Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- به اعتقاد دبیر انجمن سازندگان قطعه و مجموعه‌های خودرو کشور، برخلاف آنکه تمامی صنعتگران و نهادها به دنبال جهش تولید هستند بانک مرکزی با عدم تخصیص ارز و تامین نیاز قطعه‌سازان، دو صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی را زمین‌گیر خواهد کرد.

 

 

مازیار بیگلو -  در رابطه با موضوعات مطرح شده در آخرین جلسه انجمن‌های قطعه‌سازی با سرپرست وزارت صمت که با حضور مدیران دو خودروساز کشور و در راستای بررسی موانع و مشکلات صنعت قطعه‌سازی برگزار شد و همچنین نتایج آن، اظهار کرد: این جلسه به طور کلی پیرامون پیگیری موضوعات مطرح شده و مصوبات آن در نشست قبلی (حدودا دوماه پیش) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع اصلی این جلسه، بحث نیاز ارزی قطعه‌سازان و عدم همکاری بانک مرکزی در این زمینه بود.  

دبیر انجمن سازندگان قطعه و مجموعه‌های خودرو کشور تصریح کرد: بانک مرکزی کماکان روال سابق خود را ادامه می‌دهد و از تخصیص ارز به بهانه‌های مختلف سرباز می‌زند. این در حالی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت و در حقیقت سرپرست آن، با اشراف کاملی که به موضوع دارد پیگیر موضوع هستند، در حقیقت می‌توان گفت که وزارت صمت، تمام اقدامات لازم برای آنکه تولیدکنندگان ارز مورد نیاز خود را دریافت کنند، انجام داده است، اما متاسفانه تمامی این اقدامات در بانک مرکزی بی‌نتیجه مانده است.

وی ضمن تاکید براینکه بانک مرکزی با بهانه‌های مختلف، ارز مورد نیاز تولیدکننده را تخصیص نمی‌دهند، افزود: گزارش‌های کامل به سرپرست وزارت صمت ارائه شد و هماهنگی‌های لازم با مدیران و معاونین وزارتخانه انجام شد تا برای تامین ارز مورد نیاز قطعه‌سازان، پیگیری‌های بیشتری صورت گیرد. شاید نیاز است از سمت دفتر  ریاست جمهوری این موضوع پیگیری شود؛ چراکه ظاهرا بانک مرکزی همکاری لازم را ندارد.

با دستور سرپرست وزارت صمت، تامین فولاد خودروسازی و قطعه‌سازی در الویت قرار گرفت

این عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعه با بیان اینکه موضوع دیگری که در این جلسه به آن پرداخته شد، بحث اخلال در تامین مواداولیه تولید داخل و به‌ویژه فولاد بود؛ گفت: در این زمینه نیز توضیحات لازم ارائه شد که طی همان جلسه جناب مدرس خیابانی با مدیرعامل فولاد مبارکه تماس گرفته و دستور دادند که تامین تمام فولاد مورد نیاز صنعت قطعه‌سازی و خودروسازی در اولویت قرار گیرد و سپس مازاد آن برای صادرات در نظر گرفته شود.

وی افزود: حتی پیشنهاد دادند که رینگ مخصوص خودروسازی و قطعه‌سازی تشکیل شود تا فولاد آن‌ها در همان رینگ خودرویی عرضه شود که قرار است اقدامات لازم صورت گیرد. تا آنجا که اطلاع داریم گویا روز پنجشنبه گذشته نیز، فولاد مبارکه از پرسنل خود دعوت به کار کرده تا سریعا فولاد مورد نیاز قطعه‌سازان و خودروسازان را تامین‌کنند؛ لذا به نظر می‌رسد که با پیگیری انجمن‌های قطعه‌سازی و همراهی خودروسازان، مشکل تامین فولاد برطرف شود تا پس از آن به تامین سایر مواد همچون مس و آلومینیوم بپردازیم.

نقدینگی ۱۲۰ روزه قطعه‌سازان از هر منبع ممکن، بایستی پرداخت شود

دبیر انجمن سازندگان قطعه و مجموعه‌های خودرویی، سومین مسئله مطرح شده در این جلسه را مشکل نقدینگی قطعه‌سازان عنوان کرد و گفت: برای این موضوع نیز سرپرست وزارت صمت به مدیران هر دو خودروساز تاکید کرد که حتما مطالبات ۱۲۰ روزه قطعه‌سازان پرداخت شود و از هر منبعی که قابلیت دارد، قطعه‌سازان تامین مالی شوند. در حال حاضر آن ۱۲۰ روزه و مطالبات سررسید شده، بالغ بر شش هزار میلیارد تومان می‌شود که قرار شد خودروسازان از محل فروش دارایی‌ها یا محل فروش محصولات خود در طرح‌های فروش، در اسرع وقت آن‌ها را پرداخت کنند.

اصلاح قیمت قطعات، نباید منوط به اصلاح قیمت خودرو باشد

بیگلو ادامه داد: بحث آخر مطرح شده در این جلسه نیز بحث قیمت‌گذاری قطعات بود که توضیحات لازم ارائه شد. متاسفانه قیمت قطعات همچنان تنها در پروسه اصلاح بوده  و به طور کامل عملیاتی نشده است. براین اساس دستور اکید به خودروسازان داده شد که اصلاح قیمت‌ قطعات در قرارداد قطعه‌سازان و خودروسازان برمبنای قیمت نهاده‌های تولید و نرخ ارز صورت گیرد؛ حتی به صورت علی‌الحساب اتفاق بیفتد و این قضیه منوط به اصلاح قیمت خودرو که چالشی داخلی میان وزارت صمت، خودروسازان، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و شورای رقابت است، نشود.

این عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعه تاکید کرد: قرار براین است که  قطعه‌سازان مستندات خود را براساس هزینه‌هایی که برایشان ایجاد شده، ارائه دهند و براساس آن قیمت‌های خود در قراردادها را اصلاح کنند. در حال حاضر شرکت ساپکو (شرکت طراحی، مهندسی و تامین قطعات ایران‌خودرو) کار را آغاز کرده وتعدادی زیادی از قطعه‌سازان مدارک خود را ارائه داده‌اند و اصلاح قیمت‌ها در حال انجام است. طبق صحبت‌ها، قرار بر این است شرکت‌های سازه‌گستر و مگاموتور نیز بعد از ایام تعطیلات تابستانی مدارک را ارائه کنند که امیدوار هستیم به صورت رسمی همچون ساپکو به انجمن اطلاع دهند و اصلاح قراردادها رخ دهد.

 

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انجمن سازندگان قطعه سرپرست وزارت صمت قطعه سازان قطعه سازان بانک مرکزی اصلاح قیمت مورد نیاز قطعه سازی مطرح شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۹۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، صدیف بدری در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، گفت: قرار بود مجلس شورای اسلامی مباحث ارزی و وضعیت بازار ارز را بررسی کند.

وی ادامه داد: متأسفانه الان وضعیت بازار ارز کاملاً آشفته است. همچنین برای موضوع واردات مواد اولیه، بانک مرکزی به تولید کنندگان می‌گوید [ارز] ندارد؛ معلوم نیست که بانک مرکزی چه کار می‌کند؛ بانک مرکزی باید به مردم جواب دهد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس اظهار کرد: کمیسیون تخصصی ما به بانک مرکزی نظر تخصصی داده است اما بانک مرکزی اصلاً آن را قبول ندارد و کنار گذاشته است. بانک مرکزی بگوید سیاست ثباتی که گفتند چیست؟ باید به این موضوعات اساسی بپردازیم نه اینکه یک موضوع اساسی قانونگذاری را طی دو هفته آینده تعیین تکلیف کنیم.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده اردبیل تاکید کرد: پیرو مسائل مربوط به ارز در روز یکشنبه با دوستان‌مان در دولت، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، رئیس کمیسیون‌های اقتصاد، صنعت، جهش تولید و بودجه جلسه گذاشتیم و ادامه بحث‌مان به چهارشنبه موکول شد و حتماً گزارش جمع بندی مربوط به ارز را هفته بعد در صحن مجلس ارائه می‌دهیم.

کد خبر 6085064 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست
  • قالیباف: تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی موضوع ارز را به صحن می‌آوریم
  • ادعا و هشداری تازه؛ التهابات در بازار ارز بیشتر خواهد شد؟
  • تامین ارز کالای قاچاق در چهارراه استانبول/ بازار غیررسمی آرام می‌شود
  • اگر با سیاست بانک مرکزی پیش برویم التهابات بازار ارز بیشتر خواهد شد
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن قرائت می‌شود
  • هفته بعد گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت در صحن مطرح می‌شود
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن ارائه می‌شود
  • عضو اتاق بازرگانی: بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالاها نیست