Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه 15 مردادماه اولین دوره رهاسازی مگس‌های عقیم شده بر اساس تکنیک Sterile Insect Technique (SIT) را با موفقیت در شمال کشور به انجام رساند.

به گزارش ایسنا، این پروژه که با تلاش متخصصان پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای کرج در باغ سرهنگی در بهشهر، استان مازندران به اجراء در آمد، در قالب قرارداد 40 هکتاری پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای با یکی از شرکت های زیر مجموعه بنیاد مستضعفان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایان ذکر است پیش از این پروژه، طی قراردادی با شرکت مذکور با موفقیت این تکنیک برای کنترل آفت در یک باغ مرکبات 10 هکتاری بکار گرفته شده بود.

به اذعان متخصصین داخلی و خارجی بویژه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، توسعه تکنیک SIT برای کنترل آفات، بخصوص آفت مگس مدیترانه، اجتناب ناپذیر و آینده آن فوق‌العاده روشن است.

با این قرارداد کارگاه‌های تولید مگس های نابارور پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، با ظرفیت کامل و نهایی خود درگیر این پروژه سطح بالا و تخصصی شده‌اند.

مهمترین ویژگی این قرارداد این است که بزرگترین قرارداد خارج سازمانی این پژوهشگاه در راستای پاسخ به نیازها و تقاضای بخش خصوصی در حوزه کشاورزی هسته‌ای محسوب می شود.

لازم به ذکر است سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه های مختلف پزشکی و سلامت، کشاورزی، باغداری، صنایع مختلف کشور، توسعه دانش و فناوری سطح بالا و افزایش توان فناوری صنایع دیگر بویژه در سال‌های اخیر فعالیت های زیادی را به انجام رسانده است. فناوری هسته‌ای به دلیل ظرفیت فوق‌العاده‌ای که در پاسخ به نیاز های کشور در حوزه‌های مختلف دارد، با برخورداری از متخصصان و دانشمندان و مدیران مجرب قادر به رفع بسیاری از نیازهای صنایع و دستگاه های مختلف با بالاترین سطح می باشد. ساخت سانتریفیوژ ساخت واکسن دامی و انسانی، ساخت سانتریفیوژ سنگ برای پژوهشگاه صنعت نفت، ارائه خدمات منحصر بفرد به وزارت نفت برای نشت یابی هزاران کیلومتر لوله های نفتی، نمونه های کوچکی از این توانمندی‌ها است.

منبع: الف

کلیدواژه: انرژی اتمی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۵۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودرویی که قرار بود «رانندگی اتمی» را امکانپذیر کند

در سال 1945، نشریه «عصر اتمی» درباره امکان استفاده از نیروی اتمی در اشیاء روزمره نوشت و آینده‌ای را پیش‌بینی کرد که در آن سوخت‌های فسیلی منسوخ می‌شوند و جای خود را به این انرژی تازه می‌دهند.

به گزارش فرادید، دانشمندان همچنین پیش‌بینی کردند که انرژی اتمی کاربردهایی دارد که انقلابی در پزشکی مدرن، تولید غذا، حمل‌ونقل و محصولات مصرفی ایجاد می‌کند.

در آن زمان، گلن تی سیبورگ، که ریاست کمیسیون انرژی اتمی را بر عهده داشت، استفاده از انرژی هسته‌ای را برای تامین انرژی قلب‌های مصنوعی پیشنهاد کرد. در همین حال، دیوید دیتز، روزنامه‌نگار علم، اتومبیل‌هایی را تصور می‌کرد که با استفاده از یک گوی انرژی اتمی کار می‌کردند که بزرگ‌تر از یک قرص ویتامین نبود.

عبارت آینده اتمی در لاس وگاس نوادا، که نام مستعار «شهر اتمی» را یدک می‌کشید بیشتر شنیده می‌شد. گردشگران به لاس‌وگاس هجوم می‌آوردند تا در «میهمانی‌های بمب سپیده‌دم» در دهه 1950 در طول 100 آزمایش هسته‌ای در سایت آزمایش نوادا شرکت کنند.

در سال 1957، شرکت فوردموتور به این جریان علمی و فرهنگی پیوست و تلاش کرد تا نمایی از آینده اتمی خودروسازی را ارائه کند. حاصل این تلاش، یک ماکت کوچک از فورد نوکلئون بود؛ یک خودروی مفهومی که قرار بود موتور اتمی داشته باشد.

این خودرو دارای یک کپسول نیروی حاوی یک هستۀ رادیواکتیو بود که بین دو بازوی متحرک معلق بود. ایدۀ اصلی این بود که این رآکتور از شکافت اورانیوم برای تبدیل آب به بخار پرفشار استفاده کند و نیروی بخار به مجموعه‌ای از توربین‌ها منتقل شود تا نیروی حرکت خودرو را تامین کند. همچنین ورودی‌های هوا در سقف در نظر گرفته شده بودند که هوا را به سیستم خنک کننده راکتور برسانند.

بر اساس تخمین‌های فورد، نوکلئون می‌توانست بیش از 5000 مایل (بسته به اندازه هسته) پیش از شارژ مجدد در یک ایستگاه اختصاصی با نصب یک هسته جدید، طی کند. به علاوه قرار بود مالک نوکلئون بتواند انتخاب‌های متعددی از انواع هسته داشته باشد؛ مانند یک مدل کم مصرف یا یک مدل با عملکرد بالا.

محفظه سرنشین دارای یک جلوپنجره یک تکه براق و شیشه عقب ترکیبی بود. در برخی از مدل‌های مفهومی، باله‌های دم دوتایی نیز وجود داشت که احتمالاً از داستان‌های علمی تخیلی دهه 1950 الهام گرفته شده بودند.

طبق بیانیه مطبوعاتی منتشر شده توسط فورد در آن زمان: «خودروهایی مانند نوکلئون میزان انجام تحقیقات آینده‌نگرانه در شرکت فورد موتور را نشان می‌دهند».

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره حادثه اصفهان بیانیه داد
  • بیانیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره سایت‌های هسته‌ای ایران
  • اسلامی: آژانس به طور منظم از تاسیسات هسته‌ای بازدید می‌کند
  • تابع قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها هستیم
  • تابع قانون اقدام راهبردی در لغو تحریم‌ها هستیم
  • بازدید منظم آژانس از تاسیسات هسته‌ای ادامه دارد
  • اسلامی: بازدید منظم آژانس از تأسیسات هسته‌ای/ نظارت ۱۲۰ بازرس
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود
  • از سرگیری بازرسی‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران
  • خودرویی که قرار بود «رانندگی اتمی» را امکانپذیر کند