Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@13:13:47 GMT

آیا خروپف کردن در خواب خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۵۸۲۹

آیا خروپف کردن در خواب خطرناک است؟

ایسنا/گیلان یک متخصص گوش، گلو و بینی، با اشاره به علت های خرخر شبانه در بزرگسالان، عنوان کرد: در بزرگسالان لوزه سوم نداریم و عامل خروپف ممکن است ناشی از وجود توده هایی در پشت بینی باشد.

دکتر سمیه رشیدشمالی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه خرخر شبانه هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان اتفاق می افتد، اظهار کرد: اختلالات بینی همچون انحراف و گرفتگی(پولیپ) نه تنها در هنگام خواب، بلکه در بیداری نیز می تواند مشکلات تنفسی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مشکلات تنفسی را در هنگام خواب ملموس تر دانست و افزود: گاهی خروپف کردن به بینی مربوط نیست و مشکل به قسمت های پشت بینی یعنی نازوفرین برمی گردد و به ویژه بر خواب کودکان اثر می گذارد و خرخر می کنند.

این جراح گوش، گلو، بینی، سر و گردن، با بیان اینکه خرخر کودکان معمولا به لوزه سوم در پشت بینی مربوط می شود، گفت: بهترین سن برای عمل لوزه سوم زیر هفت سال است، زیرا عمل لوزه سوم در کودکان بسیار راحت انجام می شود و عوارض ندارد.

رشیدشمالی ادامه داد: وقتی سن افراد بالا می رود لوزه آنان به واسطه سرماخوردگی های مکرر پرخون و چسبنده می شود و عمل کردن لوزه می تواند خطرناک باشد.

وی با بیان اینکه عمل کردن لوزه سوم هیچ مشکلی در سیستم دفاعی بدن کودکان ایجاد نمی کند، یادآور شد: لوزه سوم بافت لنفاوی نیست، بلکه یکی از بخش های بافت لنفاوی را تشکیل می دهد و برداشتن آن در سنین کودکی به خواب خوب کودک و جلوگیری از سرماخوردگی مکرر کمک می کند.

این متخصص گوش، گلو و بینی، خرخر کردن و ایست تنفسی در کودکان را نشان دهنده لوزه سوم دانست و خاطرنشان کرد: برداشتن لوزه سوم راه هوایی را باز می کند و موجب خواب عمیق کودک می شود که در نهایت رشد بهتر و تمرکز بیشتر کودک را رقم می زند.

رشیدشمالی، با اشاره به علت های خرخر شبانه در بزرگسالان، عنوان کرد: در بزرگسالان لوزه سوم نداریم و عامل خروپف ممکن است ناشی از وجود توده هایی در پشت بینی باشد؛ توده هایی که به طور نابجا و تومورال رشد کرده اند.

وی آناتومی را از دیگر عوامل خرخرشبانه دانست و بیان کرد: برخی از افراد زبان بزرگی دارند و قسمت های پشت زبان هنگام خواب دچار افتادگی شده و راه هوایی را می بندد. برخی از افراد نیز چانه و فک کوچک دارند و موقع خواب با شل شدن عضلات گردن دچار مشکل تنفسی می شوند.

این جراح و متخصص گوش، گلو و بینی، وزن بالا را یکی دیگر از عوامل خروپف دانست و گفت: چربی بین عضلات گردن به ویژه در افراد دارای گردن کوتاه موجب خرخر و ایست تنفسی در خواب می شود. چنین افرادی می توانند با اصلاح سبک زندگی در تغذیه و انجام جراحی برای برطرف کردن مشکلات آناتومی خروپف را از بین ببرند.

رشیدشمالی، با تاکید بر لزوم ورزش کردن به منظور تقویت عضلات، متذکر شد: رژیم غذایی به کاهش چربی بین عضلات و ورزش کردن به تقویت عضلات گردن کمک و از خرخر شبانه جلوگیری می کند.

وی خرخر شبانه مزمن را مایه نگرانی ندانست و اظهار کرد: حالتی که افراد هنگام خواب خرخر می کنند، اما در طول روز خواب آلوده نیستند و یا حین خواب دچار ایست تنفسی نمی شوند، نگران کننده نیست و معمولا خطر ندارد، اما اگر خروپف کردن را تازه شروع کرده اید، حتما نیاز به بررسی دارد.

این متخصص گوش، گلو و بینی، در پاسخ به این سوال که آیا اضطراب و استرس می تواند خروپف ایجاد کند؟، گفت: اضطراب و استرس در طول روز خواب شبانه را دچار مشکل می کند و در نهایت موجب خرخر و حتی ایست تنفسی می شود.

وی با بیان اینکه انحراف بینی معمولا ایست تنفسی ایجاد نمی کند، متذکر شد: انحراف بینی موجب خرخر می شود و بهتر است گرفتگی بینی(پولیپ) جراحی شود. در برخی از مواقع نیز آلرژی و التهاب نیز موجب خرخر می شود که نیاز به جراحی ندارد و تنها با داروهای ضد التهاب و ضد آلرژی می توان آن را رفع کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی خروپف پولیپ بینی جراحی لوزه ایست تنفسی خرخر شبانه هنگام خواب گلو و بینی متخصص گوش لوزه سوم پشت بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۵۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمنی جاده جلفا به سیه رود با حذف پیچ های خطرناک تأمین می شود

تین نیوز

 رئیس اداره راهداری حمل و نقل جاده ای شهرستان جلفا از اجرای عملیات عمرانی برای حذف پیچ های خطرناک در محور جلفا-سیه رود خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه وشهرسازی، ایوب کنگری رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای جلفا گفت: عملیات عمرانی حذف پیچ های خطرناک جاده سیه رود به دلیل شیب تند، عدم وجود دید کافی برای رانندگان و قرارگیری در میانه پرتگاه و تپه خاکی یکی از نقاط حادثه خیز شهرستان جلفا می باشد که با تخصیص اعتبار ۲ پیچ ۹۰ درجه سیه رود جهت تردد ایمن و بهبود مسیر توسط اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای جلفا شروع شده و استمرار دارد.     

وی افزود: در این عملیات احداث یک دستگاه پل با لوله های بتنی ۶ متری، تعریض دو دستگاه پل با باکس بتنی، ترانشه برداری و خاکریزی به ارتفاع ۴ متر و عرض ۱۱ متر بطول ۵۰۰ متر از جمله اقداماتی است که در اجرای این پروژه صورت گرفته است.                                          

کنگری ادامه داد : بر اساس تفاهمنامه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان آذربایجان شرقی با سازمان منطقه آزاد ارس مقرر گردیده عملیات اجرایی پروژه توسط اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای جلفا آغاز و تا پایان موعد مقرر (تیرماه ۱۴۰۳) به بهره برداری برسد.                  

گفتنی است محدوده منفصل نوردوز سازمان منطقه آزاد ارس در ۶۵ کیلومتری شرق جلفا قرار گرفته و تنها مرز زمینی ایران با ارمنستان و اوراسیا می باشد و از اهمیت بالایی در تعاملات اقتصادی و سیاسی بین دو کشور برخوردار است

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایمنی جاده جلفا به سیه رود با حذف پیچ های خطرناک تأمین می شود
  • حذف پیچ های خطرناک جاده جلفا به سیه‌رود
  • لوزه‌های بزرگ را به حال خود رها نکنید
  • مطالعات تطبیقی: استفاده از مقایسه در علم
  • چه کسانی باید «لوزه» های خود را عمل کنند؟ / زمان مناسب جراحی لوزه
  • درمان لوزه بزرگ را جدی بگیرید
  • جراحی برداشتن لوزه؛ چرا و چه کسانی؟
  • ردپای لوزه‌های بزرگ در روند رشد/ چه کسانی کاندید جراحی برداشتن لوزه هستند
  • ببینید | اقدام خطرناک موتورسوار عجول در خیابان
  • چرا قطب جنوب در واقع یک «بیابان» خطرناک است؟