Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@09:45:09 GMT

رویدادهای نجومی نیمه دوم مرداد ۹۹

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۳۹۶۰

رویدادهای نجومی نیمه دوم مرداد ۹۹

کارشناس علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سیاره تیر امروز ساعت ۵ و ۳۰ دقیقه بامداد در فاصله زاویه ای ۰.۰۶ درجه ای جنوب شرقی خوشه کندو قرار گرفت و ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه ماه به ملاقات سیاره بهرام رفت و در فاصله زاویه ای ۰.۷۱ درجه ای در جنوب شرقی سیاره بهرام قرار می گیرد و ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه ماه در اوج قرار گرفته و فاصله آن با زمین ۶۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴۵ برابر شعاع زمین می شود.  

سعید حسین مردی ادامه داد: خورشید هم فردا (دوشنبه ۲۰ مرداد) ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه وارد صورت فلکی شیر می شود و ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه سیاره ناهید در فاصله زاویه ای ۴.۴ درجه ای جنوب خوشه ستاره ای  M۳۵ قرار می گیرد.

وی افزود: ماه نیز روز سه شنبه ۲۱ مرداد ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه بامداد با سیاره اورانوس هم نشین می شود و در فاصله زاویه ای ۳.۳ درجه ای در جنوب شرقی این سیاره قرار می گیرد و ساعت ۲۱ و ۱۷ دقیقه ماه در وضعیت تربیع آخر می رود.  

این کارشناس یادآور شد: چهارشنبه ۲۲ مرداد یک روز بعد از تربیع آخر، بارش شهابی برساوشی را خواهیم داشت و در اوج این بارش ۱۱۰ شهاب در ساعت مشاهده می کنیم. ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه این روز ماه در ۶.۴ درجه ای جنوب شرقی خوشه پروین قرار می گیرد.

حسین مردی تصریح کرد: روز پنج شنبه ۲۳ مرداد ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه بامداد سیاره ناهید در فاز dichotomy قرار گرفته یعنی نیمی از آن روشن و نیمی از آن تاریک بوده و به شکل D درمی آید؛ ساعت ۴و ۳۰ دقیقه بامداد این روز سیاره ناهید در بیشترین فاصله زاویه ای غربی از خورشید قرار گرفته بطوریکه جدایی زاویه ای آن از خورشید ۴۵.۸ درجه است. ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه این روز ماه در فاصله زاویه ای ۳.۹ درجه ای شمال ستاره چشم گاو قرار داشته و ۷۱ درجه از خورشید جدایی زاویه ای دارد.  

به گفته این کارشناس علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران، جمعه ۲۴ مرداد ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه ماه در گره فزاینده قرار می گیرد و فردای این روز یعنی شنبه ۲۵ مرداد ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه ماه در فاصله زاویه ای ۰.۵۹ درجه ای جنوب شرقی خوشه M۳۵ قرار می گیرد. ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه این روز سیاره اورانوس حرکت برگشتی خود را آغاز می کند.  

سیارات خارجی منظومه شمسی حرکت جالبی به نام حرکت رجوعی یا برگشتی در آسمان انجام می‌دهند که به نظر می‌رسد سیاره ناگهان متوقف شده، برمی‌گردد، باز توقف می‌کند و دوباره به مسیر اصلی خود باز می‌گردد. این حرکت فقط در اجرام خارجی منظومه شمسی (سیارات مریخ، مشتری، زحل، اورانوس و نپتون و دیگر اجرامی که خارج از مدار زمین قرار دارند) دیده می‌شود و دلیل آن، سرعت نسبی در حرکت دورانی است.

حسین مردی همچنین گفت: شنبه ۲۵ مرداد ماه به ملاقات سیاره ناهید رفته و در فاصله زاویه ای ۴ درجه ای شمال این سیاره در آسمان مشاهده می شود. یکشنبه ۲۶ مرداد ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه سیاره تیر در شمالی ترین ارتفاع از صفحه دایره البروج قرار داشته و ساعت ۱۹ و ۳۰  دقیقه ماه در فاصله زاویه ای ۸.۱ درجه ای جنوب ستاره کاستور قرار می گیرد.

وی ادامه داد: دوشنبه ۲۷ مرداد ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ماه به ملاقات ستاره پلوکس رفته و در فاصله زاویه ای  ۴.۵ درجه ای جنوب این ستاره مشاهده می شود.   همچنین در روز دوشنبه ۲۷ مرداد دو روز قبل از ماه نو بارش شهابی «کاپای قو» را داشته که در اوج این بارش ۳ شهاب در ساعت مشاهده می شود.  

این کارشناس علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران افزود: ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه این روز سیاره تیر در مقارنه خارجی با خورشید قرار داشته و ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه ماه در فاصله زاویه ای ۱.۹۹ درجه ای شمال و شمال شرق خوشه کندو مشاهده می شود.  

حسین مردی گفت: چهارشنبه ۲۹ مرداد ساعت ۷ و ۱۱ دقیقه ماه نو خواهیم داشت و ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه ماه در فاصله زاویه ای ۲.۷۰ درجه ای شمال و شمال شرق سیاره تیر قرار می گیرد. ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه این روز ماه و سیاره تیر و ستاره قلب الاسد داخل دایره ای به قطر ۴.۰۴ درجه ای قرار می گیرند. ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه این روز ماه در ۴.۱ درجه ای شمال و شمال شرق ستاره قلب الاسد قرار می گیرد.  

وی خاطر نشان کرد: پنج شنبه ۳۰ مرداد نخستین روز از سال ۱۴۴۲ قمری است و ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه این روز سیاره تیر در فاصله زاویه ای ۱.۲۷ درجه ای شمال و شمال شرق ستاره قلب الاسد قرار می گیرد. جمعه ۳۱ مرداد هم ساعت ۱۵ و ۲۸ دقیقه ماه در وضعیت حضیض قرار گرفته و فاصله آن از زمین ۵۷ برابر شعاع زمین می شود.  

برچسب‌ها سیاره تیر رخداد های نجومی سیاره زحل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیاره تیر سیاره زحل سیاره تیر سیاره زحل درجه ای شمال و شمال شرق دقیقه این روز ماه ۳۰ دقیقه ماه روز سیاره مشاهده می شود قرار می گیرد درجه ای جنوب سیاره ناهید مرداد ساعت جنوب شرقی حسین مردی سیاره تیر ساعت ۱۵ ۴ درجه ای ساعت ۱۳ ۱ درجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۳۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی وضعیت دما و بارش کشور تا نیمه خرداد

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور بارش کشور تا نیمه خرداد در محدوده نرمال تا فراتر از آن برآورد می‌شود. دمای هوا نیز تا هفته دوم اردیبهشت در مرکز، شرق و جنوب کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق بیش از نرمال خواهد بود. از هفته سوم اردیبهشت تا هفته اول خرداد در سطح کشور نرمال و در هفته دوم خرداد به بیش از نرمال می‌رسد.

ایسنا در خبری نوشت: بر اساس جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی بارش کشور بارش هفته اول (۳ تا ۹ اردیبهشت) در شمال ‌غرب، البرز غربی، امتداد کوه‌های زاگرس و نوار شمال‌ شرق کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق نرمال تا بیش از آن است. بارش انباشته با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد در نیمه شرقی سواحل خزر، البرز میانی، استان کرمان و استان‌ها در شرق زاگرس میانی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر پیش ‌بینی شده است.

بارش هفته دوم در شمال ‌شرق و استان‌های دو سوی البرز شرقی نرمال و در سایر مناطق بیش از نرمال است. بارش انباشته در امتداد زاگرس و شمال‌ غرب با احتمال ۵۰ تا ۷۵ درصد بین ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر خواهد بود.

بارش هفته سوم کشور بیش از نرمال است و با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد مقدار انباشته برای بخش‌هایی از زاگرس میانی، البرز میانی و مناطق مرکزی استان کرمان بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد شده است.

انتظار می‌رود بارش هفته‌های چهارم تا ششم در محدوده نرمال باشد. در هفته ششم با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد بارش انباشته در مناطقی از شمال ‌غرب و بخش ‌هایی از شرق زاگرس جنوبی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد می‌شود.

بر اساس جدیدترین نقشه های پیش‌بینی هفتگی دمای هوای کشور میانگین دمای هوای هفته اول (۳ تا ۹ اردیبهشت) در سواحل خزر، غرب البرز، شمال‌ غرب و زاگرس میانی ۱ تا ۵ درجه بیش از نرمال است و بیشترین افزایش (۳ تا ۵ درجه ) برای شمال‌ غرب پیش‌ بینی شده است.

دمای هوا در سایر مناطق کشور از ۱ تا ۸ درجه کمتر از نرمال خواهد بود که بیشترین کاهش (۳ تا ۸ درجه ) در مرکز و جنوب ‌شرق کشور رخ می‌دهد. دمای هوای هفته دوم در شمال‌ غرب، دو سوی البرز و نوار شمال‌ شرق ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال و برای سایر مناطق ۱ تا ۵ درجه کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است و بیشترین کاهش ( ۳ تا ۵ درجه) در جنوب ‌شرق کشور رخ می‌دهد.

در هفته‌های سوم و چهارم دمای هوا در شمال ‌غرب و سواحل خزر بین ۱ تا ۲ درجه بیشتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود. دمای هوا در هفته پنجم در مناطق کوهپایه‌ای داخلی، مرکز و شرق کشور نرمال و در سایر مناطق بین ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، دمای هوای کشور در هفته ششم ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال برآورد می‌شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898563

دیگر خبرها

  • تصاویر نجومی پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل)
  • بارش‌های مطلوب بهاری تا نیمه خرداد
  • پیش‌بینی وضعیت دما و بارش کشور تا نیمه خرداد
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)
  • در معابر لغزنده پایتخت فاصله طولی را رعایت کنید
  • دومین اسکودتو سریع اینتر با فتح دربی: نراتزوری ۲ستاره شد
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت
  • سریال کره‌ای «قصر بی‌رحم»؛ داستانی جذاب از جنس «دونگ‌یی»
  • تصاویر نجومی سوم اردیبهشت (۲۲ آوریل)