Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-19@10:19:14 GMT

چرا برخی هرگز چاق نمی‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۹۴۱۹۳

این یکی از بی عدالتی های بزرگ زندگی است: برخی از افراد برای حفظ وزن خود باید به هر آنچه که در دهانشان می گذارد توجه داشته باشند، اما برخی دیگر می توانند براحتی غذاهای چرب بخورند و به همان نتیجه برسند. ناطقان: کاتلین ملانسون، استاد تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه رود آیلند گفت: پاسخی ساده برای این سؤال وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوامل ژنتیکی، تغذیه ای و حتی رفتاری وجود دارد که در آن دخیل هستند، و میزان اینکه هر یک از این عوامل در هر یک از افراد خاص چگونه به کار می روند متفاوت است.



یکی از مهمترین عوامل ارتباطی با نوع بدن، متابولیسم است. بسیاری از افرادی که به نظر می رسد بدون افزایش وزن هر آنچه دوست دارند می خورند، در واقع بیشتر از بقیه ما غذا نمی خورند. به عنوان مثال، کسی که به طور روزانه بستنی می خورد، ممکن است با خوردن وعده غذایی کمتر، کالری های اضافی را جبران کند. یا شاید آرام آرام غذا می خورند و با کم خوردن پر می شوند.

اگر کالری این افراد اندازه گیری شود، ممکن است آنها به همان اندازه ای که تصور می شود غذا نخورند. آنها وقتی غذا می خورند، از نظر کالری بسیار مراقب هستند.


فعالیت بدنی نیزمی تواند بر روی وزن تاثیر بگذارد، البته لازم نیست که حتما یک ورزشکار باشد. برخی از افراد فقط بیشتر حرکت می کنند، حتی اگر آنها لزوما ورزشکار نباشند. به عنوان مثال، آنها ممکن است با سرعت بیشتری کار کنند، یک کار فعال داشته باشند یا تمام روز را در تعقیب بچه های خود بگذرانند. حتی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بعضی افراد از نظر ژنتیکی تمایل به جابجایی بدن خود دارند. این حرکت اضافی همچنین می تواند متابولیسم بدن را زنده کند. هرچه بیشتر حرکت کنید، میتوکندری در سلولهای عضله بیشتر و در فعالیت آنها افزایش می یابد. و این نیروگاه هایی هستند که با استفاده از انرژی برای حرکت، انرژی ایجاد می کنند. میتوکندری بیشتر، به معنای سوزاندن کالری بیشتر است.



همچنین شواهد کمی وجود دارد که نشان می دهد – برخی از افراد از زمانی که متولد می شوند به میزان قابل توجهی کالری بیشتری نسبت به دیگران می سوزانند. اما ممکن است اختلافات فیزیولوژیکی وجود داشته باشد که به برخی افراد امکان می دهد بدون استفاده از محدودیت شدید در خود، کالری که مصرف می کنند را تعدیل کنند. آبشارهای سیگنال های سیستم عصبی و هورمون هایی که در خون ما گردش می کنند تعامل دارند تا زمان گرسنگی یا پر شدن به ما بگویند. این سیستم تنظیم کننده اشتها نامیده می شود و ممکن است در بعضی از افراد نسبت به دیگران حساس تر باشد.

یکی از هورمونهای مهم درگیر در این سیستم، لپتین است. این کمک می کند تا تنظیم کنیم چه مقدار غذا می خواهیم در مدت زمان طولانی تری بخوریم.

ژنتیک هم می تواند در تمایل فرد به افزایش وزن یا کاهش وزن نقش داشته باشد. براساس یک مطالعه سال ۲۰۱۹، محققان بیش از ۲۵۰ منطقه مختلف DNA را که با چاقی همراه هستند را شناسایی کرده اند. برای این مطالعه، محققان ۱۶۲۲ نفر از افراد سالم با شاخص توده بدنی پایین (BMI) را در مقابل ۱۹۸۵ فرد مبتلا به چاقی شدید و ۱۰.۴۳۳ نفر از افراد با وزن طبیعی مقایسه کردند. آنها دریافتند که شرکت کنندگان لاغر ژنهای کمتری در ارتباط با چاقی داشتند. اما ژنها به تنهایی وزن بدن را تعیین نمی کنند چرا که ژنهایی پیدا نشد که منحصراً از چاقی محافظت کنند یا کسی را مستعد چاقی کند.

در پایان، پاسخ پیچیده است: تمایل ما به افزایش وزن یا حفظ وزن ما از قبل مشخص نشده است، اما همچنین کاملاً تحت کنترل ما نیست. هیچ سوئیچ خاموش کننده ژنتیکی وجود ندارد که به برخی افراد اجازه دهد بدون افزایش وزن، تمام آنچه را می خواهند بخورند. در عین حال، تمایل به افزایش وزن لزوما از یک شخص به شخص دیگر یکسان نیست. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: چاق ، غذاهای چرب ، حفظ وزن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: چاق غذاهای چرب حفظ وزن افزایش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۴۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرتتا: درد شکست امشب هرگز از بین نمی‌رود

به گزارش "ورزش سه"، آرسنال در دیداری که عملکرد ضعیفی به جا گذاشت، با گل یوشوا کیمیش از لیگ قهرمانان اروپا کنار رفت. 
میکل آرتتا پس از بازی در نشست خبری شرکت کرد و نظراتش را در مورد جریان بازی، دلایل حذف تیمش و اثراث این شکست اظهار کرد.

نتیجه نهایی؟
بسیار غمگین و ناامید هستیم. در بازی رفت دو گل بچه‌گانه روی اشتباه خودمان دریافت کردیم. امروز به اینجا آمدیم و من واقعاً به بازیکنان افتخار می‌کنم، به‌خصوص در نیمه اول. این بازی‌‌ای بود که یک اشتباه یا حرکت فردی در آن تفاوت ایجاد می‌کرد. ما به اندازه کافی از دروازه‌‌مان دفاع نکردیم.

دلیل شکست؟
زیاد خوب نبودیم و بازی خوب حریف هم یکی از عوامل بود. بعضی اوقات بازی برابر تیم‌هایی که به این شیوه بازی می‌کنند بسیار سخت است. صحبت کردن دیگر بیهوده است، الان باید کنار یکدیگر باشیم و از این لحظات سخت عبور کنیم.

به صعود باور نداشتید؟
نمی‌دانم باور و ایمان تاثیرگذار بود یا نه، پس از گل بایرن که آنها را در موقعیت خوبی قرار داد ما به هم ریختیم و حتی بدتر شدیم. ما فاقد خلاقیت لازم برای گلزنی بودیم و به همین دلیل حذف شدیم.

درد شکست؟
همیشه با من می‌ماند. تلخی امشب هرگز از بین نمی‌رود و قرار نیست فراموش شود. اما می‌توانم به شما تضمین دهم که از فردا ۱۰۰ درصد بر روی بازی با ولوز متمرکز هستیم و برای پیروزی در آن بازی تلاش می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • کافه‌نشینی، از ازل تا ابد
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • آرتتا: درد شکست امشب هرگز از بین نمی‌رود
  • ۷ حرکت ورزشی مفید برای آب کردن شکم زنان
  • نقش سلبریتی‌ها و فضای مجازی در موج گرایش به جراحی‌ها و خدمات زیبایی
  • فیک بیوتی
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • کیخسرو و سهراب در بیستون
  • سوپ جو دوسر بهترین گزینه برای وعده های کم کالری
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری