Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@12:45:18 GMT

دولت لبنان در آستانۀ سقوط

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۲۱۹۹

"ساعت 24 -انتقام" از رهبرانی که معترضان آنان را فاسد و ناکارآمد می دانند یکی از شعارهای محوری تظاهرکنندگان است که در میادین شهر تصاویر رهبران را به طور نمادین به دار می کشند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت که با ادامۀ استعفای وزرا و نمایندگان مجلس لبنان، دولت این کشور بیش از پیش در وضعیتی شکننده قرار گرفته به ویژه اینکه مردم عاصی و معترض در خیابان های کشور خواستار تغییر کل قدرت و برکناری همۀ رهبران لبنان هستند که به گفتۀ آنان همگی "فاسد و ناکارآمدند" و همگی طی دهه ها قدرت را در انحصار خود گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیست و چهار ساعت پس از اعتراض های خیابانی که به اشغال موقت چند وزارتخانه از سوی مردم منجر شد، دست کم ۹ نمایندۀ مجلس و چهار وزیر (وزرای  فرهنگ و اطلاعات، دادگستری، مالیه و محیط زیست)، از مقام های خود استعفاء دادند. اگر شمار وزرای مستعفی به هفت تن برسد دولت لبنان خودخود ساقط خواهد شد. رسانه های محلی استعفای وزرای دیگر را محتمل می دانند. 

با این حال، مردم خشمگین در خیابان های بیروت استعفای وزرا یا دولت را کافی نمی دانند. آنان خواستار پاسخگویی دولت و وزرا هستند و برخی نیز حتی خواستار تشکیل یک دادگاه بین المللی برای رسیدگی به جرایم آنها هستند. "انتقام" از رهبرانی که معترضان آنان را فاسد و ناکارآمد می دانند .

 به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه، یک هفته پس از انفجارهای بندر بیروت که به نابودی بخشی از پایتخت، به کشته شدن دست کم ۱۵٨ نفر و زخمی شدن ٦۰۰۰ تن دیگر منجر شد، رهبران بیروت هنوز به این پرسش ساده پاسخ نداده اند : چرا ۲٧۵۰ تن نیترات آمونیوم طی شش سال در بندر بیروت انبار شده بود؟

حسان دیاب، نخست وزیر لبنان، اعتراف کرده که در نگهداری این حجم از نیترات آمونیوم هیچ تدبیر احتیاطی اندیشیده و رعایت نشده بود. میشل عوون، رئیس جمهوری لبنان، در نخستین واکنش خود، با انجام هر گونه تحقیق بین المللی برای علت یابی انفجارهای بیروت مخالفت کرد، بی آنکه کمترین توضیحی دربارۀ نتایج تحقیقات محلی ارایه کند.

حسان دیاب، نخست وزیر لبنان، اعلام کرده که او حاضر است دو ماه دیگر صرفاً برای برگزاری انتخابات پیش از موعد سر کار بماند. اما، انتخابات پیش از موعد به هیچ وجه مطالبۀ مردم نیست که در شعارهایشان خطاب به حاکمان لبنان صریحاً می گویند : "همگی تان باید بروید." از نظر مردم شدیداً عاصی و ناراضی پارلمان و قانون انتخابات پارلمانی لبنان طوری طرحریزی شده تا قدرت همیشه در انحصار نیروهای سنتی و مذهبی و در خدمت منافع آنها باقی بماند.

در ایران، سخنگوی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی، عباس موسوی، در خصوص رویدادهای جاری لبنان مدعی شد که "عده ای از گروه ها، افراد و کشورها [انفجارهای بندر بیروت] را دستاویز اغراض و اهداف سیاسی خود قرار" داده اند. عباس موسوی حتی مردم ناراضی لبنان را بعضاً متاثر از "تحریکات خارجی" خواند و از آنان خواست "که با حفظ آرامش به مسئولین اجازه دهند تا به آلام کسانی که در این انفجار آسیب دیده اند، رسیدگی کنند."

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۲۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملت که نباید همیشه در شعب ابی طالب زندگی کنند

به گزارش «تابناک»، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: فقر، توفنده‌ترین دشمن زندگی و ایمان است .این جناح حاکم باشد یا آن جناح فرق نمی‌کند.
 
مسئولانِ محترم باید همه همت خود را بگذارند برای ارتقای معیشت مردم. سفره کوچک، پدر خانواده را کوچک می‌کند. این دولت و آن دولت هم ندارد. پدر که کوچک شد نمی‌تواند برای بزرگی و بزرگواری اهل خانه و خانواده‌اش کاری بکند چه رسد برای خانه بزرگتر که اسمش کشور است.
 
این هم با تغییر رئیس جمهور، تغییر نسبت نمی‌پذیرد. فقر، توفنده‌ترین دشمن زندگی و ایمان است .این جناح حاکم باشد یا آن جناح فرق نمی‌کند.
 
اتفاقا کسانی که خود را نماد دین معرفی می‌کنند اگر کم بگذارند و یا حتی به‌رغم همه توان نتوانند کار را پیش ببرند، ایمان مردم بیشتر آسیب می‌بیند. پس به صدای بلند باید هشدار داد مسئولان محترم دولت را که حواس‌شان را جمع و تلاش‌شان را افزون‌تر کنند در برابر دشمن غدار که فقر اسم دیگر آن است.
 
بشنوند سخنِ حضرتِ آیت‌الله جوادی آملی را در دیدار مدیرعامل بانک ملی ایران و هیئت همراه را می‌خوانیم که به کلامِ نورانی امام علی(ع) هشدار می‌دهند: "مَا ضَرَبَ ‌الله الْعُبَاد بِسُوطٍ أَوْجَعُ مِنَ الْفَقْرِ؛ هیچ تازیانه‌ای بدتر از فقر نیست." این اصل اول؛ اصل دوم آن است که اگر کسی این تازیانه را خورد، از این طرف تازیانه به دوشش می‌خورد، از آن طرف دین از عقلش رخت برمی بندد." ایشان هشدار می‌دهند که، "حواستان جمع باشد. اگر کسی با دست خالی به منزل برود از خدای سبحان همان لحظه، تقاضای مرگ می‌کند؛ آبروریزی پیش زن و بچه قابل تحمل نیست."
 
ایشان حتی پاسخ آنانی که مدام "شعبِ‌ابی‌طالب" را به رخ می‌کشند تا به زعم خود مردم را به ضرورت مقاومت همیشگی توجه دهند را هم می‌دهند: در جریان شعب‌ابی‌طالب که مسلمانان، سه سال در محاصره بودند، پیغمبر امتحانش را پس داد،فرمود: "اللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی الْخُبْزِ وَ لَا تُفَرِّقْ بَینَنَا وَ بَینَهُ فَلَوْ لَا الْخُبْزُ مَا صُمْنَا وَ لَا صَلَّینَا وَ لَا أَدَّینَا فَرَائِضَ رَبِّنَا عَزَّ وَ جَل‌؛ خدایا، بین ما و نان ما جدایی نیانداز!" دلیلش را هم کلام نبوی می‌دانند که اگر نان مردم قطع بشود و مردم در اقتصاد آسیب ببینند، سخن از دینداری باقی نخواهد ماند.
 
این مرجع حکیم، بر کار علمی و درس گرفتن از تجربه دیگران هم تأکید دارند که "چگونه می‌شود که قیمت یک نان را در چندین سال یک جا نگهداشت؟" ایشان بر اختلاس و ربا هم می‌خروشند و متولیان امر را به ضرورت راه بستن بر این مفاسد می‌خوانند. حضرت آیت‌الله جوادی آملی، اساس و وظیفه همه مسئولین را حفظِ آبروی مملکت می‌دانند. این هم زمانی اتفاق می‌افتد که "کسی با دست خالی به خانه‌اش نرود."
 
وجود شرایطی چنین هم "به تولید وابسته است. تولید هم سفارشی نیست. تولید نصیحت نیست، تولید خواهش نیست، تولید علم است و علم است و علم است و علم." این مرجع تقلید، آنچه "شرطِ بلاغ" است را با مسئولان گفت. حالا این حضرات هستند که از این سخن باید "پند" گیرند. اصلا هم حق ندارند "ملال" گیرند. کسی چنین اختیاری به آنان نداده است. هرچه تا کنون ملال گرفتند و گرفتند و باعث افزایش ملال و تلخ کامی مردم شدند کافی است. باید پند گیرند و به کار بندند تا امور به سامان برسد.

دیگر خبرها

  • واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»
  • رمزگشایی از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در جلسه حزب اعتدال و توسعه /پیش بینی می شود دولت نتانیاهو سقوط کند
  • اعتراض آوارگان فلسطینی به سیاست‌های آنروا
  • فردا: مصاف نخست شهرداری گرگان در خانه الریاضی
  • ببینید | توهین دولت سیزدهم به مردم به روایت نماینده اصولگرای مجلس
  • تجمع حمایت از مردم غزه در برابر دفتر آنروا در لبنان
  • سوءمدیریت فاحش و زبان دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر
  • وزیر دفاع اسبق لبنان: اسرائیل عامل انفجار بندر بیروت بود
  • ملت که نباید همیشه در شعب ابی طالب زندگی کنند
  • حزب‌الله: حمله موشکی به شمال اراضی اشغالی، پاسخی به جنایات علیه غزه بود