Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-25@08:50:06 GMT

آسمان امشب شهاب‌ باران می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۸۲۹۷

آسمان امشب شهاب‌ باران می‌شود

خبرگزاری میزان- مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از بارش شهابی پرساووشی در شامگاه سه شنبه و دو شب آینده خبر داد. تاریخ انتشار: 11:15 - 21 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۵۶۹۲

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: مسعود عتیقی درخصوص بارش شهابی اظهار داشت: ساعت ۱۷:۳۰ روز چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ (وضعیت نور روز) یکی از زمان‌های اوج بارش پرساووشی امسال است، با این وجود شامگاه سه شنبه و پنج شنبه نیز اوج این بارش‌ها را نیز مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: ماه در وضعیت هلال کاهنده تا حدودی مزاحم مشاهده برخی شهاب‌های کم نور این بارش است، هر چند که همانگونه که اشاره شد شهاب‌های بسیار درخشان از ویژگی‌های این بارش زیبای تابستانی است.

وی ادامه داد: بهترین زمان برای مشاهده شهاب‌های پرساووشی پس از نیمه شب تا صبح است که تا قبل از طلوع ماه به طور قطع شرایط برای مشاهده شهاب‌ها مهیاتر خواهد بود؛ هر چند که در این شب‌ها (بامداد سه شنبه تا پنج شنبه پیش رو) شرایط برای مشاهده شهاب‌ها بسیار مهیا‌تر خواهد بود.

این اخترشناس تصریح کرد: در طی این شب‌ها ۴۰ تا ۵۰ شهاب در ساعت به عنوان ZHR «نرخ بارش ساعتی سرسویی» برای بارش پرساووشی امسال است، حتی در برخی سال ها، بدون حضور نور ماه در آسمان تا ۱۰۰ شهاب در آسمان نیز دیده شده است.

عتیقی خاطرنشان کرد که در بین شهاب‌های این بارش هنوز هم شهاب‌هایی از بارش قبلی یعنی شهاب‌های دلتا دلوی مشاهده خواهد شد و تفاوت آن‌ها با یکدیگر تنها در کانون بارش است. کانون بارش پرساووشی در صورت فلکی به همین نام در آسمان است و با امتداد شهاب‌های این بارش به سمت صورت فلکی پرساووش و یا «بُرنده سر غول» به این صورت فلکی می‌رسیم که از این نظر با بارش دلتا دلوی متفاوت خواهد بود.

وی به علاقه‌مندان رصد این بارش متذکر شد که شهاب با شهاب سنگ تفاوت دارند و بر عکس شهاب سنگ که دارای حجم و جرم نسبتا قابل توجه است.

وی یادآور شد: شهاب‌ها ذرات میلیمتری هستند که در حدود فاصله ۱۰۰ کیلومتری از سطح زمین با برخورد و اصطکاک با اتم‌های جو زمین برانگیخته شده و نور زیادی متصاعد می‌کنند که به صورت رد شهاب‌ها در سراسر پهنه آسمان قابل مشاهده خواهد بود.

عتیقی ادامه داد: برای مشاهده و ثبت شهاب‌های یک بارش نیاز به تلسکوب و ابزار رصدی نیست و فقط کافی است از نور و آلودگی شهر‌ها دور شده و در یک منطقه باز و به دور از موانع دید برای مشاهده بی خطر شهاب ها، سراسر آسمان را جستجو کنید.

وی عکاسی نجومی از بارش شهاب ها، ترسیم اسکیس از آسمان و رد شهاب‌ها، تعیین میزان درخشش، میزان جا به جایی هر شهاب و یادداشت نام صورت‌های فلکی محل عبور شهاب‌ها از جمله فعالیت‌هایی است که آماتور‌ها در کنار لذت بردن از یک بارش شهابی می‌توانند انجام دهند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران یادآور شد: این بارش به غلط توسط برخی «بَرساووشی» نامیده می‌شود در حالیکه نام آن با توجه به وجود حرف «پ» در زبان فارسی، «پِرساووشی» است و متاسفانه به یک غلط مصطلح تبدیل شده است.

عتیقی گفت: هموطنان در روز‌ها و ساعات ذکر شده اوج این بارش‌ها و در منطقه‌ای به دور از دود و آلودگی و فضای باز می‌توانند هر از چند گاهی شهاب‌ها یا حتی آذرگوی‌ها را مشاهده کنند که رد آن‌ها در حدود چند ثانیه قابل مشاهده است.

وی توضیح داد: آذرگوی‌ها ذرات درشت تری هستند که جو را ملتهب می‌کنند و نور بسیار زیادی ساطع می‌کنند. دو ویژگی زیبایی بارش‌های پرساووشی رنگ و درخشش زیاد همان آذرگوی‌ها است.

وی تاکید کرد: گروه آموزش کاربردی انجمن نجوم آماتوری ایران پذیرای عکس‌ها و گزارش‌های مصور رصدی علاقه‌مندان از سراسر کشور در مورد این واقعه است تا در فضا‌های مجازی اختصاصی انجمن با نام ارسال کنندگان منعکس شود.

بیشتر بخوانید: آتشفشان‌های فعال در سیاره زهره

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نجوم ستاره انجمن نجوم آماتوری ایران برای مشاهده بارش شهاب شهاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۸۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رگبار باران و وزش باد در مازندران

فرجی کارشناس هواشناسی گفت:آسمان مازندران امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ابری همراه با کاهش دما، وزش باد، رگبار باران و احتمال رعدوبرق خواهد بود.

کارشناس هواشناسی گفت:هوای مازندران روز چهارشنبه ابری همراه با بارش پراکنده بتدریج با کاهش ناپایداری و ابر پیش بینی می‌شود.

همچنین آسمان استان از پنج شنبه تا یکشنبه هفته آینده صاف تا نیمه ابری همراه با افزایش دما پیش بینی می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • ماه صورتی در آسمان امشب را ببینید
  • امشب رنگ ماه عوض می شود!
  • امشب پنجم اردیبهشت، ماه صورتی می‌شود
  • آسمان مازندران امروز ابری و باران پراکنده
  • امشب ماه صورتی می‌شود
  • امشب ماه کامل صورتی را رصد کنید
  • شادی کشاورزان مازندرانی از بارش رحمت الهی
  • رگبار باران و وزش باد در مازندران
  • آسمان مازندران امروز ابری همراه با رگبار باران
  • بارش شهابی -Puppid 2024π را از دست ندهید