Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اینکه از ابتدای مردادماه تاکنون 10 آزمون در کشور برگزار شده شواهد نشان می‌دهد که در آزمون‌های پرجمعیت و سراسری پروتکل‌های بهداشتی به درستی رعایت نشده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ از ابتدای مردادماه تاکنون 10 آزمون در کشور برگزار شد که 2 آزمون با جمعیت 800 هزار نفری را سازمان سنجش آموزش کشور برگزار کرد و 8 آزمون دیگر را مرکز سنجش پزشکی وزارت بهداشت برپا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حواشی زیادی درباره این آزمون‌ها مطرح شده که همچنان بی‌پاسخ مانده است. بیشترین حواشی هم مربوط به آزمون‌های سازمان سنجش است چراکه مستندات متعددی از سوی داوطلبان منتشر شد که پروتکل‌های بهداشتی در این آزمون‌ها رعایت نشده است. در این میان بازتاب منفی یا انتقادی از آزمون‌های وزارت بهداشت با راهبری مرکز سنجش آموزش پزشکی در فضای رسمی و مجازی مطرح نشده است.

اگر بخواهیم به صورت مختصر پروتکل‌های بهداشتی تعیین شده را مرور کنیم شامل فاصله‌گذاری اجتماعی، تهویه مناسب، استفاده از ماسک و مایع ضدعفونی کننده می‌شود. اخباری که از آزمون دوره دکتری اولین آزمون سراسری پرجمعیت در روزهای کرونایی با حضور 179 هزار نفر داوطلب منتشر شد حاکی از آن بود که فاصله‌گذاری اجتماعی به درستی رعایت نشده بود، تعدادی از داوطلبان از ماسک استفاده نمی‌کردند، پدهای الکلی برای پاک کردن استامپ در زمان ثبت اثر انگشت در آزمون به اندازه کافی در اختیار داوطلبان قرار نگرفته بود.

بیشتر بخوانید:

عدم افزایش حوزه‌های آزمون کارشناسی ارشد علی‌رغم تأکید مسئولان!

امنیت آزمون تحت تاثیر ویروس کرونا

حتی بیم شیوع ویروس کرونا باعث شده بود سلامت آزمون به خطر بیفتد. تعدادی از داوطلبان توانسته بودند گوشی تلفن همراه به حوزه‌های امتحانی ببرند. مراقبان به اقدامات متخلفانه داوطلبان اهمیت نمی‌دادند و از آنها فاصله می‌گرفتند. حتی سیاوش یزدانی بازیکن تیم فوتبال استقلال توانسته بود از جلسه آزمون در صفحه اینستاگرام خود عکسی را منتشر کند. هرچند که بعدا به عنوان متخلف شناخته شد.

در این آزمون علی‌رغم اینکه اعلام شده بود برای داوطلبان کرونایی حوزه‌های جداگانه در بیمارستان‌ها در نظر گرفته شده است داوطلبان  بعد از سرگردانی طولانی مدت با تأخیر در جلسه آزمون شرکت کردند.

درس‌ عبرتی که از آزمون دکتری گرفته نشد

بعد از اینکه اعتراض‌ها به نحوه برگزاری آزمون دوره دکتری بالا گرفت تعدادی از نمایندگان مجلس دست به کار شدند و مسئولان ذی‌ربط از وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش تا وزیر بهداشت و وزیر ورزش را به مجلس احضار کردند تا پاسخ دهند که چرا آزمون دوره دکتری اینگونه برگزار شده است. در نهایت اعلام شد که سیاست‌های سختگیرانه بهداشتی برای آزمون کارشناسی ارشد در نظر گرفته می‌شود. بر این اساس مقرر شد فاصله اجتماعی بیشتر شود و مشکلات آزمون قبلی برطرف شود.

بیشتر بخوانید:

سلطانی‌فر خبر داد: اختصاص ۸ هزار ورزشگاه برای برگزاری کنکور

با این حال برای 694 هزار و 417 داوطلب آزمون دوره کارشناسی ارشد 236 حوزه امتحانی در نظر گرفته شد این تعداد حوزه آزمون کارشناسی ارشد قبل از برگزاری آزمون دوره دکتری در نظر گرفته شده بود و با وجود اعمال سیاست‌های سختگیرانه بهداشتی و افزایش فاصله اجتماعی تعداد حوزه‌های این آزمون افزایش پیدا نکرد و همان تعداد قبلی باقی ماند.

در این میان وزارت ورزش و جوانان در روز 12 مردادماه اعلام کرد که به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ سلامت شرکت‌کنندگان در آزمون سراسری، تمامی اماکن ورزشی روباز و سرپوشیده کشور برای برگزاری هرچه بهتر کنکور سراسری در اختیار وزارت علوم و سازمان سنجش قرار می‌گیرند.

اما نحوه برگزاری آزمون در روزهای آزمون کارشناسی ارشد نشان می‌دهد که نه‌تنها این اماکن به حوزه‌های آزمون اضافه نشد بلکه با وجود جمعیت زیاد این آزمون که تعداد داوطلبان تقریباً 4 برابر آزمون دوره دکتری بود آزمون در 42 درصد حوزه بیشتر برگزار شده است. اگر پرتعدادترین روز حضور داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد یعنی روز پنج‌شنبه 16 مردادماه با جمعیت 320 هزار نفر در نظر گرفته شود، میانگین حضور در حوزه‌های امتحانی به یک هزار و 300 نفر می‌رسد.

این در حالی است که سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره پروتکل‌های سختگیرانه گفته بود که فضای اشغال هر سالن یا حوزه ۲۰ درصد بیشتر نباشد و فاصله‌گذاری‌ها حداقل ۲ متر باشد.

حال که داوطلبان از آزمون کارشناسی ارشد فارغ شده‌اند در پیام به خبرگزاری آنا اعلام نارضایتی می‌کنند. یاسین در پیامی به خبرنگار آنا نوشت: «حوزه بنده در دانشگاه امیرکبیر بود سیستم تهویه مسخره بود. خیلی‌ها از ترس با اینکه داخل حوزه بودند دیرتر داخل آمدند. فاصله صندلی‌ها به زور یک متر بود. غایب داشتیم ولی اکثریت حاضر بودند تا نزدیک ساعت 10 خیلی از داوطلبان برگه امتحان را تحویل دادند.»

همچنین عکس‌هایی در یکی از خبرگزاری‌های دولتی منتشر شد که کاملاً مشخص بود فاصله اجتماعی رعایت نشده است اما بعد از انتشار عکس در رسانه‌های دیگر، این رسانه ناگزیر شد که عکس‌ها را حذف کند.

داوطلبی توانسته بود با خود در جلسه آزمون گوشی به همراه داشته باشد و عکس سؤالات آزمون را نیز منتشر کرد.

با همه این حواشی باز ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور بر برگزاری کنکور سراسری در روزهای 29 مرداد ماه تا اول شهریورماه با حضور بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر اصرار دارد. از طرفی در مجلس طرح دو فوریتی تعلیق کنکور مطرح است. براساس این طرح کنکور 40 روز به تعویق می افتد. همچنین در این طرح تأکید شده است که ۸۰ درصد صندلی‌های دانشگاه بدون کنکور تعیین تکلیف شود و صرفاً مابقی افراد در آزمون کنکور سراسری شرکت کنند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز در نطق میان دستور خود در این رابطه می‌گوید آنچه مهم است این است که برگزاری کنکور سراسری ضروری بوده اما این کنکور باید زمانی برگزار شود که از رفع اشکالات موجود اطمینان کامل حاصل شود.

اما در این میان احمدامیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در توئیتی با اعلام محدودیت زمانی برای اجرای طرح دو فوریتی تعویق کنکور، این طرح را بی‌نتیجه خواند و خواستار پیگیری از ستاد ملی کرونا شد.

انتهای پیام/4040/

منبع: آنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت مجلس شورای اسلامی سازمان سنجش کرونا کنکور 99 آزمون کارشناسی ارشد پروتکل های بهداشتی آزمون دوره دکتری برگزاری آزمون کنکور سراسری سازمان سنجش رعایت نشده برگزار شد آزمون ها هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۶۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقلب سازمان یافته در کنکور سال گذشته رخ نداد/ تجربی پر جمعیت‌ترین گروه آزمایشی در آزمون سراسری است

عبد الرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در نشست همایش تببین ابعاد اجرایی و حفاظتی آزمون سراسری ۱۴۰۳ گفت: در سال ۱۴۰۲ به هیچ عنوان تقلب سازمان یافته‌ای در آزمون سراسری به ثمر ننشست. جمعیتی که تجهیزات با خودشان آورده بودند، زیر عدد ۶۰ بود.

وی بیان کرد: جمعیتی که قرار بود از طریق سامانه‌های تقلب یاب فنی ما کشف شوند، صفر بود.

پورعباس ادامه داد: آزمون سراسری از آن مقوله‌های ملی است که تمامی اقشار جامعه را با خود درگیر می‌کند.

رئیس سازمان سنجش گفت: شاید تصور نمی‌کردیم که به روزی برسیم که در سال بیش از ۱۸۰ آزمون سراسری کشوری برگزار کنیم.

وی افزود: آزمون رشته علوم تجربی با حضور حدود ۵۵۰ هزار نفر پرجمعیت ترین آزمونی است که ما تاکنون برگزار کرده ایم.

پورعباس گفت: فکر می‌کنم آزمون بعدی دبیری ما ۱۱۰۰ هزار نفر داوطلب دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری با سوالات تقلبی کنکور
  • اعلام اقدامات حفاظتی در نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳
  • رئیس سازمان سنجش: عده‌ای اجیر می‌شوند در جلسه کنکور غایب باشند
  • هدیه رئیس سازمان سنجش به متقاضیان نوبت دوم کنکور
  • تقلب در سرجلسه کنکور با کنترل فضای سایبری به صفر می‌رسد
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش پس از نوبت اول کنکور ابلاغ می‌شود
  • عیدی رئیس سازمان سنجش به متقاضیان نوبت دوم کنکور چه بود؟
  • تقلب سازمان یافته در کنکور سال گذشته رخ نداد/ تجربی پر جمعیت‌ترین گروه آزمایشی در آزمون سراسری است
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش بعد از کنکور ابلاغ می‌شود
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور پس از نوبت اول کنکور سراسری ابلاغ می‌شود