Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس جهانگیریان، درباره اهمیت توجه به ادبیات کودک و نوجوان و راه‌اندازی جایزه کتاب ماه و سال عنوان کرد: زمانی وزارت ارشاد، جایزه فصل کتاب را برگزار می‌کرد که در همان زمان تأثیر زیادی داشت، اما نمی‌دانم به چه دلیل ادامه پیدا نکرد.

او در ادامه گفت: در جایزه فصل کتاب ارشاد، ناشران حضور فعال داشتند و داوران با توجه به برگزیده‌های فصل، کتاب سال را انتخاب می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیلی این رویداد، ناخوشایندی نویسندگان و ناشران را به همراه داشت و خلائی در این حوزه ایجاد کرد. در حال حاضر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با راه‌اندازی این جایزه می‌تواند این کمبود را در حوزه کودک و نوجوان رفع کند.
دبیر انجمن نویسندگان نوجوان کانون با اشاره به کیفیت قابل قبول آثار ارسال شده، گفت: در میان آثاری که برای بررسی پایانی برای ما ارسال شده است کارهای خوبی وجود دارد و به دلیل سطح بالایی که دارند انتخاب کمی سخت است که امیدوارم بتوانیم با دقت نظر سایر داوران، بهترین اثر را انتخاب کنیم.

نویسنده کتاب «سایه هیولا»، جایزه کتاب ماه و سال را فرصتی برای آشنایی با موضوع‌های مورد علاقه نوجوانان عنوان کرد و در ادامه درباره موضوع‌های مورد پسند آنان گفت: طبق تحقیقی که نهادهای بین‌المللی در مونیخ انجام دادند، نوجوانان بیشتر علاقه‌مند به کتاب‌های طنز، رمان‌های عاشقانه به معنای سالم، کارهای پلیسی، علمی تخیلی و ترس هستند. به نظر من اگر در ایران هم چنین پژوهشی انجام شود نتیجه همین می‌شود و این ژانرها مورد توجه نوجوانان است.

وی افزود: در ارتباطی که تاکنون با نوجوانان داشتم متوجه شدم که به این موضوع‌ها بیشتر علاقه‌مند هستند، البته اینکه اولویت کدام کمتر یا بیشتر باشد را الان نمی‌شود دقیق گفت.

داور فصل بهار نخستین جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان، یکی دیگر از مزیت‌های چنین رویدادهایی را در دسترس بودن آثار برگزیده عنوان کرد و گفت: کتاب‌های برتر حوزه کودک و نوجوان این امکان را برای دانشجویان و پژوهش‌گران این حوزه فراهم می‌کند تا با مراجعه به کارهای برتر، اطلاعات لازم را به دست بیاورند و دیگر نیاز به مطالعه حجم بالایی از آثار ندارند.

جهانگیریان در پایان خاطرنشان کرد: انتخاب آثار یک نویسنده یا شاعر به عنوان اثر برگزیده در جشنواره‌ها و رویدادهای داخلی به امکان حضور آنان در موقعیت‌های بین‌المللی هم کمک می‌کند، ضمن این‌که ناشران برای آثار ترجمه معمولاً سراغ کارهای برگزیده می‌روند. بنابراین راه‌اندازی جایزه کتاب ماه و سال از طرف کانون پرورش فکری از جنبه‌های مختلف می‌تواند در رشد ادبیات کودک و نوجوان اثربخش باشد.

کد خبر 4993051 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: عباس جهانگیریان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان وزارت ارشاد ترجمه ادبیات کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ویروس کرونا ادبیات جهان انقلاب مشروطه رایزنی فرهنگی معرفی کتاب ادبیات داستانی تجدید چاپ خانه کتاب انتشارات سروش بازار نشر تازه های نشر جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۹۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها

زهره صارمی، استاد زبان و ادبیات پارسی و مدرس دانشگاه درمورد روز جهانی کتاب و حق مولف بیان کرد: کتاب همواره همچون بارقه‌ای از نور در تاریکی دوره‌های مختلف تاریخی نجات‌بخش نوع بشر بوده است. زیرا کتاب با ایجاد نگرش مثبت در افراد جامعه باعث توسعه و بهبود شرایط جامعه شده است؛ به‌طوری که سطح دانش و تجربه زیسته‌ی افراد را بالا برده و پنجره‌ای گشوده است به جهان بینی‌های مختلف و زندگی‌هایی که امکان زیستن آنها وجود ندارد. زیرا تنها با خواندن کتاب می‌توان آن زندگی‌ها را تجربه کرد. 

این استاد زبان و ادبیات پارسی اظهار کرد: کتاب همواره به انسان کمک کرده است تا اهداف زندگی را برای خود مشخص و پیدا کند و به همین دلیل، انسان با خواندن کتاب می‌تواند درمورد اهدافی که تعیین و پیدا کرده است راه حل مناسب و دانش و اطلاعات کافی بدست آورد و علاوه بر این، کتاب توانسته است انسان را در راستای اهداف و راه حل‌هایی که می‌خواهد در پیش بگیرد راهنمایی کند و برای او روشنگر باشد. زیرا کتاب خواندن همواره باعث احساس آرامش و لذت بی‌پایان می‌شود و همین لذت بی‌پایان، مفهومی به نام کتاب را ماندگار کرده است. 

صارمی گفت: هر ساله در ۲۳ آوریل که همزمان با درگذشت نویسنده‌ی بزرگ «ویلیام شکسپیر» است روز جهانی «کتاب و حق مولف» گرامی داشته می‌شود و ایده اولیه‌ی این مناسبت از برنامه‌ای بوده است که در کاتالونیای اسپانیا برگزار می‌شده که همواره در این روز به خرید و فروش و اهدای کتاب پرداخته می‌شده است و هر کسی که کتابی خریداری می‌کرده یک شاخه گل رز هم، هدیه می‌گرفته است و پس از آن، این موضوع مورد توجه قرار گرفت و سازمان یونسکو این روز را به نام «روز جهانی کتاب» و حق مولف پایه‌گذاری کرد که اهمیت و توجه بیشتری به دست اندرکاران چاپ یک کتاب اعم از نویسندگان، مولفان، ناشران و معلمان و... شود. 

این استاد زبان و ادبیات پارسی ادامه داد: در طول تاریخ مشاهده کردیم افراد برای کسب دانش و بینش بیشتر و گسترده‌تر، همواره با هر زحمتی که بوده است به منابع و کتاب‌های مختلف دسترسی پیدا می‌کردند. اما در سال‌های اخیر شاهد تحولی در این زمینه هستیم و آن هم، انتشار کتاب‌های دیجیتالی و صوتی در فضا‌های مجازی و گروه‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف است و این اقدام مثبتی است که می‌توان آن را به فال نیک گرفت. اما نکته‌ای که نباید فراموش شود حق مالکیت معنوی و حق مولف و تألیف و حق ناشر است؛ به‌طوری که وقتی قصد داریم کتابی را خریداری کرده و مطالعه کنیم نباید با دانلود کردن کتاب‌های دیجیتالی به صورت رایگان حق مولف و مالکیت معنوی و انتشارات را نادیده بگیریم و در مقابل، باید با خریداری از اپلیکیشن‌های معتبر و گروه‌هایی که با ناشر یا مولف ارتباط دارند کتاب‌های صوتی و دیجیتالی را در فضای مجازی از راه درست و دقیق تهیه کنیم و این کار خوبی است چراکه می‌توانیم با مبلغ بسیار کمتر.

او افزود: کتابی را در کتابخانه مجازی خودمان؛ آن هم در محیط تلفن همراه، تبلت و رایانه برای همیشه داشته باشیم و حتی این کتاب‌ها در حساب کاربری اپلیکیشن‌های کتابفروشی‌ها ماندگار خواهند شد. بنابراین، بهتر است که این کتاب‌ها را با مبلغ بسیار ناچیز تهیه کنیم و برای همیشه داشته باشیم و با پرداخت هزینه، دِین خود را به مولف و ناشر ادا کنیم. 

صارمی با اشاره به سرانه مطالعه کشور گفت: سرانه مطالعه در کشور ما در مقایسه با کشور‌های دیگر بسیار پایین است و باید به این نکته اشاره کرد که تا قبل از این، شاید بعضی از افراد، دسترسی فیزیکی نداشتن برای خرید کتاب در همه نقاط کشور و هزینه خرید را مطرح می‌کردند که البته به نظر بنده، این مسئله خیلی منطقی و دقیق به نظر نمی‌آید. چون در تناسب با هزینه‌های دیگر زندگی می‌توان کتاب را در سبد خرید خانواده‌ها قرار داد. از طرفی، با وجود کتاب‌های مجازی، هزینه‌های خرید این نوع کتاب‌ها کمتر و دسترسی به آنها بسیار راحت‌تر و گسترده‌تر شده است. 

این استاد زبان و ادبیات پارسی یادآور شد: از همه عزیزان و دست اندرکاران درخواست می‌کنم برای ترویج و فرهنگ‌سازی مطالعه تلاش بیشتری انجام دهند و هر کسی در هر جایی که فعالیت می‌کند مطالعه‌اش را به منظور افزایش دانش، بیشتر کرده و در آینده‌ی نه چندان دور اثر مطالعه را در زندگی خود مشاهده کند و این یک امر بدیهی است که بار‌ها به تجربه اثرش دیده شده است. همچنین، توصیه می‌کنم در زمینه‌ی کتابخوانی کودکان تبلیغات بیشتر و گسترده‌تری صورت بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • زیر تیغ
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • عضویت 106 هزار نوجوان در کانون های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • مطالبه رهبر انقلاب از نشر کودک و نوجوان نیازمند شتاب بیشتر است / امروز دیگر خریدن کتاب ترسناک نیست
  • چهل‌ودومین جایزه کتاب سال فراخوان داد
  • چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد
  • همایش ملی روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد آغاز به کار کرد
  • مجتبی رحماندوست: اشعاری برای ردپای انبیا در کربلا نوشتم