Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@07:57:54 GMT

درخواست یک شهید لبنانی

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۱۶۷۱

درخواست یک شهید لبنانی

ساواک در گزارشی با طبقه بندی خیلی محرمانه و فوری خبر از آغاز به کار جنبش «امل» لبنان را به ایران مخابره کرد. علی عباس یکی از جوانان لبنانی همین جنبش بود که در دوران جنگ تحمیلی به ایران آمد و به شهادت رسید.

به گزارش ایسنا، امام موسی صدر چند سال پس از حضور خود در لبنان، از سال ۱۹۶۴ به تأسیس مقاومتی می‌­اندیشید که حسین‌گونه و مؤمنانه باشد و نه تنها به دشمن پشت نکند، بلکه تا مرز شهادت و پیروزی به پیش رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امامموسی  صدر غبار روزگار را از مردم لبنان زدود و آن‌ها را به علم‌­آموزی تشویق کرد، هرچند به قیمت فروش زمین و دارایی یا سفر به دیار غربت باشد. او در سال ۱۹۶۸ مجلس اعلای شیعیان را تأسیس کرد تا امور شیعیان را ساماندهی کند و همچون دیگر فرقه‌های لبنان بر موقوفات شیعیان نظارت داشته باشد.

جنبشی برای محرومان لبنان

او همچنین، جنبش محرومان را برای دفاع از محرومان همۀ فرقه‌ها و حقوق آن‌ها تأسیس کرد و گفت: «هر کجا مسئلۀ بر حقی باشد، ما در کنار آن هستیم.» او با همکاری شهید دکتر مصطفی چمران، شاخۀ نظامی جنبش محرومان با نام «گروه­‌های مقاومت لبنان» (أمل) را به‌مثابۀ گروه پیشاهنگ در ایفای رسالت اسلامی و دفاع مدنی، به راه انداخت تا بدانجا که امام صدر و دکتر مصطفی چمران در مقابل عصر اسرائیل قرار گرفت.

فعالیت شهید چمران در جنبش «امل» باعث شد تا نمایندگی ساواک در  لبنان طی دو نامه که در سال ۱۳۵۴ برای اداره کل دوم ساواک فرستاد،از چگونگی تشکیل جنبش امل زیر نظر امام موسی صدر و دکتر چمران گزارشی خیلی محرمانه و فوری را منتشر کند.

متن سند اول

به : ۲۱۳ - ۳۳۴تاریخ : ۵۴/۴/۱۶

از : نمایندگی لبنان ۳۳۴شماره : ۴۱۸۰و ۴۱۸۱

موسی صدر به دنبال انفجار نارنجک و قتل بیش از ۴۰نفر و مجروح شدن عده زیادی در یک اردوگاه آموزشی در نزدیکی بعلبک، روز گذشته طی یک مصاحبه مطبوعاتی برای اولین بار، وجود یک سازمان چریکی وابسته به خود را تحت عنوان «امواج مقاومت لبنانی» با علامت اختصاری AMAL اعلام نمود.

۲- موسی صدر اظهار داشت: افرادی که در حادثه انفجار نارنجک به قتل رسیده‏‌اند یا مجروح شده‏‌اند وابسته به این گروه بوده و زیر نظر نهضت آزادی بخش فلسطین آموزش می‏ دیده‌‏اند. 

۳- نامبرده اضافه کرد، هدف از تشکیل این گروه مسلح دفاع از جنوب لبنان و مقابله با اسرائیل است و پیشنهاد کرد کلیه گروه‌های مسلح داخلی وابسته به احزاب مختلف در یک سازمان واحد متشکل شده و در کنار ارتش لبنان از موجودیت کشور دفاع کنند.

رئیس نمایندگی لبنان

دایره بررسی ۱۷/۴ 

مربوط به اداره کل دوم است به آنها داده شود ۵۴/۴/۱۷

متن سند دوم

به : ۳۳۴تاریخ : ۵۴/۴/۲۵

از : ۲۱۳شماره : ۲۶۵/۲۱۳ 

موسی صدر یک گروه مسلح زیر نظر یک دکتر فیزیک شیعه ایران، به نام دکتر مصطفی چمران که تحصیلات خود را در آمریکا به اتمام رسانیده و همسر آمریکایی دارد به وجود آورده است. این شخص از عناصر فعال به اصطلاح کنفدراسیون دانشجویان خائن ایرانی است که فعلاً در صور اقامت دارد و رئیس آموزشگاه حرفه‏‌ای سید موسی صدر می‌‏باشد. 

از بخش ۲۱۳اطلاع دارند فوریت گزارش از نظر اداره کل سوم است... 

از کل سوم سؤال شد اقدام کرده‌‏اند. 

موسی صدر - ۵۸

۱۲-۷۰۲/۱۰۶-۵۸

 معرفی یکی از شهدای جنگ تحمیلی اعضای جنبش امل


علی عباس از قوی‌ترین نیروهای رزمی جنبش امل لبنان بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زمانی که شهید چمران درگیر مسائل کردستان بود با گروهی از کودکان یتیم لبنانی به ایران آمد و به خدمت امام(ره) رسید. بعد از بازگشت یتیمان لبنان، علی عباس در تهران ماند و به خدمت ستاد جنگ‌های نامنظم درآمد.

علی عباس در جبهه‌های لبنان و کشورهای دیگر تحت نفوذ صهیونیست‌ها بارها جنگیده بود، به طوری که ‌گفته می‌شد حدود ۱۴ کشور، او را ممنوع‌الورود اعلام کرده و در لبنان نیز به دنبال او بودند.



در روز عملیات دهلاویه، در روز ۲۶ خردادماه سال ۱۳۶۰ و در کنار ایرج رستمی در روستای سیدخلف مستقر شده بود. حدود ساعت ۱۰ صبح از طرف گروه علی‌رضا ماهینی درخواست مهمات شد و چون در آن لحظه کسی برای انتقال مهمات به خط درگیری در دسترس نبود، علی عباس با اصرار از رستمی خواست که به او اجازه دهد تا مهمات را رسانده و برگردد. رستمی به ناچار موافقت کرد. علی عباس با یک جعبه مهمات روی دوش به سمت نقطه درگیری رفت و ولی قبل از این که به رزمندگان گروه(شهید)علی ماهینی برسد هدف گلوله دشمن قرار گرفت و به شهادت رسید.

بخشی از وصیتنامه شهید

شهید علی عباس در بخشی از وصیت نامه خود نوشته است:

وصیتم را از جبهه های نبرد نیروهای ایرانی علیه نیروهای کفر رژیم صدام بعث و حامیانشان برایتان می نویسم؛ ما مبارزه علیه رژیم بعث را که نبرد حق علیه ظلم است برگزیدیم و از شما می خواهم علیه کفر و سرکشی متحد شوید و اختلافات داخلی را کنار بگذارید.

شهید علی عباس در بهشت زهرا و در نزدیکی مزار شهید مصطفی چمران به خاک سپرده شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امام موسي صدر جنگ تحمیلی جنبش امل لبنان لبنان شهید چمران مصطفی چمران علی عباس موسی صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۱۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: تعداد اسیران فلسطینی را به ازای هر سرباز اسرائیلی از ۵۰۰ به ۵۰ کاهش دادیم

معاون رئیس جنبش حماس در غزه درخصوص مذاکرات آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی اظهارنظر کرد.

به گزارش ایسنا، «خلیل الحیه» معاون رئیس حماس در نوار غزه به روزنامه سعودی «الشرق» گفت: به ما گفته شد که اگر در کلیدهای قرارداد مبادله انعطاف نشان دهید، رژیم اشغالگر اسرائیل آماده است تا انعطاف پذیری مثبت بالایی در خواسته‌های شما داشته باشد که منجر به توافق شود.

وی افزود: در اینجا به این وعده و این خواسته پاسخ دادیم، بنابراین درخواست برای آزادی ۵۰۰ اسیر فلسطینی به ازای هر سرباز مرد یا زن اسرائیلی را به ۵۰ اسیر کاهش دادیم.

الحیه تصریح کرد: ما بر ضرورت آتش‌بس تاکید کردیم، اما برنامه فعلی شامل آن نمی‌شود. در توافق پیشنهادی درباره آتش‌بس صحبت شده اما درباره خروج نظامیان اشغالگر از غزه کوچکترین اشاره‌ای وجود ندارد.

جنبش حماس فلسطین همواره در مذاکرات آتش‌بس غزه بر برقراری آتش‌بس دائم و خروج کامل رژیم صهیونیستی از این باریکه تاکید کرده است.

این عضو حماس همچنین شایعات درباره درخواست این جنبش برای خروج از قطر را تکذیب کرد و گفت به نفع همه است که حماس در جایگاه خود بماند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش حماس به ادعای انتقال مقر این جنبش به سوریه
  • حماس: تعداد اسیران فلسطینی را به ازای هر سرباز اسرائیلی از ۵۰۰ به ۵۰ کاهش دادیم
  • صهیونیست‌های پنهان‌شده در یک خانه شکار نیروهای لبنانی شدند
  • شهادت و زخمی شدن ۸ لبنانی در حمله رژیم صهیونیستی
  • هفته تعیین‌کننده برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید لبنان
  • سه گروه اصولگرایان از نظر عباس عبدی : از "ارزشی های واقعی" تا "بی شخصیت های هتاک"
  • شهادت یک نفر در حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در لبنان + جزئیات
  • حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
  • حماس بارها در طول مذاکرات نرمش نشان داده است
  • رونمایی از کتاب آقا داماد در سمنان