Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که "اقدام تروریستی" از جمله فرضیه‌های علت وقوع انفجار در بندر بیروت است، دامنه تحقیقات قضایی لبنان درباره این انفجار گسترش یافته و احتمالا شامل حال مسؤولان عالی رتبه و روسای بزرگ ادارات مختلف خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، دستگاه قضایی لبنان دایره تحقیقات خود درباره انفجار بندر بیروت را که به کشته شدن بیش از ۱۷۰ تن و زخمی شدن هزاران تن دیگر منجر شد، گسترش داد و این تحقیقات تنها به کارمندان و مسؤولان اداری محدود نبوده بلکه شامل حال مسؤولان عالی رتبه در مدیریت بندر و در راس آنها حسن قریطم، مدیر بندر شد که فادی عقیقی، کمیسر دولت در دادگاه نظامی دستور بازداشت او را برای انجام تحقیقات صادر کرد، علاوه بر این مسؤولانی در اداره گمرک و دستگاه‌های مربوط به امنیت بندر برای تحقیقات بازداشت شدند، همزمان تحقیقات به سمت فرضیه‌های مختلفی از جمله اقدام تروریستی رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیقات که از سه روز قبل آغاز شده و ادامه دارند، تاکنون به بازداشت ۲۱ تن در جریان بازجویی‌ها منجر شده است.

یک منبع قضایی به الشرق الاوسط گفت: فهرست اسامی بازداشت‌شده‌ها احتمالا افزایش می‌یابد و شامل روسای بزرگی خواهد شد که در مظان اتهام هستند.

این منبع تاکید کرد: مسئولیت پیامدهای فاجعه انفجار انبار شماره ۱۲ بندر بیروت بر گردن کارمندان، کادر اداری و کارگران بندر نبوده بلکه متوجه مسؤولان بزرگ چه ریاست بندر، چه مدیریت گمرک و یا مسؤولان امنیتی آن و نیز تمامی وزرا و چهره‌های سیاسی است که از زمان تخلیه ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در بندر بیروت در بهار سال ۲۰۱۴ تا زمان وقوع انفجار روی کار آمدند و نیز کسانی که از وجود این حجم مواد منفجره و خطرناک اطلاع داشتند و عامدانه آن را نادیده گرفتند و یا اینکه در مورد آن کوتاهی کردند.

دستور دولت لبنان برای تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب شامل چهره‌هایی که خود در دایره اتهام هستند از جمله بدری ضاهر، مدیر کل گمرک لبنان (وابسته به میشل عون، رئیس جمهور این کشور)علامت سوال‌هایی را در ذهن ایجاد می‌کند اما منبع قضایی یاد شده تاکید کرد: این کمیته تحقیقاتی اداری و روتین را انجام می‌دهد که ارتباطی با اقدامات قضایی ندارد، برخی اعضای این کمیته از جمله بدری ضاهر نیز مورد محاکمه قضایی قرار خواهند گرفت و از هیچ کسی حال جایگاه آن فرد هر چقدر هم بالا باشد، هرگز حمایت سیاسی انجام نخواهد شد.

او افزود: تمامی کسانی که بازداشت شده‌اند و کسانی که برای بازجویی دوباره فراخوانده شده‌اند، از انبار این مواد منفجره و قابل اشتعال در بندر اطلاع داشته‌اند و می‌دانستند که این مواد خطری دائمی و مستمر هستند.

این منبع قضایی در ادامه گفت: تمامی کسانی که مسؤولیت داشته‌اند و تمامی کسانی که نامه‌هایی در این خصوص دریافت کردند اما اقدامات لازم برای خارج کردن این مواد از بندر را در پیش نگرفتند، بازداشت خواهند شد و به عنوان مسؤول جنایی این فاجعه ونه فقط به دلیل کوتاهی و اهمال محاکمه خواهند شد.

با وجود گذشت سه روز از این انفجار ویرانگر ، هنوز مسؤولان تحقیقات دلایل واقعی که به انفجار مخزن نیترات آمونیوم منجر شده را مشخص نکرده‌اند اما یک منبع امنیتی برای الشرق الاوسط شرح داد: تحقیق فنی به دستیابی به سرنخی که دلایل انفجار را مشخص می‌کند، نزدیک شده است.

این منبع با اشاره به اینکه فرضیه منفجر کردن این مخزن با یک موشک بسیار بعید است، تاکید کرد: تصاویری که از نیروهای هوایی به دست آمد و یا آنهایی که از پایگاه دریایی نزدیک به بندر بیروت گرفته شدند، در اختیار کارشناسان لبنانی و فرانسوی قرار داده شدند و مشخص شد که ویدیوهایی که در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از سقوط یک موشک در محل انفجار منتشر شده، تصاویری جعلی، ساختگی و بی اعتبار هستند.

با این حال منبع امنیتی یاد شده در ادامه فرضیه اقدام تروریستی را بعید ندانست و گفت: گمانه‌زنی‌ها درباره انفجار نیترات آمونیوم در نتیجه جوشکاری یکی از درب‌های آهنی دقیق نیست، ماده نیترات به آسانی آتش نمی‌گیرد و برای شعله‌ور شدن به درجه حرارتی حدود ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد نیاز دارد و یا اینکه مایع با این درجه حرارت به آن برسد.

پس از آنکه فرضیه انفجار انبار نیترات با یک موشک زمین به هوا کنار رفت، تحقیق در این زمینه بر دو فرضیه اصلی ادامه دارد: اولی انتقال حرارت به انبار و دومی اقدام تروریستی، به نظر می‌رسد فرضیه دوم و امکان ارتباط آن با یک انفجار عامدانه توجه و اهتمام بیشتری را به خود جذب کرده است.

منبع امنیتی یاد شده با تاکید بر لزوم تحقیق گسترده درباره علت انبار ماده نیترات آمونیوم که برای ساخت مواد منفجره و نه هدف دیگری استفاده می‌شود و نیز وجود مواد اشتعالی که خیلی سریع آتش می‌گیرند و کابل‌ها گفت: احتمال انفجار به واسطه یک کابل متصل به جعبه‌ای در داخل مخزن از جمله فرضیه‌هایی است که فرضیه اقدام تروریستی را تقویت می‌کند.

لینک کوتاه: asriran.com/0036sM

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: انفجار بیروت تحقیقات تروریستی اقدام تروریستی نیترات آمونیوم بندر بیروت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۵۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده

سفارت ایران در پاریس اعلام کرد که ایران از شکایت خود از فرد حمله کننده به بخش کنسولی چشم پوشیده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، بخش مطبوعاتی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس با صدور بیانیه‌ای اعلام داشت در رابطه با پیگیری پرونده قضایی مفتوح مراجع فرانسوی علیه هموطن ایرانی که در روز جمعه 31 اردیبهشت با پوشیدن جلیقه انفجاری تقلبی و ورود به ساختمان بخش کنسولی فضای رعب و وحشت را برای مراجعین ایرانی و همکاران سفارت ایجاد کرد، سفارت بر این باور است این هموطن ایرانی تحت القائات فضای ایران هراسی که توسط افراد گروه‌ها و لابی‌های ضد ایرانی ایجاد و دامن زده می‌شود، اقدام مخاطره آمیز و تهدید برانگیز مزبور را انجام داده است.

در این بیانیه آمده است: با وجود آنکه وی قبلاً در شهریور 1402 اقدام به آتش زدن لاستیک در مقابل بخش کنسولی کرده و توسط دادگاه فرانسه محکوم شده بود، سفارت با در نظر گرفتن شرایط سنی و شکنندگی وضعیت روحی و جسمی این هموطن ایرانی و بر اساس سنت ایرانی و اسلامی رافت و بخشش تصمیم گرفت ضمن عدم پیگیری شکایت قضایی اخیر حتی شکایت پیشین خود مرتبط با پرونده آتش سوزی شهریور 1402 را نیز پس بگیرد.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس با تاکید بر اینکه تمامی نمایندگی‌های دیپلماتیک ایران در سراسر جهان خانه واقعی همه ایرانیان می‌باشد، ابراز امیدواری نمود که تصمیم مزبور زمینه بازسازی روحی این هموطن برای بازگشت به زندگی عادی خود را فراهم آورد.

روز جمعه گذشته یکی از ایرانیان مقیم که دچار اختلال روانی بوده با وانمود کردن به اینکه مواد انفجاری به خودش بسته است، وارد بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس شده و در روند خدمت‌رسانی به ایرانیان مقیم اختلال ایجاد کرد.

با صحبت‌های انجام‌شده با این فرد نهایتاً قانع شده و بخش کنسولی سفارت را ترک کرده و پس از خروج از ساختمان سفارت ایران نهایتاً پلیس این فرد را دستگیر کرد.

جزئیات حادثه امنیتی سفارت ایران در پاریس/ اختصاصیکنعانی: ایران به اقدام متجاوزانه پاسخ قوی‌تر می‌دهد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگیری یک تبعه رژیم صهیونیستی در مالزی که قصد انجام عملیات تروریستی داشت
  • چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
  • اقدام تاثیرگذار دانشگاه محقق اردبیلی در برگزاری کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها
  • تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در ٢٠ هکتار از اراضی کرمان
  • وزیر دفاع اسبق لبنان: اسرائیل عامل انفجار بندر بیروت بود
  • تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر
  • دینا قالیباف ادعای تجاوز را تکذیب کرد
  • پرونده قضایی جدیدی علیه دینا قالیباف تشکیل شد | قالیباف: هیچ‌گونه تجاوزی انجام نشده است
  • وداع با آخرین شهید انفجار تروریستی کرمان
  • تشییع با شکوه آخرین مجروح انفجار تروریستی گلزار شهدای کرمان