Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادستان انتظامی مرکز وکلای قوه قضاییه از نظارت دقیق و قانونی در جریان وکالت، خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کمال رئوف دادستان انتظامی مرکز وکلای قوه قضاییه در گفت‌وگویی در خصوص نقش برخی از وکلا در به وجود آمدن فساد در روند دادرسی‌ها، اظهار کرد: به دنبال گزارش رئیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه مبنی بر نقش و اقدام‌های برخی از وکلا در به وجود آمدن فساد در روند دادرسی‌ها، در روز‌های اخیر، رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه دستور داد که دادگاه عالی انتظامات قضات باید تمهیداتی اتخاذ کند تا به هیچ عنوان، هیچ یک از قضات یا وکلایی که پیش از این توسط یکی از بخش‌های قوه قضاییه سلب صلاحیت شده‌اند، امکان ورود یا بازگشت به جریان وکالت را نداشته باشند و تأکید کرد تلاش ما باید این باشد که جریان وکالت با نظارت‌های دقیق قانونی سالم بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تشریح اقدام‌های این مرکز به منظور جلوگیری از فعالیت قضات سلب صلاحیت شده یا وکلای فاقد صلاحیت در نهاد وکالت، بیان کرد: طبق قانون و مقررات مربوط به اعطای پروانه وکالت به قضات بازنشسته، مستعفی یا بازخرید شده از منصب قضاوت، این افراد مشروط بر اینکه دارای ۵ سال سابقه قضایی باشند، می‌توانند به کانون یا مرکز وکلا درخواست پروانه وکالت دهند و بدون آزمون و حتی کارآموزی، پروانه وکالت پایه یک دریافت کنند.

دادستان انتظامی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، تصریح کرد: برای قضات و افرادی هم که پیش از این کارمند قوه قضاییه بوده‌اند و قصد جذب شدن در نهاد وکالت را دارند استعلام کارگزینی، ارزشیابی قوه قضاییه، حفاظت و اطلاعات انجام می‌شود و در صورتی که پاسخ حتی یکی از این استعلام‌ها منفی باشد، مرکز وکلا، برای این افراد پروانه وکالت صادر نخواهد کرد.

رئوف با اشاره به فعالیت افراد خارج از دستگاه قضا، گفت: افرادی که خارج از دستگاه قضا فعالیت می‌کنند و قصد اخذ پروانه وکالت دارند، پس از قبولی در آزمون، مصاحبه علمی، گزینش و استعلام‌های لازم از مراجع نظارتی، انتظامی و امنیتی آن‌ها انجام خواهد شد که در این خصوص، حتی اگر شخص در آزمون‌ها پذیرفته شود، اما پاسخ استعلام‌های انجام شده منفی باشد، پروانه وکالت به او اعطا نخواهد شد.

وی اضافه کرد: در این خصوص، مواردی هم بوده‌اند که مرکز وکلا از اعطای پروانه به افراد فاقد صلاحیت خودداری کرده است و آن‌ها نیز در دیوان عدالت اداری شکایت کرده‌اند که گاهی با حکم نقض این تصمیم‌ها روبرو شده‌اند، اما  اغلب این شکایت‌ها در دیوان رد شده‌اند.

دادستان انتظامی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به قانون برنامه ۱۸۷، گفت: طبق آیین نامه اجرایی ماده سوم توسعه مصوب رئیس قوه قضاییه در تاریخ ۹۷/۱۱/۲۷، هیأتی تحت عنوان هیأت تشخیص صلاحیت موظف است که در زمان صدور پروانه وکالت و یا پس از آن، بر اساس گزارش‌های واصله و یا شکایت‌ها به بررسی صلاحیت وکیل بپردازد که چنانچه فرد، صلاحیت ادامه وکالت دادگستری را نداشته باشد در این خصوص تصمیم گیری می‌شود.

وی ادامه داد: در قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۱۳۷۶/۱/۱۷مجلس شورای اسلامی، موارد مربوط به صلاحیت افراد برای اخذ پروانه وکالت دادگستری و یا دارا بودن صلاحیت جهت این منصب، به طور کامل بیان شده است. بنابراین، اگر فردی حائز این شرایط نباشد و یا پس از اخذ پروانه، آن شرایط را از دست دهد دادسرای انتظامی وکلا نیز اقدام به ابطال پروانه وکالت آن فرد می‌کند.

رئوف تصریح کرد: احتمال اینکه فردی بدون داشتن صلاحیت‌های مربوطه موفق به اخذ پروانه وکالت شود بسیار کم است، مگر اینکه متصدیان امر، سهوا و یا به صورت اشتباه، برای فردی که فاقد این شرایط است پروانه صادر کنند که خوشبختانه تا این لحظه، گزارشی مبنی بر اینکه افراد فاقد صلاحیت موفق به اخذ پروانه وکالت شده باشند، نداشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبق قانون، اگر یک قاضی به هر دلیلی در دستگاه قضایی سلب صلاحیت شده باشد، نمی‌تواند در منصب وکالت قرار گیرد، از این‌رو اگر پس از اعطای پروانه وکالت، گزارش یا مدرکی مبنی بر این موضوع به دست ما برسد، پرونده آن به سرعت مورد بررسی و پیگیری قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/
منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: دانا

کلیدواژه: اخذ پروانه وکالت سلب صلاحیت شده جریان وکالت قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۵۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکم اعدام آقای کارگردان شکسته شد

حکم اعدام کارگردان و تهیه کننده سینما، به اتهام آزار و اذیت چهار دختر دانش‌آموز در حالی از سوی قضات دیوان عالی کشور شکسته شد که وی بزودی در شعبه هم‌عرض دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه می‌شود.

به گزارش مشرق، تابستان سال ۱۴۰۱ دختر نوجوانی به نام سارا به همراه مادرش به پلیس آگاهی رفت و از یک کارگردان به اتهام آزار و اذیت شکایت کرد.

وی در توضیح ماجرا به مأموران گفت: از دوران کودکی به بازیگری علاقه‌مند بودم و وقتی ۱۵ ساله شدم با موافقت خانواده‌ام در یک آموزشگاه بازیگری ثبت‌نام کردم. بعد از چند هفته یکی از مربی‌های آنجا به نام فریبا، من را با آقای کارگردانی آشنا کرد.

فریبا مدعی بود آقای کارگردان علاوه بر ارتباطات خوبی که در سینما دارد دارای یک قدرت ماورایی است و به دلیل ارتباط با ماورا می‌تواند روح بازیگر را که لازمه موفقیت در کار است از بدی‌ها و گناه‌ها پاک کند. این اظهارات آنقدر در من تأثیر گذاشت که پذیرفتم برای موفقیت در کارم به اتفاق فریبا به خانه آن کارگردان برویم. آن روز دقایقی بعد از ورودمان به خانه وی خانم مربی ما را به بهانه‌ای تنها گذاشت. آن مرد شیاد به من گفت روح پاکی دارم اما می‌تواند به من قدرت ماورایی دهد. بعد هم با این بهانه به من نزدیک شد و بدون توجه به التماس‌هایم من را مورد آزار و اذیت قرار داد، او گفت نباید درباره این کار با کسی صحبت کنم. آن شب وقتی به خانه برگشتم حالم خیلی بد بود و موضوع را به مادرم گفتم.

در حالی که مأموران در حال بررسی و تحقیق از کارگردان ۵۰ ساله بودند دختر ۱۶ ساله‌ای به نام مریم نیز با شکایتی مشابه به پلیس آگاهی آمد.

مریم هم در تشریح شکایتش همان اظهارات دختر قبلی را مطرح کرد.

در ادامه دو شکایت مشابه دیگر نیز به مأموران اعلام شد و با جمع‌بندی مأموران مشخص شد که آقای کارگردان با همدستی مربی آموزشگاه با دسیسه قبلی دختران نوجوان را فریب می‌دهند.

به این ترتیب متهم اصلی در خانه ویلایی‌اش در شمال تهران ردیابی و بازداشت و در پی آن فریبا ۴۰ ساله نیز دستگیر شد.

هر دو متهم در بازجویی‌ها منکر فریب و آزار و اذیت ۴ دختر دانش‌آموز شدند. با تکمیل تحقیقات پرونده برای رسیدگی به شعبه ۶ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.

در دادگاه چه گذشت

در جلسه تحقیق از دو متهم که با حضور شاکی‌ها برگزار شد هر ۴ دختر دانش‌آموز یک به یک جزئیات ماجرا را برای قضات شرح دادند و مدعی شدند که این دو متهم دختران دیگری را هم مورد آزار قرار داده‌اند اما آنها به خاطر ترس و نگرانی از بابت آبروریزی شکایت نکرده‌اند.

سپس فریبا به قضات گفت: من اتهام اغفال و معاونت در آزار و اذیت را قبول ندارم چرا که خودم هم قربانی آزار و اذیت این کارگردان شده‌ام.

پس از جلسه تحقیق، دو متهم پشت درهای بسته و غیرعلنی محاکمه شدند و قضات پس از بررسی مدارک و شواهد کارگردان را به اعدام و فریبا را به حبس محکوم کردند.

اعتراض به حکم

با اعلام این حکم دو متهم اعتراض کردند و پرونده برای بررسی بیشتر به دیوان عالی کشور رفت. قضات دیوان نیز پس از بررسی پرونده حکم اعدام این کارگردان را شکستند و خواستار رسیدگی دوباره به پرونده شدند. به این ترتیب پرونده به شعبه هم‌عرض فرستاده شد تا کارگردان و مربی آموزشگاه بار دیگر محاکمه شوند.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • حکم اعدام آقای کارگردان شکسته شد
  • ۸۰ هزار عضو داریم/با انبوهی از شکایت‌ها مواجهیم
  • با ۸۰ هزار عضو ۷۰۰ شکایت در ماه داریم
  • امکان شکایت، ثبت دادخواست و انجام تمام عملیات حقوقی علیه مقامات دولتی وجود دارد
  • امکان معرفی نماینده حقوقی به دادگاه توسط تولیدکنندگان میسر شد/حذف هزینه های بالای وکالت برای بخش خصوصی
  • چگونه وکیل حقوقی در تهران را انتخاب کنیم؟
  • اتوبوس‌های برقی داخلی تا پایان سال هم ساخته نخواهند شد
  • رئیس اسکودا: آمادگی نهاد وکالت برای همکاری با دولت در دو محور آموزشی و پژوهشی/ آماده دفاع از کشور در مجامع حقوقی بین‌المللی هستیم
  • تشکیل کانون وکلا در خراسان جنوبی
  • کاهش ۲۸ درصدی پرونده‌های محاکم تجدیدنظر استان خوزستان