Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-04-18@23:25:02 GMT

محورهای استیضاح جناب ژنرال نفتی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۵۴۸۰

محورهای استیضاح جناب ژنرال نفتی چیست؟

ابراهیم رضایی نماینده دشتستان در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به استیضاح بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت اظهار داشت: هم اکنون در حال جمع آوری امضاهای استیضاح وزیر نفت هستیم که روز به روز در حال افزایش است.

وی در توضیح دلایل استیضاح زنگنه افزود: ما احساس می‌کنیم که وزیر نفت کارایی لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در این وزارتخانه ندارد و او نمی‌تواند مشکلات ایران در این حوزه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رفع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نوع مدیریت زنگنه به صورتی است که وقتی بر مسند مدیریتی قرار می‌گیرد مشکلات زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به وجود می‌آورد که در طول سال‌های اخیر بر حجم این مشکلات افزوده شده است.

رضایی گفت: بر زمین ماندن و عدم تحقق اسناد کلان نظام در حوزه انرژی مانند سند اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بخشی از این موضوعات است که این وزارتخانه نتوانسته آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اجرایی کند.

وی خاطرنشان کرد:‌ زنگنه نتوانسته است صنعت ملی نفت ایران به خوبی حمایت کند، این در حالی است که ایران در حوزه نفت و گاز در جهان دارای رتبه‌های برتر بوده است.
نماینده دشتستان در مجلس گفت: نفت و گاز در ایران ثروت ملی و فرصت بسیار بزرگی است که بایستی به عنوان یک سرمایه مولد برای افزایش منافع ملی، عزت ملی و تأمین منافع مردم و افزایش رفاه و رضایت مردم به منظور افزایش رشد اقتصادی از آن استفاده کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: جایگاه فعلی ایران در حوزه نفت دنیا برخلاف شعاری است که زنگنه پیش از این در طول سال‌های گذشته عنوان کرده بود و حتی جایگاه دوم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای ایران اعلام کرده بود ولی هم اکنون در جایگاه پنجم قرار داریم.

وی در مورد محور دیگر استیضاح زنگنه گفت: توسعه ظرفیت پالایشگاه و پتروپالایشگاه مطابق انتظارات نبوده است و متأسفانه زنگنه و تیم مدیریتی وی اعتقاد خاصی به خام‌فروشی دارند. در حالی که خام‌فروشی برای کشور بسیار مضر است و حتی برخلاف سیاست‌های انرژی و اقتصاد مقاومتی و اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است.

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: زنگنه در طول سال‌های گذشته کاری کرده است که جمهوری اسلامی ایران فرصت‌های زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به دلیل خام‌فروشی نفت از دست داد.

رضایی تصریح کرد: زنگنه نتوانست در طول سال‌های اخیر از فرصت سرمایه ‌گذاری در بخش نفت و گاز استفاده کند که این اقدام یا به دلیل تحریم‌ها بوده یا به دلیل اعتماد بیش از حد به غربی‌ها. ضمن این که متأسفانه او و تیم مدیریتی‌اش به سرمایه گذاران شرقی بی اعتماد بوده‌اند.

وی ادامه داد: متأسفانه زنگنه در دوران حضورش در وزارت نفت نتوانست سرمایه گذار قابلی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به ایران بیاورد. این در حالی است که توتال به عنوان یکی از سرمایه گذارانی که آقای زنگنه بر روی آن برنامه ریزی کرده بود با حجم زیادی از اطلاعات از ایران خارج شد و کاری را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام نداد.

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متأسفانه ما هم اکنون مشکلات زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در حوزه فروش نفت و گاز داریم که بخش زیادی از مشکلات مربوط به زنگنه و تیم مدیریتی‌اش است، ضمن این که متأسفانه ما شاهد بی‌تدبیری زیاد این وزارتخانه و عدم شجاعت لازم برای فروش نفت هستیم.

رضایی گفت: زنگنه در پیگیری دیپلماسی انرژی ناتوانی خاصی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داشته است و ما شاهد محکومیت ایران در دادگاه‌های بین‌المللی هستیم و خیلی از قراردادها بر روی زمین باقی مانده است که می‌توانم به قرارداد با پاکستان، هند، سوآپ نفت، انتقال گاز به اروپا و یا کرسنت اشاره کنم.

وی افزود: زنگنه و تیم مدیریتی وی در استفاده از ظرفیت‌های داخلی در حوزه نفت و گاز در حالی که شرکت‌های توانمند زیادی وجود دارند، متبحرند و احساس می‌کنیم که او اعتماد لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به نیروهای توانمند داخلی ندارد و همین موضوع منجر به آن شده که پروژه‌های نفت و گاز یا متوقف شده است و یا به شرکت‌های داخلی داده نشده و عملا متضرر شده‌اند.

عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: حذف کارت سوخت و بازگشت مجدد آن با هزینه کلان یکی دیگر از محورهای استیضاح زنگنه است.

وی افزود: تأخیر در توسعه میدان استراتژیک گازی پارس جنوبی که عملا پایتخت انرژی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود از دیگر محورهای استیضاح زنگنه است. این در حالی است که وزارت نفت در حوزه مسؤولیت‌های اجتماعی وظایفی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برعهده دارند و این وزارتخانه در دوران زنگنه نتوانست پارس جنوبی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ طبق انتظارات و برنامه ریزی‌های گذشته توسعه دهد که نمونه آن عدم بهره‌برداری فاز 14 پارس جنوبی و عدم تکمیل آن است.

رضایی اضافه کرد: عدم احداث مخازن بزرگ نفت و بی‌توجهی این وزارتخانه نسبت به این مهم از دیگر محورهای استیضاح وزیر نفت است.

وی خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس احساس می‌کنند تغییر در راس وزارت نفت به نفع منافع ملی و موجب رضایت بدنه ارزشمند و قوی این وزارتخانه است و به نظر می‌رسد که باید فردی کارآمد، جوان، پرکار، انقلابی و جهادی روی کار آید.

نماینده دشتستان در مجلس در پایان گفت: زنگنه وزیر دوران صلح است نه در دوران جنگ اقتصادی فعلی.

منبع: فارس

منبع: آخرین نیوز

کلیدواژه: نماینده دشتستان در مجلس مجلس شورای اسلامی محورهای استیضاح طول سال استیضاح زنگنه تیم مدیریتی نفت و گاز وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۵۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفتی نفت! | وقتی خانه‌ها بوی نفت می‌داد

همشهری آنلاین- بهاره خسروی :قصه نفت در ایران از آنجا شروع شد که انگلیسی‌ها به دنبال رویای پیدا کردن نفت در دوره مظفرالدین شاه راهی خاورمیانه و ایران شدند. می‌شود این‌طور گفت که ویلیام ناکس دارسی، تاجر انگلیسی، برای کشف این طلای سیاه از جورج برنارد رینولدز که تجربیاتی در زمینه حفاری نفت در مناطق نفت‌خیز سوماترا داشت، کمک گرفت و مقدمات حفاری در منطقه نفتون مسجدسلیمان را فراهم کرد. چند سالی این گروه برای کشف نفت وقت گذاشتند اما بی‌نتیجه بود تا اینکه وقتی با ناامیدی داشتند بساط اکتشافاتشان را جمع می‌کردند، به نفت می‌رسند. و این شروع ماجرا نفت در ایران و به دنبال آن، باز شدن پای نفت به تهران است.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

احتمالاً بشود گفت ما حالا آخرین نسلی هستیم که پیت‌های نفت ۱۰ لیتری و ۲۰ لیتری را گوشه انباری‌ها یا حیاط‌های قدیمی دیده‌ایم و چیزی از مغازه نفت‌فروشی و نفت‌فروش دوره‌گرد را در خاطر داریم. اما نباید فراموش کرد که یکی از مشاغل مهم ومسنوخ‌شده تهران قدیم نفت‌فروشی بود.

تا همین چند دهه پیش که خبری از لوله‌کشی گاز نبود زمستان‌ها گوشه هر خانه‌ای یک بخاری نفتی جا خوش کرده بود که با احتیاط نفت را با پیت داخل آن می‌ریختند و با پیدا شدن شعله آتش، بوی نفت کل خانه را پر می‌کرد.

علاوه بر بخاری بیشتر آبگرمکن‌ها هم با نفت روشن می‌شدند. به همین دلیل نفت پرکاربرد بود و مردم به دو طریق نفت مورد نیازشان را تهیه می‌کردند. شیوه اول خرید از نفت‌فروشان دوره‌گردی بود که با گاری‌های دستی و پیت‌های حلبی پر راهی کوچه‌ها می‌شدند و فریاد می‌زدند: «نفت ... نفتی اومده...» و اهل خانه هم سریع پیت به دست خودشان را به نفت‌فروش دوره‌گرد می‌رساندند و متناسب با نیازشان نفت می‌خریدند. روش دوم هم خرید از نفت‌فروشی‌های ثابت در هر محله بود. این مغازه‌ها به نسبت سایر اصناف در زمستان شلوغ‌تر بود و صف‌های طولانی جلو آنها تشکیل می‌شد؛ چیزی که امروزه بعید به نظر می‌رسد.

کد خبر 844628 برچسب‌ها مشاغل هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • ژنرال سابق صهیونیستی: کاپیتان ها راه خود را گم کرده اند و کشتی در حال غرق شدن است
  • وقتی خانه‌ها بوی نفت می‌داد!
  • پیام وزیر دفاع به ابراهیم رئیسی
  • قدردانی وزیر دفاع از رئیس جمهور در پی عملیات «وعده صادق»
  • وزیر دفاع: از حمایت‌های همه‌جانبه رئیس جمهور در عملیات «وعده صادق» تشکر می‌کنم
  • نفتی نفت! | وقتی خانه‌ها بوی نفت می‌داد
  • مساله بحرین و استیضاح دولت هویدا + عکس های تاریخی
  • ژنرال صهیونیست: به جای ایران روی لبنان تمرکز کنید
  • ببینید | شوخی جالب حسن روحانی با یک قاری قرآن؛ زنگنه با سرماخوردگی آمد، ظریف دیر رسید
  • درباره انسان‌های بی‌مثال معاصر