Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا: «کارگزاران یک رأس بزرگ است با بدنه اجتماعی کوچک» این را علی شکوری‌راد دبیرکل حزب اتحاد ملت می‌گوید و به این نتیجه می‌رسد که «چنین حزبی دستاورد انتخاباتی ندارد». این اظهارات که در گفت‌وگویی با سایت «انتخاب» بیان شده در واقع جلوه تازه‌ای از یک اختلاف کهنه است. دعوای کارگزاران و اتحاد ملت اگرچه اکنون و در آستانه انتخابات بالا گرفته، اما ریشه‌دارتر از این حرف‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصل ماجرا و اختلاف، اما موضوع پیچیده‌ای نیست. کارگزاران می‌خواهد و مایل است که هرطور شده در قدرت حضور داشته باشد حتی اگر شده با حمایت از یک چهره اصولگرا مثل علی لاریجانی. اتحاد ملت، اما از تجربه حمایت از روحانی و دست خالی ماندن اصلاح طلبان درس گرفته و تاکید دارد که حضور و مشارکت در انتخابات باید با اتکا به صفت اصلاح طلبی باشد و حضور نصف نیمه در قدرت فایده‌ای ندارد.

ماجرای «سرا»

این اختلاف نظر که بسیار هم جدی و اساسی است تا کنون بار‌ها و در بزنگاه‌های مختلف خودنمایی کرده است. شاهد این مدعا همین انتخابات اخیر مجلس و شکافی است که در جریان اصلاح طلب ایجاد شد. پیش از انتخابات که قرار بود «سامانه سرا»، مکانیسم انتخاب کاندیدا‌های اصلاحات در تهران و شهرستان‌ها باشد و این ایده نیز از اتحاد ملت برخواسته بود، اما با انتقادات زیادی از طرف کارگزاران سازندگی مواجه شد و غلامحسین کرباسچی دبیرکل این حزب در چندین نوبت به آنها تاخت و علناً با آن به مخالفت برخاست. کرباسچی در توئیتی نوشته بود: «واگذاری تهیه لیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان به بدنه اجتماعی: آن‌چه انتخابات را معنادار می‌کند و به مردم رغبت رأی دادن می‌بخشد، نتیجه رأی دادن است و نه مناسک آن. شکل‌گرایی و مناسک‌گرایی سیاسی چه برای حکومت چه برای اصلاحات بیراهه است. به فکر کارآمدی اصلاحات باشیم». وی در ادامه نوشته بود که «بدنه اجتماعی اصلاحات از پایین به بالا شکل می‌گیرد، نه از بالا به پایین! چه کسی حق دارد بدنه اجتماعی اصلاحات را انتخاب کند؟ آنان باید ما را انتخاب کنند یا ما آنان را؟! بگویید در مجلس یازدهم چه می‌کنید تا مردم درباره رأی دادن و ندادن به شما تصمیم بگیرند. برای مردم اهمیتی ندارد که چگونه نامزد شده‌اید، مهم این است که چه می‌کنید».

دعوای لیست

در انتخابات ۹۸ نیز شاهد بودیم که چطور کارگزاران با رویکرد خود وارد میدان شد و تصمیم جمعی اصلاح طلبان و رویکرد اتحاد ملت مبنی بر عدم ارائه فهرست در همه حوزه‌ها پشت کرد. این رویه چنان اصلاح طلبان را مکدر کرد که شاهدبودیم کانال تلگرامی اصلاحات نیوز، نوشت: «کارگزاران که طی این سال‌ها بر اساس «منفعت» و نه اصالت ‌و اخلاق تصمیم گیری کرده است، امروز نیز طرح جدایی از اصلاح طلبان را با راهبردِ ایجاد انشقاق در این جریان کلید زده است.»

اختلافات مذکور به جایی رسید که روز جمعه ۲۵ بهمن ماه لیست انتخاباتی حزب کارگزاران منتشر شد. در این لیست که عنوان «یاران هاشمی» را داشت افرادی از احزاب اصلاح طلبی را در خود جای داده بود، اما اتحاد ملت جزء این احزاب نبود.

غائله انتخاب شهردار

ارائه لیست کارگزاران در انتخابات مجلس، اما تنها نمود بیرونی این اختلاف نیست. پیش از آن نیز این دو حزب اصلاح طلب رویاروی هم ایستاده بودند و شاهد این مدعا دعوا‌هایی است که در جریان انتخاب شهردار تهران بعد از ماجرای محمدعلی نجفی است. همان وقت که کارگزارنی‌ها از زد و بند اتحاد ملت و اعتماد ملی برای به کرسی نشاندن گزینه مورد نظر خود می‌گفتند. شاهد آن‌که محمد قوچانی در سرمقاله روزنامه کارگزاران ارگان رسمی حزب کارگزاران (۲۳ اردیبهشت) با انتقاد از عملکرد اتحاد ملتی‌ها نوشت: «در درون شورای شهر تهران گونه‌ای از فراکسیونیسم شکل گرفته است که در نهایت به‌ضرر جبهه اصلاحات منجر خواهد شد... سران حزب دوست و برادر حزب اتحاد ملت در حذف نامزد‌های رقیب و قرار دادن سه نامزد از یک حزب در فهرست یک‌چهارم نهایی انجام دادند به‌شدت ضد جبهه‌ای بود که در نهایت نتیجه منطقی این چپ‌روی و تک‌روی حذف هر سه نامزد که در میان آنان افراد مناسبی هم بودند شد.»

بالاگرفتن اختلافات

گذشته از این بحث‌های قدیمی، اما، دعوای اخیر دوباره بالا گرفته است. انتخابات آتی و وضعیت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان نیز بهانه آن است. شورای عالی و رئیس استعفا داده آن یعنی محمدرضا عارف بار‌ها مورد نقد کارگزاران قرار گرفته است. غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران حتی اخیر در مصاحبه‌ای با روزنامه «جهان صنعت» گفته بود که باید تعارف را با عارف و دیگران، حتی بزرگان اصلاح طلب مثل سیدمحمد خاتمی را کنار گذاشت. (نقل به مضمون)

حالا که عارف استعفا داده و شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان عملا از کار افتاده است، بخشی از موضوع اختلافی بین اتحاد ملت و کارگزاران از میان رفته است، اما موضوع مشارکت در انتخابات و چگونگی این مشارکت همچنان باقی است. اظهارات اخیر علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت که به نوعی کارگزاران را حزبی بدون پشتوانه اجتماعی و منفعت طلب معرفی می‌کند مصداق بارز این اختلافات است.

منبع: فردا

کلیدواژه: اختلاف اصلاح طلبان کارگزاران اتحاد ملت بدنه اجتماعی اصلاح طلبان اصلاح طلب اتحاد ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۵۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالاگرفتن اختلافات داخلی میان مقامات تل آویو درباره تبادل اسرا

به گزارش خبرگزاری مهر، باردیگر اختلافات داخلی میان مقامات تل آویو در ماجرای تبادل اسرای اسراییلی در غزه بالا گرفت.

در همین ارتباط نیز کانال ۱۲ و تلویزیون عبری کان اعلام کردند که «بنیامین نتانیاهو»؛ نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جلسه اخیر کابینه جنگ، اعضای تیم مذاکره‌کننده برای آزادی اسرای اسراییلی را به «ارائه اطلاعات نادرست» متهم و آنها را به برکناری تهدید کرد.

نتانیاهو گفته است که توضیحات و گفته‌های نادرست تیم مذاکره‌کننده، به تلاش‌های ما برای بازگرداندن گروگان‌ها آسیب می‌زند و باعث گسترش ناامیدی در میان خانواده‌های اسرا می‌شود.

نتانیاهو تهدید کرده است که اگر فردی در تیم مذاکره‌کننده آمادگی پذیرش تصمیمات سیاسی را ندارد و می‌خواهد برای اهداف سیاسی تیترهای نادرست تولید کند، بهتر است از این موقعیت کنار بکشد یا اینکه کنار گذاشته خواهد شد.

پیش از این، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی با اشاره به تعمیق انزوای بین المللی رژیم صهیونیستی هشدار داده بود که همکاری با آمریکا و دیگر متحدان این رژیم در صورت عدم تغییر سیاست‌های کابینه اسراییل امکان‌پذیر نخواهد بود و این روند چهره تل‌آویو را در دنیا مخدوش می‌کند.

این گزارش با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر در یک انزوای بین‌المللی به سر می‌برد، تاکید کرد که این انزوا، در صورتی که اسراییل سیاست‌های خود را به صورت ریشه‌ای تغییر ندهد، به پایان نخواهد رسید.

عوزی برعام وزیر اسبق امور داخلی و عضو سابق کنیست رژیم صهیونیستی در مقاله خود در این روزنامه به همکاری آمریکا و متحدان این رژیم با تل‌آویو اشاره و تاکید کرد که این همکاری دائمی نیست و تنها در مواقع بحران ایجاد می‌شود. اسراییل نمی‌تواند خود را فریب داده و تصور کند که همیشه می‌تواند روی این همکاری‌ها حساب کند، اسراییل به سرعت در حال از دست دادن اعتبار بین‌المللی خود در جهان است.

هاآرتص به تحریم‌های بین المللی عربی علیه رژیم صهیونیستی اشاره و تاکید کرد که این موضوع باعث شده بسیاری از شرکت‌های مهم بین‌المللی روابط خود با تل‌آویو را قطع کنند.

به نوشته این روزنامه، رژیم صهیونیستی در تعامل با دیگر مشکلات و چالش‌ها از جمله حماس و اسرای اسراییلی و حزب الله لبنان، موضوع انزوا را موقت و غیر ریشه‌ای می‌دانند، اما این در حالی است که انزوای اسراییل باعث تحریم اساسی آن شده و بنا بر نظر تحریم کنندگان، هر کالایی که به اسراییل تعلق داشته باشد، نامشروع است؛ چرا که به سرکوبگری‌ها و نژادپرستی اسراییل کمک می‌کند.

این روزنامه می‌افزاید که تل‌آویو علاوه بر مواجه شدن با این انزوای عمیق، در تقابل با یک ائتلاف استراتژیک قرار دارد و برای ورود به جنگ نیازمند اظهارات تنش‌آفرین برخی «غارنشینان سیاسی» نظیر بتسلییل اسموتریچ وزیر امور مالی و ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی نیست.

هفته گذشته نیز در ادامه اوضاع بحرانی و التهاب در اراضی اشغالی، هزاران صهیونیست معترض در تظاهراتی دیگر خواستار برکناری فوری نتانیاهو و امضای توافق مبادله اسرا با مقاومت در غزه شده بودند.

از سوی دیگر، با تشدید اوضاع امنیتی در سرتاسر اراضی اشغالی و افزایش نارضایتی‌ها از کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در مدیریت جنگ غزه، مخالفان نتانیاهو در ادامه تظاهرات روزانه خود در خیابان‌های شهرهای مختلف سرزمین‌های اشغالی با حمل پلاکاردی خطاب به جو بایدن رییس جمهور آمریکا از وی خواستند تا اسرای صهیونیست دربند مقاومت فلسطین در نوار غزه را از دست نتانیاهو نجات دهد.

مخالفان نتانیاهو معتقدند که او مانع اصلی بر سر راه توافق تبادل اسرا و بازگشت افراد دربند مقاومت فلسطین به سرزمین‌های اشغالی است.

کد خبر 6084940

دیگر خبرها

  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • وزیر کشور: اساس طرح نور اصلاح با تذکر است / مأموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • اساس طرح نور اصلاح با تذکر است/ ماموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است
  • نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان
  • استارت انتخاباتی حجاریان!
  • بالاگرفتن اختلافات میان مقامات تل‌آویو برسر تبادل اسرا
  • بالاگرفتن اختلافات داخلی میان مقامات تل آویو درباره تبادل اسرا