Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اعلام کرد: بافت سنگی از بین رفته ورکانه باید برگردد و اگر دهیاری و شورا که مسئول هستند ورود پیدا نکنند، مجبوریم پیگیری حقوقی کنیم. 

علی مالمیر در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه دو سال قبل با پیگیری‌های میراث فرهنگی بافت سنگی این روستا ثبت ملی شد، اظهار کرد: پس از ثبت به دهیار و شورا ابلاغ و تأکید ‌کردیم که بافت روستا واجد ارزش است و ‌نباید از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در این راستا جلسه‌ای هم در معاونت عمرانی استانداری برگزار شد، ادامه داد: هر شخصی که مجوز ساخت و ساز در روستای ورکانه را صادر می‌کند باید از قبل از اداره میراث فرهنگی استعلام کند و ساخت و سازها براساس آن انجام شود.

مالمیر اظهار کرد: اهالی برای ساخت و ساز ملزم به رعایت ضوابط هستند، ناظر پروژه هم باید بر ساخت و سازها نظارت کند که طرح اجرا شود و متناسب با آن پایان کار داده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان بیان کرد: اگر دهیاری روستا پروانه ساخت و ساز را صادر کرده و از میراث استعلام نکند و یا بدون مجوز کاری انجام گیرد مسئولیت کنترل آن با میراث فرهنگی نیست و ‌دهیاری مسئول است.

وی با اشاره به اینکه در روستای ورکانه ساخت و سازهایی انجام شده که به بافت آسیب رسانده است، گفت: میراث فرهنگی پیگیر است دستگاهی که صدور مجوز و ‌نظارت را بر عهده دارد و دهیار به عنوان یکی از ارکان مهم آن محسوب می‌شود، طبق قانون پاسخگو ‌باشد.

مالمیر اضافه کرد: اعتقاد داریم اینگونه ساخت و سازها که استعلام یا نظارت نمی‌شود، تخلف دهیاری است و ‌میراث فرهنگی موضوع تخلف دهیاری را پیگیری می‌کند.

وی توضیح داد: ساخت و سازهای غیرمجاز در روستا طبق قانون ۹۹ کنترل می‌شود و دهیار هم اگر تخلف کرده باشد از طریق مراجع ذیربط پیگیری می‌شود، میراث فرهنگی اگر از این کانال به نتیجه نرسد مجبور است اقدامات حقوقی علیه متقاضی که تخلف کرده است، انجام دهد.

مالمیر افزود: اگر متقاضی براساس پروانه ساختی که دهیاری صادر کرده عمل کرده باشد تخلفی نکرده و ‌پروانه‌ای که بدون استعلام ما صادر شده تخلف است و صادرکننده پروانه باید ضوابط ما را رعایت می‌کرد.

وی با بیان اینکه بنیاد مسکن به اهالی روستا برای ساخت و ساز تسهیلات ارائه می‌دهد، گفت: در جلسه‌ای که داشتیم قرار شد قسط آخر تسهیلات را بنیاد مسکن پس از اینکه نما کار شد، براساس ضوابط پرداخت کند.

مالمیر با بیان اینکه برای حفظ بافت سنگی ورکانه ملزم به رعایت ضوابط هستیم، خاطرنشان کرد: قطعاً ساخت نمای متناسب با بافت سنگی ورکانه و حفظ آن هزینه‌بر است اما چون ضابطه و قانون است باید انجام شود بنابراین مشکلات مالی رافع مسئولیت صادر کننده مجوز و مجری که ضوابط حفظ نماها را رعایت نمی‌کند، نیست.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان مطرح کرد: اگر دستگاه‌های متولی مانند بنیاد مسکن، دهیاری و در صورت فراهم شدن شرایط میراث فرهنگی بتوانند به اهالی روستا کمک کنند که هزینه‌ها کمتر شود کار پسندیده‌ای است و باید به این سمت حرکت کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری روستای سنگی ورکانه میراث فرهنگی ثبت ملي دهياري میراث فرهنگی ساخت و ساز بافت سنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۷۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف۳۳ قلم شی تاریخی در گیلان

به گزارش قدس آنلاین، ولی جهانی افزود: این اقدام با همت کلانتری ۱۱ شهر رودبار از قاچاقچیان اشیاء عتیقه انجام شد.

جهانی با قدردانی از کوشش های بی دریغ مجموعه فراجا به منظور صیانت و حراست از مواریث ارزشمند فرهنگی گفت: انواع مهره، سنگ، ظرفی سفالی با قدمت هزاره ی اول ، مهر و جامهری ، سکه مفرغی فلوس ضرب شهر رشت از جمله اشیاء مکشوفه توقیفی بوده است .

مدیر کل میراث فرهنگی با بیان اینکه حراست و مراقبت از آثار تاریخی وظیفه فرد فرد آحاد جامعه است از تمام مردم و علاقمندان درخواست کرد در صورت مشاهده هر گونه قاچاق اشیاء مراتب را به نزدیکترین واحدهای میراث فرهنگی در سطح استان اطلاع رسانی نمایند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ثبت ملی ۲۵ اثر تاریخی استان اردبیل
  • برگزاری اولین جلسه ستاد بازآفرینی شهری لرستان
  • قلعه فلک الافلاک لرستان آماده ثبت جهانی
  • رونق ساخت و ساز در محلات با بافت فرسوده و ناپایدار تهران
  • لزوم اختصاص فضایی در بافت تاریخی برای دبیرخانه قصه گویی
  • کشف۳۳ قلم شی تاریخی در گیلان
  • نظرآباد و اشتهارد دارای بیشترین بافت فرسوده روستایی در البرز هستند
  • رابطه مردم با حفاظت آثار تاریخی قطع شده است
  • مرمت ۵۰ اثر تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • ۵۰ اثر تاریخی آذربایجان‌غربی ساماندهی و مرمت شد