توجه لازم را به این فضای بسیار مثبت و فراهم به لحاظ افکار عمومی و همراهی که مردم با انقلاب اسلامی دارند و دلدادگی که به رهبر انقلاب دارند نداشته‌ایم و باید بیشترین استفاده را از این فرصت برای تعمیق ارتباط فرهنگی با پاکستان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینماهای کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد/ جمع کل؛ بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان
  • اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در ۶ سینمای مشهد از فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شش فیلم داریوش مهرجویی در جشنواره مسکو‌ نمایش داده می‌شود
  • میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی دیده شدن سینمای قهرمان محور را گرفت
  • جشن تولد برای میلاد کی‌مرام/ از سینمای قهرمان محور حمایت کنید
  • فیلم سینمایی آپاراتچی ،روایتی از سینما برای سینما