Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته است: رئیس جمهور فرانسه در بازدید اخیرش از شهر بیروتی که در اثر انفجار تخریب شد، در تلاش برای آرام کردن جمعیت پریشان وعده بازسازی این شهر را داده و ادعا کرد که انفجار به قلب خود فرانسه رخنه کرده است. ماکرون اظهار کرد: قلب مردم فرانسه همچنان با ضربان بیروت می‌تپد.

 

منتقدانش این اقدامات او را به عنوان یک تاخت و تاز نواستعمارگری رهبری اروپایی در تلاش برای بازیابی نفوذ بر یک سرزمین خاورمیانه‌ای به دردسر افتاده در ضمن پرت کردن حواس از مشکلات در حال انباشت در وطنش، محکوم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاریکاتوری در فضای مجازی در حال پخش است که به او لقب "مکرون بناپارت، امپراتور ناپلئون قرن بیست و یکم" را داده است.

اما حامیان مکرون از جمله برخی ساکنان درمانده شهر بیروت او را "تنها امید" خود خوانده و از بابت بازدید وی از محله‌های تخریب شده بیروت، جایی که رهبران لبنان از قدم زدن در آن بیم دارند و همچنین از بابت تلاشش برای پاسخگو کردن سیاستمداران لبنانی از بابت فساد و سوءمدیریتی که مقصر انفجار مرگبار روز سه شنبه گذشته بوده، تحسین کرده‌اند.

سفر مکرون چالش محوری فرانسه را در ضمن تدارکش برای میزبانی از یک کنفرانس حامیان مالی بین‌المللی در امروز یکشنبه برای لبنان برملا کرد: چطور به یک کشور بحران زده، جایی که روابط اقتصادی فرانسه عمیق است، بدون مداخله در امور داخلی آن کمک کند.

جک لانگ، یک وزیر سابق دولت فرانسه که هم اکنون رئیس انستیتوی جهان عرب در پاریس است، اظهار کرد: ما در حال راه رفتن در لبه یک پرتگاه هستیم. ما باید که به مردم لبنان کمک کرده و از آنها حمایت و آنها را تشویق کنیم. اما همزمان ما نباید این احساس را که می‌خواهیم یک کشور تحت‌الحمایه جدید برقرار کنیم به وجود بیاوریم؛ چیزی که کاملا احمقانه است. ما باید راه حل‌های جدید و هوشمندانه برای کمک به لبنانی‌ها پیدا کنیم.

روابط فرانسه با لبنان به دست کم قرن شانزدهم برمی‌گردد، یعنی زمانی که پادشاهی فرانسه با حاکمان عثمانی با هدف محافظت از مسیحیان مذاکره کرده و در منطقه نفوذ به دست آورد. تا زمان حکم ۱۹۲۰-۱۹۴۶ فرانسه (که لبنان تحت‌الحمایه فرانسه شد)، لبنان دارای شبکه‌ای از مدارس و سخنرانهای فرانسوی شد که تا به امروز همراه با روابط نزدیک فرانسه با واسطه‌گران قدرت لبنان، از جمله برخی از آنهایی که متهم به دامن زدن به بحران اقتصادی و سیاسی آن هستند، بازمانده‌اند.

در روزهای اخیر یک طومار اینترنتی تعجب برانگیز در راستای تقاضا از فرانسه برای بازیابی حکمش بر لبنان بروز پیدا کرد؛ طوماری که در آن گفته شد، رهبران لبنان "ناتوانی مطلق در تامین امنیت و مدیریت کشور" نشان داده‌اند.

این عمدتا یک ایده پوچ به نظر می‌رسد. خود مکرون به مردم ساکن بیروت در روز چهارشنبه گفت: این به عهده شما است که تاریختان را بنویسید.

همچنین بسیاری این سفر ماکرون را علاوه بر داشتن هدف نشان دادن یک حمایت بین‌المللی مورد نیاز، راهی برای به دست آوردن کمک مالی برای کشوری با انبوهی بدهی می‌دانند. اما از نظر بسیاری نیز این سفر نوعی اعمال ریاست است. برخی به طومار اینترنتی مذکور و به سازمان دهنده‌های آن به عنوان کسانی که "فرانسه مادر مهربان" را گرامی می‌دارند، حمله کردند.

کنایه‌های ظریف دیگری هم علیه این اعمال نفوذ فرانسه صورت گرفت. در حالی که مکرون مشغول گشت زدن در محله‌های تخریب شده در اثر انفجار سه شنبه گذشته بود، وزیر بهداشت لبنان به بازدید از بیمارستانهای میدانی اعطا شده از سوی ایران و روسیه، بازیگران بزرگ قدرت در منطقه پرداخت.

لیاه، یک دانشجوی مهندسی در بیروت که نخواست نام خانوادگی‌اش از بابت نگرانی به خاطر تبعات سیاسی فاش شود، عنوان کرد: من مردمی را که خواهان این حکم هستند درک می‌کنم. آنها امیدی ندارند.

اما او شدیدا با این ایده و کسانی که ماکرون را منجی لبنان می‌بینند، مخالفت کرد.

او پرسید: او (مکرون) در کشور خودش مشکلات را با مردمش حل نکرده است، پس چطور به ما نصیحت می‌کند؟!

در پاریس مخالفان سیاسی دولت مکرون از چپ افراطی تا راست افراطی به این رهبر میانه روی فرانسه از بابت "نواستعمارگری خزنده" و کشیدن امتیازات سیاسی از لبنان در ازای کمک هشدار داده‌اند. جولین بایو، رئیس حزب محبوب سبزهای فرانسه عنوان کرد: همبستگی با لبنان باید بی قید و شرط باشد.

310 310

کد خبر 1419651

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: امانوئل مکرون فرانسه لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۵۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در وزن ۷۷ انتخابی برگزار شود/ تجربه‌ «گرایی» را نباید فراموش کرد

جمشید خیرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره شرایط کشتی فرنگی و کسب ۶ سهمیه المپیک گفت: کشتی فرنگی ایران تنها تیمی است که فعلاً ۶ سهمیه را به صورت کامل دریافت کرده و در المپیک حضور پیدا می‌کند. این تیم قهرمانی در آسیا هم به دست آورد؛ در مسابقات گزینشی هم اکثر تیم‌ها به دنبال کسب سمیه بودند و با همه توان در این رقابت‌ها شرکت کرده بودند که ما به دو سهمیه رسیدیم. خدا را شکر کشتی فرنگی تا به اینجا خوب کار کرده و نتایج درخشانی کسب کرده است.

وی در مورد تصمیم کادر فنی در رابطه با وزن ۶۷ کیلوگرم و انتخاب از بین گرایی و اسماعیلی اظهار داشت: در وزن ۶۷ کیلوگرم سعید اسماعیلی یکی از پدیده‌های کشتی فرنگی است، او در مسابقات قهرمانی آسیا موفق به کسب مدال طلای آسیا شد. او کشتی‌های خوبی گرفت، از آن طرف هم گرایی قهرمان المپیک است و یک کشتی‌گیر معمولی نیست. واقعیت این است که ما نمی‌توانیم محمدرضا گرایی را نادیده بگیریم. البته محمدرضا مشکل وزنی دارد و امیدوارم بتوانند این مشکل را با درایت مدیریت کنند. گرایی باید به درستی ریکاوری شود و بعد از وزن کشی، دوباره وزنش به حالت عادی برگردد و در مسابقات سرحال کشتی بگیرد.

خیرآبادی بااشاره به حضور ورزشکاران باتجربه در المپیک تأکید کرد: گرایی یک کشتی‌گیر استثنایی است و نشان داده قهرمان المپیک و جهان است و چندین مدال را در کارنامه خودش دارد. المپیک جای ورزشکاران با تجربه و آماده است، البته منظورم این نیست که در المپیک نباید ورزشکاران جوان حضور پیدا کنند، اما واقعیت این است که در المپیک باید کشتی‌گیری به میدان برود که کمترین اشتباه و خطا را داشته باشد. به نظرم اگر ما به دنبال مدال در وزن ۶۷ کیلوگرم هستیم باید کمی ریسک پذیر باشیم و بدون انتخابی کشتی‌گیر مورد نظر را انتخاب کنیم. چون وزن محمدرضا عادی نیست و نمی‌توانیم او را چند بار سر وزن بیاوریم و همین موضوع باعث می‌شود او آسیب ببیند. هر کشتی‌گیری که آسیب ببیند در واقع تیم ملی دچار آسیب دیدگی می‌شود بنابراین کادر فنی باید با هوشیاری تمام فرد مورد نظر را انتخاب کند.

وی گفت: در المپیک بدن‌های ناآماده اصلاً وجود ندارد، همه با تمام توان به میدان می‌آیند. به همین دلیل اعتقاد دارم المپیک جای باتجربه هاست. درست است که الان برخی می‌گویند کشتی‌گیر جوان آمریکایی هم موفق شد دیوید تیلور باتجربه را شکست دهد و به المپیک اعزام شود، اما در المپیک باز هم تجربه اهمیت زیادی دارد و شاید همین کشتی‌گیر به خاطر نبود تجربه نتیجه دیگری کسب کند.

کارشناس کشتی فرنگی در مورد شانس کسب مدال طلا کشتی فرنگی در المپیک عنوان کرد: به نظرم مربی حرفه‌ای هیچ زمانی قول مدال آوری نمی‌دهد، بنابراین اعضای کادر فنی هم باید این موضوع را در نظر بگیرند. با این وجود به اعتقاد من هر ۶ نفر کشتی‌گیر فرنگی ایران در المپیک می‌توانند صاحب مدال شوند، قطعاً کار هم خیلی سخت است چون همه کشتی‌گیران با تمام وجود به میدان می‌آیند. میلیون‌ها دلار برای کسب مدال در المپیک هزینه می‌شود و رسیدن به آن کار راحتی نیست. در تمامی ادوار المپیک اگر لندن را کنار بگذاریم، ما در کشتی فرنگی چند مدال طلا کسب کردیم؟! کسب مدال طلا خیلی سخت است.

وی در مورد اعزام کشتی‌گیر در وزن ۷۷ کیلوگرم به المپیک خاطرنشان کرد: به هر حال بهترین فرد برای انتخاب کشتی‌گیر در این وزن اعضای کادر فنی هستند، آن‌ها با این کشتی‌گیران زندگی کردند و شرایطشان را به خوبی می‌دانند و امیدوارم بهترین فرد را انتخاب کنند. با این حال فکر می‌کنم مسابقه رودرو به خیلی از حرف و حدیث‌ها پایان می‌دهد. کادر فنی شب و روز با این کشتی‌گیران زندگی می‌کند و از شرایط همه آن‌ها مطلع هستند اما به نظرم برای اینکه حاشیه‌ای به وجود نیاید برگزاری مسابقه انتخابی به خیلی از مسائل پایان می‌دهد.

کد خبر 6086189 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • اعتراض آوارگان فلسطینی به سیاست‌های آنروا
  • فردا: مصاف نخست شهرداری گرگان در خانه الریاضی
  • ابراز اطمینان مکرون از پاک‌سازی رود سِن تا المپیک
  • پلیس فرانسه نماینده پارلمان را بابت انتقاد از اسراییل احضار کرد
  • گل‌های ماندگار و فراموش نشدنی مسی و رونالدو در لیگ قهرمانان اروپا (فیلم)
  • بروید به سلامت، فراموش نمی‌کنیم!
  • وزیر دفاع اسبق لبنان: اسرائیل عامل انفجار بندر بیروت بود
  • در وزن ۷۷ انتخابی برگزار شود/ تجربه‌ «گرایی» را نباید فراموش کرد
  • مکرون: فرانسه خواستار استقرار آتش‌بس فوری و پایدار در غزه است
  • آدم فضایی سبز را فراموش کنید؛ حیات فرازمینی ممکن است بنفش باشد