Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به تازگی در اظهارنظری از موفقیت وزارت بهداشت کشورش در ساخت واکسن ویروس کرونا و ثبت آن خبر داده است. این واکسن که بر اساس آنچه متخصصان روسی گفته اند نسخه ارتقا یافته واکسن "ویروس سندروم تنفسی خاورمیانه موسوم به مرس" است، سر و صدای زیادی را در جهان به پا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، برخی کارشناسان و ناظران (عمدتا غربی)، نسبت به این واکسن هشدار داده اند و آن را برای بشریت خطرناک خوانده اند. آن‌ها به این نکته اشاره می‌کنند که در اوایل ماه جاری میلادی (ماه آگوست)، جیزی کمتر از ۱۰۰ نفر، واکسن ویروس کرونا را دریافت کرده اند و با توجه به اینکه این واکسن در یک جامعه آماری محدود به کار گرفته شده، استفاده گسترده از آن بسیار خطرناک خواهد بود.

به گزارش فرارو، بسیاری از متخصصان حوزه پزشکی بر این باورند که روس‌ها نیز بایستی تابع قوانین و مقررات بین المللی باشند. آن‌ها حق ندارند که یک واکسن را قبل از طی کردن کامل روند آزمایش‌های بالینی، به بازار عرضه کنند. کارشناسان معتقدند که انجام این کار، چیزی شبیه به باز کردن جعبه پاندورا است (جعبه‌ای که در یونان باستان حاوی ارواح خبیثه بوده و باز کردن آن، باعث آزاد شدن آن‌ها و گسترش بدی و سیاهی می‌شده است) و هیچ کس نمی‌داند تبعات تزریق یک واکسن تایید نشده به میلیون‌ها انسان چیست. واکسن ویروس کرونا که دولت روسیه از آن رونمایی کرده، توسط شرکت گامالیا رونمایی شده که مستقیما تحت نظارت دولت روسیه است و از طریق منابع مالی آن تغذیه می‌شود.

حسایت‌ها نسبت به واکسن روسی کرونا

پیشتر سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در واکنش به اخبار مرتبط با تولید واکسن کرونا در روسیه اعلام کرد که هر واکسن تولیدی در مورد ویروس کرونا بایستی کلیه مراحل آزمایشی را با موفقیت پشت سر بگذارد. در مقابل تمامی این انتقادات، مقام‌های روسی به صراحت اعلام کرده اند که: «موضع گیری شرکت‌های پزشکی و نهاد‌های غربی در زمینه واکسن روسی کرونا را بایستی به پای حسادت آن‌ها نوشت. آن‌ها نمی‌خواهند که در بازار تولید و عرضه ویروس کرونا هیچ رقیبی داشته باشند. از این رو، مدام به روسیه و تلاش هایش در زمینه تولید واکسن کرونا حمله می‌کنند». پیشتر حتی برخی منابع خبری مدعی شده بودند که دولت روسیه در ماه آپریل، امکان دسترسی برخی نخبگان سیاسی و تجاری خود را به واکسن ویروس کرونا فراهم کرده است.

واکسن روسی کرونا خطرناک است؟

آنچه بسیاری از مقام‌های غربی در مورد واکسن روسی کرونا مطرح می‌کنند اشاره به این نکته دارد که اساسا روسیه رویکردی محرمانه را در قبال واکسن خود در پیش گرفته و هیچ پروتکل بین المللی را در زمینه ثبت واکسن خود طی نکرده است. از این رو، نمی‌توان به نتیجه نهایی آن نیز اعتماد کرد.

پیش از این حتی یک ویروس شناس روسی به نام "الکساندر چیپورنوف" در موضع گیری هشدار داده بود که واکسن روسی ویروس کرونا می‌تواند برای آن دسته از افرادی که آنتی بادی این ویروس را در بدن خود دارند، تهدیدزا باشد. وی مدعی شده که خطر تشدید بیماری مبتلایان به کرونا بر اثر دریافت واکسن اشتباهی ویروس کرونا وجود دارد. او تاکید کرده که اگر فرمول واکسن ویروس کرونا درست نباشد، امکان اینکه عفونت ناشی از ویروس کرونا در بدن مبتلایان، تشدید شود، کاملا وجود دارد.

چرا خبر ساخت واکسن کرونا توسط روسیه جنجالی شد؟

با این همه، برخی کارشناسان و مقام‌های روسی معتقدند که رویکرد کشور‌های غربی به واکسن روسی کرونا، رویکردی مبتنی بر منازعات ایدئولوژیک و با عنایت به رقابت بر سر قدرت در جهان است. در واقع، این دسته از کشور‌ها (کشور‌های غربی)، سعی دارند از بحران کرونا، فرصت سازی کنند و بخش زیادی از خسارت‌های خود را (بر اثر کرونا) با تولید واکسن ویروس کرونا جبران کنند و از رقبای بین المللی خود نظیر روسیه پیشی بگیرند.

در این چهارچوب، "آنتونی فائوچی" رئیس "موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا" اخیرا گفته بود که امکان دارد تا سال ۲۰۲۱، اغلب مردم آمریکا نتوانند به واکسن ویروس کرونا دسترسی داشته باشند. در این فضا، مطرح شدن تولید واکسن ویروس کرونا از سوی روسیه، نه تنها وجهه هژمونیک آمریکا در جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد، بلکه در چهارچوب رقابت جهانی روسیه (و بلوک قدرت‌های نوظهور) با آمریکا و کشور‌های غربی نیز تاثیرگذار خواهد بود و موضع آن‌ها (غربی ها) را در این زمینه تضعیف خواهد کرد. از این رو، چندان هم بیراه نیست اگر موضع گیری مقام‌های روسی در مورد حسادت مقام‌های غربی به روند تولید واکسن در روسیه را منطقی بدانیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: واکسن روسی کرونا واکسن کرونا داروی کرونا واکسن روسیه برای کرونا کرونا ولادیمیر پوتین واکسن ویروس کرونا واکسن روسی کرونا تولید واکسن کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۳۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه به دنبال اشغال «چاسیو یار»؛ چرا این شهر اوکراینی مهم است؟

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، چتربازان روس به نواحی شرق شهر «چاسیو یار» اوکراین رسیده‌اند، تا به گفته فرماندهان اوکراینی، تا تاریخ ۹ مه که روسیه پیروزی خود بر آلمان نازی را گرامی می‌دارد بتواند در این شهر جشن بگیرد.

کرملین تعیین چنین ضرب الاجلی را تایید نکرده، اما نیروهای روسی با توپخانه، هواپیماهای بدون سرنشین و حملات هوایی مدافعان این شهر در استان دونتسک را که از اهمیت راهبردی قابل توجهی برخوردار است مورد حمله همه‌جانبه قرار داده‌اند. 

سرهنگ ژنرال الکساندر سیرسکی، فرمانده ارشد اوکراین، هشدار داده است که وضعیت میدان نبرد در شرق بدتر شده است. اما او گفته که ارتش اوکراین در «چاسیو یار» تاکنون حملات را مهار و همچنین به هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات جدید مجهز شده‌اند. 

اگر نیروهای روسی این شهر را تصرف کنند، می‌توانند حملات مستقیمی را علیه چندین شهر دیگر در این منطقه ترتیب دهند. به گفته خبرنگاران و تحلیلگران جنگی داخلی روسیه، نیروهای مسکو احتمالا تلاش خواهند کرد تا نیروهای اوکراینی را از شرق، جنوب و شمال تحت فشار قرار دهند تا آنها را مجبور به فرار به سمت غرب کنند.

به گزارش خبرگزاری دولتی روسیه، سربازان روسی شروع به تماس با همتایان اوکراینی خود در «چاسیو یار» کرده اند تا از آنها بخواهند که تسلیم شوند یا جان خود را در بمباران‌های روسیه از دست خواهند داد. 

با از راه رسیدن هوای گرمتر، کی‌یف، که همچنان تلاش می‌کند آمریکا را به تخصیص بسته کمک‌های مالی و تسلیحاتی قانع سازد، با خطر حمله گسترده تازه از سوی روسیه روبه رو خواهد بود. حمله‌ای که گفته‌ می‌شود در خط مقدمی به وسعت بیش از هزار کیلومتر صورت خواهد گرفت. 

«چاسیو یار» کجاست؟

چاسیو یار (دره آرام)، که قبل از جنگ بیش از ۱۲ هزار نفر جمعیت داشت و روس‌ها آن را «چاسوف یار» می نامند، در منطقه صنعتی دونباس در استان دونتسک اوکراین قرار دارد؛ یعنی یک از چهار منطقه‌ای که روس‌ها آن‌را در این جنگ به خاک خود ضمیمه کرده‌اند. 

اقتصاد پیش از جنگ این منطقه بیشتر بر پایه کارخانه‌هایی بود که محصولاتی چون بتن و خاک رس غیرآتش‌گیر تولید می‌کرد. از این مواد همچنین محصولاتی چون آجر هم تولید می‌شود. این مکان که در ارتفاعات بالاتر قرار دارد، به‌عنوان یکی از پایگاه‌های توپخانه‌ای ارتش اوکراین عمل کرده و در این مدت به طور گسترده‌ای توسط نیروهای روسی گلوله‌باران شده و آسیب دیده است. 

اوکراین می گوید در حمله روسیه به ساختمان‌های مسکونی در این شهر در سال ۲۰۲۲ دست کم ۴۳ نفر کشته شدند. روسیه اما می‌گوید که کشته شدگان نظامیان اوکراینی بودند.

تنها چند صد نفر از ساکنان عمدتا مسن در این شهر باقی مانده اند که برخی از آنها در حال تخلیه شهر هستند. آنهایی که هنوز آنجا هستند در زیرزمین‌ها پناه می گیرند و برای غذا و آب به کمک‌ها متکی‌اند. شهردار شهر مدت ها پیش فرار کرد و سرهی چاوس، رئیس اداره نظامی محلی، کمک‌ها را از مراکز دیگر به شهر می‌برد.

چه چیزی در خطر است؟

تحلیلگران نظامی روسی شهرهای اسلاویانسک، کراماتورسک، دروژکیوکا و کوستیانتینیوکا را به عنوان «شهرهای قلعه» در شرق اوکراین که از چاسیو یار قابل دسترسی هستند، طبقه‌بندی کرده‌اند.

اندیشکده موسسه مطالعات جنگ (IWS) مستقر در واشنگتن، این شهرها را به عنوان «ستون فقرات» دفاع ارتش اوکراین در شرق توصیف می‌کند. ISW در یادداشتی کوتاه در این خصوص می‌نویسد: «تلاش تهاجمی برای تصرف چاسیو یار، فوری‌ترین چشم انداز را برای پیشرفت‌های عملیاتی قابل توجه به نیروهای روسی ارائه می‌دهد.»

ISW هشدار داد که از دست دادن دروژکیوکا و کوستیانتینیوکا به طور خاص یک شکست عملیاتی بزرگ خواهد بود که به سختی قابل برگشت است.

نبرد احتمالا چه شکلی است؟

تلفات هر دو طرف در جریان تصرف طولانی باهموت و آودیوکا در جنوب توسط روسیه زیاد بوده است، اگرچه هیچ داده عمومی قابل اعتمادی در این مقیاس وجود ندارد و حالا پیش‌بینی می‌شود که این جنگ هم مانند نبرد باهموت باشد.

سرگئی مارکوف، مشاور سابق کرملین، پیش بینی کرده که نبرد برای چاسیو یار از دیدگاه روسیه به همان اندازه سخت خواهد بود. مارکوف در وبلاگ رسمی خود نوشت: «دوره مبارزه برای چاسوف یار آغاز شده و روندی طولانی خواهد داشت؛ این جنگ تقریبا مانند باهموت خواهد بود.»

الکساندر کوتس، خبرنگار جنگی روزنامه کومسومولسکایا پراودا روسیه که اغلب با ارتش روسیه سفر می‌کند، گفته که نیروهای هوابرد در تلاش برای پیشروی هستند. 

کوتس در کانال تلگرام خود نوشت: «برای ورود باید ابتدا جناحین را تسطیح و شهر را محاصره کرد و همزمان چندین نقطه ورودی را از جهات مختلف برای پیشروی فراهم نمود. این امر برای کشاندن نیروهای دفاعی دشمن در شهر و مجبور کردن آنها به حرکت مداوم در جهات مختلف زیر آتش مداوم ما ضروری است.»

 

دیگر خبرها

  • اولین مصاحبه یولیا ناوالنایا همسر رهبر سابق مخالفان روسیه و انتقاد از غرب
  • دستیار پوتین خطاب به اسرائیل: خویشتنداری کنید
  • دستیار پوتین در دیدار سفیر اسرائیل: همه طرف‌ها خویشتنداری کنند
  • پیشنهاد پوتین برای میانجیگری میان ایران - اسرائیل / 3 شرط تهران / روزنامه کویتی: روسیه قطعات حساس جنگنده سوخو35 را به ایران نداده
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • همکلاسی سابق پوتین به ریاست دیوان عالی روسیه رسید
  • در گفتگوی تلفنی رئیسی و پوتین بعد از حمله سپاه چه گذشت؟
  • پوتین: پاسخ ایران به اسرائیل، بهترین تنبیه متجاوز بود
  • روسیه به دنبال اشغال «چاسیو یار»؛ چرا این شهر اوکراینی مهم است؟