Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@08:23:44 GMT

درخواست کمپینِ نجاتِ شیوشگان از دادستانی

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۱۰۷۵

درخواست کمپینِ نجاتِ شیوشگان از دادستانی

کمپینِ فعالان میراث فرهنگی و محیط زیست از دادستان عمومی و انقلاب کرمان خواست از تخریب کوه‌های صاحب‌الزمان (عج) (شیوشگان تاریخی) به عنوان یک منطقه میراث فرهنگی و محیط زیستی جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، در طول چهار سال اخیر و بعد از هشدارهای بی‌وقفه‌ فعالان میراث فرهنگی کرمان برای جلوگیری از تخریب کوه‌های صاحب‌الزمان (عج) «شیوشگانِ تاریخی»، بالاخره قلعه‌ تاریخی «شیوشگان» را ملی کردند، یعنی اولین قدم برای رهایی نخستین سکونتگاه انسان از تعرض‌ها و آسیب‌ها برداشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند بعد از حدود ۱۳ سال از برنامه‌ریزی‌ها، تصویب و اجرایی کردنِ طرح‌هایی که شیونِ شیوشگان را درآورد، بالاخره «شیوشگانِ تاریخی» در کرمان را در فهرست آثار ملی ثبت کردند، اما با ترسی که از احتمال ادامه‌دار بودن تخریب‌ها وجود دارد و بر اساس نشانه‌هایی که هنوز از فعالیت لودرها و تلاش‌ها برای ایجاد هتل و تله‌کابین حکایت دارد، فعالان میراث فرهنگی و محیط زیست را به مطرح کردنِ درخواست‌های بیشتر برای نجاتِ آن محوطه‌ تاریخی واداشته است.

اکنون دستورِ دادستانِ کل کشور به دادستان‌های عمومی کشور برای لزومِ رعایتِ «ضوابط ارتفاعی حریم بناهای ثبت‌شده در فهرست آثار ملی در محدوده املاک مجاور عرصه آثار (ضوابط عمومی)» بهترین دلیل برای مطرح کردنِ درخواستِ جدیدی بود تا شاید بتوان از تکمیلِ پروژه‌ هتل جلوگیری کرد.

بنابراین فعالان میراث فرهنگی کرمان با ایجاد کمپینی که نام آن را «مطالبه عمومی مردم کرمان برای نجات شیوشگان» گذاشته‌اند، از مردم کرمان و فعالان محیط زیست درخواست پیوستن به این کمپین را کرده‌اند که تاکنون نیز تعداد زیادی از این فعالان از جمله محمد درویش به آن پیوسته‌اند و با انتشار متن درخواست در فضای مجازی درخواست جلوگیری از تخریب ادامه‌دار کوه‌های صاحب‌الزمان (عج) به عنوان نخستین سکونتگاه انسان در کرمان را دارند.

در متن این کمپین آمده است: «کوه‌های صاحب‌الزمان کرمان (منطقه شیوشگان) با قدمت چندهزارساله که جزو اراضی عمومی محسوب می‌شود در قراردادی یک‌طرفه، غیرشفاف و با موارد متعدد تخلف به یک موسسه خصوصی واگذار شده و در حال تخریب است. از شما تقاضا دارم با توجه به قانون رعایت حریم آثار تاریخی، ضمن ورود به نحوه واگذاری پروژه بام کرمان، از تخریب میراث فرهنگی و محیط زیست منطقه جلوگیری و از بیت‌المال و حق مردم کرمان دفاع کنید.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دادستان عمومي و انقلاب کمپین میراث فرهنگی و محیط زیست فعالان میراث فرهنگی کوه های صاحب الزمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۱۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری مجموعه تاریخی ریسباف به شهرداری اصفهان

 سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: مجموعه تاریخی «ریسباف» برای احیاء و عملیات نجات بخشی در اختیار شهرداری اصفهان قرار گرفت.

حمیدرضا محققیان  افزود: با توجه به توافق بعمل‌آمده میان معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، شهرداری اصفهان و اداره کل میراث فرهنگی، از فروردین امسال، این مجموعه تاریخی و صنعتی بزرگ اصفهان پس از برآورد‌های اولیه و تهیه شرح خدمات، برای انجام عملیات نجات بخشی و ایجاد نمایشگاه فرهنگی و گردشگری در آن در اختیار شهرداری قرار گرفت.

به گفته وی، نمایشگاه فرهنگی و گردشگری شهرداری حداقل در محور‌های جنوبی این مجموعه تاریخی خواهد بود.

محققیان یادآور شد: با توجه به مصوبه هیات وزیران در باره واگذاری این مجموعه عظیم به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با پیگیری‌های بعمل‌آمده در استان، معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری بصورت مستقیم پیگیری این موضوع را انجام داد و با مشارکت نهاد‌های مربوط از جمله اداره کل میراث فرهنگی، این بنای تاریخی در زمستان امسال تحویل یگان حفاظت میراث فرهنگی استان شد.

او ابزار امیدواری کرد تا با همکاری تمام نهاد‌های ذی‌ربط بتوان گام نخست را در راستای اجرای موزه منطقه‌ای اصفهان در این مجموعه عظیم تاریخی آغاز کرد.

،جموعه تاریخی کارخانه ریسباف از جمله آخرین بازمانده‌های کارخانه‌های ریسندگی پشم اصفهان است که در مساحتی در حدود ۷۴ هزار مترمربع با زیربنائی در حدود ۵۴ هزار مترمربع در محور تاریخی چهارباغ بالا اصفهان واقع شده است.

کارخانه ریسباف در شمار زیباترین و مهمترین بنا‌های صنعتی و تاریخی ایران قرار دارد که در دوران پهلوی اول، زمانی که ایران رو بسوی صنعتی شدن گذارده بود، ساخته شد.

این کارخانه در شمار ۹ کارخانه‌ای بود که در حوزه صنایع نساجی اصفهان تاسیس شد؛ در این میان «بافناز» برای همیشه از صفحه میراث صنعتی استان پاک شد، «صنایع پشم» (روبه‌روی کارخانه ریسباف) در یک مجتمع تجاری به یک سردر و کوشک میانی محدودیت یافت و «نختاب» حفظ، اما تغییر کاربری پیدا کرد و در این میان، حفظ ریسباف بدلیل باقی ماندن تمام قسمت‌هایش (اگرچه در برخی نقاط متزلزل) و اهمیت سبک معماری و قرارگیری آن در محور تاریخی فرهنگی چهارباغ، دوچندان بود.

این بنا که در سال ۸۱ به ثبت آثار ملی ایران رسید، در اختیار بانک ملی قرار داشت و از دوران دولت دهم به این سو تصمیم بر آن شد که مالکیت آن با رعایت قوانین برای ایجاد موزه منطقه‌ای اصفهان به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتقل شود؛ اما این اتفاق بدلیل آنچه که تحت عنوان «تعلق سرمایه مالی کارخانه ریسباف به سهامداران بانک ملی» خوانده می‌شد، معطل ماند تا اینکه در آذر سال گذشته (۱۴۰۲) برای نجاتِ این کارخانه تاریخی، ریسباف بطور رسمی به اداره کل میراث فرهنگی اصفهان تحویل داده شد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی
  • رونمایی از دست‌افزارهای سنگی نویافته کشف رود
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد
  • واگذاری مجموعه تاریخی ریسباف به شهرداری اصفهان
  • مرمت پیکره گلی محوطه تاریخی کنارصندل جیرفت
  • اجرای طرح کمپین بی‌زباله به‌مناسبت هفته زمین پاک
  • آتش‌سوزی در ۶۷ میراث جهانی ایران
  • آمار آتش‌سوزی میراث جهانی ایران در ۳۰ سال گذشته
  • برای حفظ میراث آینده باید به سازندگی بحران فکر کنیم