Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-16@12:04:49 GMT

ویراست تازه از «زمزمه‌های چرنوبیل» در بازار نشر

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۷۰۳۱

ویراست تازه از «زمزمه‌های چرنوبیل» در بازار نشر

ویراست دوم کتاب "زمزمه‌های چرنوبیل" نوشته سویتلانا آلکسیویچ از سوی انتشارات نیستان منتشر شد.

به گزارش مشرق، انتشارات کتاب نیستان ویراست تازه‌ای از کتاب "زمزمه‌های چرنوبیل" نوشته سویتلانا آلکسیویچ را با ترجمه شهرام همت‌زاده منتشر کرد.

کتاب الکسیویچ که برنده نوبل ادبیات 2015 نیز شده است،‌  در حوزه‌ ادبیات مستند قرار می‌گیرد و در واقع حاصل تلاش 10 ساله‌ الکسیویچ برای جمع‌آوری مستندات و نقب زدن در حادثه‌ ‌اتمی چرنوبیل، از طریق گفت‌وگو با مردمی است که از صبح روز 26 آوریل 1986 درگیر بزرگ‌ترین فاجعه‌ی تکنولوژیک قرن بیستم شدند و هنوز هم با عواقب آن دست به گریبانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سویتلانا آلکسیویچ با بیش از 500 شاهد این فاجعه، از جمله آتش‏نشانان، مهارکنندگان، سیاستمداران، پزشکـان، فیزیک‏دانان و برخی دیگر از شهروندان مصاحبه کرد. او در سال 2015 به دلیل «آثار چندصدایی و خاطرات رنج و شجاعت زمان ما» موفق به دریافت جایزه نوبل ادبی برای کتاب «زمزمه‏‌های چرنوبیل» شد.  این کتاب شرح غم‏‌انگیز روحی و جسمی افرادی است که تحت تأثیر فاجعه اتمی چرنوبیل قرار گرفتند.

این رمان سویتلانا آلکسیویچ، توسط شهرام همت‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، از روسی به فارسی ترجمه شده است.

در معرفی این کتاب آمده است:  «شهر پریپیات، در شمال اوکراین واقع شده بود. همه‌چیز در آنجا به‌خوبی پیش می‌رفت. مردم سرکار می‌رفتند، تفریح می‌کردند، جشن می‌گرفتند و بعضی در خوشبختی و سعادت زندگی می‌کردند... اما ناگهان انفجار و آتش‌سوزی در یکی از نیروگاه‌های چرنوبیل، پوشش 1000 تنی بالای راکتور را بلند و تمام شهر را آلوده کرد. اما مردم همچنان سرکار می‌رفتند، تفریح می‌کردند، جشن می‌گرفتند و بعضی هنوز در این گمان‌ بودند که در خوشبختی و سعادت زندگی می‌کنند. هر چند این احساس خیلی موقتی بود... چون یک فاجعه رخ داده بود: فاجعه اتمی چرنوبیل.

«زمزمه‌های چرنوبیل» شرح غم‌انگیز روحی و جسمی افرادی است که تحت تاثیر این حادثه‌ عظیم قرار گرفته‌اند.»

انتشارات نیستان چاپ دوم این کتاب را به قیمت 76 هزار تومان منتشر کرده است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین کتاب نیستان سویتلانا آلکسیویچ زمزمه های چرنوبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۷۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این روش‌ها، درد کمتری احساس می‌کنید!

افراد اگر اراده کنند، هرکاری را می‌توانند انجام دهند، گاهی حیرت‌اگیز است. این همان چیزی است که نگرش مقابله‌ای بیان می‌کند.

نگرش مقابله‌ای با تمایل به کنترل زندگی، تقویت خودکارآمدی و اتخاذ رویکرد مسئله گشایی به هنگام مواجهه با مشکلاتی از قبیل درد مشخص میشود.

‎‌پژوهشگران افرادی را که به خوبی درد را تحمل میکنند، مقابله کننده می نامند. این افراد می توانند راه هایی برای منحرف کردن توجه خود از احساسات دردناک پیدا کنند. افراد مقابله کننده، در هنگام تحمل درد، این چیزها را به خود میگویند: «این واقعاً آزار دهنده است. بگذار ببینم برای تحمل این درد چه کار میتوانم بکنم؟ باید توجه خودم را از آن منحرف سازم و درباره ی چیزهای دیگر فکر کنم. آرام باش. درباره‌ی چیزهای خوب و لذت بخش فکر کن. به درد توجه نکن. توجه خودت را به جای دیگری معطوف کن، این طوری بهتر می توانم درد را تحمل کنم.»

کسانی که نمی توانند درد را به خوبی تحمل کنند، فاجعه ساز خوانده میشوند. این افراد نمیتوانند احساسات دردناک خود را کنترل کنند. آنها توجه خود را بر شدت درد متمرکز کرده و خود را متقاعد میسازند که نمیتوانند درد را تحمل کنند و به هیچ طریقی نمی توانند میزان تحمل خود را بالا ببرند. افراد فاجعه ساز در هنگام تحمل درد، نگرش‌های زیر را اتخاذ می کنند: «میخواهم از دست این درد راحت شوم.»، «نمی توانم ذهنم را از آن دور نگه دارم»، «در این فکرم که چقدر درد به انسان آسیب میرساند.»

همچنین افراد فاجعه ساز با گفتن اینکه «ممکن است اتفاق مهمی بیفتد»، «ممکن است دردم شدید شود»، «این درد مرا به یاد دیگر تجارب دردناکم میاندازد»، ناراحتی خودشان را تشدید میکنند. آنها احساس درماندگی میکنند و جملاتی مانند زیر را به خود می گویند:

«نمیتوتنم ادامه دهم.»

«وحشتناک است و هیچ وقت بهتر نمیشود.»

«دیگر نمیتوانم درد را تحمل کنم.»

درک اینکه چرا برخی ها مقابله کننده بار می آیند ولی دیگران فاجعه ساز می شوند، آسان نیست. با این حال شناخت تفاوت بین مقابله کردن و فاجعه سازی می تواند به همه ی ما کمک کند تا سعی کنیم نگرش مقابله ای نسبت به مسئله درد داشته باشیم.

تمرین آرام سازی

در مطالعه ای که اثر بخشی چند مهارت مقابله با درد با یکدیگر مقایسه می شد، مشخص شد که آرام سازی مفیدترین روش برای بیشتر افراد است. آرام سازی همچنین بهترین روش درمانی برای افرادی است که به دردهای مزمن مبتلا هستند. دلیل اثر بخشی روش آرام سازی این است که یادگیری آن نسبتاً آسان است و کمی بعد از به کارگیری اثر خود را نشان میدهد. وقتی درد دارید خیلی ساده یک نفس عمیق بکشید و استفاده از مهارت خود آرام سازی را شروع کنید. البته تکنیک خود آرام سازی الزاماً به از بین رفتن درد منجر نمیشود ولی به شما کمک می کند تا بهتر و راحت تر درد را تحمل کنید.

توجه برگردانی

خود آرام سازی علاوه بر آرامش بخشیدن به شما با منحرف کردن توجه تان از درد، اضطراب، خشم یا هر چیز ناراحت کننده‌ی دیگر، ظرفیت مقابله‌ای شما را افزایش میدهد. شما می توانید با یاد گرفتن روش توجه برگردانی، حتی کنترل بیشتری بر توجه خودتان داشته باشید. توجه برگردانی یعنی اینکه شما میتوانید با متمرکز کردن ذهن و حواس خود بر چیزهای دیگر، توجه خود را از درد موجود دور نگه دارید. مهم نیست که در مورد چه چیزی بیندیشید، مهم این است که خود را مجبور کنید تا احساسات دردناکتان را نادیده بگیرید. پژوهشگران تأثیر توجه برگردانی را از طریق قرار دادن شرکت کنندگان در معرض درد، در حالی که سرگرم فعالیت های گوناگونی مانند شمارش وارونه، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی و تفکر درباره‌ی چیزهای خوشایند بودند، مورد مطالعه قرار دادند. نتایج این مطالعات نشان داد که روش توجه برگردانی به افراد کمک میکند تا درد بیشتری را تحمل کنند.

استفاده از توجه برگردان هایی که مستلزم درگیری بیشتر فرد میباشند، معمولاً بهتر از توجه برگردان های کوچک هستند. زیرا احتمال اینکه توجه فرد را از درد منحرف سازد، بیشتر است. استفاده از موضوعاتی که مستلزم افکار خوشایند، مانند تفکر درباره‌ی خاطرات خوشایند یا برنامه ریزی فعالیت های جالب هستند، این مزیت را دارند که خُلق و روحیه‌ی شما را مثبت میکنند. به نظر میرسد توجه برگردانی در مورد دردهای خفیف بیشتر از دردهای شدید مؤثر است. وقتی احساس درد بسیار شدید است، یافتن توجه برگردانی که بتواند بر درد غلبه کند دشوار است. وقتی درد آن قدر زیاد است که نمیتوان آن را نادیده گرفت، به خود آرام سازی ادامه دهید.

توجه برگردانی مهارتی است که نیازمند تمرین است. اول از همه نباید به احساسات دردناک توجه کنید. دوم اینکه باید توجه خود را بر چیزهای دیگری متمرکز سازید. برخی افراد به آسانی میتوانند با سرگرم ساختن خود، با فرد دیگری یا با توجه به چیزهایی که دور و برشان اتفاق میافتد، توجه شان را منحرف سازند. یک روش برای سرگرم ساختن ذهن خود، دست زدن به کارهای تکراری از قبیل شمارش اعداد یا تکرار کلمات و عبارات خاص است. روش دیگر توجه برگردانی، آزاد گذاشتن ذهن برای دنبال کردن خاطرات و هر نوع تصورات خیالی است که به ذهن می آید. نکته‌ی مهم این است که شما باید به طور فعالانه توجه برگردانی را به عنوان یک مهارت مقابله‌ای تمرین کنید.

الهه ضمیری - خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • تویوتای تازه‌نفس گران به بازار خودروی ایران می‌آید/ عکس
  • تویوتا تازه‌نفس گران به بازار خودروی ایران می‌آید/ عکس
  • با این روش‌ها، درد کمتری احساس می‌کنید!
  • کتاب «امام هشتم(ع) و بازی بزرگ عباسیان» روانه بازار نشر شد
  • کتاب «رهیافت‌هایی به زیارت» رهسپار بازار نشر شد
  • زمزمه‌های خرید دیجی کالا توسط همراه اول
  • کتاب «فهرست نسخه‌های خطی مشاهیر جرجان» روانه بازار نشر شد
  • ترجمه «خدا و امور مجرد» روانه بازار نشر شد
  • کتاب مهندسی «مرجع جامع کنترل»، در سیستم حمل و نقل چاپ و راهی بازار نشر شد
  • «چامه» بهاری ویژه فیض شریفی