Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@00:49:28 GMT

دلایل عرضه نشدن صندوق ETF پالایشی

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۴۰۷۲

دلایل عرضه نشدن صندوق ETF پالایشی

رئیس سازمان خصوصی‌سازی در گفتگویی توضیحاتی درباره تشکیل و معرفی مدیر صندوق ETF پالایشی و مکاتبات متعدد با وزارت نفت داد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شادا، علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصی‌سازی در گفتگویی توضیحاتی درباره تشکیل و معرفی مدیر صندوق ETF پالایشی و مکاتبات متعدد با وزارت نفت به انجام رساند که در زیر می‌خوانید:

شادا: چرا ETF پالایشی یعنی دارا دوم عرضه نشد؟

همان‌گونه که مستحضرید بر اساس تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله صرفاً توسط دستگاه‌های اجرایی تخصصی که در مورد ETF پالایشی وزارت نفت است امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازآنجایی‌که مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله توسط دارندگان واحدهای ممتاز همان صندوق که مؤسسین آن می‌باشند امکان‌پذیر است، تأسیس و به تبع آن مدیریت صندوق صرفاً بر عهده وزارت نفت است.

پس از تصویب هیئت‌وزیران در فروردین‌ماه سال جاری مکاتبات متعددی با وزارت نفت انجام شد و طی آن درخواست معرفی مدیر صندوق از آن وزارتخانه شد با توجه به اینکه پس از گذشت چندین ماه از این موضوع و عدم تأسیس صندوق توسط آن وزارتخانه موضوع توسط وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی در آخرین جلسه هیئت واگذاری که در اواسط مردادماه سال جاری برگزار شد، مطرح و ایشان اعلام کردند که پیگیری‌های اینجانب در خصوص معرفی مدیر و رئیس صندوق ETF پالایشی توسط وزارت نفت، منجر به نتیجه نشده است وگذر زمان عرضه سهام دولت در پالایشگاه‌ها را با مشکل مواجه می‌کند و وزارت نفت اعلام می‌کند که صندوق توسط وزارت دارایی تأسیس شود حال آنکه قانون‌گذار این موضوع را به عهده وزارتخانه تخصصی گذاشته است.

لذا در این خصوص ابتدا این موضوع که آیا می‌تواند مؤسس صندوق و مدیر صندوق وزارتخانه‌ای متفاوت از وزارتخانه تخصصی ذی‌ربط باشد، در هیئت واگذاری به رأی گذاشته شد که به‌اتفاق آرا اعضای هیئت واگذاری اعلام کند که باید مؤسس و مدیر صندوق یک دستگاه اجرایی واحد باشد.

ازآنجایی‌که با تو جه به نظر وزارت نفت عملاً ایجاد صندوق پالایشی توسط وزارت نفت منتفی شده بود، هیئت واگذاری تصمیم گرفت که باقیمانده سهام دولت در پالایشگاه‌ها را به‌صورت بلوکی عرضه کند و درصورتی‌که متقاضی خرید وجود نداشت کلیه سهام متعلق به دولت در پالایشگاه‌های تهران، بندرعباس، اصفهان و تبریز به‌صورت خرد و تدریجی و به‌صورت شناور عرضه شود. شایان‌ذکر است که عرضه پالایشگاه‌های فوق‌الذکر هم‌اکنون آگهی شده و در شرف عرضه توسط بازار سرمایه است.

چگونه شد که وزارت امور اقتصادی و دارایی صندوق دارایی یکم را تأسیس و واحدهای آن را پذیره‌نویسی و درنهایت واحدهای آن را قابل معامله در بازار سرمایه کرد؟

مستحضرید که وزارت امور اقتصادی و دارایی دستگاه تخصصی بانک‌ها و بیمه‌ها است، لذا بلافاصله پس از ابلاغ مصوبه هیئت‌وزیران، وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی مسئول تأسیس صندوق دارایی یکم را به سازمان خصوصی‌سازی معرفی نمود و این سازمان اجازه تأسیس صندوق دارا یکم را به معاونت بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی آن وزارتخانه صادر کرد.

به نظر بنده این حرکت وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی که حاضرشده شرکت‌های خود را در بورس به‌صورت صندوق ETF عرضه نماید، می‌بایست به‌عنوان یک الگو برای سایر وزارتخانه‌ها باشد و در اینجا جا دارد از اقدام شایسته وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکر و تقدیر داشته باشیم.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: وزارت نفت سازمان خصوصی سازی علیرضا صالح صندوق ETF پالایشی امور اقتصادی و دارایی صندوق ETF پالایشی پالایشگاه ها هیئت واگذاری مدیر صندوق معرفی مدیر وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۴۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتاب "نگاهی به عملکرد شرکت‌های دولتی"

کتاب "عملکرد شرکت‌های دولتی" که مربوط به شفافیت صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی است، امروز توسط مدیرکل دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی رونمایی شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد عنبری مدیرکل دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی امروز، دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، در نشست خبری رونمایی از کتاب عملکرد شرکت‌های دولتی گفت: این کتاب در سه نسخه با نام‌های نگاهی به عملکرد شرکت‌های دولتی، نگاهی اجمالی به عملکرد شرکت‌های دولتی و عملکرد شرکت‌های دولتی در یک نگاه منتشر شده است.

وی افزود: همچنین امروز صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی در سامانه مربوط به شرکت‌های دولتی بارگذاری می‌شود و عموم مردم می‌توانند آن را ملاحظه کنند.

 

صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی با دستور رئیس جمهور و پیگیری وزیر امور اقتصادی و دارایی، در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار منتشر شد و به گفته بسیاری از کارشناسان از تاریکخانه بودجه‌ای خارج شد.

 

این کتاب با هدف فهم بیشتر صورت‌های مالی و ارائه تصویری از عملکرد شرکت‌های دولتی اصلی و مادر تخصصی در طی یک دوره ۵ ساله، منتشر شده است. 

 

کتاب نگاهی به عملکرد شرکتهای دولتی، شامل اطلاعات هویتی تمام شرکت‌های دولتی اصلی و مادر تخصصی در کنار مهمترین اقلام و نسبت‌های مالی استخراج و محاسبه شده از صورت‌های مالی این شرکت‌ها است. شاخص‌های مالی مندرج در این کتاب، هم به صورت تفکیک شده برای هر شرکت و هم به صورت مقایسه آماری ۵ ساله ارایه گردیده تا تصویر کامل‌تر و واضح‌تری از شرکت‌های دولتی نسل اول که دولت سهامدار مستقیم آن‌ها بوده است، ارائه دهد.

دیگر خبرها

  • تهیه ۳۰۰۰ سند کاداستر برای املاک شهرداری قم
  • هشدار کنکوری مخبر به ۳ وزارتخانه
  • عکس| خریدارهای استقلال و پرسپولیس را ببینید
  • عکس| حذف ستاره های استقلال و پرسپولیس از روی لوگو
  • یزد در زمینه مجوز الکترونیکی عقب ماند
  • سقف پرداخت حقوق در شرکت های دولتی چقدر است؟
  • پرسودترین و پرزیان‌ترین شرکت‌ های دولتی مشخص شدند | سقف پرداخت حقوق در شرکت های دولتی چقدر است؟
  • رونمایی از کتاب "نگاهی به عملکرد شرکت‌های دولتی"
  • هشدار صندوق بین‌المللی‌ پول نسبت به مصادره دارایی‌های روسیه
  • تمامی وزارتخانه‌ها برای سند الگوی کشت باید پای کار آیند