Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@14:07:31 GMT

کمبودی برای کالاهای اساسی وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۳۵۱۶

کمبودی برای کالاهای اساسی وجود ندارد

«قاسم نوده‌فراهانی» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ضمن تاکید بر اینکه کمبودی در بازار کالایی کشور وجود ندارد، افزود: برخی از اجناس به ویژه اقلامی که پرداخت ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی آنها از اواخر سال گذشته متوقف شد، با افزایش قیمت روبرو شده‌اند که مربوط به کالاهایی است که به واردات آن نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برخی از این اقلام شامل عدس، برنج و مواد اولیه روغن است، تصریح کرد: گرانی و گران فروشی دو مقوله متفاوت است و افزایش قیمت برخی از کالاها گرانفروشی محسوب نمی شود و بخش گرانی کالا نیز از حوزه اختیارات اصناف خارج است.

نوده فراهانی افزود: برخی از کالاها را تجار وارد می کنند و در اختیار اصناف یا بنکداران قرار می‌دهند و به بنکداران نیز تاکید شده که کالا را با فاکتور رسمی خریداری و با سود مشخص در اختیار مصرف‌کننده قرار دهند.

رییس اتاق اصناف تهران با اشاره به مشخص بودن قیمت کالا در حوزه اصناف خاطرنشان کرد: قیمت کالا مطابق فاکتور مشخص و حاشیه سود نیز مطابق با قوانین و ضوابط تعیین شده است و ضرایب سود کالاها نیز هر ساله از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی کالاها کارشناسی شده و بعد از تصویب در کمیسیون ضرایب به اتحادیه‌ها و اصناف ابلاغ می‌شود.

به گفته وی، سود هر صنف مشخص شده و فاکتورها نیز نشان‌دهنده قیمت کالا است که با محاسبه آن قیمت مصرف‌کننده به دست می‌آید، بنابراین چنانچه کسی خارج از این قاعده رفتارکند، می توان با بازرسی‌های اصناف و سایر نهادهای ناظر رصد کرد.

نوده فراهانی گفت: چنانچه تخلفی انجام شود، پرونده خاطی به مراجع ذی‌صلاح ارجاع می شود و اکنون در مراجع قضایی پرونده های گرانفروشی در دست بررسی است و از مردم درخواست می شود که به قیمت‌های درج شده کارخانه ها بر روی کالا دقت کنند.

وی تاکید کرد:‌ مطابق ماده ۸ قانون نظام صنفی هر واحد وظیفه دارد بر روی کالای خود برچسب قیمت بزند و مردم می‌توانند تخلفات در این زمینه را با شماره ۱۲۴ در میان بگذارند که با کد رهگیری قابل پیگیری است و به این شکایات رسیدگی می‌شود.

رییس اتاق اصناف تهران ضمن یادآوری کمبود مقطعی برخی از کالاها، افزود:‌ ممکن است افراد سودجود برای اهداف خود برخی کالاها را گران کنند در این شرایط چنانچه مردم از خرید امتناع کنند، شرایط طبیعی خواهد شد.

وی افزود: بازرسان وزارت صنعت، معدن و تجارت، ‌سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان بازرسی و سایر نهادها تلاش می کنند تا از بروز تخلفات در این زمینه جلوگیری  شود و بازرسی ‌هایی نیز به صورت تیمی از انبارها و محل‌های نگهداری کالا صورت می‌گیرد تا در مواقع افزایش قیمت کالاها احتکار نشود البته باید به این موضوع نیز توجه کرد که نگهداری کالاها در انبار احتکار نیست اما در مواقع نوسان قیمتی بازرسی‌های بیشتری از محل انبارها صورت می‌گیرد.

رییس اتاق اصناف تهران با اشاره به کمبود موقتی برنج خارجی در هفته‌های گذشته خاطرنشان کرد:‌ این کمبود برای فشار به دولت و دریافت ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی بود که برطرف شد و اکنون واردکنندگان از ارز نیمایی استفاده می‌کنند و مشکلی هم در مورد تامین و توزیع برنج خارجی در بازار وجود ندارد.

وی گفت:‌ اکنون در حوزه اصناف ۱۶۰ نفر بازرس وجود دارد و بازرسانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت و سایر نهادها در بازرسی‌های مشترک نظارت می کنند، ضمن اینکه شهر تهران از مهمترین کلانشهرهای کشور است و نیاز به بازرسان بیشتری دارد که برآورد ۸۰۰ نفر بازرس می شود.

نوده‌فراهانی درباره کوتاه‌شدن فرآیند توزیع کالا و حذف واسطه‌ها برای رسیدن به قیمت‌های مناسب‌تر مصرف‌کنندگان خاطرنشان کرد:‌ واسطه‌ها در نظام توزیع کالا به شدت کاهش یافته است و اکنون بسیاری از کارخانه ها کار توزیع کالا را خود برعهده دارند و واردکنندگان نیز با کمترین واسطه کالا را توزیع می‌کنند و دیگر مانند گذشته کالا چندین دست چرخش داشته باشد تا در نهایت به دست مصرف‌کننده برسد، در مقایسه با سه سال گذشته نیست و واسطه‌ها در نظام توزیع کالا کمتر شده اند.

وی یادآور شد:فاکتور اصلی بازار عرضه و تقاضاست و عرضه انبوه کالا، مانع از خریدهای کاذب می شود و خریدها به سمت تامین نیاز روزانه پیش می‌رود و این از ویژگی‌های بازار است، بنابراین با تامین کالا به درستی از رفتارهای هیجانی مردم نیز پیشگیری می شود.

رییس اتاق اصناف تهران تصریح کرد:‌ واقعیت اینکه در تجارت حرف نخست را رقابت می‌زند و چنانچه این موضوع میان کسبه و تجار بیشتر شود، قیمت‌ها متعادل خواهد شد و توزیع کالا نیز شفاف و سریع انجام می شود و رقابت در بازارهای کالایی موجب کاهش قیمت و ارزانی خواهد شد.

برچسب‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت کالای اساسی قیمت کالا اتاق اصناف ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت کالای اساسی قیمت کالا اتاق اصناف ایران وزارت صنعت معدن و تجارت کالای اساسی قیمت کالا اتاق اصناف ایران رییس اتاق اصناف تهران نوده فراهانی توزیع کالا قیمت کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۳۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری مهر، پاکستان کشوری با جمعیت ۲۳۵ میلیون از بین کشورهای همسایه ایران بازار بزرگی برای بحث صادرات دارد. به طوری که آمار واردات محصولات کشاورزی این کشور سال گذشته بیش از ۱۱ میلیارد دلار بوده و سهم ایران از این بازار ۴۳۷ میلیون دلار بود.

با توجه به اقداماتی که وزارت جهاد کشاورزی انجام داده، صادرات سال گذشته محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به پاکستان رشد ۲۶ درصدی تجربه کرد. ظرفیت بخش کشاورزی ایران ظرفیت بالایی در صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی داشته و می‌توان سالانه تا سقف یک میلیارد دلار صادرات به پاکستان داشت.

علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر جهاد کشاورزی حضور پررنگ در رویدادهای تجاری و نمایشگاه‌های بزرگ مرتبط اصلاح روش‌های بازگشت ارز حاصل از صادرات و نیز توسعه زیرساخت‌های گمرکی و تجهیز زنجیره سرد لجستیک حمل و نقل کالای کشاورزی را از جمله برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای دستیابی به این هدف صادرات برشمرد و گفت: با توجه به اینکه پاکستان کشور اسلامی است، می‌توان بحث واردات گوشت و دام زنده از آن کشور را بررسی و پیگیری کرد.

وی افزود: از سوی دیگر ذرت دامی که در این کشور کشت می‌شود از کیفیت مطلوب و قیمت مناسب برخوردار بوده و جز نهاده‌های مورد نیاز ایران است.

وی ادامه داد: اقتصاد ایران و پاکستان تا حدودی مکمل یکدیگر بوده که می‌تواند منجر به گسترش تعاملات شود.

گفتنی است؛ از جمله مواردی که در سفر ریاست جمهوری در سفر پاکستان پیگیری شد بحث کشت قراردادی، تهاتر کالاهای اساسی و سایر اقدامات زیرساختی بود.

کد خبر 6087611

دیگر خبرها

  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • اجرای طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی در لرستان
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست
  • مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی، دارو و شیر خشک یک درصد شد