Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@08:32:10 GMT

چگونه دلار کمتر از ۲۰ هزار تومان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۸۷۸۲

آفتاب‌‌نیوز :

تیرماه سال جاری بود که بازار ارز میزبان نرخ ­های قابل توجهی شد که رئیس کل بانک مرکزی علت آن را کاهش صادرات در پی بسته شدن مرزها به دلیل شیوع ویروس کرونا اعلام کرد تا اینکه سرانجام برای مدتی این بازار آرام گرفت. اما مجدد در این روزها بازار ارز روند کاهشی به خود گرفته و روز گذشته نرخ دلار با کاهش قیمت چشمگیری مواجه شد و به کانال ۲۰ هزار تومان برگشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت بازار ارز در شرایطی با این نوسانات مواجه شده است که همتی به تازگی نرخ واقعی ارز را رقمی بسیار پایین‌تر از قیمت فعلی آن در بازار دانسته و از تلاش برای بکارگیری همه ابزارها برای متعادل سازی نرخ ارز خبر داده است.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین معتقد است که مسئله ارز تنها جنبه اقتصادی ندارد و دارای ابعاد امنیتی، سیاسی و اقتصادی نیز است که سایر نهادهای کشور باید ما را در کنترل نرخ ارز حمایت کنند. علاوه براین، همتی به مردم وعده داده که در روزهای آینده شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار ارز خواهند بود.

در این زمینه کامران ندری به عنوان یک تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با ایسنا، توضیح داد: نرخ ارز گرچه در کنترل تورم موثر است اما کنترل آن به دلیل تحریم­‌ها با سختی مواجه شده است، زیرا پیش از تحریم­­­­­­­­­‌ها عمده توان بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز به ارزهای صادرات نفتی مربوط بود که اکنون این توان کم شده است. باید از یک ابزار جایگزین در این زمینه استفاده شود که آن نرخ بهره بانکی است و به اعتقاد من تاکنون بانک مرکزی از این ابزار برای کنترل نرخ ارز استفاده مناسبی نکرده است.

کاهش نرخ ارز مقطعی است

وی افزود: صعود مجدد نرخ ارز تا ۲۳ هزار تومان نشان دهنده این است که آن کاهش مقطعی بوده و مشخص نیست که کاهش‌­های اخیر در بازار ارز ناشی از عرضه ارز توسط بانک مرکزی بوده یا متاثر از جو روانی ناشی از صحبت‌­­­­­­های اخیر رئیس کل بانک مرکزی بوده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کارشناسان براساس نشانه‌های دریافتی از علل نوسانات بازار ارز صحبت می‌کنند، گفت: نرخ ۲۰ هزار تومان در بازار ارز سطح مقاومت خیلی بالایی از طریق بازارهای مالی ایجاد کرده است که با رسیدن دلار به ۲۰ هزار تومان، میزان زیادی تقاضا به بازار منتقل می­­­­­­‌شود. زمانی که تقاضا افزایش پیدا می­­‌کند، عرضه ارز باید پاسخگوی آن باشد که در حال حاضر با وجود تحریم­­­­­‌ها امکان تامین ارز دشوار شده است.

دلار فعلا ۲۰ هزار تومان باقی می‌ماند

به گفته ندری، فعلا شواهدی که در بازار وجود دارد حاکی از آن است که کانال ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان یک سطح مقاومتی جدی در بازار ارز است که بانک مرکزی برای کاهش آن با مدیریت انتظارات نمی­‌تواند کاری انجام دهد، بلکه باید میزان قابل ملاحظه­‌ای تزریق ارز به بازار صورت بگیرد تا این سطح مقاومتی شکسته شود.

وی ادامه داد: اکنون تنها منبع تامین ارز در بازار صادرات غیرنفتی است که رئیس بانک مرکزی باید اعلام کند که به طور دقیق نرخ ارز باید چقدر باشد و این نرخ چه تاثیری بر صادرات غیر نفتی کشور خواهد گذاشت، زیرا یکی از انگیزه‌­­­­­های اصلی صادرکنندگان غیرنفتی برای صادرات زیاد شدن نرخ ارز است که کاهش آن می‌­تواند این صادرات را متاثر کند.

این استاد دانشگاه در پایان سخنانش اظهار کرد: اگر بانک مرکزی معتقد است که نرخ فعلی ارز مناسب نیست باید به مردم و بازار سیگنال بدهد که نرخ مناسب چقدر باید باشد و با شرایط فعلی اقتصاد همخوانی داشته باشد. همچنین، این نرخ به صادرات غیر نفتی لطمه نزد، زیرا اگر صادرات غیر نفتی هم لطمه ببیند دیگر منبعی برای تامین ارز واردات کالاها نخواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دلار ارز ۲۰ هزار تومان بازار ارز بانک مرکزی نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۸۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره عدم تخصیص ارز به واردات مواد اولیه

امتداد - حجم تراکنش ارزی در سال ۱۴۰۲ از مرز ۱۳۸ میلیارد دلار گذشت و در سال گذشته بیش از ۶۹ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  بانک مرکزی در واکنش به سخنان صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی که با عناوینی همچون ” وضعیت بازار ارز کاملا آشفته است/ بانک مرکزی به تولید کنندگان می‌گوید برای واردات مواد اولیه ارز ندارد” در رسانه‌های منتقد دولت منعکس شد، ضمن تاکید بر جریان روان تامین و تخصیص ارز بابت واردات کالا‌های اساسی، دارو، تجاری و بازرگانی اعلام کرد از ابتدای سال جاری تا یکم اردیبهشت ۳ میلیارد دلار ارز برای کالا‌های اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات از سوی بانک مرکزی تامین شده است.

براین اساس از ابتدای فروردین ماه تا ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۳ میلیارد و ۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

برای کالا‌های اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان ۶۲۱ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ یک میلیارد و ۷۴۴ میلیون دلار و برای خدمات ۵۳۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

همچنین برای واردات کالای اسای کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۵۴۸ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۷۳ میلیون دلار و در مجموع ۶۲۱ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۳۹۸ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۱۳۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۱۲ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۸۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۵۵ میلیون دلار صورت گرفته است. همچنین تا پایان فروردین ماه امسال این گروه‌های به ترتیب ۱۶۵، ۲۶، ۱۲۶، ۹۱، میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کرده‌اند. 

علاوه بر این گروه ها، ۸۶۱ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۳۰ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

آمار‌ها حاکی از این است که حجم تراکنش ارزی کشور در سال ۱۴۰۲ از مرز ۱۳۸ میلیارد دلار گذشت. بانک مرکزی در سال گذشته بیش از ۶۹ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و خدمات مورد نیاز تامین کرده است، برآورد اولیه نشان می‌دهد حجم صادرات کالا و خدمات نیز سال گذشته بیش از ۸۵ میلیارد دلار بوده است.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که بانک مرکزی آمادگی دارد به منظور ارائه اطلاعات صحیح از وضعیت ارزی کشور؛ اطلاعات مورد نیاز را در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دهد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲
  • تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره عدم تخصیص ارز به واردات مواد اولیه
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار
  • اعلام آمادگی بانک مرکزی برای ارائه ریز اطلاعات به مجلس
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • ادعا و هشداری تازه؛ التهابات در بازار ارز بیشتر خواهد شد؟
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • اگر با سیاست بانک مرکزی پیش برویم التهابات بازار ارز بیشتر خواهد شد