Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-20@00:52:33 GMT

احتکار سودجویان علت نوسانات قیمت ها در بازار است

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۷۹۱۴

احتکار سودجویان علت نوسانات قیمت ها در بازار است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در چند سال اخیر شاهد بوده‌ایم که بازارهای داخل مرتبا تحت تاثیر اخبار و حوادث گوناگون روز کشور یا جهان قرار می‌گیرد و دچار نوسانات قیمتی می‌شود. اثر گذاری سیاست بین‌المللی باعث شده تا هر موضع‌گیری سیاسی توسط دستگاه دیپلماسی یا کشورهای اروپایی و آمریکا آشفتگی قیمت‌ کالاها در بازارها را به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید شهماوردی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره ارتباط سیاست خارجی و بین‌الملل و نوسانات قیمت‌ها در بازارهای داخلی بیان کرد: متاسفانه در چند سال اخیر و در دولت‌های مختلف شاهد بودیم هر گاه یکی از مقامات سیاسی موضعی به ویژه بر علیه آمریکا می‌گیرد، قیمت‌ کالاها، دلار و تورم جهش چشم گیری پیدا می‌کند.

احتکار افراد سودجو یکی از علل نوسانات قیمت‌ها در بازار است

وی ادامه داد: ایران سال‌هاست که در تحریم‌های اقتصادی به سر می‌برد و دائما از سوی آمریکا یا اسرائیل یا حتی برخی از کشورهای کوچک خلیج فارس مورد تهدید واقع می‌شود که این موضوع دستمایه‌ای برای برخی از سودجویان است تا بازارها را تصاحب کرده و با احتکار، قیمت‌ها را بالا ببرند.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم از عملکرد نهادهای نظارتی بر کنترل قیمت‌ها و بازار انتقاد کرد و گفت: اگر این نهادها عملکرد مناسبی داشتند و به افراد سودجو برابر قانون رفتار می‌کردند، شاید کسی جرئت برهم زدن نظم قیمت در بازار را نداشت.

وی با بیان اینکه کارشناسان اقتصادی بارها درباره بیمار بودن اقتصاد و نبود ساختار مناسب اقتصادی در کشور هشدار دادند، گفت: شرایط تحریمی، جنگ اقتصادی و افراد سودجو باعث شده کشور ساختار هدفمند اقتصادی نداشته باشد و با هر خبر داخلی یا موضع‌گیری خارجی نقدینگی سمت بازار یک محصول مانند مسکن، بورس، خودرو، طلا، دلار روانه شود.

شهماوردی با بیان اینکه اقتصاد و سیاست ارتباطی مستقیم دارند، گفت: الزما نمی‌توان گفت تاثیر پذیری اقتصاد و سیاست از یکدیگر نامطبوع است. اگر کشور از لحاظ اقتصادی قوی و مستقل باشد قطعا سیاسیون و افراد مذاکره کننده از موضع بالا در محافل سیاسی و بین‌المللی حضور می‌یابند.

اقتصاد و سیاست خارجه باید به موازات یکدیگر پیش روند

این فعال دانشجویی ادامه داد: زمانی دو حوزه سیاست بین‌الملل و اقتصاد به درستی و به موازات یکدیگر پیش می‌روند که هر کدام دارای اهداف، ساختار، برنامه‌های بلند مدت باشند. در غیر اینصورت بر یکدیگر تاثیرات منفی خواهند گذاشت.

وی سیاست‌های اقتصادی دولت را نادرست و عاملی برای ایجاد بحران در اقتصاد دانست و گفت: دولت تدبیر و امید در هفت سالی که در راس امور فعالیت داشته عملا نشان داده که هیچ برنامه‌ای راهشگایی برای اقتصاد نداشته است. سیاست مذاکره و برجام در سال‌های ابتدایی دولت روحانی با شکست مواجه شد اما بازهم روحانی حاضر نشد نگاه توسعه‌‌ای به اقتصاد داخلی و ملی داشته باشد و همچنان چشم به غرب دوخته است.

به گفته شهماوردی؛ در حال حاضر معیشت مردم به گونه‌ای است که به سختی مایحتاج روزانه خود را تامین می‌کنند، در نتیجه دور از انتظار نیست کسی که از لحاظ اقتصادی در تنگنای شدید به سر می‌برد در برخی از برهه‌ها با آرمان‌های انقلاب زاویه بگیرد یا بعضا به نشانه اعتراض در خیابان‌ها ظاهر شود.

انتهای پیام/

300 / 320 احتکار ارتباط سیاست با اقتصاد آمریکا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: احتکار ارتباط سیاست با اقتصاد آمریکا نوسانات قیمت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات بازار طلا بعد از نوسانات اخیر

محمدسعید جعفری رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه با بیان اینکه بازار طلا طی چند وقت اخیر نوسانات قابل توجهی را پشت سر گذاشته، گفت : بعد از چندین روز افت و خیز، اکنون دو روز است که بازار به ثبات رسیده و قیمت‌ها تغییر چندانی نداشته است.

وی از کاهش مختصر قیمت طلا نسبت به روز‌هایی که اوج نوسانات را داشتیم هم یاد کرد و ادامه داد: اینکه باز هم قیمت طلا کاهش یابد، به دو شاخص مهم قیمت جهانی و تحولات منطقه بستگی دارد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه معتقد است، چنانچه تحولات منطقه آرام شود، احتمال کاهش بیشتر قیمت طلا تا حدود ۱۰ درصد دیگر هم وجود دارد، اما نباید منتظر کاهش چندان چشمگیر و محسوسی باشیم.

جعفری قیمت کنونی طلا در کشور را متناسب با نرخ ارز و قیمت جهانی آن واقعی دانست و اظهار کرد:، اما سکه تمام بهار طرح جدید هنوز حدود شش تا هفت میلیون تومان حباب دارد.

وی درباره اینکه قیمت طلا تا پایان امسال چطور پیش‌بینی می‌شود نیز خاطرنشان کرد: پیش‌بینی اکثر کارشناسان بر این است که قیمت جهانی هر اُنس طلا تا پایان امسال به حدود سه هزار دلار برسد و از همین رو در داخل کشور نیز به تبع بازار‌های جهانی، روند افزایشی، اما با شیب آرام پیش‌بینی می‌شود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه درباره وضعیت خرید و فروش طلا در بازار نیز یادآور شد: با اوج گرفتن نوسانات شاهد کاهش استقبال مردم از خرید طلا بودیم و اکنون که بازار به ثبات رسیده قیمت‌ها بالا بوده و از قدرت خرید بسیاری از مردم خارج است، از همین رو ثبات و روند کاهشی قیمت‌ها هم تاثیر چندانی بر رونق بازار نداشته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار ۳ نرخی کارایی ندارد
  • نوسانات ارز همه ابعاد اقتصادی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد/ دولت جدی ورود کند
  • ثبات بازار طلا بعد از نوسانات اخیر
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳/ تورم‌های سهمگین در راه است؟
  • سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟
  • معاون وزیر اقتصاد: به دنبال آرامش در فضای اقتصادی هستیم
  • دولت به جای مداخله قیمتی در بازار ارز مداخله مقداری کند
  • عوامل غیر اقتصادی، منشاء نوسانات ارزی
  • آرامش در بازار طلا و ارز | خبری از رشد قیمت نیست
  • هیجانات بازار ارز تخلیه شد؟