Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@15:49:55 GMT

بازگشت سهام ماشین‌سازی تبریز به ایدرو

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۳۸۴۹

بازگشت سهام ماشین‌سازی تبریز به ایدرو

ایسنا/آذربایجان شرقی با تصویب هیئت عالی واگذاری، رسما ۶۵ درصد از سهام کارخانه ماشین‌سازی تبریز به ایدرو واگذار شد.

شرکت ماشین سازی تبریز منحصر به فردترین شرکت تولید کننده انواع ماشین ابزار در کشور بوده که ۵۰ سال قدمت داشته و اولین شرکتی است که در سال ۴۶ توسط ایدرو(سازمان گسترش و نوسازی صنایع) تاسیس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه بعد از واگذاری‌های متعدد در سال‌های اخیر با بحران‌های بسیاری مواجه شده بود که بر اساس تصویب هیات عالی واگذاری، رسما سهام این مجموعه به ایدور و در حقیقت به جایگاه اصلی خود، بازگشت.

احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در این رابطه اظهار کرد: ماشین سازی نقطه امید تولید و نگین تولید است و خوشبختانه هیات واگذاری تصویب کرد که ماشین سازی به ایدور بازگردد.

ماجرای واگذاری‌های متعدد شرکت ماشین سازی تبریز

وی در تشریح ماجرای واگذاری‌های متعدد شرکت ماشین سازی تبریز، گفت: سازمان خصوصی‌سازی در سال ۹۴ شرکت ماشین سازی تبریز را به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد واگذار کرده و سپس از این صندوق هم وکالت می‌گیرد تا محدودیت‌هایی که در قانون برای خریداران این شرکت تعریف شده، رعایت نشود؛ بر این اساس سازمان خصوصی‌سازی طبق وکالت و به نیابت از صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد، شرکت ماشین سازی تبریز را به "مش قربانعلی" واگذار می‌کند.

وی اضافه کرد: بعد از این واگذاری و محکومیت مش قربانعلی، موضوعاتی چون نبود اهلیت و قیمت کارشناسی شده شرکت مطرح شده و پشت پرده سرمایه ۵۰۰ میلیون دلاری و ارزهای دولتی دریافت شده توسط آقای قربانعلی آشکار می‌شود؛ با احراز عدم اهلیت وی، خصوصی سازی ناچار می‌ماند که این واگذاری را فسخ کرده و برای رهایی از این ننگ، دوباره این شرکت را به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد واگذار کند.

بیگی ادامه داد: بعد از این‌که ماشین‌سازی مجددا به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد واگذار شد، مطرح شد که این واگذاری هم قانونی نیست و در نهایت ۷ ماه قبل، هیات عالی واگذاری تصمیم می‌گیرد که سهام ماشین سازی به ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع) و در حقیقت به اصلش بازگردد. ولی متاسفانه در این رابطه هم بهانه‌هایی از سوی برخی وزارتخانه‌ها مطرح می‌شد تا این‌که سرانجام تمام پیگیری‌ها به نتیجه رسید و ایدرو مجاب شد که به وظیفه خود در قبال ماشین سازی عمل کند.

وی با بیان اینکه از امروز هیاتی در ماشین سازی تبریز مستقر می‌شود تا ارزیابی‌ها و حسابرسی‌ها را انجام دهد، افزود: البته معتقدیم که ماشین سازی باید از لیست خصوصی سازی خارج شود، چراکه شرکتی انحصاری بوده و تولیدات آن انحصاری است. چنین شرکتی به هرکه واگذار شود، انحصار ایجاد خواهد کرد، پس تا زمانی که همانند ماشین سازی تبریز، واحدی در کشور راه اندازی نشود، نمی‌توان ماشین سازی را واگذار کرد.

واگذاری سهام ماشین سازی به شستا خلاف قانون بود

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو با بیان این‌که ۳۵ درصد از سهام شرکت ماشین سازی تبریز همچنان در اختیار شستا بوده و امروز ۶۵ درصد سهام آن به ایدرو بازگشته است، افزود: اعلام کرده‌ایم که واگذاری سهام ماشین سازی به شستا خلاف قانون بوده و آن ۳۵ درصد هم باید به ایدرو بازگردد که پیگیر این موضوع هم هستیم.

وی با بیان این‌که دیوان محاسبات هم واگذاری ۳۵ درصد سهام به شستا را خلاف قانون دانسته است، اظهار کرد: خسارت‌هایی که تاکنون به ماشین سازی تبریز وارد آمده باید حسابرسی شده و از خاطیان امر دریافت شود.

وی با بیان این‌که بقای مدیریت فعلی در ماشین سازی تبریز غیرقانونی است، اعلام کرد: ایدرو باید ظرف این هفته برای ماشین سازی تبریز مدیر یا سرپرست جدید تعیین کند.

به گزارش ایسنا، طی جلسه‌ای که روز گذشته با حضور متولیان امر برگزار شد، علی جهانگیری، معاون امور اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی، ماشین سازی را نماد صنعت و اقتصاد استان دانست و گفت: این مجموعه باید ساماندهی شده و در مسیر تولید قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ایدرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ماشین سازی تبریز سازمان خصوصی سازی آذربايجان شرقي شهر تبریز صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد شرکت ماشین سازی تبریز سهام ماشین سازی ماشین سازی خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۳۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند

آفتاب‌‌نیوز :

به دنبال تایید صلاحیت متقاضیان دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در روز یکم اردیبهشت، از صبح امروز در فرابورس ایران مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه برگزار و در نهایت به صورت رسمی این مقدار از سهام این دو باشگاه به متقاضیان واگذار شد.

بر این اساس ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت‌های تابعه آن شامل شرکت‌های پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانک‌های شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵درصد) انتقال پیدا کرد.

طبق برنامه مراحل اداری انتقال سهم از سوی سازمان خصوصی‌سازی انجام خواهد شد.

هم‌چنین قبلا ۱۰ درصد سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به هواداران آن‌ها فروخته شده بود.

امروز مدیرکل دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد در نشست خبری در پاسخ به سوال ایسنا گفت: شرکت‌هایی که قرار است دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را در اختیار بگیرند دولتی نیستند، اما ممکن است به اصطلاح شبه دولتی تلقی شوند. با این حال مدیریت این دو باشگاه به طور جدی تغییر می‌کند و سیاست‌گذاری آن‌ها نیز کلا متفاوت می‌شود.

وی درباره روند واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال اظهار کرد که در بین تیم‌های فوتبال تنها همین دو باشگاه پرسپولیس و استقلال دولتی هستند. مدت‌ها بود که ملاحظاتی از باب مناسبات بین‌المللی داشتند که قرار بر واگذاری این دو باشگاه بود. حیطه اصلی آن هم سازمان خصوصی‌سازی بوده و واگذاری قطعی است و به نهاد‌های دولتی هم واگذار نخواهد شد. ممکن است کسانی که می‌خرند شبه دولتی باشند. البته شبه دولتی یک تعریف و اصطلاحی است که در تصور عمومی ایجاد شده است؛ لذا شرکت‌هایی که قرار است پرسپولیس و استقلال را در اختیار بگیرند دولتی نیستند و اثر مدیریتی آن‌ها به طور جدی تغییر می‌کند و سیاست‌گذاری نیز به طور کلی متفاوت می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • با حضور وزرای اقتصاد و ورزش؛ آیین رسمی واگذاری سرخابی ها فردا برگزار می شود
  • سهم استقلال - پرسپولیس چند؟
  • وعده شناسایی و رفع موانع واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا
  • پایان دو دهه پرحاشیه استقلال و پرسپولیس/ منتظر «هندوانه دربسته»
  • استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • ارسال نامه سازمان خصوصی سازی به رئیس فدراسیون فوتبال +تصویر
  • ارسال نامه سازمان خصوصی سازی به رئیس فدراسیون فوتبال
  • پای فدراسیون فوتبال به خصوصی‌سازی رسمی استقلال و پرسپولیس باز شد
  • ارسال نامه سازمان خصوصی‌سازی به رئیس فدراسیون فوتبال
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون برای واگذاری استقلال وپرسپولیس