Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-23@21:42:15 GMT

میوه‌های در معرض انقراض + جزئیات

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۳۳۶۲

میوه‌های در معرض انقراض + جزئیات

به گزارش افکارنیوز،

در شرایط عادی، آسان است که وعده‌های غذایی و میان وعده‌های مورد علاقه خود را به صورت کامل مصرف کنیم، اما بسیاری از غذا‌های معمولی امروزی، ممکن است سال‌های آینده در دسترس نباشند. تغییرات آب و هوایی، بیماری‌ها و سایر عوامل، تهدیدی برای تولید جهانی محسوب می‌شود و حتی می‌تواند غذای مورد علاقه شما را از بین ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بادام
اخبار اجتماعی- به نظر می‌رسد تقاضا برای بادام و شیر بادام رو به افزایش است، اما در مورد پایداری تولید آن سؤالاتی وجود دارد. ایالات متحده از لحاظ اقتصادی یکی از قطب‌های صنعت بادام است، ولی تولید بادام و شیر آن به سادگی میسر نیست. حتی پیش بینی می‌شود به زودی بادام به پایین‌ترین حد تولید خود رسیده و حتی بادام‌ها ناپدید شوند.

قهوه
بسیاری از ما بدون مصرف نوشیدنی در صبح قادر به فعالیت نیستیم و اقتصاد‌های مختلف دنیا به تولید قهوه اعتماد دارند. اما به دلیل تغییرات آب و هوایی، نوشیدنی گرم مورد علاقه ما با آینده‌ای نامشخص روبرو شده است. براساس گزارشی از موسسه اقلیمی استرالیا، اگر اقدامی برای کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای صورت نگیرد، تغییرات آب و هوایی می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ منطقه جهانی مناسب برای تولید قهوه را تا ۵۰ ٪ کاهش دهد. در این گزارش همچنین آمده است که قهوه وحشی می‌تواند تا سال ۲۰۸۰ منقرض شود.

نخود
نخود می‌تواند به شدت تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی باشد. هند بزرگترین تولید کننده نخود در جهان است و برداشت در این کشور به دلیل افزایش درجه حرارت منجر به خشکسالی به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است. در واقع گزارش شده است که تولید نخود در سراسر جهان بین ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.

 

هلو
هلو و سایر میوه‌های مشابه نیز دچار ناپدید شدن تحت تاثیر تغییرات آب و هوا شده اند. مشکل اصلی نوسان دمای غیرقابل پیش بینی است که به نوبه خود می‌تواند منجر به کاهش محصولات زراعی شود. حمله‌های شدید سرما باعث آسیب به بازده محصولات کشاورزی در ایالت‌های شمال شرقی ایالات متحده در سال ۲۰۱۶ شده است.

پرتقال
یک پرتقال باعث می‌شود یک میان وعده با طراوت ایجاد شود، اما این مرکبات خوش عطر در سراسر جهان در معرض خطر هستند. بیماری به اصطلاح گیاه سبز مرکبات یا huanglongbing باعث کمبود پرتقال در مناطقی از جهان شده است. کاهش تولید پرتقال در بوتان، برزیل، چین و جا‌های دیگر نیز مشاهده شده است.

شکلات
ممکن است تصور دنیایی بدون شکلات دشوار باشد، اما طبق مطالعه‌ای که توسط مرکز بین المللی کشاورزی گرمسیری صورت گرفته است، احتمالاً این خوراکی محبوب به شدت تحت تأثیر آب و هوای متغیر ما قرار می‌گیرد. مزارع در غنا و ساحل عاج دو تولید کننده عمده کاکائو در جهان، اخیرا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و می‌توان از این بررسی نتیجه گرفت که اگر تا سال ۲۰۵۰ درجه حرارت ۳.۹ درجه فارنهایت (۲.۳ درجه سانتیگراد) افزایش یابد، زمین برای تولید کاکائو مناسب نیست.

برنج
برنج یکی دیگر از محصولات ضروری است که می‌تواند تحت تاثیر اثرات تغییرات آب و هوایی باشد. گزارش‌های سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد از تأثیر افزایش سطح دریا در تولید برنج در دلتا‌های مهم رودخانه هشدار می‌دهد، در حالی که شرایط خشکی هوا نیز بر عملکرد تأثیر گذاشته است. اگر تولید برنج به طور جدی لطمه بخورد شاهد کاهش چشمگیر تولید برنج و حتی انقراض شکل ستنی تولید برنج خواهیم بود.

موز
موز میوه مورد علاقه بسیاری از مردم در سراسر جهان و یک غذای اصلی برای بسیاری از مردم جهان است. اما به نظر می‌رسد موز در خطر انقراض قرار دارد. علت این موضوع به یک بیماری ناشی از قارچ Fusarium مرتبط است. این قارچ منجر به "بیماری پاناما" می‌شود، که در واقع باعث سیاه شدن موز و ریزش موز از داخل به خارج می‌شود. شیوع این بیماری در آمریکای لاتین باعث شد کلمبیا، کشوری که اقتصاد آن به شدت به تولید موز متکی است، در سال ۲۰۱۹ یک شرایط اضطراری ملی اعلام کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آب بادام میوه تغییرات آب و هوایی مورد علاقه تولید برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۳۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزپلاستیک‌ها احتمالا به مغز انسان‌ها هم راه پیدا کرده‌اند

ایتنا - بر اساس مقاله‌ای که در مجله «چشم‌انداز بهداشت محیط زیست» منتشر شده است، قطعات ریزپلاستیک در حال راه یافتن به مغز انسان‌اند.
محققان این دانشگاه می‌‌گویند که ریزپلاستیک‌های موجود در آب، غذا و هوایی که تنفس می‌کنیم، از روده به سایر بخش‌های بدن مانند کلیه‌‌‌ها، کبد و مغز راه خواهند یافت.

الیسئو کاستیلو، دانشیار بخش گوارش و کبد دانشکده پزشکی دانشگاه نیومکزیکو، می‌گوید: «در دهه‌‌های گذشته، ریزپلاستیک‌ها در اقیانوس‌ها، بدن حیوانات، گیاهان، آب لوله‌کشی و در بطری‌های آب پیدا شده‌اند. به نظر می‌رسد آن‌ها همه‌جا هستند.»

کاستیلو و تیم پژوهشی‌ او به مدت چهار هفته به موش‌ها آبی دادند که حاوی پنج گرم ریزپلاستیک بود؛ معادل مقدار ریزپلاستیکی که قبلا مشخص شده بود انسان هر هفته می‌بلعد (تقریبا معادل وزن یک کارت اعتباری) و دریافتند که ریزپلاستیک‌ها از روده به سایر بافت‌های بدن حرکت می‌کنند.

کاستیلو هشدار داد: «این موش‌ها تنها چهار هفته در معرض این ریزپلاستیک‌ها بودند. حالا فکر کنید برای ما انسان‌ها که از بدو تولد تا پیری در معرض آن قرار داریم، وضعیت چگونه خواهد بود؟»

به گفته او، وقتی موش‌های سالم با چند هفته‌ قرار گرفتن در معرض این ریزپلاستیک‌ها، نشانه‌‌هایی از تغییر در وضعیت سلامتی نشان می‌دهند، می‌توان گفت که سلامتی انسان‌هایی که تمام عمر‌شان در معرض این ریز‌پلاستیک‌ها قرار می‌گیرند، به طور جدی آسیب می‌بیند. حالا تصور کنید شخصی به بیماری‌های زمینه‌ای هم دچار باشد. آیا قرار گرفتن در معرض ریز‌پلاستیک‌ها می‌تواند بیماری زمینه‌ای این افراد را تشدید کند؟

کاستیلو در مقاله‌ای که در مجله «‌زیست شناسی سلولی و سم‌شناسی‌» منتشر شد، نشان می‌دهد که ریزپلاستیک‌ها موجب تغییر سلول‌های ایمنی به نام «ماکروفاژها» می‌شوند که وظیفه حفاظت از بدن در برابر ذرات خارجی‌اند و در نتیجه التهاب در بدن به وجود می‌آورند.

به گزارش نیویورک‌پست، کاستیلو در تحقیق بعدی‌اش به این موضوع می‌پردازد که چگونه رژیم غذایی بر نحوه جذب ریزپلاستیک‌ها در بدن تاثیر می‌گذارد. او می گوید: «آنچه انجام می‌دهیم این است که به حیوانات آزمایشگاهی رژیم غذایی حاوی چربی و کلسترول بالا یا ر‌ژیم غذایی حاوی فیبر بالا بدهیم تا بتوانیم بررسی کنیم آیا رژیم غذایی بر جذب ریزپلاستیک‌ها در بدن تاثیر می‌گذارد یا خیر.»

بر اساس پژوهشی که در مجله «آلودگی زیست‌محیطی» (Environmental Pollution) منتشر شد، مهم نیست چه چیزی می‌خورید، از ریزپلاستیک‌ها گریزی نیست. طبق یافته‌های دانشمندان، ۹۰ درصد پروتئین‌ها، از جمله جایگزین‌های گیاهی، حاوی ریزپلاستیک‌اند و عواقب منفی برای سلامتی به دنبال دارند.

دیگر خبرها

  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۴ ارديبهشت
  • خطر انقراض بیخ گوش گیاهان کوهی ایلام
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۳ ارديبهشت
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها
  • چغاله بادام پلو با مرغ یک غذای متفاوت برای فصل بهار
  • ریزپلاستیک‌ها احتمالا به مغز انسان‌ها هم راه پیدا کرده‌اند
  • نجات لاک‌پشت در معرض انقراض از شن‌های ساحلی میناب
  • افزایش ۱۲۲ درصدی صادرات کالا از چهارمحال و بختیاری
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۲ ارديبهشت
  • آیا ما در خطر وقوع ششمین انقراض جمعی هستیم؟