Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از راهکارهای موثر و کوتاه مدت در توسعه اشتغال توام با مهارت آموزی دانش‌آموختگان دانشگاهی اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی است. این طرح ذیل برنامه سیاست‌های فعال بازار کار است که با توجه به بالا بودن نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی و منطبق نبودن آموزش‌های دانشگاهی با نیاز بازار کار فرصت مناسبی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان در موقعیت واقعی کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اﻓﺰاﯾﺶ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺟﺬب و اﺷﺘﻐﺎل داﻧﺶ آﻣﻮﺧﺘﮕﺎن بوسیله اﻧﺘﻘﺎل ﻣﻬﺎرت و ﺗﺠﺮﺑﻪ در ﻣﺤﯿﻂ ﮐﺎر ﺑﺮای ورود ﺑﻪ ﺑﺎزار ﮐﺎر، اﯾﺠﺎد اﻧﮕﯿﺰه ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﯽ و ﮐﺴﺐ و ﮐﺎر در داﻧﺶآﻣﻮﺧﺘﮕﺎن، ﻓﺮاﻫﻢ ﺳﺎﺧﺘﻦ زﻣﯿﻨﻪ اﻧﺘﻘﺎل داﻧﺶ از داﻧﺶآﻣﻮﺧﺘﻪ ﺑﻪ ﮐﺎرﮔﺎه و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﮐﺎﻫﺶ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﺑﻪﮐﺎرﮔﻤﺎری ﻧﯿﺮوی ﮐﺎر ﺑﺮای ﮐﺎرﻓﺮﻣﺎ از مهمترین اهداف این طرح عنوان شده است.

جامعه هدف این طرح نیز دانش آموختگان دانشگاهی تمام رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها، کارفرمایان بنگاه‌های اقتصادی اعم از خصوصی و تعاونی است.

براساس اجرای برنامه‌های سیاست‌های فعال بازار کار مطابق تبصره ۱۸ بودجه ۹۸، مقرر شد با تخصیص ۴۰درصد از اعتبارات موضوع طرح‌های اشتغالزای وزارت تعاون مبلغ ۶۷۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار زمینه‌های لازم برای آموزش شغلی به ۷۰ هزارنفر فارغ‌التحصیل دانشگاهی فراهم شود. با صرف مبلغ ۴۹۷ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۷ تا پایان ۱۳۹۸، مبلغی بیش از ۱۷۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح در سال جاری قابل استفاده است.

بنا بر اعلام «عیسی منصوری» معاون توسعه کارآفرین و اشتغال وزارت تعاون، طرح کارورزی دانش‌ آموختگان دانشگاهی تا پایان دور اجرای برنامه ششم توسعه در کشور ادامه خواهد داشت و با ورود افراد جدید در طرح، هزینه‌های دیگر برای پیشبرد آن نیاز است که باید تامین شود.

براساس آخرین آمار منتشر شده توسط معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون تا پایان سال گذشته ۳۶ هزار و ۱۲۲ نفر کارفرما در سامانه کارورزی ثبت نام کرده‌اند و خواهان بهره‌مندی از مزایای این طرح بودند که ۱۷ هزار و ۶۶۳ بنگاه (نیمی از بنگاه‌های ثبت نام کننده)، شرایط دستورالعمل اجرایی طرح کارورزی را داشته‌اند. همچنین ۳۸ هزار و ۹۰۶ قرارداد تا پایان سال ۱۳۹۸ در این زمینه منعقد شده است.

بخش خدمات با ۶۱.۹ درصد بیشترین سهم از واحدهای مشارکت‌کننده در اجرای طرح کارورزی دانش‌ آموختگان را داشت و بخش‌های صنعت و کشاورزی به ترتیب با ۲۴.۶ درصد و ۱۳.۷ درصد در این طرح مشارکت داشتند و نشان دهنده این است که بخش خدمات بیشترین سهم کارورزی از متقاضیان دوره کارورزی را به خود اختصاص داده است.

بررسی آمارهای دریافتی از سامانه طرح کارورزی نشان می‌دهد که هر بنگاه مشارکت‌کننده در طرح بطور متوسط ۲.۲ نفرکارورز جذب کرده و این سرانه از یک تا ۴.۸ نفرکارورز در استان‌های مختلف متغیر است.

بررسی عملکرد اجرای طرح کارورزی در استان‌های مختلف حاکی از آن است که با توجه به بیکاری عمیق فارغ التحصیلان دانشگاهی در مناطق کم برخوردار، این استان‌ها عملکرد خوبی داشتند و اجرای آن می‌تواند نقش موثری در ایجاد اشتغال برای دانش‌ آموختگان باشد.

برچسب‌ها اشتغال زایی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزرات کار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اشتغال زایی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اشتغال زایی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دانش آموختگان دانشگاهی کارورزی دانش وزارت تعاون طرح کارورزی اجرای طرح تا پایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۸۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح آموزش ایمنی و ترافیک در مراغه

شریفی گفت: در طرح آموزش ایمنی و ترافیک  حدود ۳۰۰ دانش آموز روستا‌های آغجه کهل، مردق و تازه کند قشلاق با مسائل ایمنی و ترافیک آشنا شدند و روش‌های صحیح سوار شدن به ماشین، موتورسواری، عبور از عرض جاده‌ها، علایم راهنمایی و نحوه بستن کمربند ایمنی را آموزش دیدند.

وی هدف از اجرای این برنامه آموزشی را ارتقای فرهنگ ترافیک و آموزش ایمنی و ترافیک به دانش آموزان دانست و افزود: علاوه بر دانش آموزان حدود ۱۵۰ نفر از اولیای آنها نیز در این دوره‌ها شرکت کردند.

شریفی گفت: به منظور فرهنگ سازی برای استفاده از کلاه ایمنی برای ۱۰۰ نفر از موتورسواران دارای گواهینامه کلاه ایمنی هدیه داده شد.

وی اضافه کرد: این طرح با مشارکت راهداری، پلیس راه و آموزش و پرورش مراغه اجرا شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد
  • اجرای طرح شنا برای ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • اجرای طرح ایمن‌سازی مدارس حاشیه راه‌های مازندران
  • رونمایی از کتاب «آب، حیات‌بخش مقدس» در کاشان
  • راه‌اندازی رشته اینترنت اشیاء در قوچان
  • بهره برداری از سالن ورزشی هنرستان دخترانه نور
  • اجرای طرح آموزش ایمنی و ترافیک در مراغه