Web Analytics Made Easy - Statcounter

تغییرات اقلیمی موجب شده دولت‌ها در سراسر دنیا برای تامین انرژی مورد نیاز مردم از روش‌های جدیدی استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیاست‌های مبارزه با تغییر اقلیم در سراسر دنیا شیوه تولید انرژی را دچار دگرگونی زیادی کرده است. در دهه‌های اخیر تولید انرژی سبز و بهره‌گیری از منابع انرژی تمام‌نشدنی یکی از چالش‌های اساسی پیشروی شرکت‌های بزرگ صنعتی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان و نحوه تولید انرژی برای پایه‌ریزی زندگی بشر در تمدن‌های آینده اهمیت بسیار زیادی دارد. در سال‌های اخیر دانشمندان تلاش گسترده‌ای را برای بررسی میزان تأثیرگذاری انرژی سبز بر تغییرات اقلیمی انجام داده‌اند و 220 مقاله معتبر علمی در این زمینه به چاپ رسیده است. به لطف چنین تلاش‌هایی اکنون مردم در سراسر جهان نسبت به نوع و شدت تغییرات اقلیمی آگاهی بیشتری یافته و برای مبارزه با دگرگونی‌های آب‌وهوایی سازمان‌ها و نهادهای خصوصی را تشکیل داده‌اند.

بیش از 50 سال پیش مردم تصور می‌کردند که آلودگی در منطقه زندگی خودشان تنها محیط‌زیست همان ناحیه را آلوده می‌کند ولی حالا اکثر جمعیت دنیا از تأثیر مخرب حتی یک زباله بر کل حیات در کره زمین آگاهی نسبی دارند. استفاده از منابعی مانند نور خورشید و باد می‌تواند هزینه و آلودگی تولید انرژی الکتریکی را کاهش داده و شرایط ایده آلی را برای ادامه زندگی در سیاره خاکی فراهم سازد.

گرمای بیش‌ازاندازه هوا در کشورهای مختلف تنها یکی از نتایج تغییرات اقلیمی در سراسر دنیا است. هرساله مردم میلیاردها کیلو وات‌ساعت برق برای خنک کردن محل کار یا زندگی خود مصرف می‌کنند و با توجه به اینکه انرژی الکتریکی موردنیاز مردم در بیشتر کشورهای دنیا از طریق روش‌های قدیمی تولید می‌شود آلودگی زیادی تولید شده و منابع طبیعی موجود در محیط‌زیست نیز به‌شدت کاهش می‌یابد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد نیروگاه‌های حرارتی دمای محیط اطراف خود را تا حد زیادی افزایش داده و آسیب‌های زیادی را به جانداران ساکن در منطقه نیروگاه وارد می‌کنند. قطعاً ساخت نیروگاه‌هایی که انرژی خود را از طریق منابع بدون آلایندگی تأمین کنند می‌تواند در طولانی‌مدت تأثیر زیادی روی اقلیم کره زمین داشته باشد.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: انرژی سبز تغییرات اقلیمی تولید انرژی تغییرات اقلیمی تولید انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۴۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟

مرتضی تقوایی نائب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان خراسان رضوی و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا پیرامون استفاده از هوش مصنوعی در بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: بعضی صنایع ساده هستند و نیاز به هوش پیچیده‌ای ندارد، هوش مصنوعی یا «تحقیق در عملیات» در اکثر صنایع بزرگ پالایشگاه، معادن سیمان، فولاد و آب که پیچیدگی دارد قابل استفاده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: بهینه‌سازی مصرف انرژی در سه محور تجهیزات محور، فرایند محور و بهره‌برداری قابل انجام است. در ابتدا تجهیزاتی که در فرایند، انرژی برهستند و صنایع بالا دستی با آن مواجه می‌شوند انتخاب و با در نظر گرفتن مکمل‌های تجهیزات، مصرف آن نسبت به حالت عادی کمتر می‌شود که آب، برق، گاز، صنایع معدنی و خانگی را شامل می‌شود.

وی در ادامه افزود: مورد بعدی فرایند محوراست یعنی افزایش بهره‌وری انرژی با بهینه سازی فرایند‌ها که در صنایع فرایندی مثل آب، پتروشیمی، پالایشگاه کاربرد دارد به این صورت که با چه فرایندی برق یا آب برسانیم که هدررفت کمتر و فرآیند بهینه‌ای باشد که هر دو در بهره برداری تاثیر دارد.

تقوایی بیان کرد: باتوجه به بزرگی داده‌ها در صنایع تصمیم گیری برای اپراتور سخت است که در زمان‌های بحران بهترین تصمیم را بگیرد، اما با استفاده از هوش مصنوعی این اتفاق به سرعت و در کسری از ثانیه می‌افتد مثلا در صنعت آب در ابتدا بهره برداری با کیفیت خوب باید صورت انجام شود و پس از آن بهینه سازی مصرف انرژی صورت بگیرد.

وی در ادامه گفت: همین اتفاقات در صنعت برق، گاز و در صنایع معدنی رخ می‌دهد چون تعداد پارامتر‌هایی که باید برای تصمیم گیری شود زیاد است و ذهن انسان کشش این تعداد داده را ندارد که بتواند بر مبنای آن بهترین تصمیم را بگیرد. بنابراین هوش مصنوعی می‌تواند با انجام اولویت‌بندی‌های مورد نظر در آن صنعت بهترین تصمیم را بگیرد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: مثلا اولویت اول تامین آب است به طوری‌که درابتدا بتوانیم آب با کیفیتی را تهیه کنیم و پس از آن با نگهداری مناسب بهره برداری بهتر هم صورت بگیرد و در نهایت با تحقق این موارد انرژی بهینه مصرف شود. برای شهر بزرگی مثل مشهد ۷۰۰ هزار معادله در ۷۰۰ هزار متغیر وجود دارد که ذهن انسان امکان حل همچین موردی را ندارد . هوش مصنوعی عملا با سیستم‌هایی مثل «دی اس اس» (سیستم‌های تصمیم یار) به اپراتور کمک می‌کند که در هر لحظه تصمیم بهینه بگیرد؛ یعنی بر اساس توان هوش مصنوعی و پارامتر‌های موجود به مدیریت شرایط بحران کمک می‌کند که بتواند در هر شرایطی اولویت‌های تعیین و در نهایت انرژی تامین کند.

تقوایی در ادامه بیان کرد: بهره‌برداری تقریبا اثری یک دهم نسبت به دو مورد تجهیزات و فرایند دارد یعنی هرچقدر فرایند و تجهیزات خوبی داشته باشیم ولی بهره برداری خوبی نداشته باشیم باز هم انرژی بالایی مصرف کردیم.  

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه اگر بهره‌برداری خوبی داشته باشیم نتایج بسیار خوبی نیز مشاهده می‌کنیم افزود: این نتایج مثبت شامل بازگشت سرمایه در کمتر از۶ماه است، چون استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند پارامتر‌ها‌ی زیادی علاوه بر انرژی بهینه را می‌کند و در نهایت باعث نتیجه مطلوب و رضایت بهره بردار و مصرف بیهنه انرژی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
  • ناپایداری آب شرب در سرزمین آب‌ها/ تغییرات اقلیمی از عوامل چالش کمبود منابع پایدار آب در لرستان
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم /در جلسه با نمایندگان و حدادعادل گفتم اجازه نمی دهم تولید ال ۹۰ را متوقف کنید
  • تغییرات آب و هوایی چگونه زندگی متولدین ۲۰۲۴ را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • ملت که نباید همیشه در شعب ابی طالب زندگی کنند
  • روزنامه جمهوری اسلامی: ملت که نباید همیشه در شعب ابی طالب زندگی کنند