Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدادی از مدیران ارشد سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران ضمن بازدید از تئاترشهر درباره راهکارهای پیشگیری از بروز حوادث و اطفای حریق در این مجموعه به بحث و تبادل نظر پرداختند. در این بازدید حسن جودکی معاون اجرایی تئاترشهر، حسین طاهربخش مدیر فنی و شاهین رحمانعلی مدیرامور عمومی مجموعه نیز حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حادثه میدان حسن آباد و بازار تبریز، هشدار دهنده بودند

علی طهرانچی دبیرکارگروه ایمنی میراث فرهنگی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران که در این بازدید مدیران ارشد سازمان آتش نشانی را همراهی می کرد، درباره برگزاری کارگاه «تهران، آتش، آسیب و هویت در معرض خطر» و دلایل انتخاب مجموعه تئاتر شهر برای بازدید مدیران مناطق عملیاتی سازمان آتش نشانی گفت: بعد از حادثه میدان حسن آباد تهران، حادثه بازار تبریز و حوادث جهانی دیگر از جمله کلیسای نوتردام پاریس، جامعه جهانی به سمتی رفت که باید در حوزه پیشگیری و حفاظت از حریق بناهای تاریخی باید الگوی نوینی را ایجاد کرد.

وی ادامه داد: به همین واسطه و نظر به اهمیتی که این موضوع برای همکاران من در سازمان آتش نشانی داشت، به حکم مهندس مهدی داوری دولت آبادی مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران، کارگروه «ایمنی میراث فرهنگی» برای اولین بار در سازمان آتش نشانی تشکیل شد و من به عنوان دبیر این کارگروه انتحاب شدم.

طهرانچی خاطرنشان کرد: ما برای اینکه بتوانیم در سازمان آتش نشانی شرایطی را برای آشنایی هرچه بیشتر مدیران و کارکنان مجموعه با الگوهای نوین حفاظت از حریق بناهای تاریخی و مهم ایجاد کنیم، کارگاه‌های آموزشی «تهران، آتش، آسیب و هویت در معرض خظر» را راه اندازی و تلاش کردیم تا با بهره مندی از کارشناسان حوزه تاریخ به ویژه حوزه تهران شناسی، گام هایی را در جهت مهارت افزایی برداریم.

دبیرکارگروه ایمنی میراث فرهنگی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران افزود: در این چارچوب استاد نصرالله حدادی تهران شناس و از مورخان با سابقه کشورمان که در مستندسازی تهران قدیم و همچنین موضوع بررسی اطفای حریق در شهرها دارای پیشینه ارزشمندی است طی برگزاری کارگاه های اموزشی همراه گروه ما بود که واقعا شرایطی مطلوبی را نیز در جهت آشنایی مدیران ارشد سازمان با اماکن فرهنگی هنری تهران فراهم کرد.

تئاترشهر، بنایی استراتژیک در حوزه فرهنگ است

طهراچی با اشاره به آنکه به طور حتم ساختمان تئاترشهر یکی از مجموعه‌های مهم فرهنگی شهر تهران محسوب می‌شود که به لحاظ موقعیت جغرافیایی، نوع معماری وابعادی که به لحاظ فرهنگی و اجتماعی برخوردار است و می تواند به عنوان یک بنای استراتژیک فرهنگی هنری مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: به همین جهت ما در چارچوب کارگاه تصمیم گرفتیم تا بعد از بازدید از دیگر اماکن مهم شهر تهران، تئاترشهر را به عنوان آخرین بخش از مرحله بازدید کارگاه انتخاب کنیم که دربرگیرنده نکات بسیار مهمی هم بود.

به گزارش واحد ارتباطات، آموزش و پژوهش مجموعه تئاتر شهر، دبیرکارگروه ایمنی میراث فرهنگی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران یادآور شد: به هر ترتیب معماری ایرانی - اسلامی دارای پلان‌های ساده‌ای است، اما در حوزه ساختمان‌سازی و معماری معاصر نگرش طراحان به سمت احجام خاصی رفته که برج آزادی تهران و مجموعه تئاترشهر می توانند از جمله مهم ترین نمادهای این دیدگاه در معماری باشند.

اطفاء حریق در محیط‌هایی چون تئاترشهر دشواری‌های خاصی دارد

طهرانچی با تاکید بر آنکه «پلان دوّار» و «درعمق قرار گرفتن معماری»  دو چالش مهم در زمان حریق و حوادث هستند که برای عملیات اطفای حریق در مجموعه‌هایی با این ویژگی معماری  مشکلاتی را ایجاد می کنند گفت: در زمان وقوع حریق، حجم دود در«پلان‌های دایره‌وار» به قدری زیاد می شود که کار برای اطفای حریق بسیار سخت می شود. این دشواری، زمانی دو چندان خواهد شد که مامور آتش‌نشانی با این فضای معماری آشنایی نداشته باشد.

از سوی دیگر در مکانی چون تئاترشهر که به دلیل ساخت و سازهای موجود در اطراف آن موقعیت بالفعلی برای خطرآفرینی دارد شرایط ویژه‌ای حکفرماست که با در نظرگرفتن موارد دیگری چون پرژکتورهای نور با جریان نیروی برق بالا، وجود مواد اشتعال‌زا از جمله چوب در دکور، محدودیت فیزیکی تالارهای نمایشی و راهروهای متعدد در طبقات مختلف، روند اطفای حریق را در آن مشکل تر می کند.

طهرانچی یادآور شد: اگر شرایط حریق گسترده باشد قطعا از ایستگاه‌های مختلف عملیاتی نیروهای کمکی اعزام می شوند که طبیعتا این نیروهای کمکی آشنایی با معماری خاص تئاتر شهر ندارند و اگر این آشنایی وجود نداشته باشد، کار اطفای حریق نیز دچار تعلل و مشکل می شود.

وی گفت: در چنین شرایطی بود که ما این نیاز را حس کردیم تا دوستان ما در مناطق عملیاتی مختلف شهر تهران با معماری مجموعه‌ای چون تئاترشهر آشنا باشند تا در زمان حریق احتمالی، عملیات امداد رسانی در دو حوزه پیشگیری و اطفا نیز تسریع شود.

چه مباحثی در اطفاء حریق‌ احتمالی تئاترشهر باید مورد توجه قرار گیرد

طهرانچی دربخش پایانی صحبت های خود اظهار کرد: دربازدیدی که همکاران من از مجموعه تئاتر شهر به عمل آوردند موضوعاتی چون «حفاظت از مجموعه تئاترشهر در زمان بحران»، «آماده سازی افراد غیر متخصص در زمان اطفای حریق برای پیشگیری از خطرات احتمالی»، «بررسی سیستم های اولیه کشف حریق ، تامین و نگهداری آنها»، «نحوه علامت گذاری در مسیرهای فرار حریق با در نظر گرفتن معماری ویژه تئاتر شهر» و « نحوه جلوگیری از دلهره و اضطراب تماشاگران، هنرمندان و کارکنان مجموعه تئاترشهر هنگام آتش سوزی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت وطی آن راهکارهایی نیز از سوی مدیران ارشد سازمان آتش نشانی  به مدیریت مجموعه تئاتر شهر ارائه شد.

برچسب‌ها آتش‌نشانی سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی شهر تهران تئاتر شهر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش نشانی سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی شهر تهران تئاتر شهر آتش نشانی سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی شهر تهران تئاتر شهر سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی مدیران ارشد سازمان ایمنی میراث فرهنگی مجموعه تئاتر شهر اطفای حریق شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۶۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور آتش نشانان قزوینی در ۲۶۸ عملیات طی فروردین ماه

حمیدرضا ململی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره عملکرد آتش نشانی قزوین در فروردین ماه سال جاری اظهار کرد: آتش نشانان قزوینی در فروردین سال جاری در ۲۶۸ عملیات حضور داشته‌اند.

وی افزود: تماس‌های مردمی با سامانه ۱۲۵ آتش نشانی قزوین در فروردین ماه سال ۱۴۰۳، آتش نشانان را به ۲۶۸ عملیات مختلف امداد نجات و اطفا حریق رهسپار کرد که آتش نشانان با اقدام سریع و اعزام به موقع نسبت به رفع خطر و ایمن سازی محل حادثه اقدام کردند.

سرپرست سازمان آتش‌نشانی قزوین با بیان اینکه از مجموع عملیات‌های انجام شده ؛۱۷۴ مورد مربوط به حوادث بوده که از این مقدار بیشترین آمار مربوط به حوادث آسانسور بوده افزود: خوشبختانه ۱۱۲ نفر در این عملیات‌ها نجات یافته‌اند.

ململی ادامه داد: همچنین آتش نشانان ایستگاه‌های ۱۰ گانه این سازمان در ۹۴ عملیات اطفای حریق نیز طی ماه گذشته حضور داشته‌اند که بیشترین آمار با ۲۵ مورد متأسفانه مربوط به حریق منازل مسکونی بوده است.

سرپرست سازمان آتش نشانی قزوین رعایت توصیه‌های ایمنی را در کاهش وقوع حوادث و حریق بسیار مؤثر دانست و افزود: قطع نمودن انشعابات اصلی برق و گاز در هنگام خروج طولانی مدت از منزل و داشتن یک کپسول خاموش کننده می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش خسارات مالی و حتی جانی برای شهروندان داشته باشد.

کد خبر 6087284

دیگر خبرها

  • انجام ۲۶۸ مورد ماموریت توسط آتش نشانی قزوین
  • توضیحات آتش‌نشانی قزوین درباره شهادت یک آتش‌نشان
  • توضیحات آتش‌نشانی قزوین درباره حادثه‌ شهادت یک آتش‌نشان
  • نتایج بررسی آتش‌سوزی خیابان شهید انصاری قزوین چه بود؟
  • وضعیت تجهیزات آتش نشانی در ایران چگونه است؟
  • حضور آتش نشانان قزوینی در ۲۶۸ عملیات طی فروردین ماه
  • اطفای حریق در یک کارگاه آهنگری در محله پامنار تهران
  • آتش‌سوزی یک کارگاه آهنگری در پامنار
  • مصدوم شدن آتش‌نشان تهرانی در حریق کارگاه آهنگری + عکس
  • آتش سوزی در یک کارگاه آهنگری در محله پامنار تهران