Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که "اقدام تروریستی" از جمله فرضیه‌های علت وقوع انفجار در بندر بیروت است، دامنه تحقیقات قضایی لبنان درباره این انفجار گسترش یافته و احتمالا شامل حال مسؤولان عالی رتبه و روسای بزرگ ادارات مختلف خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، دستگاه قضایی لبنان دایره تحقیقات خود درباره انفجار بندر بیروت را که به کشته شدن بیش از ۱۷۰ تن و زخمی شدن هزاران تن دیگر منجر شد، گسترش داد و این تحقیقات تنها به کارمندان و مسؤولان اداری محدود نبوده بلکه شامل حال مسؤولان عالی رتبه در مدیریت بندر و در راس آنها حسن قریطم، مدیر بندر شد که فادی عقیقی، کمیسر دولت در دادگاه نظامی دستور بازداشت او را برای انجام تحقیقات صادر کرد، علاوه بر این مسؤولانی در اداره گمرک و دستگاه‌های مربوط به امنیت بندر برای تحقیقات بازداشت شدند، همزمان تحقیقات به سمت فرضیه‌های مختلفی از جمله اقدام تروریستی رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیقات که از سه روز قبل آغاز شده و ادامه دارند، تاکنون به بازداشت ۲۱ تن در جریان بازجویی‌ها منجر شده است.

یک منبع قضایی به الشرق الاوسط گفت: فهرست اسامی بازداشت‌شده‌ها احتمالا افزایش می‌یابد و شامل روسای بزرگی خواهد شد که در مظان اتهام هستند.

این منبع تاکید کرد: مسئولیت پیامدهای فاجعه انفجار انبار شماره ۱۲ بندر بیروت بر گردن کارمندان، کادر اداری و کارگران بندر نبوده بلکه متوجه مسؤولان بزرگ چه ریاست بندر، چه مدیریت گمرک و یا مسؤولان امنیتی آن و نیز تمامی وزرا و چهره‌های سیاسی است که از زمان تخلیه ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در بندر بیروت در بهار سال ۲۰۱۴ تا زمان وقوع انفجار روی کار آمدند و نیز کسانی که از وجود این حجم مواد منفجره و خطرناک اطلاع داشتند و عامدانه آن را نادیده گرفتند و یا اینکه در مورد آن کوتاهی کردند.

دستور دولت لبنان برای تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب شامل چهره‌هایی که خود در دایره اتهام هستند از جمله بدری ضاهر، مدیر کل گمرک لبنان (وابسته به میشل عون، رئیس جمهور این کشور)علامت سوال‌هایی را در ذهن ایجاد می‌کند اما منبع قضایی یاد شده تاکید کرد: این کمیته تحقیقاتی اداری و روتین را انجام می‌دهد که ارتباطی با اقدامات قضایی ندارد، برخی اعضای این کمیته از جمله بدری ضاهر نیز مورد محاکمه قضایی قرار خواهند گرفت و از هیچ کسی حال جایگاه آن فرد هر چقدر هم بالا باشد، هرگز حمایت سیاسی انجام نخواهد شد.

او افزود: تمامی کسانی که بازداشت شده‌اند و کسانی که برای بازجویی دوباره فراخوانده شده‌اند، از انبار این مواد منفجره و قابل اشتعال در بندر اطلاع داشته‌اند و می‌دانستند که این مواد خطری دائمی و مستمر هستند.

این منبع قضایی در ادامه گفت: تمامی کسانی که مسؤولیت داشته‌اند و تمامی کسانی که نامه‌هایی در این خصوص دریافت کردند اما اقدامات لازم برای خارج کردن این مواد از بندر را در پیش نگرفتند، بازداشت خواهند شد و به عنوان مسؤول جنایی این فاجعه ونه فقط به دلیل کوتاهی و اهمال محاکمه خواهند شد.

با وجود گذشت سه روز از این انفجار ویرانگر ، هنوز مسؤولان تحقیقات دلایل واقعی که به انفجار مخزن نیترات آمونیوم منجر شده را مشخص نکرده‌اند اما یک منبع امنیتی برای الشرق الاوسط شرح داد: تحقیق فنی به دستیابی به سرنخی که دلایل انفجار را مشخص می‌کند، نزدیک شده است.

این منبع با اشاره به اینکه فرضیه منفجر کردن این مخزن با یک موشک بسیار بعید است، تاکید کرد: تصاویری که از نیروهای هوایی به دست آمد و یا آنهایی که از پایگاه دریایی نزدیک به بندر بیروت گرفته شدند، در اختیار کارشناسان لبنانی و فرانسوی قرار داده شدند و مشخص شد که ویدیوهایی که در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از سقوط یک موشک در محل انفجار منتشر شده، تصاویری جعلی، ساختگی و بی اعتبار هستند.

با این حال منبع امنیتی یاد شده در ادامه فرضیه اقدام تروریستی را بعید ندانست و گفت: گمانه‌زنی‌ها درباره انفجار نیترات آمونیوم در نتیجه جوشکاری یکی از درب‌های آهنی دقیق نیست، ماده نیترات به آسانی آتش نمی‌گیرد و برای شعله‌ور شدن به درجه حرارتی حدود ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد نیاز دارد و یا اینکه مایع با این درجه حرارت به آن برسد.

پس از آنکه فرضیه انفجار انبار نیترات با یک موشک زمین به هوا کنار رفت، تحقیق در این زمینه بر دو فرضیه اصلی ادامه دارد: اولی انتقال حرارت به انبار و دومی اقدام تروریستی، به نظر می‌رسد فرضیه دوم و امکان ارتباط آن با یک انفجار عامدانه توجه و اهتمام بیشتری را به خود جذب کرده است.

منبع امنیتی یاد شده با تاکید بر لزوم تحقیق گسترده درباره علت انبار ماده نیترات آمونیوم که برای ساخت مواد منفجره و نه هدف دیگری استفاده می‌شود و نیز وجود مواد اشتعالی که خیلی سریع آتش می‌گیرند و کابل‌ها گفت: احتمال انفجار به واسطه یک کابل متصل به جعبه‌ای در داخل مخزن از جمله فرضیه‌هایی است که فرضیه اقدام تروریستی را تقویت می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انفجار بیروت اقدام تروریستی نیترات آمونیوم بندر بیروت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۵۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر

بررسی موشکافانه آخرین بیانیه گروهک تروریستی جیش‌الظلم نشان می‌دهد که این گروهک با گرای امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در تلاش است ظرفیت‌های توسعه در منطقه را با اقدامات خرابکارانه پایین بیاورد...

به گزارش مشرق، مرتضی سیمیاری تحلیلگر مسائل منطقه طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت:

انتشار یک تصویر جدید از سرکرده گروهک تروریستی جیش‌الظلم در آستانه سفر رئیسی به پاکستان معنای خاصی دارد.

صلاح‌الدین فاروقی تروریست مشهوری است که در سال‌های اخیر در پاکستان اقامت دارد، فاروقی پس از حذف خونین رقبای خود ازجمله عبدالرئوف ریگی و محمد شفیع رهبران دو گروهک تروریستی جیش النصر و انصار توانست جا پای خود را محکم و روی تشکیلات ویران‌شده عبدالمالک ریگی دوباره شبکه ترور را بازسازی کند.

گروهک تروریستی جیش‌الظلم در دو سال گذشته به طرز قابل‌توجهی به دست امریکایی‌ها و نیز رژیم صهیونیستی تجهیز شده و حتی توانسته با پول پاشی مزدوران فرا منطقه‌ای را به استخدام خود درآورد و تبدیل به یک واحد عملیاتی اجاره‌ای شود.

برآوردهای آماری نشان می‌دهد که تا قبل از جنایت خونین چابهار این گروهک به پشتیانی اطلاعاتی از سوی سازمان سیا و موساد، حداقل ۲۵ اقدام تروریستی علیه پاسگاه‌های مرزی ایران انجام داده که در جریان این حملات، ده‌ها تن از نیروهای انتظامی و نظامی در مرزهای استان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیده‌اند.

بر خلاف معدوم عبدالمالک ریگی که علاقه خاصی به رسانه‌ها داشته و با عنوان فعال حقوق بشر با صدای امریکا گفتگو می‌کرد، صلاح‌الدین فاروقی خودش را مرد در سایه نامیده و به‌جز معدود مواردی ازجمله گفتگو با شبکه العربیه حاضر به نمایش چهره جنایتکارش نیست، اما در آخرین پیام صوتی در یک کانال تلگرامی علاوه بر تهدید به راه‌اندازی موج جدید حملات تروریستی، تصویر نیم‌رخش را نیز منتشر کرده و آفتابی شده است.

آگاهان اعتقاد دارند که این نمایش عجولانه به معنای احساس خطر تروریست‌ها از حضور رئیس‌جمهور ایران در پاکستان و برهم خوردن معادلاتی است که سرویس‌های بین‌المللی آن را چیده‌اند، مقدمه این تحولات زیرپوستی نیز ماجرای به درک واصل شدن شرور مشهور مراد نوتی‌زهی از عناصر کلیدی گروهک تروریستی جیش العدل است که به تیر غیب دچار شده است.

البته تصفیه کامل تروریست‌ها اقدامی یکجانبه از سوی دو کشور همسایه نیست، پاکستان به دلیل قرار گرفتن در چرخه ناآرام قدرت یکی از قربانیان بزرگ تروریسم کور است، در حال حاضر هسته‌های داعش خراسان در پاکستان فعال‌شده، همچنین مدتی پیش و پس از ترور مسعود الرحمن عثمانی نفر دوم سپاه صحابه در مرز یک بحران بزرگ فرقه‌ای قرار گرفت.

از سویی پاکستان با خطر برخی گروه‌های قوم‌گرا با گرایشات مارکسیستی، چون ارتش آزادی‌بخش بلوچستان، جبهه آزادی‌بخش بلوچستان وارتش جمهوری‌خواه بلوچ نیز روبه‌رو است، برآوردها نشان می‌دهد که امریکایی‌ها تمامی تحرکات تروریستی در این کشور مسلمان ۲۵۰ میلیون نفری را مدیریت می‌کنند، انگیزه اصلی سازمان سیا از بالا بردن حجم ترددهای تروریستی در پاکستان ایجاد یک کریدور جنایی - تروریستی برای ورود به مناسبات آسیای میانه است.

اسلام‌آباد برای عبور از این مسیر پرخطر، طولانی و خونین نیازمند همکاری، حمایت و ابتکارات کشورهایی، چون جمهوری اسلامی ایران است که سابقه موفقی در مبارزه با تروریسم بین‌المللی دارند، اما در سال‌های اخیر دولت پاکستان به دلایل متعدد ازجمله بحران‌های سیاسی، شرایط امنیتی و رقابت‌های قومی میان پنجابی‌ها، سندی، پختون‌ها و بلوچ‌ها نتوانسته است گام‌های بلندی در این زمینه برداشته و شمشیر را از رو علیه تروریست‌ها ببندد.

سفر آیت‌الله رئیسی به پاکستان و تکیه روی سیاست‌های توسعه همسایگی از یک‌سو و همچنین استفاده از ظرفیت‌های بالای ارتباطات فرهنگی به‌ویژه تمرکز روی مناسبات عمیق و تمدنی با استفاده از علمای برجسته جهان اسلام خصوصاً بزرگان جمعیت علمای اسلام پاکستان نظیر مولانا فضل الرحمن و مولانا حامد الحق و بزرگان جماعت اسلامی پاکستان و نیز علمای شیعه نظیر حجت‌الاسلام راجا ناصر و تقوی می‌تواند زمینه‌های ارتباط همسایگی را بالا ببرد.

بررسی موشکافانه آخرین بیانیه گروهک تروریستی جیش‌الظلم نشان می‌دهد که این گروهک با گرای امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در تلاش است ظرفیت‌های توسعه در منطقه را با اقدامات خرابکارانه پایین بیاورد، در این وضعیت دو کشور ایران و پاکستان می‌توانند با استفاده از ظرافت‌های دیپلماتیک و مزیت‌های اقتصادی بااتصال بندر چابهار به‌عنوان دروازه تجارت به کشورهای عضو IORA، افغانستان، CIS و نیز بندر گوادر (با ظرفیت نهایی ۴۵۰ میلیون تن در سال) به یکدیگر و باز کردن قفل آسیای میانه بسترهای رشد محیطی ویروس‌های تروریستی و هسته‌های آشوب را کم کند. بی‌تردید توسعه عملی بندر چابهار فرصت‌های رشد تروریسم در منطقه را نیز کمتر خواهد و رابطه تناسبی میان طرفین و ذی‌نفعان ایجاد می‌کند، این بازی هوشمندانه نیاز به‌سرعت عمل بیشتر دارد!

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع اسبق لبنان: اسرائیل عامل انفجار بندر بیروت بود
  • تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر
  • وداع با آخرین شهید انفجار تروریستی کرمان
  • تشییع با شکوه آخرین مجروح انفجار تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • آشکارشدن ابعاد جنایت‌بار دیگری از انفجار تروریستی کرمان
  • تشییع آخرین مجروح انفجار تروریستی گلزار شهدای کرمان + فیلم
  • افشای ابعاد جدید از انفجار تروریستی کرمان
  • آشکارشدن ابعاد دیگری از انفجار تروریستی کرمان
  • تعداد شهدای حادثه تروریستی کرمان به ۹۷ شهید رسید
  • داعش مسئول حمله تروریستی کابل