Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی می‌گوید با توجه به اینکه در شهرستان‌ها امکانات محدود است، مجلس برای استفاده از امکانات شورای نگهبان و قوه قضائیه نظیر میز، کامپیوتر و مواردی از این قبیل طرح کمیته ملی انتخابات را ارائه کرده است.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، اخیراً رئیس کارگروه اصلاح قانون انتخابات شوراها از شکل‌گیری کمیته ملی انتخابات مرکب از شورای نگهبان، قوه قضائیه و مجلس برای بررسی صلاحیت کاندیداها انتخابات شوراها، خبر داد که در نتیجه با تصویب این طرح پای شورای نگهبان و قوه قضائیه به انتخابات شوراها نیز باز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود شورای نگهبان به بحث صلاحیت کاندیداهای انتخابات شوراها حامل نکات بسیاری است از جمله اینکه مجلس با ارائه این طرح به دنبال رفع تکلیف است و از طرف دیگر از این به بعد همانند انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، شاهد تایید صلاحیت‌های جناحی و حاکم شدن یک جریان فکری در انتخابات شوراها خواهیم بود.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی می‌گوید با توجه به اینکه در شهرستان‌ها امکانات محدود است، مجلس برای استفاده از امکانات شورای نگهبان و قوه قضائیه نظیر میز، کامپیوتر و مواردی از این قبیل این طرح را ارائه کرده است.

«قدرت‌الله حمزه شلمزاری» در خصوص جزئیات این طرح به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: جزئیات هنوز مشخص نیست، طرح باید به کمیسیون بیاید و چکش کاری شود. معلوم نیست که تأیید و تصویب شود یا خیر.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: طرح باید مراحل خود را طی کند به این صورت که ابتدا در کمیسیون مطرح شود، سپس در صحن مجلس رأی بیاورد و بعد به شورای نگهبان برود. با توجه به اینکه هنوز مقدمات اولیه آن انجام نشده، نمی‌شود درباره آن قضاوت کرد.

حمزه شلمزاری در رابطه با امکان تصویب این طرح در کمیسیون تصریح کرد: هنوز معلوم نیست که این طرح در کمیسیون به چه صورتی انجام شود، اگر رأی آورد به شورای نگهبان می‌رود، اساساً طی کردن راه‌های قانونی‌ طولانی می‌برد.

این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه به عنوان یکی از اعضای این کمیسیون با طرح کمیته ملی انتخابات موافق هستید؟ اظهار کرد: هنوز جزئیات این طرح در کمیسیون نیامده است و بر اوضاع آن مسلط نیستم.

حمزه شلمزاری در واکنش به اینکه مجلس با ارائه این طرح به نوعی رفع تکلیف می‌کند، اظهار کرد: اگر  این طرح تصویب شود، کار به صورت تلفیقی است و از مجلس سلب اختیار  نمی‌شود به این معنی که مجلس، قوه قضاییه و شورای نگهبان با یکدیگر کار می‌کنند، البته قبلا شورای نگهبان زیر بار نرفته و نظارت شوراها را قبول نمی‌کند چراکه نظارت شوراها با مجلس است. در حقیقت می‌خواهند کمیته‌ای تشکیل دهند که کار محکم‌تر و راحت‌تر انجام شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه ردصلاحیت 75 نماینده از نمایندگان مجلس دهم نشان از آن دارد که شورای نگهبان در هنگام تائید صلاحیت‌ها ممکن است خطا کند، گفت: به این صورت است که طرف زمانی که کاندید شده یا مشکل نداشته یا شورای نگهبان دسترسی به اسناد نداشته است، کمااینکه برخی واقعا تا آن زمان مشکل نداشتند بعد که وارد مجلس شدند دچار مشکل شدند.

حمزه شلمزاری ادامه داد: باید کاری کنیم که مردم کمتر آسیب ببینند، عدالت حاکم شود و همه از انقلاب و امکانات مملکت به صورت عادلانه بهره‌مند شوند.

این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در واکنش به اینکه تائید صلاحیت کاندیداهای انتخابات شوراها به عنوان مسئولیتی بر عهده مجلس است، تصریح کرد: مشکلی که مجلس دارد این است که در استان‌ها و شهرستان‌ها امکانات ندارد. به عبارت دیگر در قضیه انتخابات شوراها در شهرستان‌ها مکان، امکانات، کامپیوتر و میز نداریم یعنی هیچی نداریم. بالاخره هر کاری یک سری ابزار می‌خواهد لذا مجلس با این طرح بیشتر به دنبال این است از امکانات سخت‌افزاری سایر نهادها، استفاده ‌کند.

حمزه شلمزاری در پاسخ به اینکه با ورود شورای نگهبان به بحث تایید صلاحیت‌ها انتخابات شوراها این نگرانی وجود دارد که مانند انتخابات مجلس یازدهم، کاندیداها براساس یک خط فکری خاص تایید صلاحیت شوند و در نحوه احراز صلاحیت‎ها برخورد جناحی صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: اتفاقا این نکته در فرمایشات مقام معظم رهبری خطاب به نمایندگان مجلس آمده بود. ایشان در رابطه با مسائل سیاسی فرمودند که از حب و بغض‌های شخصی و جناحی اجتناب کنید.

برخلاف حمزه شلمزاری که طرح کمیته ملی انتخابات را طرحی در راستای محکم‌تر کردن و راحت‌تر انجام دادن احراز صلاحیت‌ها قلمداد می‌کند، عضو دیگر کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در واکنش به این طرح بر اصل تفکیک قوا تاکید می‌کند و می‌گوید: تفکیک قوا داریم، وظایف هر دستگاه و قوه‌ای باید تفکیک باشد و دخالتی در کار هم نداشته باشند.

«حمیدرضا صباغیان بافقی» در ادامه ضمن تاکید بر استقلال قوه مقننه تصریح کرد: مجلس باید خودش بر خودش نظارت کند نه دستگاه‌های دیگر، اینکه سایر دستگاه‌ها بر مجلس نظارت کنند نه به صلاح مجلس است نه به صلاح نظام و نتیجه خوبی ندارد.

این نماینده مجلس در ادامه افزود: مجلس باید مستقل باشد، نمایندگانی که توسط مردم انتخاب شدند باید بتوانند، آزادانه حرف‌هایشان را بزنند و کار خود را انجام دهند.

بافقی در واکنش به اینکه مجلس شورای اسلامی با این طرح به نوعی خود را تحت نظر سایر نهادها و قوا می‎برد و از طرفی رفع تکلیف می‌کند، تصریح کرد: به این صورت نیست. مجلس باید بتواند در چارچوب وظایف خودش حرفش را بزند و کارش را انجام دهد، درست نیست که دستگاه دیگری بخواهد بر مجلس نظارت کند.

این نماینده مجلس شورای اسلمی در پایان با تاکید بر اینکه اصل تفکیک قوا نظارت و دخالت دستگاه دیگری را مجاز نمی‌داند، خاطرنشان کرد: مجلس باید خود نظارتی داشته باشد نه اینکه دیگران بخواهند بر آن نظارت کنند. 2/5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات شورای نگهبان قوه قضائیه مجلس شورای اسلامی مجلس عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی طرح کمیته ملی انتخابات مجلس شورای اسلامی شهرستان ها امکانات نماینده مجلس انتخابات شوراها شورای نگهبان قوه قضائیه صلاحیت ها تفکیک قوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۱۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت افزایش اعتبارات و امکانات هلال احمر گلستان

ایسنا/گلستان نماینده علی‌آبادکتول در مجلس با بیان این که استان گلستان از لحاظ اعتباری ضعیف است، گفت: در برنامه هفتم توسعه حمایت‌های خوبی از هلال احمر شده که باید افزایش اعتبارات و امکانات را در استان هم شاهد باشیم.

رحمت اله نوروزی عصر امروز «چهارشنبه هشتم فروردین ماه ۱۴۰۳» در جلسه برخط ستاد ملی خدمات یکپارچه جمعیت هلال‌احمر استان گلستان اظهار کرد: جمعیت هلال احمر طی چند سال اخیر کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشته و در سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان نقش آفرین بوده است.

وی با بیان اینکه تأمین مسکن یک بحث اساسی در جامعه بوده و هلال احمر گام‌های خوبی در این زمینه برداشته است، ادامه داد: از دوره نهم مجلس شورای اسلامی تاکنون یاور هلال احمر بوده‌ایم و در فراکسیون هلال احمر حمایت‌های خوبی انجام شده و این حمایت‌ها همچنان ادامه دارد.

نماینده علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه «دکتر کولیوند» به عنوان یک مدیر جهادی و انقلابی اقدامات خوبی را در زمینه آگاهی بخشی و مهارت افزایی داشته است، افزود: حضور شخص رئیس جمعیت در این برنامه‌ها همچون دوره آموزشی که در استان گلستان شاهد آن بودیم شایسته تقدیر بوده و تحول گرایی را در هلال احمر به دنبال دارد.

وی با تأکید بر جذب امدادگران، تعیین تکلیف امدادگران را از خدمات ماندگار رئیس جمعیت هلال احمر کشور دانست و خاطرنشان کرد: این موضوع شور و نشاط و انگیزه قابل توجهی را در امدادگران هلال احمر ایجاد کرده است.

نوروزی با بیان اینکه استان گلستان از پایه و بنیان از لحاظ اعتباری ضعیف بوده و نیازمند تقویت است، اضافه کرد: طی سال‌های اخیر، سیل‌های متعدد و آتش سوزی جنگل‌ها مشکلات عدیده‌ای را برای استان به وجود آورده که همه این مسائل نیاز به افزایش اعتبارات و امکانات دارد.

وی با اشاره به اینکه هلال احمر همیشه در حوادث و بحران‌ها پیشرو است، تصریح کرد: از لحاظ تعداد تصادف و فوتی‌ها کاهش قابل توجهی را در استان داشته‌ایم که بخش مهمی از آن حاصل زحمات مجموعه هلال احمر استان است.

نماینده مردم علی‌آبادکتول، ناوگان خودرویی گلستان را نیازمند تقویت دانست و گفت:‌ امیدواریم در تخصیص خودروها نگاه ویژه به این استان شود.

وی یادآور شد: در برنامه هفتم توسعه حمایت‌های خوبی از هلال احمر شده و به عنوان عضو شورای راهبردی تنظیم قوانین مجلس، آمادگی هر نوع کمک به هلال احمر وجود دارد در مجلس دوازدهم هم با آمادگی کامل در خدمت هلال احمر با هدف کمک به هموطنان هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات دوباره به مجلس برگشت داده شد
  • شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را به مجلس بازگرداند
  • لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات دوباره به مجلس برگشت داده شد
  • احزاب در ایران وارداتی هستند/ اسناد سیاسی و فرهنگی را باید در کشورمان بومی کنیم
  • ضرورت افزایش اعتبارات و امکانات هلال احمر گلستان
  • احزاب در ایران وارداتی هستند و بومی نیستند
  • طرح نماینده مجلس برای FATF، برجام و سند ۲۰۳۰: آنها را بومی کنیم!
  • نماینده مجلس: باید FATF، برجام و سند ۲۰۳۰ را در کشور بومی کنیم!
  • شریعتی: پایگاه رأی قالیباف در انتخابات شرکت نکرد/ اگر شورای نگهبان و رئیسی بیعت کنند، اصول‌گرایان هم در انتخابات بعدی رای نمی دهند
  • خشم انگلیس از حملات سایبری چین