Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@04:27:49 GMT

تشکل های زیست محیطی مصداق مشارکت اجتماعی

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۵۶۰۱

تشکل های زیست محیطی مصداق مشارکت اجتماعی

خبرگزاری آریا - حسن اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی به مناسبت گرامیداشت هفته مشاکتهای اجتماعی(18 الی 23 مردادماه) در مصاحبه با روابط عمومی این اداره کل به تشریح اهمیت مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست پرداخت.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی، وی گفت: امروزه مسائل زیست محیطی مفهوم اجتماعی به خود گرفته و می توان گفت مشکلات و بحران های زیست محیطی ریشه فرهنگی و اجتماعی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان افزود:با توجه به مشکلات زیست محیطی موجود در کشور و علی الخصوص استان از جمله پسماند، گردو غبار ، شکار غیرمجاز ، تخریب و... ضرورت همکاری و همراهی عموم مردم علاوه بر مسئولان و دست اندرکاران این حوزه مورد نیاز می باشد لذا باتوجه به این شرایط ، ضرورت همکاری عموم مردم و تشکل ها و استفاده از ظرفیت های موجود دراین حوزه برای ارتقای سطح آگاهی های محیط زیستی به منظور دستیابی به مشارکت اجتماعی فعال بسیار مهم تلقی می شود.
وی با اشاره به اصل پنجاهم قانون اساسی که حفاظت و حراست از محیط زیست را یک وظیفه همگانی تلقی نموده گفت: قطعا بدون مشارکت و همکاری عمومی در این حوزه هیچ یک از مشکلات و مسائل محیط زیستی قابل پیشگیری ویا حل نخواهد بود. اکبری بیان داشت: در حال حاضر در استان خراسان جنوبی 15 تشکل زیست محیطی فعال وجود دارد که در زمینه های مختلف زیست محیطی فعالیت می کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ، تشکل های زیست محیطی را مصداق مشارکت اجتماعی دانست و گفت: سازمان مردم نهاد (NGO)، سازمانی غیردولتی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی است که افراد در آن به طور داوطلبانه عضویت دارند و امروزه سازمان‌های مردم‌نهاد به دلیل ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم، بسیار موثر و کارآمد عمل می‌کنند. اکبری در ادامه مصاحبه خود با روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گفت:مشارکت اجتماعی مردم در حوزه محیط زیست هنگامی عینیت پیدا می‌کند که مردم بدانند چه مخاطراتی محیط زیستی آنان را تهدید می‌کند، علت آن چیست و چگونه می‌توان با بهبود عملکرد یا تغییر رفتار به رفع آن‌ها کمک کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان عملکرد تشکلهای فعال استان را در زمینه محیط زیست تاحدی مثبت ارزیابی کرد و مهمترین رسالت تشکل های زیست محیطی را تغییر نگرش مردم به حوزه های مختلف محیط زیست عنوان کرد و گفت: سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست می بایست مردم را برای حفظ محیط زیست ترغیب و تشویق کنند که لازمه دستیابی به این امر مهم آموزش و فرهنگسازی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در ادامه سخنان خود اظهار کرد: فعالیت در حوزه های محیط زیست شاید هیچ گونه منفعت مادی نداشته باشد لیکن عشق و علاقه و احساس مسئولیتی که فعالان محیط زیست دارند آنها را به تحرک و انجام فعالیت وادار می‌کند و نمی‌توانند نسبت به مسائل زیست‌محیطی پیرامون خود بی تفاوت باشند که این خود نقطه قوتی در راه دستیابی به اهداف عالی محیط زیست می باشد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در پایان سخنان خود با اشاره به حضور افراد علاقمند در سمن ها از آنها خواست تا در حوزه های مختلف محیط زیست مطالبه گر بوده و دغدغه هایشان را به گوش مسئولان برسانند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مشارکت اجتماعی زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۵۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحمن مرادزاده صبح سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سطح تحت مدیریت مناطق حفاظت شده در استان بوشهر در حال حاضر ۷.۵ درصد از عرصه‌های طبیعی استان تحت مدیریت است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ با معرفی چهار منطقه برای مناطق حفاظت شده و سه منطقه برای منطقه شکارممنوع و یک درخت ۷۰۰ ساله به عنوان اثر طبیعی ملی به شورای عالی محیط زیست، شرایطی را فراهم نمودیم تا امکان گسترده کردن سطح مناطق تحت مدیریت به وجود آمده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: در همین زمینه یک منطقه حفاظت شده در سال ۱۴۰۲ مصوب شده که بزرگترین و وسیع‌ترین منطقه حفاظت شده در استان بوشهر خواهد بود. این منطقه حفاظت شده در دو شهرستان دشتستان و تنگستان واقع شده است.

مرادزاده از اهمیت فعالیت سمن‌ها و فعالان زیست محیطی در حفاظت از محیط‌زیست و تنوع زیستی گفت و از همه فعالان و انجمن‌های زیست محیطی درخواست کرد در زمینه‌های متعدد زیست محیطی به یاری و همکاری با سازمان حفاظت محیط‌زیست بیایند. در زمینه‌های مختلف پژوهشی و حفاظتی درخواست دارم که به طور تخصصی به یاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیایند.

حمایت از سمن‌ها و فعالان زیست محیطی

حیدر فقیه رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی حفاظت محیط‌زیست استان بوشهر در این نشست از حمایت‌های گسترده از فعالیت‌های سمن‌ها و فعالان زیست محیطی استان بوشهر گفت و خواستار همکاری و مشارکت بیشتر در زمینه آموزش به دانش آموزان و شهروندان، حفاظت مشارکتی در زیستگاه‌ها و … سمن‌ها شد.

در این نشست هم اندیشی همچنین نمایندگان انجمن‌های زیست محیطی مانند انجمن حیات سبز لیان، انجمن زمین سبز بوشهر، انجمن حیات سبز سمل، خانه کوهنوردی خاییز، انجمن سبز وحدتیه، انجمن زیست محیطی رادار دشتستان، انجمن کوه سیاه بوشکان، انجمن حیات سبز تنگستان و … به بیان نظرات و پیشنهادات و انتقادات پرداخت.

کد خبر 6086227

دیگر خبرها

  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود
  • فرهنگسازی در حوزه پسماند با کمک گروه‌های اجتماعی بانفوذ در کشور
  • خیز سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها
  • عزم سازمان محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها
  • زمین پاک فرصتی برای افزایش آگاهی درباره مسائل زیست‌محیطی