Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان پژوهشگاه رویان و دانشگاه علوم پزشکی با استفاده از سلول‌‌‌‌های بنیادی مزانشیمی به بهبود عملکرد فیبروبلاست‌‌‌‌ها در فرد مبتلا به دیابت دست پیدا کرده اند که در نتیجه باعث درمان سریع‌‌‌‌تر زخم‌‌‌‌ها و بازسازی پوست شده است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، فیبروبلاست‌‌‌‌ها نقشی کلیدی در بهبود زخم ایفا می‌‌‌‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین اثرات سلول‌‌‌‌های بنیادی مزانشیمی در بهبود زخم پیش از این گزارش شده است.

به منظور بررسی اثر محیط کشت برداشته شده از سطح سلول‌‌‌‌های بنیادی مزانشیمی در حال کشت در بهبود زخم‌‌‌‌های حیوان مدل آزمایشگاهی مبتلا به دیابت و همچنین چگونگی کارکرد فیبروبلاست‌‌‌‌ها در این شرایط، مونا ساحلی، عباس پیریایی، محمد بیات و همکارانشان در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پژوهشگاه رویان و دانشگاه علوم پزشکی اراک، پژوهشی را طراحی کردند که طی آن محیط کشت یادشده برای درمان زخم‌‌‌‌های حیوان مدل مبتلا به دیابت استفاده شد و اثر آن با روش‌‌‌‌های آزمایشگاهی ارزیابی شد.

سپس با هدف بررسی اثر این محیط کشت بر رفتار فیبروبلاست‌‌‌‌ها، فیبروبلاست‌‌‌‌های پوست انسان در محیط کشتی با گلوکز بالا کشت داده شدند (با هدف ایجاد وضعیت دیابتی در شرایط آزمایشگاهی) و محیط کشت برداشته شده از سطح سلول‌‌‌‌های بنیادی مزانشیمی بر آنها اعمال شد.

* استفاده از محیط کشت سلول‌‌‌‌های بنیادی انسان برای درمان زخم مبتلایان 

نتایج این پژوهش که در مجله بین‌‌‌‌المللی Archives of Dermatological Research به چاپ رسیده است، نشان داد، روند درمان زخم در حیوانات مدل دیابتی دریافت کننده محیط کشت برداشته شده از سطح سلول‌‌‌‌های بنیادی مزانشیمی بهبود یافت. همچنین در درصد بالاتری از حیوانات مدل دریافت کننده محیط کشت برداشته شده از سطح سلول‌‌‌‌های بنیادی مزانشیمی، در مقایسه با گروه کنترل، زخم‌‌‌‌های ایجاد شده به طور کامل بسته شدند.

علاوه بر این، در حیوانات مدل دریافت‌کننده این درمان، واکنش‌‌‌‌های التهابی در محل زخم کمتر دیده شد، بازسازی بافت آسیب‌دیده بهتر انجام شد و عروق خونی بیشتری در محل بهبود آسیب مشاهده شد. بررسی بیان ژن نشان داد، استفاده از محیط کشت برداشته شده از سطح سلول‌های بنیادی مزانشیمی باعث افزایش بیان فاکتور رشد اپیدرمی و فاکتور رشد فیبروبلاستی در حیوانات مدل می‌‌‌‌شود.
در خصوص فیبروبلاست‌‌‌‌های کشت داده شده در محیط با گلوکز بالا، استفاده از محیط کشت برداشته شده از سطح سلول‌‌‌‌های بنیادی مزانشیمی منجر به افزایش معنی دار زنده‌‌‌‌مانی و تقسیم سلول‌‌‌‌ها، میزان مهاجرت آنها و بیان ژن فاکتور رشد فیبربلاستی در آنها شد. 
نتایج این پژوهش نشان می‌‌‌‌دهد، استفاده از محیط کشت برداشته شده از سطح سلول‌‌‌‌های بنیادی مزانشیمی می‌‌‌‌تواند با بهبود عملکرد فیبروبلاست‌‌‌‌ها در فرد مبتلا به دیابت، باعث درمان سریع‌‌‌‌تر زخم‌‌‌‌ها و بازسازی پوست گردد. از این یافته می‌‌‌‌توان به عنوان رویکردی برای درمان زخم در مبتلایان به دیابت استفاده کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط کشت دیابت انسان درمان پژوهشگاه رویان بنیادی مزانشیمی استفاده از محیط کشت دانشگاه علوم پزشکی مبتلا به دیابت حیوانات مدل برای درمان درمان زخم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۷۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد

ایسنا/مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان اینکه طی ۲۰ سال اخیر مسائل محیط زیستی اعم از ریزگردها، زباله شهرهای شمالی در ساحل، از بین رفتن جنگل‌ها، زمین خواری، کوه خواری، ماسه خواری و دسترسی زیاد به دریا افزایش یافته، گفت: لازم است مسئولان کشورهای مختلف این مسائل را جدی‌تر تلقی کنند؛ چرا که زمین توان پذیرش جمعیت بیشتر ‌و استفاده و رفاه تصنعی را ندارد.

استادیار گروه آموزشی محیط زیست دانشکده مهندسی عمران دانشگاه نوشیروانی بابل به مناسبت هفته «زمین پاک» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: انسان از ۱۰ هزار سال پیش کشاورزی و یکجا نشینی و توسعه شهرها را شروع کرد که حدود ۳۰۰ سال پیش وارد انقلاب و دوره صنعتی شد و به طور خاص بعد از جنگ جهانی دوم وارد دوره جدیدی شد و عصر جدیدی شروع شد که ۲۰۰ سال پیش وجود نداشت.

عزیر عابسی تصریح کرد: این عصر جدید با افزایش جمعیت به شدت زیاد انسان از ۱ به ۸ میلیارد و افزایش سطح رفاه و بهداشت‌ انسان که همه و همه در پی آن مصرف بالای آب، انرژی، تغییر کاربری اراضی و تولید زباله را نیز به همراه داشته روبرو شد.

وی با اشاره به اینکه به گفته بسیاری از افراد در گذشته این مشکلات وجود نداشت که کاملا درست است، خاطرنشان کرد: در قدیم پلاستیک نبود، نوشیدنی‌ها در ظرف‌های یکبار مصرف استفاده نمی‌شد، زباله‌های الکترونیکی اصلا وجود نداشت.

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل ادامه داد: این موارد مسائل هزاره جدید، سده جدید و شاید حتی طی۳۰ سال اخیر است که باعث فشار زیاد به طبیعت شده است.

وی افزود: زباله‌هایی که طبیعت نمی‌تواند در خود جذب و هضم کند، منابع آبی که دیگر طبیعت برای فعالیت‌های کشاورزی و صنعتی ندارد همچنین منابع سوختی که از اعماق زمین خارج و وارد اتمسفر می‌شود موجب گرمایش زمین شده است.

عابسی با اشاره اینکه دوره جدید، دوره‌ای است که زمین تحت فشار است و نیاز به حمایت دارد، افزود: باید ۸ میلیارد انسانی که روی کره زمین زندگی می‌کنند متوجه شوند که رفتار سنتی و غلط را عوض کنند و آموزش متناسب و مدرن ببینند.

این محقق، پژوهشگر و استاد محیط زیست تاکید کرد: بچه‌هایی که با موبایل، باتری و لوازم الکترونیکی در ارتباط هستند باید بدانند که این موارد بعد از چند سال به بدترین و خطرناک‌ترین نوع زباله به دلیل وجود سرب و جیوه تبدیل می‌شوند.همچنین تا می‌توانند از مصرف پلاستیک پرهیز کنند و اگر استفاده کردند به گونه‌ای باشد که وارد روند بازیافت شود.

وی افزود: فرهنگ سازی، آموزش و فهمیدن تغییری که اتفاق افتاده را حتما باید به نسل جدید دانش‌ آموزان و دانشجویان آموزش داد چرا که جای این آموزش به شدت خالی است.

عابسی با بیان اینکه درسی در دوره دوم متوسط به نام شناخت انسان و محیط زیست وارد شد که خیلی دیر است، تصریح کرد: چون این آموزش‌ها باید از دبستان شروع شود و در دانشگاه هم همین درس اختیاری است و به همین دلیل خیلی از فارغ التحصیلان مقطع دکتری موارد بسیار ساده محیط زیست را نمی‌دانند در حالی هر بچه‌ای در اروپا در حال آموزش دیدن موضوعات مختلف محیط زیستی است.

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره اینکه آموزش خیلی خیلی مهم است، ادامه‌داد: متاسفانه آموزش‌ها هنوز به صورت مبسوط شروع نشده و تصمیات خیلی ساده‌ای گرفته شد و بیشتر خانواده‌ها خودشان آموزش‌های لازم را به فرزندانشان می‌دهند.

وی افزود: شبکه‌های مردم نهاد نیز با اجرای برنامه‌های مختلف در این راستا کمک می‌کنند اما بنا به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، مسئولان، مدارس و دانشگاه کوتاهی کرده و برای آموزش و حل معضلات ورود نکرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • همایش پاکسازی ساحل در گناوه برگزار شد
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • صفر تا صد این خودروی چینی-انگلیسی کمتر از ۲ ثانیه طول می‌کشد/خودرویی شبیه به قطره اشک/عکس