Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-19@17:19:22 GMT

روی این گشایش حساب کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۴۳۰۳

روی این گشایش حساب کنیم؟

مسعود پیرهادی طی یادداشتی نوشت: این روزها «گشایش اقتصادی» کلیدواژه پرتکرار رؤسای قوای مجریه و مقننه شده و در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی حول آن، بحث و تبادل‌نظر، صورت می‌گیرد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مسعود پیرهادی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: این روزها «گشایش اقتصادی» کلیدواژه پرتکرار رؤسای قوای مجریه و مقننه شده و در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی حول آن، بحث و تبادل‌نظر، صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه مردم منتظر این گشایش‌اند؛ البته گشایشی مطلوب و موردپسند است که اثر ملموس بر سفره طبقه ضعیف و متوسط بگذارد نه آنکه سفره گسترده طبقه مرفه و ۴ درصدی را گسترده‌تر کند و نهایتا لطف کنند و فاضل طعام را به مستضعفان دهند! مردم به چیزی گشایش اقتصادی می‌گویند که مرادش، جبران کسری بودجه دولت یا پیش‌خور کردن مال مردم نباشد؛ گشایش برای زمانی است که «مردم» نفس راحت بکشند نه آنکه دولت به‌جای بازگرداندن ارزهای بی‌زبان، بازهم با پول مردم، جیب سوراخ خود را پر کند.

تبادر ذهنی مردم نسبت به وعده دولت برای گشایش اقتصادی چیزی نیست جز، «آن‌چنان رونق اقتصادی ایجاد بکنیم و آن‌چنان درآمد مردم سرشار بشود که به یارانه نیاز نداشته باشند.» البته ما به‌هیچ‌عنوان بنای ناامیدی نداریم و نباید داشته باشیم اما رجاء باید بر مبنای عقل باشد نه وهم! چراکه «من جرب المجرب حلت به الندامه» آزموده را آزمودن خطاست مگر آنکه این بار، همه چشم‌ها، عقل‌ها و زبان‌های ناصح امین پای کار بیایند و اجازه خطا به احدی ندهند.


مبهم‌گویی‌ها در این عرصه، بازار احتمالات را داغ‌کرده است و هرکسی سعی داشته از ظن خود گشایش را تعیین و تفسیر کند؛ برخی نفت را سر سفره آورده‌اند؛ عاشقان برجام و لوایح و خلاصه کلام، غرب‌پرستان، به سمت‌وسوی FATF رفته‌اند؛ برخی بورس را روی بورس نگه‌داشته‌اند و گشایش را هم به آن مربوط کرده‌اند؛ برخی به جایگزین چینی سوئیفت رسیده‌اند؛ اما محل بحث بنده اینکه کدام‌یک از این احتمالات، مقرون به صحت است، نیست؛ بلکه حرف، بر ضرورت استفاده از تجربه‌های پیشین در این برهه حساس کنونی است که البته چهل سال می‌شود که در آن به سر می‌بریم.

بی‌تعارف بسیاری از تصمیم‌های این دولت، کارشناسی نیست و بابت این کارشناسی نبودن، هزینه‌های سنگینی داده‌ایم، مثل آبان ۹۸؛ تصمیم بنزینی دولت که به تأیید شورای عالی هماهنگی اقتصادی هم رسیده بود، منجر به اعتراضات و آشوب آبان ۹۸ و کشته شدن حداقل ۲۳۰ نفر از مردم و نیروهای نظامی و انتظامی در یک نگاه و تضعیف حاکمیت و افزایش جسارت آمریکا و نهایتا حمله تروریستی به محبوب دل‌ها، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در دی‌ماه آن سال شد.

معادلات کشور، درهم‌تنیده است؛ اقتصاد به سیاست، سیاست به فرهنگ و همین‌طور همه حوزه‌ها به هم مرتبط است. بحث فقط با یک صبح جمعه فهمیدن و خندیدن رئیس‌جمهور تمام نمی‌شود؛ سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی قربانی این بی‌تدبیری‌ها خواهد شد.


همان‌طور که قوه قضائیه به‌جای دزد دزد گفتن باید دزد را بگیرد و برخورد با دزد را رسانه‌ای کند؛ قوای مقننه و مجریه هم به‌جای پیش‌خبر رفتن و بازی با روان جامعه، با کارشناسان امر و نمایندگان متخصص در حوزه مربوطه، این طرح را چکش‌کاری کنند تا مثل طرح بنزین در ده روز ده اصلاحیه به آن وارد نشود که آحاد جامعه متوجه شوند چه متخصصانی آن طرح را آماده کرده‌اند!

 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: دولت گشایش اقتصادی گشایش اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۴۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش سفر رئیس جمهور به سمنان / رییسی: رشد اقتصادی در کشور محقق شد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران اسلامی صبح جمعه در نخستین برنامه سفر به دامغان در مصلای این شهرستان حاضر شد تا با مردم دامغان دیدار و گفتگو کند.

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی صبح روز پنج شنبه به همراهی جمعی از معاونان و وزرا در قالب دور دوم سفرهای استانی دولت سیزدهم به استان سمنان سفر کرد.

شرکت در جشن احیای ده‌ها واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل در استان سمنان، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی، شرکت در جلسه شورای اداری، شرکت در جشن نهضت ملی مسکن و سخنرانی در جمع مردم این استان از جمله برنامه‌های سفر رئیس جمهور خواهد بود.

صبح جمعه نیز در دومین روز از سفر استانی رئیس جمهور به استان سمنان، رئیسی به دامغان سفر کرد تا با مردم این شهر نیز دیدار و گفت وگو کند.

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی صبح آدینه در دومین روز سفر استانی هیأت دولت سیزدهم به استان سمنان وارد شهرستان دامغان شد و مورد استقبال مردم این شهرستان قرار گرفت.

وی روز گذشته برای سفر به استان سمنان در سمنان و شاهرود حضور داشت اما به اصرار مردم دامغان امروز را نیز در استان سمنان باقی ماند تا در جمع مردم دیار صد دروازه باشد.

دیدار مردمی و حضور در نماز جمعه از برنامه‌های سفر رئیسی در دامغان است.

۱۳:۰۴ رشد اقتصادی در کشور محقق شد

رئیس جمهور ایران اسلامی از رشد اقتصادی به مثابه دستاورد دولت و ملت یاد کرد.

۱۳:۰۱ فرهنگ سرمایه اصلی دامغان

رئیس جمهور اشاره به ظرفیت‌های دامغان تاکید کرد: «فرهنگ» سرمایه اصلی دامغان است.

۱۱:۳۸ صحبت‌های مردمی با رئیس جمهور

مردم استان سمنان خواستار پیگیری مطالبات به خصوص مسائل اقتصادی و امور جوانان از سوی رئیس جمهور و دولت هستند.

۱۰:۵۷ وضعیت مراکز درمانی دامغان باید متحول شود

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جمع مردم دامغان در مصلای امام خمینی (ره) این شهر ضمن اشاره به ظرفیت‌های دامغان تاکید کرد: «فرهنگ» سرمایه اصلی دامغان است و همه ما از دولت و مبلغان دینی، فرهنگیان، زنان و مردان و اقشار مختلف وظیفه مشترک داریم تا از این فرهنگ و تمدن و مدنیت دینی دامغان است.

وی افزود: تمام تلاش مسئولان فرهنگی باید این باشد که سرمایه را حفظ کرده و صیانت کنند و همچنین در زمینه ارتقای آن بکوشند از سوی دیگر توسعه یافتگی حتمی است و باید شهر و روستای ما توسعه پیدا کند و باید بتوانیم از همه ابزارهایی که برای توسعه زندگی انسان معاصر وجود دارد بهره شود اما اگر این توسعه یافتگی با حفظ و صیانت از داشته‌های فرهنگی باشد، هیچ نگرانی نخواهد داشت.

مبانی فرهنگی به حفظ خانواده کمک می‌کند

رئیس جمهور ایران اسلامی گفت: اگر اصول و مبانی حفظ شود هیچ نگرانی برای دختران و پسران و مردان و زنان ما نخواهد بود از سوی دیگر باید گفت اگر فرهنگ اصیل و مبانی حفظ شود، با ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی که امروز در عالم وجود دارد و زندگی در همین بستر تعریف می‌شود، به مشکل بر نخواهیم خورد.

رئیسی با بیان اینکه مبانی فرهنگی به حفظ خانواده کمک می‌کند، تاکید کرد: مبانی فرهنگی، هجوم فرهنگی که وجود دارد آن هم در زمانی که دشمن نمی‌خواهد ملت‌ها فرهنگ‌ها و داشته‌های خودشان را داشته باشند، را بی اثر می‌کند.

وی با بیان اینکه شخصیت‌های فرهنگی مرز بانی و دیده بانی می‌کنند و ارزش‌ها، دین و فرهنگ را مورد رصد قرار می‌دهند، تاکید کرد: شخصیت‌های فرهنگی باید با شناسایی آسیب‌ها به موقع هشدار بدهند و تلاش کنند هم آسیب شناسی را هم آسیب زدایی را که این امر اهمیت دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی هم از آموزش و پرورش تا آموزش عالی، میراث فرهنگی و همه بخش‌های فرهنگی بدانند سرمایه بزرگ باید حفظ شود، گفت: فرهنگ به مثابه سرمایه عظیم باید حفظ و ارتقای پیدا کند.

رئیسی با اشاره به مسائل و مشکلات دامغان تاکید کرد: یکی از مطالبات مردم شهرستان دامغان بهداشت و درمان مهم است و باید اقدامات بهداشتی و درمانی یکی از مسائل مورد توجه برای مسئولان باشد نباید فراموش کنیم که برنامه ریزی برای استان تنها برای جمعیت ثابت باشد ما جمعیت متغیر نیز در شهرستان‌هایی مانند دامغان داریم که بخشی از آنها زائران رضوی است.

وی با بیان اینکه سال‌های متمادی است که مردم دامغان خدمت گزار مهمانان امام رضا (ع) است لذا ما در محاسبات نباید تخت‌های بیمارستانی را به نسبت جمعیت ثابت شهرستان در نظر گرفت، تاکید کرد: نباید ملاک تخت‌های بیمارستانی و امکانات درمانی دامغان به حساب جمعیت ثابت باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه با نگاه به جمعیت ثابت و متغیر که عبارت از مردم دامغان و زائران رضوی است شرایط بهداشتی و درمانی و وضع مراکز درمانی دامغان باید متحول شود، بیان کرد: کادر سازی برای مراکز درمانی از دیگر مسائلی است که بسیار اهمیت دارد دانشجویان رشد یافته و پزشکان آماده خدمت که می‌توانند در مراکز درمانی مشغول به کار شوند اما بهتر آن است که در خود دامغان مرکز پرورش نیرو و استعدادها و نیروسازی داشته باشیم و راهش هم آن است که با ظرفیت‌های خوب استان سمنان فرزندان دامغان در دانشکده علوم پزشکی در دامغان تحصیل کنند.

تلاش دشمنان برای اختلاف افکنی

رئیس در ادامه ضمن بیان اینکه دشمنان نمی‌خواهند اما ملت ایران اراده کرده که اقدامات خوبی را انجام دهد لذا هم رشد تولید و هم رشد اقتصادی در حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی و… وضعیت کاملاً متفاوت شده است، تاکید کرد: جنگ امروز جنگ اراده‌ها است در این جنگ اراده‌ها ما معتقد هستیم که اراده ملت ایران پیروز شده و خواهد شد.

وی با بیان اینکه با عنایت خدا و کمک مردم ما در این دو سال و نیم اخیر توانسته‌ایم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم، تاکید کرد: در استان سمنان ۲۰۱ واحد راکد تولیدی به چرخه تولید بازگشته و در دولت سیزدهم هیچ واحد تولیدی و صنعتی تا به امروز تعطیل نشده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه عملیات وعده صادق موجب اقتدار و وحدت و انسجام در کشور شد، تاکید کرد: دشمن می‌خواست اختلاف افکنی کند اما این عملیات هم نشان از اقتدار نظام ایران اسلامی و توان نیروهای مسلح داد و هم اراده پولادین ملت ما و رهبری فرزانه انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشت عملیات وعده صادق یکی از جلوه‌های وحدت آفرین در کشور بود امروز همه گروه‌ها و جناح‌ها و جریان‌های سیاسی متحد هستند و این اقدام را ضروری، لازم و وحدت بخش و اقتدار کشور بزرگ ایران می‌دانند.

رئیس با اشاره به مشکلات آب شرب و کشاورزی و صنعت بیان کرد: دولت در حال برنامه ریزی برای این امر است و بخشی از مسائل استان سمنان در همین مدت کوتاه سفر هیأت دولت حل شد و تصمیمات خوبی را نیز در این زمینه گرفتیم، تاکید کرد: بخش تأمین آب در شاهرود و دامغان در دستور کار قرار دارد و دنبال خواهد شد.

وی با بیان اینکه مساله آب به زودی با همت مردم و پیگیری استاندار سمنان و مسئولان محلی حل خواهد شد، ابراز کرد: دغدغه دولت هم حل مسئله آب است زیرا آب یکی از مسائل مهم استان سمنان است.

۱۰:۴۱ رئیس جمهور وارد دامغان شد

دومین روز سفر رییس جمهور به سمنان/ دامغانی‎ها میزبان رییسی

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی صبح آدینه در دومین روز سفر استانی هیأت دولت سیزدهم به استان سمنان وارد شهرستان دامغان شد و مورد استقبال مردم این شهرستان قرار گرفت.

وی روز گذشته برای سفر به استان سمنان در سمنان و شاهرود حضور داشت اما به اصرار مردم دامغان امروز را نیز در استان سمنان باقی ماند تا در جمع مردم دیار صد دروازه باشد.

دیدار مردمی و حضور در نماز جمعه از برنامه‌های سفر رئیسی در دامغان است.

۱۰:۲۲ نشست حل مساله در استان سمنان برگزار شد

رئیس جمهور در این نشست پس از شنیدن گزارش مشکلات و مسائل برخی موضوعات اولویت‌دار استان، دستورات لازم برای بررسی و رفع این موانع را صادر کرد.

در ابتدای این جلسه موضوع کلان پروژه آزادراه حرم تا حرم و دو چالش عمده پیش‌روی این پروژه از جمله موضوع بازنگری در قرارداد احداث آن و همچنین تأمین منابع مالی مورد نیاز برای سرعت بخشیدن به اجرای این آزادراه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین پیشنهاد بازنگری در مسیر احداث آزادراه حرم تا حرم و اصلاح یا حذف بخش‌های غیرضرور این طرح با اقدامات فنی و مهندسی و همچنین عبور این آزادراه از نزدیکی شهرها به جهت هم بهره‌مندی مسافرین از خدمات شهری و هم رونق بیشتر شهرهای در مسیر، از دیگر موضوعاتی بود که در این رابطه مطرح شد.

رئیسی در ادامه پس از دریافت گزارشات معاون اجرایی رئیس جمهور، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء به‌عنوان مجری پروژه و مسؤولیا وزارت راه و شهرسازی دستور تأمین اعتبار بخش‌های اولویت‌دار این پروژه را صادر و مقرر کرد سایر مشکلات پیش‌روی اجرای آن با ارائه راهکار در قالب یک بسته پیشنهادی از سوی مجریان طرح جهت بررسی و تصویب به دولت ارائه شود.

در بخش دیگری از این جلسه موضوع بلاتکلیفی کارخانه سیمان بی ارجمند و دلایل و چرایی توقف احداث آن مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس گزارش معاون اجرایی رئیس جمهور، روند احداث این کارخانه از سال ۸۴ و با سهامداری ۳۸ هزار نفر از مردم سمنان آغاز شد، اما در ادامه به‌رغم پیشرفت ۵۴ درصدی به دلیل تأخیر و عدم توانایی مدیران آن در بازپرداخت وام ارزی، افزایش میزان بدهی به دلیل نوسانات قیمت ارز و منتفی شدن توجیه اقتصادی متوقف شد.

رئیسی پس از شنیدن گزارش مدیران این کارخانه و همچنین نقطه نظرات مسئولان استانی، نظر به اهمیت مسئله سهامداری مردم در این کارخانه و اهتمام دولت نسبت به حفظ منافع مردم، به معاون اجرایی رئیس جمهور دستور داد پیشنهادات ارائه شده را بررسی و ضمن گردش کار موضوع در کمیسیون اقتصادی دولت و هماهنگی با بخش حقوقی دولت موضوع را برای طرح در هیأت دولت آماده کنند.

این گزارش تکمیل می‌شود...

کد خبر: 1227641 برچسب‌ها سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • رییسی: رشد اقتصادی در کشور محقق شد
  • گزارش سفر رئیس جمهور به سمنان / رییسی: رشد اقتصادی در کشور محقق شد
  • نوسانات ارز همه ابعاد اقتصادی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد/ دولت جدی ورود کند
  • اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن چیست؟
  • رویکرد ترکیبی دولت برای مقابله با چالش قیمت مسکن چیست؟
  • دو رویکرد برای مقابله با چالش قیمت و شکستن انحصار زمین چیست؟
  • «دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» بازنگری و به شبکه بانکی ابلاغ شد
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • آمارهای ابراهیم رئیسی درباره تولید، مسکن، رشد اقتصادی و ...
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود