Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@17:15:45 GMT

آشنایی با مهم‌ترین جشن مذهبی مردم بلاروس

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۸۸۲۳۲

آشنایی با مهم‌ترین جشن مذهبی مردم بلاروس

به گزارش خبرنگار مهر، بسیاری از مردم اروپا به افتخار برآمدن آفتاب در تابستان جشن می‌گیرند: در میان اسلاوهای شرقی، این جشن به نام ایوان کوپالا معروف است، اما شاید بتوان گفت که تنها در بلاروس است که سنت جشن مذهبی کوپالیه به طور کامل حفظ شده است. این جشن شباهت‌های زیادی به چهارشنبه سوری ایرانیان دارد.

این جشن باستانی، ریشه در آیین‌های پاگانیستی دارد؛ دورانی که به خدایان متعدد و نیروهای طبیعی و جادو اعتقاد داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیین «ایوان کوپالا»، درباره تطهیر انسان، عشق و زایندگی و راندن نیروی‌های اهریمنی با استفاده از آب و آتش (دو نیروی متضاد طبیعت) است. اعتقاد بر این است که در این روز، طبیعت نیروی شفا دهنده پیدا می‌کند. درختان با خش خش برگ هایشان با هم حرف می‌زنند و حیوانات با هم صحبت می‌کنند. حتی علف‌ها نیروهای جادویی پیدا می‌کنند. مردم و به خصوص دخترها، صبح خیلی زود بیدار می‌شوند و پای برهنه در طبیعت قدم می‌زنند تا شبنم شفا دهنده به پایشان بخورد. هوا که رو به تاریکی می‌رود خرمن آتشی برپا کرده و با شادمانی از روی آن می‌پرند.

اسلاوهای باستان این آیین را در بلندترین روز سال (انقلاب تابستانی) جشن می‌گرفتند. روزی که خورشید بیشتر از همه روزهای دیگر به زمین می‌تابد. با ورود مسیحیت ارتودوکس به روسیه (حدود هزار سال پیش) این جشن با روز «یحیی تعمید دهنده» (یوحنا) آمیخته شد و امروزه، با چند روز جا به جایی، در ۱۵ تیر برگزار می‌شود.

از سال ۲۰۱۰، در شب ایوان کوپالا، که مصادف است با ۱۱-۱۲ جولای، هزاران مهمان، گروه‌های هنری حرفه‌ای و آماتور، هنرمندان و صنعت گران برای برگزاری جشن به منطقه شکلوفسکی در استان ماگیلف می‌آیند. هر ساله در این رویداد الکساندر لوکاشنکو رئیس‌جمهور بلاروس حضور دارد. این جشن به طور سنتی در سواحل رودخانه دنپر برگزار می‌شود، که به عنوان مهد فرهنگ بسیاری از اقوام اسلاوی در نظر گرفته شده است.

از زمان‌های قدیم دنپر، بلاروس‌ها، روس‌ها و اوکراینی‌ها را به هم متصل می‌کرد. امروزه نیز این مهمترین محور ارتباطات این کشورهاست و به همکاری‌های تجاری، اقتصادی و فرهنگی بین بلاروس، روسیه و اوکراین و گسترش روابط بین منطقه‌ای کمک می‌کند. این جشن در مقیاس بزرگ با هدف حفظ و توسعه سنت‌های فرهنگی و غنای متقابل بین فرهنگی برگزار می‌شود. هر سال به مدت دو روز، برگزارکنندگان این جشن، برنامه‌های کنسرت و سرگرمی و مسابقاتی را برگزار می‌کنند که در آن گروه‌های مختلف از استان ماگیلف و دیگر استان‌های بلاروس و همچنین از روسیه، اوکراین، لتونی، لیتوانی، استونی و لهستان حضور پیدا می‌کنند.

این خبر بر اساس اطلاعات ارسالی از رایزنی فرهنگی ایران در بلاروس تنظیم شده است.

کد خبر 4992805 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: بلاروس آئین بومی محلی رایزنی فرهنگی ترجمه ادبیات کودک و نوجوان ویروس کرونا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات جهان انقلاب مشروطه معرفی کتاب ادبیات داستانی تجدید چاپ انتشارات سروش بازار نشر تازه های نشر خانه کتاب نقد کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۸۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته فرهنگی اصفهان با بیش از ۴۰۰ عنوان برنامه برگزار می‌شود

 معاون فرهنگی شهردار اصفهان در نشست خبری هفته فرهنگی اصفهان که در شبستان مسجد شیخ لطف الله برگزار شد گفت: این برنامه ها در بخش‌های هنری، ادبی، فرهنگی و ورزشی شامل ۳۵۰ برنامه در مناطق و ۷۰ برنامه شهری با هزینه حدود ۱۰۰ میلیارد ریال تدارک دیده شده است.

کمال حیدری با بیان اینکه  محور برنامه‌های هفته فرهنگی نکوداشت و معرفی چهره‌های فاخر و فرهیخته اصفهان است افزود: اصفهان پایتخت ورزش‌های زورخانه‌ای است و برنامه‌ای با همین محور در میدان نقش جهان با دعوت از سفیران چند کشور برگزار خواهد شد.

او با بیان اینکه هفته فرهنگی اصفهان جلوه گاه ظرفیت‌ها و دستاورد‌های این دیار است، گفت: برنامه‌های نکوداشت این هفته مبتنی بر هویت، شناسنامه و فرهنگ بومی اصفهان است.

معاون فرهنگی شهردار اصفهان افزود: محله‌محوری و مشارکت مردمی در طراحی و اجرای برنامه‌ها از دیگر رویکرد‌های مهم هفته فرهنگی اصفهان است.

وی خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب، اصفهان را شهری زنده نامیده‌اند که تعبیری بسیار ارزنده و مناسب است؛ از این رو تلاش شده تا برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان متناسب با این تعبیر باشد و شور و سرزندگی را به شهروندان هدیه کند.

در پایان این نشست خبری جورچین پوستر هفته فرهنگی اصفهان با مشارکت مهمانان برنامه تکمیل و از آن رونمایی شد.

 هفته فرهنگی اصفهان هر سال از سوم تا نهم اردیبهشت مقارن با تولد شیخ بهایی برگزار می‌شود؛ شعار این هفته امسال (اصفهان؛ شهر زنده، شهر زندگی) است.

طرح نامگذاری هفته اصفهان آبان ۱۳۸۴ در جلسه علنی شورای اسلامی این شهر به تصویب رسید.

شیخ بهاالدین محمد العاملی مشهور به شیخ بهایی یکی از چهره‌های ملی و بین المللی است، او علاوه بر علوم شرعی در ریاضیات، فیزیک، هندسه، مکانیک و نجوم هم تبحر داشت.

شیخ بهایی در سال ۱۰۳۰ هجری قمری در اصفهان رحلت کرد و بنا به وصیتش در مشهد مقدس به خاک سپرده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • لوکاشنکو: پرستیژ بین‌المللی واشنگتن و لندن در حال افول است
  • پخش یورو ۲۰۲۴ در بلاروس بدون مجوز یوفا!
  • نخستین دوره رقابت فوتسال جام هیات مذهبی زاهدان برگزار می‌شود
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی
  • دشمن در تلاش برای ایجاد دوگانگی و اختلافات قومی و مذهبی است
  • ‌هفته سنندج چه برنامه‌هایی ‌برگزار می‌شود؟
  • اولین دوره مسابقات فوتسال جام هیأت مذهبی زاهدان برگزار می‌شود
  • اشتراکات فرهنگی و مذهبی میان دو ملت ایران و پاکستان زمینه‌ساز تعمیق روابط دو کشور است
  • برنامه‌های هفته فرهنگی سنندج اعلام شد
  • هفته فرهنگی اصفهان با بیش از ۴۰۰ عنوان برنامه برگزار می‌شود