Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@07:39:34 GMT

قرص اورژانسی / پیشگیری فوری از بارداری

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۵۹۴۸

قرص اورژانسی / پیشگیری فوری از بارداری

 این روش محدودیت‌های خاص خود را دارد و بهتر است برای پیشگیری از روش‌های بهتری استفاده کرده تا دردسر کمتری را نیز تجربه کنید. قرص اورژانسی با مصرف خاص و عوارضی که ممکن است برای فرد داشته باشد توصیه نمی‌گردد و پیشنهاد می‌شود که تنها در مواقع ضروری از آن استفاده کنید. در ادامه مقاله به توضیحات بیشتری در رابطه با این قرص خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مشاوره جنسی می‌تواند شما را برای اتخاذ یک راهبرد مناسب جلوگیری راهنمایی نماید.


قرص اورژانسی (لوونورژسترول)
قرص اورژانسی روشی برای پیشگیری از بارداری است که در مواقعی استفاده می‌شود که رابطه جنسی بدون حفاظت رخ داده باشد یا شک به عدم کارایی وسایل پیشگیری وجود داشته باشد. مثلا ممکن است در حین رابطه جنسی، کاندوم پاره شده باشد. این دارو برای چنین مواقعی ساخته شده است و کاربرد اورژانسی دارد یعنی یک روش معمول برای حافظت و پیشگیری از بارداری محسوب نمی‌شود. قرص اورژانسی که نام اصلی آن لوونورژسترول می‌باشد، حاوی هورمون پروژسترون مصنوعی است.

این قرص با تغییر هورمون‌های بدن زن، مانع تخمک گذاری شده و به نوعی آن را به تعویق می‌اندازد و یا با تغییراتی که در رحم ایجاد می‌کند، مانع از لقاح، لانه گزینی وکاشت تخمک در رحم می‌شود؛ بنابراین در صورتی که یک رابطه جنسی حفاظت نشده داشته‌اید و از روش‌های دیگر پیشگیری استفاده نکرده‌اید و در دوره باروری و تخمک گذاری هستید، با استفاده از این قرص می‌توانید از بارداری پیشگیری کنید.


نحوه مصرف قرص اورژانسی
قرص اورژانسی بسته به شرکت دارویی سازنده‌اش، در یک یا دو عدد به فرد متقاضی ارائه می‌شود. زمان مصرف آن از بلافاصله بعد از رابطه جنسی تا ۷۲ ساعت می‌باشد. هرچه در زمان کمتری مصرف شود، احتمال بارداری کاهش پیدا می‌کند. این قرص‌ها بیشترین میزان پیشگیری را در ۲۴ ساعت اولیه نشان می‌دهند.

قرص‌های لوونورژسترول که در دوز ۱.۵ تولید می‌شوند، در یک دفعه مصرف می‌گردد، ولی در مورد قرص‌های ۰.۷۵ می‌توان هر دو را یک جا یا با فاصله دوازده ساعتی مصرف نمود.

عوارض مصرف قرص لوونورژسترول
قرص اورژانسی همان طور که از نام آن پیداست فقط برای مواقع حساس و بحرانی ساخته شده و به هیچ عنوان گزینه مناسبی برای پیشگیری همیشگی نیست. بهتر است از روش‌های پیشگیری دیگری استفاده کنید و فقط در مواقع ضرورت و لزوم به آن روی آورید. تعداد دفعات مصرف آن هرچقدر کمتر باشد، بهتر است. برخی از عوارض قرص اورژانسی شامل موارد زیر می‌باشد.

پس از مصرف ممکن است فرد دچار حالت تهوع شود. در صورتی که در زمان کمی تهوع رخ داد باید با پزشک یا داروساز مشورت کنید تا در صورت لزوم مصرف آن را تکرار کنید.
مصرف قرص لوونورژسترول باعث ایجاد تغییراتی در چرخه زمانی قاعدگی شده، آن را به تعویق یا جلو می‌اندازد و حتی ممکن است در شدت سیکل بعدی قاعدگی موثر باشد.
حساسیت سینه، سرگیجه و درد عضلات شکم از دیگر عوارض جانبی مصرف می‌باشد.
لکه بینی تا قبل از شروع قاعدگی از دیگر عوارض شایع آن است.
تشدید علائم سندرم ملال پیش از قاعدگی
این عوارض جانبی را همه افراد تجربه نمی‌کنند. برخی ممکن است جزئی و برخی هم شدید آن‌ها را متحمل شوند. در صورتی که قاعدگی شما بیش از یک هفته عقب افتاد، برای اطمینان بهتر است از تست‌های بارداری استفاده کنید.


موارد منع مصرف قرص اورژانسی
در صورت وجود هر گونه بیماری خاص مثل سرطان، تومور، خونریزی، سابقه کیست، یرقان و سایر بیماری‌ها و همچنین اگر در دوران بارداری باشید، نباید این قرص را مصرف کنید یا در مورد آن با پزشک مشورت کنید.

مصرف متعدد قرص اورژانسی دوره‌های قاعدگی شما را تغییر می‌دهد و ممکن است قاعدگی‌تان نامنظم شود و همچنین سطح هورمون‌های بدنتان را برهم می‌ریزد. این قرص فقط یک بار کار می‌کند. یعنی برای مثال اگر شما دیشب یک رابطه حفاظت نشده داشته‌اید و بلافاصله قرص اورژانسی مصرف کرده‌اید و امروز دوباره این اتفاق بیفتد تضمینی نیست که از بارداری پیشگیری کند. 


سوالات متداول
چند روز بعد از خوردن قرص اورژانسی ممکن است پریود بشم؟
واکنش هر بدنی به این قرص‌ها متفاوت است، زیرا باعث اختلال در سیکل قاعدگی می‌شوند. اگر پس از ۱۵ روز پریود نشدید تست خون بتا بدهید.

چه زمانی نیاز است برای برطرف کردن عوارض قرص‌های اورژانسی قرص‌های درمانی مصرف شود؟
استفاده از قرص‌های ضدبارداری اورژانسی باعث خونریزی خفیفی می‌شود. اما در حالتی که خونریزی شدید باشد مسئله جدی است. اگر خونریزی دارید، احساس سرگیجه می‌کنید و شکمتان درد می‌کند با پزشک تماس بگیرید. همچنین اگر خونریزی شما بعد از سه روز متوقف نشد یا شدیدتر شد با پزشک تماس بگیرید. علائم شما نشانه‌های شرایط جدی هستند که نیاز به درمان و معالجه با دارو دارد.

احتمال بارداری با مصرف قرص اورژانسی چقدر است؟
قرص ضدبارداری از باردار شدن شما جلوگیری می‌کند، اما اگر باردار باشید باعث توقف آن نمی‌شود. قرص ضدبارداری اورژانسی صد درصد موثر نیست. هر چقدر زودتر قرص را مصرف کنید تاثیر آن بیشتر است. اگر قرص اورژانسی را تا سه روز بعد از نزدیکی مصرف کنید بیشترین تاثیر را دارد، اما تا ۵ روز می‌تواند از بارداری جلوگیری کند.     منبع:هنر زندگی

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بارداری پیشگیری از بارداری پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۵۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوری: ژاوی در بارسلونا می‌ماند

به گزارش "ورزش سه"، جلسه سرنوشت‌ساز و ویژه باشگاه بارسلونا امروز بین دکو و ژاوی هرناندز برگزار شد و حالا پس از حدود دو ساعت به‌نظر می‌رسد نتایج جلسه مثبت بوده و ژاوی نظرش را درمورد جدایی تغییر داده است.

ادامه دارد...

دیگر خبرها

  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • فوری: ژاوی در بارسلونا می‌ماند
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • بستری شدن اورژانسی کارلوس ته‌وز
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • راهنمای انتخاب مانتو شلوار اداری در زمان بارداری
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی