Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در ترم آینده اتفاقات جدی را در بخش شهریه دانشجویان رقم خواهد زد. شهریه دانشگاه‌های غیردولتی کشور اصولا بر اساس حوزه تخصصی بسته می‌شود. به طور مثال، شهریه در گروه علوم انسانی ۵۵۰ هزار تومان، گروه علوم پایه ۹۸۰ هزار تومان و یا گروه کشاورزی یک میلیون و ۲۰۰ در نظر گرفته می‌شود ولی ما اساسا در تلاش هستیم که این نگاه و شیوه را از ترم آینده تغییر دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: با این تغییر، به نوعی شهریه پایه سرجمع کاهش یافته و ضمن مجزا شدن شهریه پایه پزشکی در حوزه دکتری حرفه‌ای و پیراپزشکی، شهریه سایر رشته‌ها نیز در ۳ سطح - بسته به واحد محل تحصیل دانشجو - تعیین خواهد شد.

وی با بیان اینکه با اجرای این طرح - مثلا - شهریه یک رشته در دانشگاه آزاد تهران مرکز بالاتر از شهریه همان رشته در واحد حاشیه تهران (مثلا شهر قدس) خواهد بود، ادامه داد: تاکنون رویه به این شکل بوده که مثلا شهریه دانشجویی که در ورامین یا شهر قدس که از لحاظ اقتصادی ضعیف‌ترند، زندگی و تحصیل می‌کند، برابر با فردی است که در خود شهر تهران زندگی و تحصیل می‌کند اما اکنون ما به دنبال اصلاح آن هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه واحدهای دانشگاه آزاد در اخذ شهریه به ۳ سطح طبقه‌بندی خواهند شد، گفت: به عنوان مثال، توصیه شده که به علوم پایه در کشور بیشتر اهمیت داده شود، لذا از آنجا که در این حوزه ظرفیت ما خالی است، تصمیم داریم شهریه علوم پایه را که تا پیش از این تقریبا ۲ برابر رشته‌های علوم انسانی بوده است، کاهش دهیم.

طهرانچی با تاکید بر اینکه هدف از اجرای اصلاحات در شیوه دریافت شهریه، نزدیک شدن حداکثری به عدالت است، ادامه داد: در این راستا ۲ فاکتور اصلی برای تعیین شهریه در نظر گرفته شده است: اولی عرضه و تقاضا و دیگری هم موقعیت واحد دانشگاهی از لحاظ جغرافیایی و وضعیت اقتصادی - اجتماعی منطقه.

وی افزود: مثلا رشته‌های پرمتقاضی در مراکز استان‌ها نسبت به رشته‌ای که در واحدهای حاشیه‌ای وجود دارد گران‌تر خواهند بود و یا اینکه شهریه رشته حقوق در واحد تهران مرکز در مقایسه با رشته حقوق در واحد شهر قدس متفاوت خواهد شد. البته برای شهریه‌ها کف و سقف تعیین شده و اعداد و ارقام آن طی چند روز آینده نهایی خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام اینکه شهریه دروس عملی و آزمایشگاهی در ترم تحصیلی آینده حتی اگر به صورت مجازی هم برگزار شود، کاهش نخواهد داشت، اظهار کرد: اکنون در حال بررسی شهریه دروس نظری و محاسبه در این خصوص هستیم. بحث دانشجویان در این رابطه این است که اگر قیمت تمام‌شده برای دروس نظری که به صورت مجازی پایین بود، این مورد لحاظ شود وگرنه شهریه پایه و دروس عملی و آزمایشگاهی فرقی نمی‌کند.

وی با تاکید بر اینکه پرداخت حقوق و دستمزد اساتید دانشگاه آزاد در آموزش مجازی و آموزش حضوری تفاوتی با یکدیگر ندارد، گفت: در حال حاضر کارگروهی روی این موضوع کار می‌کند که قیمت تمام‌شده شهریه متغیر دروس نظری را که به صورت مجازی ارائه می‌شود، محاسبه کند.

طهرانچی در ادامه افزود: ما باید در ۲ حالت آموزش حضوری و آموزش غیرحضوری قیمت تمام‌شده را محاسبه کنیم. واقعیت این است که ما ترم گذشته غافلگیر شدیم و اکنون می‌پذیریم این ۲ شیوه (آموزش حضوری و غیرحضوری) با یکدیگر متفاوت هستند. ولی باید کارشناسان به ما بگویند که قیمت تمام‌شده دروس نظری به صورت مجازی و حضوری چقدر و تفاوتش چه میزان است؟

وی بیان کرد: اگر قیمت تمام‌شده در «دروس متغیر نظری» پایین بیاید، در کاهش قیمت شهریه تجدید نظر خواهیم کرد و این قول را به دانشجویان می‌دهیم که ان‌شاءالله قیمت‌ها را در ترم آینده واقعی کنیم.

کد خبر 538902 برچسب‌ها دانشگاه‌های ایران دانشگاه - دانشجو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه های ایران دانشگاه دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی رئیس دانشگاه آزاد قیمت تمام شده صورت مجازی دروس نظری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۶۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط در رکود؛ روایتی از بازار ارز

به گزارش قدس خراسان، برای بررسی موضوع سری به بازار ارز آزاد در خیابان امام خمینی(ره) مشهد می‌زنم تا با پرس‌وجو از دلالان ارز، قیمت دلار را در این بازار جویا شوم.
از چند نفر از دلالان قیمت دلار را می‌پرسم که در مجموع قیمت خرید آن از ۶۴ تا ۶۴ هزار و ۸۰۰ تومان است و برای فروش نیز ۶۵ و ۶۵ هزار و ۲۰۰ تومان مبادله می‌شود.

یکی از دلالان درباره وضعیت بازار می‌گوید: اگر بازار در روزهای آینده همین گونه کاهشی باشد، این احتمال وجود دارد که قیمت دلار تا ۶۰ هزار تومان نیز کاهش یابد.

به سراغ یکی دیگر از دلالان ارز می‌روم.

او با اشاره به کاهش ناگهانی قیمت دلار پس از حمله ایران به رژیم صهیونیستی می‌گوید: در ابتدای روز ۲۶ فروردین نرخ دلار ۷۰ هزار تومان بود و امروز ۵ هزار تومان کاهش یافته است.

دلال دیگری در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت دلار بیشتر از این نیز کاهش می‌یابد، بیان می‌کند: پس از انتقامی که ایران از رژیم صهیونیستی گرفت، از ۲۶ فروردین قیمت دلار کاهش یافته و از این هم پایین‌تر می‌آید.

او ادامه می‌دهد: به دلیل اینکه مردم پس از عید نوروز دچار کمبود نقدینگی شده‌اند، بیشتر فروشنده دلار هستند تا خریدار. خودم ۳هزار دلار دارم؛ اما کسی خریدار نیست.

در ادامه نیز سری به صرافی‌ها می‌زنم؛ اما نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود چون هیچ کدام اجازه خرید و فروش ارز آزاد را ندارند و تنها ارز دولتی را عرضه می‌کنند و تحلیلی برای وضعیت بازار ارز خیابانی ندارند.

یکی از کارکنان صرافی‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار قدس می‎‌گوید: هیچ صرافی امکان خرید و فروش ارز آزاد را ندارد و بانک مرکزی این کار را ممنوع کرده است. تنها از طریق دلالان می‌توان ارز آزاد را با ریال مبادله کرد. شما هم می‌توانید دلارهایتان را به همین فروشندگان خیابانی بدهید تا برایتان تبدیل کنند.

پیش‌بینی کاهش نرخ دلار تا ۵۷ هزار تومان

با توجه به وضعیت بازار ارز و کاهش ناگهانی قیمت دلار در بازار آزاد، به سراغ یکی از کارشناسان مسائل اقتصادی رفتم تا نظر او را درباره تداوم یا حباب بودن این وضعیت جویا شوم.

احمد جانجان در این باره اظهار می‌کند: رخدادهای سیاسی و امنیتی در تمام دنیا اثر مستقیم روی ارزش پول ملی هر کشور دارند. بنابراین اگر در هر کشوری یک رخداد سیاسی و امنیتی پیش بیاید، به طور طبیعی در کوتاه‌مدت موجب وارد آمدن شوک به اقتصاد و پول ملی آن کشور می‌شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی می‌افزاید: بر اثر درگیری‌های اخیر از جمله طوفان‌الاقصی، بمب‌گذاری در کرمان، درگیری ایران و پاکستان و در نهایت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه و سپس پاسخ ما به این حمله، همه این اتفاق‌ها موجب تضعیف ریال در مقابل سایر ارزها می‌شود. این موضوع تنها درباره دلار اتفاق نیفتاده و درهم نیز در این ایام تا ۱۸هزار و ۴۰۰ تومان افزایش یافته است.

وی متذکر می‌شود: پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه، دلار به بیش از ۷۰ هزار تومان رسیده بود؛ اما اکنون کاهش یافته و نرخ دلار به ۶۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است و می‌توان انتظار داشت با شکستن محدوده ۶۲ هزار و ۹۵۰ تومان، بار دیگر دلار را در محدوده ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان ببینیم که این نیز معقول و منطقی است و به پایین‌تر از این محدوده نمی‌رسد.

جانجان می‌گوید: اکنون که این درگیری‌ها تمام شده و اسرائیل نیز نمی‌خواهد حمله دیگری انجام دهد، تنش به‌ وجود آمده، برطرف شده و شاهد بازگشت آرامش به بازار ارز خواهیم بود.

این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان می‌کند: با توجه به رویدادهایی که در پیش داریم، بهتر است قیمت ارز را خیلی سرکوب نکنیم تا منابع ارزی را از دست ندهیم؛ چرا که اگر بحران دیگری رخ دهد، بتوانیم دوباره با مدیریت مؤثر نرخ ارز را به محدوده مورد نظر خودمان بازگردانیم.

با این تفاسیر می‌توان انتظار داشت در روزهای آینده بازار ارز به ثبات قبلی خود برسد و قیمت دلار در بازار آزاد کاهش یافته و وارد کانال ۵۰ هزار تومان شود.

خبرنگار: فریده خسروی

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
  • بازار رمزارز‌ها / صعود اندک بیت‌کوین
  • بیانیه مدرسین دروس معارف دانشگاه‌ها در حمایت از حمله به اسراییل
  • افزایش کرایه‌ مترو، اتوبوس و تاکسی‌
  • زمان ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۲۹ فروردين
  • قیمت بیت‌کوین دوباره سقوط کرد / آخرین وضعیت بازار رمزارزها
  • بازار رمزارز‌ها / پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۲۸ فروردين
  • سقوط در رکود؛ روایتی از بازار ارز