Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه آزاد اسلامی با بهره گیری از حمل و نقل هوشمند و بکارگیری فناوری‌های پیشرفته، سعی می‌کند مسافرت را ایمن تر و موثرتر کند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فناوری‌های پیشرفته حمل و نقل به تکنولوژی‌هایی اطلاق می‌شود که مسافرت در شهرها را دگرگون می‌سازد.

دانشگاه آزاد اسلامی قزوین دارای رشته‌های فنی و مهندسی مختلفی است که فعالیت در زمینه فناوری‌های پیشرفته حمل و نقل را ممکن می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشگاه از سال 1382 با تاسیس آزمایشگاه تحقیقاتی ماکترونیک و سپس قطب علمی روباتیک و همچنین مرکز تحقیقات خودرو با به کارگیری گروهی از اساتید اهل فن یکی از مهم ترین مراکز تربیت دانشجویان توانمند و علاقه‌مند به فعالیت در زمینه فناوری‌های پیشرفته حمل و نقل بوده است.

با تکیه بر سبقه موفقیت آمیز این دانشگاه در طی سالیان متمادی و تربیت نیروهای متخصص و اساتید مجرب و همچنین دانش‌های بنیادین که در قطب روباتیک این دانشگاه توسعه یافته است مزیت نسبی برای ایجاد سرای فناوری‌های پیشرفته حمل و نقل برای دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ایجاد شده است.

ظرفیت موجود در سرای نوآوری قزوین
مرکز فناوری و نوآروی سینتک با عنوان سرای نوآوری شهید سپهبد سلیمانی در حال حاضر با وسعت 7000 متر مربع با دو فاز ساختمانی دارای 2000 مترمربع فضای قابل تخصیص به مراکز نوآوری و واحدهای فناور می باشد.

شتاب‌دهنده نرم افزاری سورس با وسعت 500 مترمربع با امکانات فضای کار اشتراکی، آزمایشگاه الکترونیک، کارگاه مکانیک تجهیزات ریانه ای در سال 97 افتتاح گردیده و در حال اجرای دوره اول شتابدهی برای 7 استارتاپ با اولویت در حوزه ابزارکهای هوشمند سلامت دیجیتال و حمل و نقل می باشد.

همچنین مرکز رشد قزوین از سال 90 فعالیت خود را آغاز کرده و دارای دو طبقه ساختمان است که ظرفیت استقرار 60 هسته واحد فناور و دانش بنیان را دارا است.

فضای اشتراکی ازون با مساحت حدودی 900 متر مربع با ظرفیت 150 میز و صندلی، فضای کارگاهی، جلسات و رویداد امکان استقرار شخصی، تیم و شبکه سازی و برگزاری رویدادهای ترویجی را داراست.

دامنه فعالیت‌های موضوعی سرای فناوری‌های پیشرفته حمل ونقل/ پیش به سوی مسافرتی ایمن تر

تسهیل حرکت موثر و بهینه کالاها، مسافران و حتی خدمات از یک نقطه به نقطه دیگر، و انعطاف پذیری و تجمیع مدهای مختلف حمل و نقل از جنبه های کلیدی تحرک و موفقیت‌های هوشمند در دنیای امروز هستند.

این در حالی است که ازدحام ترافیک، فرسودگی زیرساخت‌ها و رشد سریع شهرنشینی نیاز به راه حل های جدید حمل و نقل را حیاتی تر می‌کند.

حمل و نقل هوشمند با بکارگیری فناوری‌های پیشرفته حرکت و زیرساخت سعی می کند مسافرت را ایمن تر و موثرتر می‌کند.

این فناوری همچنین باعث کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا می‌شود. حمل و نقل هوشمند با استفاده از اینترنت اشیا ارتباط بین امکانات حمل و نقل را راحت تر می‌کند. 

این سیستم دارای اجزای مختلفی همچون دوچرخه و خودرو اشتراکی، ارتباط بیسیم، خودروهای متصل، تحلیل داده به صورت برخط یادگیری ماشین، خودروهای خودران و.. است.

اطلاعات جمع آروی شده توسط حسگرهای توزیع شده به پلتفرم‌های اطلاعات نرم افزارهای مربوطه مدیریت زیرساخت‌ها و امکانات فرستاده می‌شوند تا مکانیسم راهنمایی و رانندگی را موثرتر سازند.

لازم به ذکر است تمامی ایده های نوین با برنامه تجاری سازی و برگشت سرمایه موثر تحت حمایت موضوعی این سرای نوآوری قرار می گیرند.

عملکرد مثبت شتاب‌دهنده‌ها و واحدهای فناور در زمینه فناوری‌های پیشرفته حمل و نقل در حال حاضر واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد این مجموعه که محصولات نرم افزاری آن ها مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته حمل و نقل عبارتند از:

• شرکت پیشران خودرو کار اسپیدار
• شرکت دانشوران ره پویان آسمان نیلگون
• شرکت ویراگستر پرگاس
• شرکت توسعه جمع سپاری رهسپار

همچنین پنج استارت‌آپ‌ به شرح ذیل در حال گذراندن دوره شتاب‌دهی خود در شتاب‌دهنده سورس هستند:

• طراحی و ساخت عابر روی الکترونیکی خود تعادلی هاوین با رویکرد تولید انبوه
• مکان یابی و مسیریابی داخل ساختمان
• موتور سیکلت الکترونیکی
• سیستم حمل و نقل دارو در بیمارستان ها، معاینه از راه دور بیمار و گردآوری اطلاعات بالینی
• سیستم دستگاه کفساب خودکار هوشمند ناوی

چالش جذب ایده، گلچین بهترین ها و تیم سازی در سرای نوآوری قزوین سرای فناوری و نوآوری های پیشرفته حمل و نقل در واحد قزوین در سه قالب آموزش خلاقیت و جذب ایده های برتر، برنامه رشد و کارآفرینی با حمایت مالی و ارائه آموزش های لازم توام با حمایت مالی و همچنین برنامه تجاری سازی و ارزش آفرینی با حمایت از شرکت ها جهت اخذ گواهی دانش بنیان و تخصیص تسهیلات و سرمایه گذاری می باشد.

در حال حاضر جذب ایده، انتخاب بهترین ها و تیم سازی در اولویت رویدادهای فناورانه این مجموعه می باشد که نتیجه این رویدادها به شناسایی استعدادها و ایده های برتر برگزیده منجر خواهد شد.

انتهای پیام/۴۱۱۸/

منبع: آنا

کلیدواژه: سرای نوآوری دانشگاه آزاد در مسیر تحول تحول در حمل ونقل فناوری های پیشرفته حمل و نقل دانشگاه آزاد اسلامی سرای نوآوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ سند توسعه دانش‌بنیان به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: سند توسعه دانش‌بنیان که در اولین شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال ۱۴۰۳ مصوب شد، برای اجرا به دستگاه های اجرایی استان ابلاغ شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حمید جهانشاهی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سند توسعه دانش‌بنیان در اولین شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال 1403 مصوب شد. این مطالعه با رویکرد ارتقای زیست‌بوم کارآفرینی، نوآوری و فناوری خراسان جنوبی، جلب مشارکت ذی‌نفعان کلیدی و برگزاری بیش از 40 جلسه کارشناسی تدوین شده است.

وی تصریح کرد: این سند در استان با همکاری مؤثر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، دانشگاه‌ها، نهادها، دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی استان تدوین شده و در این فرایند تلاش شده مشارکت نمایندگان تمام گروه‌های ذی‌نفع جلب شود و در مجموع دعوت از 9 لایه و 32 بازیگر اصلی زیست بوم صورت گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در تدوین سند توسعه دانش‌بنیان استان، اسناد فرادست نظیر مطالعات طرح آمایش سرزمینی خراسان جنوبی بررسی و مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.

جهانشاهی تأکید کرد: بر اساس این سند، مهمترین ارزش‌های توسعه دانش‌بنیان خراسان جنوبی توجه به اقتدارآفرینی علم و دانش، توجه ‌به‌ ‌امنیت و انسجام ‌ملی، توجه ‌به فرهنگ ‌اسلامی، ایرانی ‌و ‌بومی، سهم‌ برتر ‌منابع ‌انسانی ‌و ‌سرمایه‌ اجتماعی، خلاقیت، نوآوری و فناوری علمی، ثروت‌آفرینی، افزایش رفاه عمومی و افزایش اشتغال به ویژه دانش‌آموختگان دانشگاهی، عدالت‌‌محوری‌ در ‌دستیابی ‌به ‌فرصت‌های ‌برابر دانش پایه‌ برای ‌افراد‌، ‌شرکت‌ها و ‌نهادها، صیانت ‌از ‌محیط‌‌ زیست، منابع انرژی و آب مبتنی بر حکمرانی دانش و توجه به مزیت‌های نسبی استان همچون توسعه ‌ظرفیت‌های کشاورزی، معدن، مرز و غیره خواهند بود.

وی گفت: بر اساس اهداف بنیادین سند، 85 برنامه عملیاتی و 77 شاخص ارزیابی در 9 محور کلیدی تدوین شده که پس از تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه برای اجرا به دستگاه های اجرایی استان ابلاغ شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه در این سند 12 هدف بنیادین تدوین شده است، توسعه‌ فرهنگ کارآفرینی دانش‌پایه، بهبود محیط کسب و کار دانش‌بنیان، تحقق توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش پایدار، فراگیر و عادلانه به نفع همه اقشار جامعه، توسعه سرمایه انسانی، آموزش و مهارت برای پاسخ‌گویی به نیازهای اقتصاد دانش‌بنیان، توسعه زیرساخت و توزیع خدمات دانش‌بنیان و تقویت زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح استان مبتنی بر آمایش سرزمینی را از جمله اهداف این سند بنیادین برشمرد.

جهانشاهی، ارتقاء بهره‌وری و حفاظت از منابع استان با استفاده از نوآوری و فناوری‌های دانش بنیان، تقویت نقش نهاد علم، دانش، نوآوری و فناوری در تکمیل زنجیره‌های ارزش استان، شبکه‌سازی نوآوری، فناوری و کارآفرینی برای توسعه زیست بوم، توسعه بهره­‌برداری از فناوری‌های نوین نظیر هوش­ مصنوعی، اینترنت اشیاء و متاورس، توسعه فناوری‌های پرچم‌دار به منظور رشد و رقابت‌پذیری اقتصاد منطقه‌ای، تقویت بنیان‌­­های پژوهش­ در زیست‌بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی استان و ارتقای سطح سلامت و بهداشت استان با گسترش خدمات و محصولات دانش‌بنیان را از دیگر اهداف این سند بنیادین بیان کرد.

انتهای پیام/250/

دیگر خبرها

  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • ابلاغ سند توسعه دانش‌بنیان به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • داوری: در تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون عدد در سال نزدیک شده‌ایم
  • طهرانچی: مسیر پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی تحول بایدی است
  • فناوری با بلوغ پایین در پارک‌های علم و فناوری رها شده اند 
  • تلاش برای تکمیل زنجیره ارزش مشتریان به‌دست دانش بنیان‌ها
  • تعداد شرکت های فناوری و نوآوری کشاورزی به ۱۰۰۰ خواهد رسید
  • دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی به عدد ۱۰۰۰ خواهد رسید
  • یک رشته دکتری به رشته‌های دانشگاه آزاد لامرد افزوده شد/ هفت رشته دیگر در مسیر تصویب نهایی
  • راه‌اندازی ۳ مرکز مشترک توسعه فناوری در حوزه مواد و ساخت پیشرفته