Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@06:09:41 GMT

درخشان‌ترین مواد فلورسنت توسعه یافتند

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۹۱۴۱۸

درخشان‌ترین مواد فلورسنت توسعه یافتند

محققان دانشگاه "کپنهاگ" و دانشگاه "ایندیانا" در مطالعه اخیرشان درخشان ترین مواد فلورسنت جهان را ایجاد کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، تیمی از دانشمندان با غلبه بر برخی از موانع توانسته‌اند آنچه را که درخشان ترین مواد فلورسنت موجود در جهان است، تولید کنند.

محققان موفق شده‌اند که خواص رنگ‌های فلورسنت را به مواد نوری جامد منتقل کنند و راه جدیدی را برای توسعه همه موارد از توسعه سلول‌های خورشیدی تا لیزرهای پیشرفته هموار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیق توسط دانشمندان دانشگاه ایندیانا و دانشگاه کپنهاگ انجام شده است. آنها این کار را برای حل یک مشکل ۱۵۰ ساله مربوط به رنگ‌های فلورسنت انجام داده‌اند.

این مشکل "آبدهی"(quenching) نام دارد و هنگامی که رنگ‌ها به حالت جامد تبدیل می‌شوند، باعث می‌شود که آنها به سختی جمع شوند و حرکت کنند و به صورت الکترونیکی درآیند و درخشش فلورسنت آنها کم شود. محققان این مطالعه معتقدند که با استفاده از مولکول‌های درشت حلقه ستاره ای شکل که مانع از تعامل مولکول‌های فلورسنت با یکدیگر می شود، راه حل این مشکل را پیدا کرده‌اند.

محققان این مطالعه گروه جدیدی از مواد به نام اسمایلز(SMILES ) را توسعه داده اند تا این مشکل را در موارد جامد فلورسنت حل کنند. این مواد ترکیبی از رنگ‌ها با مولکول‌هایی بی رنگ و ستاره‌ای شکل است که سبب می‌شود مولکول‌های فلورسنت درخشندگی خود را حفظ کنند. این فناوری کاربردهای بسیار دارد که می‌توان به کاربرد آن در ذخیره انرژی خورشیدی، تصویربرداری زیستی، فناوری های نمایشگر، مواد قابل تغییر در نور و لیزرها اشاره کرد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Chem" منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فلورسنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۱۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف راز عمر طولانی آلیاژهای حافظه‌دار توسط دانشمند ایرانی

دانشمند جوان دانشکده مهندسی و علم‌ مواد دانشگاه صنعتی شریف با همکاری دانشگاه علم و صنعت هنگ‌کنگ تحقیقات جالبی در رابطه با ریزمکانیک کششی آلیاژ حافظه‌دار مس‌ ـ‌‌ طلا‌ ـ روی انجام داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصطفی کرمی؛ دانشمند جوان دانشکده مهندسی و علم‌ مواد دانشگاه صنعتی شریف با همکاری دانشگاه علم و صنعت هنگ‌کنگ تحقیقات جالبی در رابطه با ریزمکانیک کششی آلیاژ حافظه‌دار مس‌ ـ‌‌ طلا‌ ـ روی انجام داد.

مقاله دکتر مصطفی کرمی؛ استادیار دانشکده مهندسی و علم‌ مواد دانشگاه صنعتی شریف و تیم تحقیقاتی همراهش، با عنوان "استحاله­ فازی مارتنزیتی بدون اتلاف انرژی پس از چندین میلیون سیکل سوپرالاستیک" در مجله معتبر فیزیکال ریویو لترز PRL به صاحب امتیازی انجمن فیزیک آمریکا منتشر شد.

در این پژوهش که با همکاری پژوهشگرانی در دانشگاه علم و صنعت هنگ‌کنگ (HKUST) و آزمایشگاه ملی لارنس برکلی (Lawrence Berkeley National Lab) به انجام رسیده است؛ آلیاژ حافظه‌داری فرآوری شده که قابلیت تغییرشکل استثنایی را حتی پس از تحمل 10 میلیون سیکل سوپرالاستیک از خود نشان می‌دهد.

این دستاورد دریچه جدیدی را درباره طبیعت بنیادین استحاله‌­های مارتنزیتی فعال شونده با تنش باز می‌­کند و یکی از چالش‌‌های مهم در دستیابی به عمر خستگی بالا تحت تنش­‌های کششی چند میلیون سیکلی را برطرف می‌سازد. چنین مواد حافظه­‌داری با عمر خستگی بالا می­‌توانند به طور گسترده در کاربردهای مختلفی مانند استنت‌ها، ایمپلنت‌های پزشکی، میکرونوسانگرها و دستگاه‌های خنک­‌کننده حالت جامد مورد استفاده قرار گیرند.

حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در بزرگترین نمایشگاه پزشکی آسیا

این گروه پژوهشی دریافته‌اند که استحاله مارتنزیتی بروز کرده در این آلیاژ حافظه‌­دار حتی پس از تحمل چندین میلیون سیکل مینیمم هیسترزیس را بدون لغزش یا عیوب ساختاریِ مشخص از خود نشان می‌دهد. همچنین‌ در این پژوهش از شرایط فوق سازگاری (supercompatibility conditions) به عنوان مکانیزم حاکم بر چنین رفتار ایده‌­آلی یاد شده است.

کرمی و همکارانش با تشریح مکانیزم حاکم بر این رفتار حائز مینیمم هیسترزیس، توانستند مسیر نوینی را در طراحی آلیاژهای مارتنزیتی پیشرفته با عمر خستگی بالا باز کنند. در نتیجه، کاربرد این آلیاژهای حافظه‌­دار به عنوان مواد با عمر خستگی بالا می‌تواند در دستگاه­‌های مورد استفاده در علوم پزشکی و انرژی گسترش ­یابد.

مجله Physical Review Letters (PRL) یکی از معتبرترین مجلات جهان با شاخص اچ-ایندکس 700 (رتبه دهم در میان مجلات در تمام حوزه‌های علمی در نظام رتبه‌بندی SJR) است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور، راهگشای تولید در منطقه آزاد ماکو
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • حال خوش کُن‌هایی که جانتان را می‌گیرند!
  • مزایده کاروانسرا‌های ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد
  • رایزنی برای رفع مشکل سند مالکیت دانشگاه آزاد میاندوآب
  • تحصیل ۴۱۸ دانشجوی دکتری در دانشگاه آزاد کهگیلویه و بویراحمد
  • مشکل بخش درمان چهارمحال و بختیاری عدم ماندگاری پزشکان است
  • کشف راز عمر طولانی آلیاژهای حافظه‌دار توسط دانشمند ایرانی
  • راه‌اندازی ۳ مرکز مشترک توسعه فناوری در حوزه مواد و ساخت پیشرفته
  • مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت عجیبی پیش‌بینی می‌کند