Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اردبیل فرماندار فعلی اردبیل در دولت اصلاحات و دولت اول تدبیر و امید مدیر روابط عمومی استانداری اردبیل بود.‌ شاید کمتر کسی بداند که "مسعود امامی یگانه" فرماندار فعلی اردبیل جزو اولین خبرنگاران ایسنا در استان اردبیل بوده است. به مناسبت روز خبرنگار، با امامی یگانه به گفت و گو نشسته ایم که در زیر می خوانید:

شما که روزی خبرنگار بودید حالا چه نظری در مورد کار خبرنگاران دارند؟ اولا روز خبرنگار را خدمت تمامی تلاشگران و فعالان این عرصه تبریک عرض می کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بنده الان نیز خودم را جدای از عرصه خبر و فرهنگ نمی دانم، رویکرد کنونی ما در مجموعه فرمانداری مجموعاً بر این اساس می باشد که ارتباط رسانه ایی خود را به قدر توان حفظ کنیم. بنده با فضای خبرنگاری بیگانه نیستم و از این جهت همچنان تلاشم در این راستا می‌باشد که از نظرات فرهنگی دوستانی که در حوزه خبرنگاری فعالیت دارند بهره ببرم.

 دید خبرنگار بودن با مسئول بودن چه تفاوتی دارد؟ بهتر است اینگونه پاسخ دهم که به عنوان مسئولی که خبرنگاری و رسانه را تجربه کرده ام چه دیدی نسبت به مسائل جاری دارم؟ یقیناً مسئولی که نگاه خبرنگاری داشته باشد، در مسائل و تصمیماتی که اتخاذ می کند ابعاد فرهنگی آن را نیز موشکافانه تر در نظر می گیرد. می شود گفت نگاه رسانه‌ایم در برخی تصمیمات فرهنگی جلوه های مثبت برایم ایجاد کرده است. 

آیا اتفاق اتفاده که نقش واسطه گر پیدا کنید و خودتان به میدان حل موضوع بشتابید؟ خبرنگاران به واسطه ارتباطات گسترده ایی که با مسئولان مختلف دارند، نگاه جامع الاطرافی نسبت به مسائل دارند. این نگاه ها اگر در مقام عمل به انتقال ختم شود آن نقش واسطه گری به شیوه جذابی به اثر بخشی منجر می‌شود. در مورد مصادیق شخصی ام، شاید در دوران فعالیت های رسانه ایم شخصاً وارد عمل نشده باشم اما بله، از طریق همان تعبیر واسطه گری که فرمودید و یا آگاهی بخشی و ارائه راهکار به حل برخی موارد اقدام کرده ام.

 آیا شده در جریان تهیه خبر شما را کتک بزنند یا از جانب محافظان مسوولان برخورد بدی با شما صورت بگیرد؟ خوشبختانه خیر( با خنده) 

 بد و بیراه چی؟ تجربه کرده اید؟ رویکرد فعالیت های بنده در رسانه مبتی بر تعاملاتی بود که به رفع موانع برای حل معضلات فرهنگی ختم شود. از طرفی با توجه به اینکه غالباً حوزه فعالیت های رسانه ایم فرهنگی بود شاهد اینگونه موارد نبودم.

آیا شده مصاحبه شونده حاضر به مصاحبه نشود؟ شما چه کردید؟ با توجه به اینکه در ایام فعالیت ما تکثر رسانه ها کمتر بود، مسئولان معمولا برای انجام مصاحبه استقبال می کردند و مقاومت برای عدم مصاحبه کمتر بود.

شیرین ترین و تلخ ترین خاطره‌اتان از خبرنگاری کدام خاطرات هستند؟ خاطره خوبی که دارم دریافت اولین کارت خبرنگاری از ایسنا در اردبیل بود که بنده آن زمان خبرنگار افتخاری قبل از تاسیس ایسنا در اردبیل بودم. از دست دادن دوستان خبرنگارنم یعنی آقایان دوستدار، بخشی و نیرومند جزو خاطرات تلخ بود. یک خاطره ی تلخ دیگر هم که شاید گفتنش برای جوان هایی که اکنون فعالیت خبری می کنند جذاب باشد؛ زمانی که ما فعالیت می کردیم، ابزارها به این قدر پیشرفته نبود و فضاهای آنلاین در دسترس نبود تا خبر را بنویسیم و با فاکس ارسال کنیم و مسئول انتشار خبر را ببیند، زمان سپری می شد و گاهی اخباری که زحمت زیادی برایش کشیده بودم منتشر نمی شد. خبرنگارانی که با دبیرهایی سخت گیر کار می کنند، این مورد را بیشتر درک می کنند. در مجموع تلخی های کار بیشتر زمانی بود که خبری منتشر نشود. 

چه تفاوتی بین فعالیت کنونی خبری با فعالیت هایی که شما انجام می‌دادید، وجود دارد؟ امروزه فضای اطلاع رسانی به مدد تکنولوژی های روز، بسیار سریع شده، همانطور که در سوال پیشین عرض کردم در زمان فعالیت های ما پروسه قرار گرفتن یک خبر در خروجی رسانه ها (از جهت فرآیندهای ارسال) به راحتی الان نبود. اکنون برای خودم جالب توجه است که در برخی از جلساتی که در فرمانداری تشکیل می شود، برخی خبرنگارانی که زحمت می کشند اخبار را تنظیم می کنند، به صورت آنلاین اخبار را با گوشی تایپ و ارسال می کنند گاها سرعت های انتشار در خبرگزاری ها به قدری بالا است که دقایقی پس از اتمام جلسه، خبر را در رسانه ها مشاهده می کنیم. کانال‌های خبری در فضاهای مجازی هم که به صورت آنلاین پوشش می دهند.

اصلا شده با فراغت استراحت کنید؟ آیا همیشه و در همه حال می گویید چرا؟ طی مدتی که در مسئولیت ها هستم، زمان استراحت خیلی کاهش یافته، مخصوصا بعد از انتصاب در فرمانداری با چالش های متعددی رو به رو شدم. اخیرا هم که متاسفانه به کرونا مبتلا شدم، شاید همان مدتی که در قرنطینه بودم که آن هم با علایم بیماری همراه بود در منزل بودن را تجربه کردم، زمان های دیگر اکثرا در فعالیت های کاری بوده ام.
از آنجائیکه در فعالیت های کاری ام بیشتر به هدف گذاری معتقد هستم، چرا ها را در اول کار بیشتر استفاده می کنم تا ابعاد موضوع برایم روشن تر شود.

آیا همه کس و همه چیز را در نقش سوژه می بینید؟ در نگاه خبرنگاران از هر چیزی می شود سوژه ساخت، ایام فعالیت های رسانه ایی بنده نیز با توجه به اینکه در دوران جوانی بود، قاعدتا از برخی حرکت های رسانه ای مستثنی نبوده ام.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری روز خبرنگار ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۲۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: سفر سید ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور کشورمان به پاکستان بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های پاکستانی داشته است.

شبکه‌های خبری پاکستان از جمله جیو نیوز، سما تی وی، هم نیوز، آی آر وائی، دان نیوز، جی تی وی، ۹۲ نیوز، پی تی وی نیوز، دنیا نیوز، ۲۴ ایج دی نیوز، آج نیوز، جی این این نیوز و صدها شبکه‌ خبری محلی برنامه‌های دکتر رئیسی را به صورت زنده پوشش دادند.

در این سه روز برنامه‌های آیت الله رئیسی خبر اول هزاران خبرگزاری‌ و روزنامه‌ خبری بوده است.

جنگ نیوز پربازدیدترین روزنامه اردو زبان پاکستان در صفحه اول خود را به سخنرانی دکتر رئیسی اختصاص داد و با این تیتر «حمله اسراییل به ایران، نابودی اسراییل» نوشت: رییس جمهور ایران با بیان اینکه موضع اسلام آباد و تهران در قبال غزه یکی است، گفت: فلسطینی‌ها در جنگ با اسراییل پبروز خواهند شد، به رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهیم که اگر دوباره مرتکب اشتباه یعنی حمله به سرزمین ایران شود، وضعیت کاملاً دیگر خواهد شد و اسراییل نابود شده و از آن چیزی باقی نخواهد ماند. در مسئله فلسطین رویکرد ایران و پاکستان یکسان است.

این روزنامه اردو زبان در روز نخست سفر رییس جمهور کشورمان به پاکستان با تیتر «تصمیم ایران برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با پاکستان» نوشت: رییس جمهور ایران دکتر رئیسی در اولین روز از سفر رسمی خود به پاکستان با محمد شهباز شریف نخست وزیر این کشور دیدار کرد و دو کشور ۸ یادداشت تفاهمنامه را امضا کردند. سران جمهوری اسلامی ایران و پاکستان عزم یکدیگر را نیز برای هدفگذاری مراودات تجاری ۱۰ میلیارد دلاری اعلام کردند.

روزنامه ایکسپریس نیوز پاکستان هم نوشت: رییس جمهور ایران در نشست خبری مشترک با نخست وزیر گفته است که مواضع ایران و پاکستان در مبارزه با تروریسم مواضع یکسانی است. مبارزه با جرایم سازمان یافته، مبارزه با مواد مخدر و مبارزه با انواع ناامنی‌ها که امروز هم دو کشور و هم منطقه را تهدید می‌کند نگاه مشترک دو کشور است. دفاع از حقوق بشر و حقوق انسان محورهای همکاری‌های دو کشور است.

این روزنامه معروف پاکستان نوشت: رییس جمهور ایران اعلام کرد که سطح روابط تجاری میان ایران و پاکستان قابل قبول نیست و این روابط در گام اول باید به ۱۰ میلیارد دلار برسد. ایران و پاکستان ۸ سند همکاری امضا کردند.

همچنین رونامه دیلی پاکستان ضمن پوشش خبری بازدید رییس جمهور کشورمان از دانشگاه دولتی جی سی لاهور نوشت: قلب ما با پاکستانی‌ها می تپد، هیچ قدرتی در دنیا نمی‌تواند روابط ایران و پاکستان را خراب کند. بین دو کشور پیوندهای عمیق تاریخی، مذهبی و فرهنگی وجود دارد، توجه ویژه به دانش و مهارت و علم و فناوری نیاز امروز است.

روزنامه دنیا نیوز هم نقل از دکتر رئیسی نوشت: ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور ایران، پس از ورود به لاهور گفت: «می‌خواستم در یک اجتماع عمومی در پاکستان سخنرانی کنم اما به دلایلی ممکن نشده است.»

رییس جمهور ایران در سفر شهر لاهور با مریم نواز شریف، سر وزیر ایالت پنجاب، فرماندار پنجاب دیدار و درباره گسترش روابط بین دو کشور گفت‌وگو کرد.

روزنامه سما هم در صفحه اول خبر اصلی خود را به سخنرانی دکتر رییسی اختصاص داد و نوشت: رییس‌جمهور ایران پس از بازدید از آرامگاه اقبال لاهوری و مجموعه فرهنگی لاهور در سخنانی گفت: وحدت بین ایران و پاکستان، وحدت ناگسستنی است. همانطور که رهبر معظم فرمودند، پیروز این میدان فلسطینی‌ها و مردم غزه هستند.

روزنامه ۹۲ هم از قول دکتر رئیسی نوشت: هیچ قدرتی نمی‌تواند بین ایران و پاکستان جدایی بندازد.

دان نیوز یکی از روزنامه‌های مهم پاکستان هم با تیتر «هدفگذاری ایران و پاکستان برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری» نوشت: رییس جمهور ایران دکتر رئیسی در نشست خبری با نخست وزیر شهباز شریف با بیان اینکه سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور قابل قبول نیست، اظهار داشت: در نشست هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان تصمیم گرفتیم برای ارتقای سطح تعاملات تجاری و اقتصادی در گام اول مبادلات تجاری را به میزان ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهیم.

شبکه خبری ای آر وی نیوز نیز با تیتر «رییس جمهور ایران قبل از عزیمت به پاکستان چه گفت» به بررسی اهداف و برنامه‌های سفر رییس جمهور کشورمان به پاکستان پرداخت و تمامی برنامه‌های دکتر رئیسی را به صورت ویژه پوشش داد.

شبکه خبری ۲۴ نیز در مورد سفر رییس جمهور کشورمان یک برنامه ویژه با این موضوع تدارک دید و طی آن کارشناسان مطرح این کشور در مورد توافق‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و پاکستان صحبت کردند.

روزنامه کی ۲ نیز نوشت: مقامات پاکستانی از ایران برای سرمایه گذاری در شهرهای کراچی و لاهو دعوت کردند.

در پایان درمورد موضع گیری یکی از دیپلمات برجسته پاکستانی بخوانیم که به شدت مورد تقدیر و حمایت مردم پاکستانی قرار گرفت. ملیحه لودهی، سفیر پیشین پاکستان در ایالات متحده امریکا در یکی از مصاحبه‌های خود با جیو نیوز درباره سفر دکتر رئیسی و نگرانی آمریکا نسبت به آن گفت: «در مورد روابط با ایران با پاکستان خودمان باید تصمیم بگیریم نه آمریکا، اگر روابط خوب پاکستان و ایران به نفع ایالات متحده نیست، این به خود آمریکا مربوط است. ما باید طبق منافع خودمان عمل کنیم».

کد خبر 6088344

دیگر خبرها

  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور
  • خاطره کمک‌داور دربی: با تیر پشت پایم را زدند!
  • آخرین مهلت دریافت کارت ورود به جلسۀ کنکور
  • درویش، اولین مدیرعامل دوران خصوصی پرسپولیس
  • مردم پنج دهه از صدای اسکویی خاطره دارند
  • درآمد پیش‌کش؛ کارت خبرنگاری بدهید!
  • امسال قیمت برق افزایش نمی یابد
  • استاندار اردبیل از شاعر و پژوهشگر نمینی تجلیل کرد
  • از اولین دانشگاه شیعی در پاکستان چه می دانیم؟
  • تنها راه نجات جامعه توسعه فرهنگ همگرایی است