Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@17:57:05 GMT

روایتی از شهادت یک روحانی

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۲۹۳۷

روایتی از شهادت یک روحانی

با توجه به ارائه عملکردی مثبت توسط محمد تقی در دستگاه قضایی، در همان سال، به تهران فرا خوانده شد و سمت دادستانی کل سپاه پاسداران به وی پیشنهاد شد. او آن را نپذیرفت؛ اما به سمت قائم مقامی دادستان کل سپاه، منصوب شد.

به گزارش ایسنا، محمدتقی توکلی در سال ۱۳۳۵ در گلپایگان متولد شد. او پس از طی تحصیلات ابتدایی و سال اول دبیرستان، در سال ۱۳۴۸برای تحصیلات دینی راهی قم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به برخورداری از هوش و نبوغ بالا، در مدت کوتاهی دروس سطح حوزه را به پایان رساند و موفق به حضور در دروس خارج فقه و اصول مراجع عظام شد. در طول تحصیلات حوزوی بارها مورد تشویق اساتید و علما قرار گرفت و از آن جمله با کسب رتبه اول در امتحانات دروس سطح حوزه تا پایان کفایه الاصول در میان کل طلاب حوزه علمیه قم، مفتخر به دریافت جایزه از دستان آیت الله العظمی گلپایگانی(ره) شد.

محمدتقی ضمن شرکت فعال در مبارزات انقلابی علیه رژیم طاغوت، در تهاجم مأمورین شاه به مدرسه فیضیه در خرداد ۱۳۵۴  دستگیر شده و به زندان اوین منتقل و پس ازمدتها شکنجه و آزار، به سربازخانه اعزام شد اما پس از مدت  کوتاهی از سربازخانه  گریخت  و از آن  زمان تا  هنگام  پیروزی  انقلاب  اسلامی  همواره  تحت  تعقیب بود.

پس از این ماجرا، مجبور شد محل سکونت خود را از فیضیه به مدرسه حجتیه تغییر داده و  به صورت  مخفیانه  و با اسم مستعار در دروس حوزه علمیه  و مبارزات شرکت کند.  پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عضویت ستاد حفاظت از حضرت امام خمینی(ره) درآمد و مدتی نیز در اسلحه خانه آن ستاد در قم مشغول به خدمت بود. در ضمن دروس حوزوی، تحصیلات کلاسیک خود را به صورت متفرقه ادامه داد و موفق به اخذ دیپلم شد. در سال ۱۳۵۹ در آزمون مدرسه عالی قضایی  (دانشگاه فعلی قم) شرکت کرد و رتبه اول را در میان حدود ۲۰۰۰ شرکت کننده در آزمون بدست آورد.

با توجه به مسئولیتهای متعدد و حضور در جبهه ها، موفق به حضور در بیشتر کلاسها نشد،اما امتحان های دوره را با نمرات بسیار عالی پشت سر گذاشت و این دوره را با موفقیت به اتمام رساند.

با آغاز جنگ تحمیلی، به دفعات جبهه رفت و در ابتدا به عنوان مسئول عقیدتی سیاسی هوانیروز  مشغول به فعالیت شد و در درگیریهای کردستان با دکتر شهید چمران و شهید صیاد شیرازی همکاری داشت.

در  سال۱۳۶۰ بر اساس دعوت دادستان کل وقت سپاه پاسداران، پس از طی دوره آموزش قضایی، ابتدا به عنوان سرپرست دادسرای انقلاب اسلامی منطقه ۹ (فارس،بوشهر وکهگیلویه) مشغول به کار شد. با توجه به ارائه عملکردی مثبت، در همان سال، به تهران فرا خوانده شد و سمت دادستانی کل سپاه پاسداران به وی پیشنهادشد. ولی محمدتقی  آن را نپذیرفت؛ اما به سمت قائم مقامی دادستان کل  سپاه، منصوب  شد.

 در اوایل اردیبهشت سال ۱۳۶۱، برای شرکت در عملیاتهای فتح المبین و بیت المقدس مجددا عازم جبهه های جنگ شد. ولی  این بار او فقط برای تبلیغ و یا انجام وظایف دادستانی به منطقه نیامده بود؛ بلکه می خواست  به همراه سایر  رزمندگان در عملیات شرکت کند.

محمدتقی در مرحله دوم عملیات ظفرمند  بیت المقدس، درست چند روز مانده به آزادی خرمشهر در پاسگاه کوت سواری جاویدالاثر شد و به یاران شهیدش پیوست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دفاع مقدس شهید روحانی عملیات الی بیت المقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۲۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره‌های تحصیلات تکمیلی فقط در دانشگاه‌های تهران برگزار شود

محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه شهیدبهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره حذف رشته‌های غیرکاربردی بر اساس طرح پایش دانشگاه اظهار کرد: حدود ۱۰۰۰ رشته‌های غیرکاربردی از دفترچه کنکور حذف شده است. 

وی افزود: در دانشگاه شهیدبهشتی تاکنون هیچ رشته‌ای حذف نشده است و اصرار داریم که هیچ برنامه غیرکاربردی ایجاد نشود، پیشنهاد می‌دهیم که دانشگاه‌های شهرستان‌ها در صورت توانمندی مقاطع کارشناسی اجرا کنند و دانشگاه‌های تهران به برگزاری مقاطع ارشد و دکتری یا تحصیلات تکمیلی بپردازند. 

آقامیری تصریح کرد: از آنجایی که نمی‌خواهیم رتبه بندی خود را در برخی از رشته‌ها مانند روانشناسی، حقوق، اقتصاد و ... از دست بدهیم، باید به دانشجویان کارشناسی هم آموزش و خدمات ارائه دهیم، اما در برخی از رشته‌ها این امکان وجود دارد که دانشجویان همان رشته را در شهرستان بگذرانند و برای ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد و دکتری به تهران بیایند. 

رئیس دانشگاه شهیدبهشتی گفت: دانشگاه شهیدبهشتی اولین دانشکده خانواده را راه اندازی کرده است که در گذشته پژوهشکده خانواده نام داشت. دانشکده سیاستگذاری عمومی و دانشکده علوم و فناوری‌های راهبردی هم در حال راه اندازی است تا به سمت بین رشته ای‌ها حرکت کنیم، هم اکنون نمی‌خواهیم رشته‌های عمومی را که در همیشه دانشگاه‌ها وجود دارند، پذیرش کنیم، بلکه قصد جذب رشته‌های جدید را داریم.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • روایتی از توصیف جالب رهبر انقلاب از مجری سرشناس تلویزیون
  • تشییع و خاکسپاری مادر شهید کشمشی در کاشان
  • روایتی از زندگی پربار آیت الله مروج،عالم برجسته اردبیلی
  • روایتی هنری از تنوع قومیتی
  • واکنش حسن روحانی به حمله سپاه به رژیم صهیونیستی
  • واکنش حسن روحانی به عملیات سپاه علیه اسرائیل؛ ایران فقط پاسخ داد| امیدواریم حماقتشان را تکرار نکنند
  • سامانه همیار معلم راه اندازی می شود/ ارزشیابی دروس رشته های فنی
  • آیت الله اعرافی در منزل شهیدالقدس «محسن صداقت» حضور یافت
  • امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
  • دوره‌های تحصیلات تکمیلی فقط در دانشگاه‌های تهران برگزار شود